Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ja pamietam ze na premiere PS3 zakupiłem : PS3 + Sixaxis + HDMI : Full Auto 2, Resistance , Motorstorm, F.E.A.R oraz .... GoW 2 na ps2

Teraz sobie kupie : PS4 + DS4: Killzone, Drive Club, Infemous, Knack + GT6 na PS3 - To mi za(pipi)iscie pasuje

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 363,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

druga sprawa jak te exy mają być crapami jak najnowszy kratosik

Dobrze wiedzieć że MS według twej logiki jako ostatniego ex'a na x360 wydał jeszcze większego crapa :teehee:

ostatniego jeszcze nie wydał, w planie wydawniczym mają sporo gier a ostatnio to chyba BattleBlock Theater ze średnią 85% wydali :)

Fajnie czytać te wypociny sonybociarni o exach podczas gdy biedaki przez 2 lata dostali latanie dywanem po pustyni i słabego kratosa, kosmos wypasionych exów ps3.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ej skończcie się kłócić dziewczyny, w EA szef odszedł i odrazu zrobili coś pożytecznego gdyż rezygnują z Online Passów w przyszłych grach. Coś czuje, że ma to związek z pokazaniem nowego Xboxa. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Zamiast tego wprowadzą Activation Pass dla używanych gier. Bez nich się nie uruchomią :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Dziwny ruch. Ciekawe czy w nowych edycjach sportowek, np. FIFA 14 będą jeszcze OP.

Edytowane przez easye

Opublikowano

GT6 na PS3 w teoretycznych okolicach premiery Drive Clubu na PS4, to wypięcie dupy japońskiej strony biznesu na zachód i Evolution.

Przy wynikach sprzedaży jakie Sony podało dla GT5 i GT5P Drive Club nie ma teraz żadnych szans na wysoką sprzedaż, chyba że wyjdzie z rok później.

Opublikowano

To w niczym nie przeszkadza, bo jeśli ktoś zakupi PS4 i lubi samochodówki, to wyjdzie ze sklepu również z DC.

Opublikowano

Jak to nic? Jakie szanse może mieć nowe IP przy marce, która sprzedała 4mln płyt z demem?

Opublikowano

Może mieć, bo pojawia się na inną konsole i graficznie będzie kosić. Kowalski idąc do sklepu po PS4 spyta się o wyścigi, dostanie DC bo innego wyboru nie ma. Poza tym,kto powiedział, że GT6 pojawi się w sklepach w tym samym tygodniu co DC.

Opublikowano

ps4 ma miec wsteczna kompatybilnosc czy nie wiadomo jeszcze?

Opublikowano

ps4 ma miec wsteczna kompatybilnosc czy nie wiadomo jeszcze?

Na 90% nie, od tego będzie Gaikai.

Opublikowano

I tutaj Xbox na starcie ma mega plusa. Dzięki temu wiekszosc uzytkownikow pewnie spokojnie przesiadzie sie na nowa konsole majac mozliwosc ogrywania nadal swoich ulubionych tytulow, przy okazji zarobienia troche grosza ze sprzedazy starszej konsoli.

Opublikowano

Bo wszyscy kupują konsolę nowej generacji by grać w stary gry. Mhm.

Opublikowano

PS4 na 100% nie będzie mieć wstecznej kompatybilności. A Ty easye poczekaj z tym plusowaniem nowego Xboksa, bo plotki o nim mówią, że też jej nie będzie.

Opublikowano

czytalem cos innego, ale szczezrze - tak jak pisze Musiol, jezeli na starcie bedzie kolo 5-6 poteznych tytulow, jak BF4, FIFA na nowym silniku, nowa FORZA i pare innych tytulow, to sorry, zarowno exy jak i multiplatformy na starych konsolach beda mnie szczerze (pipi)ic, bo wraz z ukazaniem sie nowych konsol przejrze biblioteke jednej i drugiej i jade do sklepu!

Tak zapewne zrobi wiekszosc milosnikow gier video, nie liczac oczywiscie osob, ktorych po prostu moze nie byc na to stac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Bo wszyscy kupują konsolę nowej generacji by grać w stary gry. Mhm.

widocznie tak skoro na forumku mamy taką podjarkę reedycjami hd na maszynkę skośnych

Opublikowano

Fifa na nowym silniku? No może za 2-3 lata, co innego PES. Mam nadzieje, że w tym roku gra piłkarska dla prawdziwych mężczyzn okaże się bezdyskusyjnie lepsza, graficznie na pewno.

Opublikowano

Pytalem o wsteczna kompatybilnosc bo sprzedalem juz ps3 jakis czas temu a do ogrania bedzie jeszcze the last of us i gran turismo ;/

Opublikowano

Czytalem ze FIFA na nowej generacji ma latac od razu na nowym silniku.

