Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Blue opisz jakie exy ograłeś ma PC, takie nowsze bardziej ponieważ starocie to już każdy przemielił na wszystkie strony. Jestem bardzo ciekawy.

Edytowane przez Sebastian Ś.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Jak powiem, że mielę teraz Witchera 2, to będziesz Sebek niezadowolony, bo przecież wyszło na Xboxa. Jednak ja się cieszę tą grą na moim tv w 1080p na wysokich, hehe :D 

Nie będę kłamał, że fanatycznie oddaje się multi w Starcrafcie, farmieniu w Diablo czy przetrwaniu w Day Z. Jak tylko skończę oba Wiedźminy, wtedy zabiorę się za badanie większej ilości PCtowego szajsu. 

Opublikowano

Łe ograne rzeczy wspominasz, myślałem , że coś fajnego mi zaproponujesz. Pytałem normalnie, bez złośliwości. Oki w takim razie ja spadam dalej ogrywać exy z konsul. Tak to jest , że każdy w końcu się przeje i odkrywa dużą świeżość i ekscytację na innej platformie. Ty to masz teraz z PC , ja ze starszymi konsolami ponieważ kompa mocno ograłem ; d

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Kiedy dokładnie są te konfy E3 na nasze ? Bo bym powoli się ustawiał z wolnym czasem. Nie ma bata konfy MS i Sony tsza obejrzeć, następne takie dopiero za kilka lat albo i wcale. Niektórzy mogą narzekać że i tak będzie chuyoza, a i tak każdy wie że główne danie to właśnie next geny.

Opublikowano

Czwartek, 6 Czerwca
Konami Pre-E3 Show - 19:00

Poniedziałek, 10 Czerwca
Microsoft - 18:00

Electronic Arts - 22:00

Wtorek, 11 Czerwca
Ubisoft - 0:00

Sony - 03:00

Nintendo (Via an Online Nintendo Direct) - 16:00

Opublikowano

Na chooj robic nowe Ip na stare konsolee?

W ogole ile jest nowych Ip na next geny,bo ja widze same kotlety kotletow.Wiekszosc developerow pisalo,ze nowe konsole to okazja na nowe marki,i gdzie sa FAKEN te nowe gry?

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Na chooj robic nowe Ip na stare konsolee?

.

Bo jest ich razem ponad 100mln sztuk?

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

no stety niestety ale starych konsol jest o wiele więcej i jak sie zrobi spoko gierke mozna liczyc na wielo milionową sprzedaż. a na nowe konsole? przez pierwszy rok conajmniej pewnie żadna gra nie dobije do miliona bo i konsol będzie mało. a koszt produkcji wiekszy (teoretycznie bo to troche ściema jednak żeby uzasadnić skok cen gier)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

To czemu taki Shadows Of the Damned, Alice Madness Returns, Fuse itp się nie sprzedały?

Na nowych konsolach będzie mniejsza konkurencja to i nowe marki mają łatwiej się przebić.

Opublikowano

To czemu taki Shadows Of the Damned, Alice Madness Returns, Fuse itp się nie sprzedały?

Na nowych konsolach będzie mniejsza konkurencja to i nowe marki mają łatwiej się przebić.

No wlasnie o to mi chodzilko kolego.Pamietam jak szef Ea pisal,ze wypuszcanie nowych marek na current geny nie ma juz sensu.Gracze na next genach sa bardziej skonni kupic nowe Ip.

Dlatego Ea pokazalo same spotowki na konferecji Ms (albo musieli) bo to sport,sport.sport

Opublikowano

mezzo

tak to prawda, ale jeśli na 40 mln posiadaczy danej konsoli (zakładam że pozostałe 30mln sprzedanych jest już zepsuta :P) nawet dobre i bardzo dobre gry kupuje 1-4mln (pomijam COD) to nawet przy małej konkurencji, ile ludzi kupi gierke jesli sprzedanych konsol będzie ok 1mln ?

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Hmm...Bo to słabe/średnie gierki? Zobacz na takie Dishonored,Dragons Dogma. Nowe IP i jakoś dobrze się sprzedały

Opublikowano

To czemu Dishonored się dobrze sprzedało ? Takie (pipi)enie za przeproszeniem.

