Skocz do zawartości

Dragon Quest VII 3DS

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez tę grę zastanawiam się nad kupnem 3DS. Nienawidzę Was :shotgun:

Miałem ostatnio kryzys growy, jak patrzyłem na te wszystkie wychodzace flaki z olejem to chciałem wyjechać w Bieszczady. DQ VII przywrócił mi wiarę w gry, jednak da się robić gry z pasji.

Też coś tam ostatnio narzekałeś na gierki. Zastanawiasz się na DQVII? Tu się nie ma co zastanawiać :cool: Każda kolejna lokacja ma co raz bardziej wciągającą historię. A często bardzo smutną :(.

Opublikowano

Mówicie jak jest, grając w to cudo człowiek zapomina o tym całym syfie związanym z głównym nurtem. Jakieś skorpiony, prosiaki i remastery? A dajcie spokój! Tylko Nintendo! Ta gra jest cudowna, niesamowicie wciąga i daje mega fun. Wady? Zbyt oldschoolowe menusy. Ale to w sumie pikuś. Viva la Nintendo i Square-Enix!

Bez kitu, ale ten zestaw 3DS + Zelda ALBW + omawiana tu gierka, to najlepszy prezent jaki można sobie obecnie sprawić.

Opublikowano

Styrany, spiacy ale musze grac. Jaka szkoda, ze do weekendu jeszcze tyle czasu i jedynie wieczorami moge przysiasc do gry. Cos okolo 1,5h za mna i zapowiada sie swietnie. Gra wyglada genialnie na malym ekranie 3dsa. Swoja droga po takim czasie gry nie stoczylem jeszcze ani jednej walki. Matko jaka ta gra musi byc dluga. 

Opublikowano

To chyba tylko swiadczy o wykonaniu jrpgow w ostatnich latach. Takie Xenoblade Chronicles X chociazby jest bardzo dobra gra ale jednak brakuje jej tego czegos co dostalem po chwili z DQ7. Normalnie sam miod z ekranu. DQ8 nadciagaj. 

Byle nie za szybko...

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nigdy w DQ nie grałem i jakoś specjalnie mnie nie interesuje, ale może z ciekawości bym sprawdził i tu się pojawia pytanie - te DQ wiążą się jakoś fabularnie ze sobą czy może każda część to osobna historia i można startować z VII?

Opublikowano

jak finale czyli kazda czesc to osobny swiat i historia i jedynie wzorem finali znakiem rozpoznawczym sa jakies stworki ktore sa obecne w kazdej czesci (jak w finalach chocobosy, marlboro, nazwy atakow czy summonow itp)

Opublikowano

Heh, motyw podróży w czasie podoba mi się nie mniej niż w CT. Nasze działania w przeszłości mają krytyczne znaczenie dla przyszłości. Weźmy na przykład drugą wyspę -

wioska zbudowana obok wulkanu, ludność czci święty ogień, nie interesuje ją kościół (duchowny w świątyni nad tym ubolewa :( ) i wiedzie spokojny żywot. Wystarczyło, że wulkan się "zbuntował", my ratujemy wioskę przez spaleniem i w przyszłości ta sama wioska:

-ma w du,pie wulkan i wszelkie czczenie fałszywego bóstwa

-nastawiona jest na atrakcje turystyczne

-kapłan jest szczęśliwy, bo ludzie znowu chodzą do kościoła

10/10

Opublikowano

Dokładnie tak. Roz(pipi)il mnie ten motyw dokumentnie. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Piękna gra. Szkoda że mam tak mało czasu na cokolwiek i jestem dopiero po pierwszej wyspie, ale już wiem że będzie to mój jrpg roku. :cool:

Opublikowano

To ja myślałem że tu już 20h nabite czy coś xD. Graj graj, zaraz będzie dobre.