Gra dla prawdziwych mezczyzn. LOL - to ja sie nie dziwie, ze Ty nie masz zadnych wymagan co do gier, w koncu PES takze przez ostatnie lata lecial ciagle na silniku z PS2/PS1 :D Zapewne gdyby nie EA nadal bys sie poruszal w 8 kierunkach swoimi zawodnikami, jak wierzyczka straznicza w grze arcade za 2 dolce. Grafika srednio mnie interesuje, po prostu wole symulacje pilki noznej niz arkadowe podejscie Konami, ktore notabene od paru lat sie nie zmienia.

Czekam na dema - o nowym silniku i o tym, ze zrobili wszystko "from the scratch" i wszytsko bedzie "brand NEW" czytam od 2009r !

A pozniej nawet tak zatwardziale betony jak Matinx i Lons opychali kolejne czesci na allegro czekajac na informacje o kolejnej edycji, piszac pol roku wczesniej, ze KING IS BACK :D

Edytowane przez easye

Opublikowano

No to zbieraj na nowe PS3. :)

Zawsze mnie bawią takie osoby (nie obraź się), sam mam kumpla, który najpierw sprzedał X360, później go kupił ponownie dla GeoW3, inny pozbył sie PS3, a teraz zamierza ponownie kupić dla TLoU i Beyond. Pocieszni są tacy goście.

easy, no to chyba nie grałeś w PES2013, zresztą to już zostało rozstrzygnięte w WKP, że PES to prawdziwa gra piłkarska, a falafela to tytuł dla Lajonelów i gości chodzących w rurkach.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Krucho z kasa wtedy stalem ;p tak bym nie sprzedawal.

Opublikowano

Tak sobie czytam o tym 10 letnim cyklu konsoli, a ja pomimo, że nie mam mega parcia na grafę/nowoczesny sprzęt (DS najlepszą konsolką ostatnich 10 lat), to jak sobie pomyślę, że już od 2 lat męczy mnie granie na tych starożytnych stacjonarkach, gdzie ograniczenia techniczne nie tylko tyczą się samej grafiki, ale też rozbudowy kontynuacji kontynuacji mega hitów, sprowadzających się do dupereli (nowe autka, levele, bohater uczy się pływać, strzelać z lewej ręki itp.), to się zastanawiam, co w tym dobrego, że firma pieści fanbojskie ego przesadnie długim cyklem życia konsoli? Co w tym dobrego dla kogoś, kto ma od 6 lat daną konsolę i już rzyga tą generacją (i jedyny powód dla którego jeszcze ostatni current gen nie wylądawał w koszu jest chamstwo panów od GTA)? 4 lata to mało, 7 lat to dla wielu też tyle co nic, więc zakładam, że najlepiej byłoby wspierać sprzęt przez min.10 lat i później dostawać gierki, które nie różnią się niczym od poprzednich wydań z wyjątkiem numerka na pudełka (patrz "nowe" gry na PS2- nadal na tym gracie?). Fakt, że takie TLoU ograłbym z miłą chęcią, ale przysięgam, że to jedyna ekskluzywna gierka na konsolę w ostatnich dwóch latach, do której mam takie nastawienie, więc to jakby powiedzieć trochę mało, żebym miał ochotę wyciągać PS3 ze śmietnika.

Nie mogę się już doczekać, aż za 3-4 lata ktoś tutaj napisze post o tym jakie to SONY/M$ jest za(pipi)iste, że jeszcze wydaje gry na swoje starocie i 10 letni cykl życia konsoli, to nie mit. Przyznaję, że będzie sie to ciekawie czytać po partyjce na PS4/nextXboxie/PC.

Opublikowano

Tylko, ze ty mylisz dwie rzeczy. Oczywiście, że obecna generacja trwa przynajmniej o rok za długo. Tu nie chodzi, aby trwała kolejne 3 lata, ale skoro producenci konsol nie spieszą się z wypuszczeniem nowych sprzętów, to chyba dobrze, że takie Sony nadal wspiera stare PS3 kolejnymi zapowiedziami w przeciwieństwie do M$. Pamiętam jak Ins w tym temacie śmiał się z kolejnych zapowiedzi na PS3, bo jego argument był taki, że nowy X wyjdzie znacznie wcześniej niż PS4 i jak pisał my będziemy grać w TLoU i czekać na nową generacje, a oni w tym czasie będą już ogrywać tytuły na nowego X. Życie okazało się okrutniejsze... dla xbotów, bo ani nowej konsoli, ani nowych gier na X360.

Opublikowano

4 miesiace to wciaz znacznie mniej czekania niz caly 2012 i polowa 2013...

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.