SOtD było poniekąd niszowe , pozostałe tytuły cóż nic specjalnego (rzekłbym przeciętniaki jakich masa) , to że gra jest nowym IP nie gwarantuje sprzedaży i to bez względu czy trafi na konsole odchodzącej (tu ma większe szanse ze względu na liczbę konsol w posiadaniu graczy , czyli liczbę potencjalnych klientów) czy też nadchodzącej(mniejsza konkurencja , ale też i mniejsza liczba konsol w posiadaniu graczy vide mniejsza liczba potencjalnych nabywców) generacji.By się sprzedać musi przyciągnąć do siebie graczy a by to zrobić musi mieć czym. Wszystko zależny od tego co sobą dana gierka reprezentuje proste.

Halo:Spartan Assault :unsure:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Historia xboxa 360 w jednym filmie:

Czemu jest tylko link, a nie ma filmu pokazanego ?

O co wam chodzi z tym halo: spartan assault ? Jeżeli miałoby być to albo nic to czemu nie. Może z tego wyjść fajna gierka. A to, że duże halo na nowego xboxa się ukaże jest pewne, więc nie ma co się martwić.

Edytowane przez terror
Wystarczy wkleić z "udostępnij" i działa.

Opublikowano

Historia xboxa 360 w jednym filmie:

http://www.youtube.com/watch?v=PXWUKr40eCo

Czemu jest tylko link, a nie ma filmu pokazanego ?

Musisz pod filmikiem kilkac share i da ci link. teraz normalny link nie dziala. http://youtu .be/PXWUKr40eCo tak link musi wyglad.(minus spacja.)

Opublikowano

Wklej link z youtube po kliknięciu Udostępnij, zaczyna się od youtu.be

Opublikowano

Musisz pod filmikiem kilkac share i da ci link. teraz normalny link nie dziala. http://youtu .be/PXWUKr40eCo tak link musi wyglad.(minus spacja.)

Jak nie działa jak działa , wystarczy link wkleić bezpośrednio w treść wiadomości bez używania dodawania odnośnika.

Opublikowano

LOL o czym ty pier,dolisz za przeproszeniem. Więcej kłopotów miałem z odpaleniem gry PS1 z PSN na PS3 (instalowanie instalek i te sprawy) niż z jakąkolwiek grą na PC. Steam robi WSZYSTKO za Ciebie. Instalujesz Steam, kupujesz grę, klikasz graj i przy pierwszym odpaleniu program sam instaluje/konfiguruje wszystkie te dodatkowe pierdoły typu DirectX, .NET itd. Nawet patchowanie jest prostsze niż na PS3 - robi się samo w tle, kiedy na konsoli musisz włączyć grę i samemu i potwierdzać te głupoty.

Sam gadasz głupoty. Jak masz Plusa i choć raz odpalisz jakąś gierkę to możesz ustawić automatyczne patchowanie w tle. Ustawiasz sobie sprawdzanie wszystkich gier w które grałeś np. w czasie gdy jesteś w pracy/szkole. Konsola sama się uruchomi zgra ci sejwy z ostatniej doby do chmury, zsynchronizuje pucharki i załata wszystkie gry które grałeś bez żadnego potwierdzania.
Opublikowano

Na PC dokładnie to samo, tylko nie musisz płacić żadnego abonamentu  :whistling: . No, może sam się nie włączy, ale nie ma problemu załączyć Steama w tle podczas przeglądania fejsbunia czy forumka.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

LknAc0R.jpg

Opublikowano

ibqdrfIUSn00AV.gif

Menu Xbox One realtime, nie zmyślone na konferencji, z wired.com 

:teehee:

Opublikowano

LknAc0R.jpg

ALE EXY NA X360 MAJA LEPSZE MULTI I MOZNA W NIE GRAĆ GODZINAMI NIE TO CO NA PS3

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

true, true, szkoda, ze PS3 nie ma zadnego takiego Exa.

Only Single Player i allegro.pl

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.