Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A kto pisze, że jest niedocenione XD To Ty cały czas piszesz, że coś nie bangla bo jest poniżej 90%, a ja piszę, że każdy kto miał kupić, to kupi w dzień premiery bo jest to prawdopodobnie najlepsza część serii i to że średnia jest niższa od pozostałych tego nie zmieni.

Jeszcze żebyś był konsekwentny, ale jesteś zwykłym hejterem i jak taki Trials Evolution miało 90% na X360, to pisałeś, że popierdółka, a jak sam grasz w jakieś gry po 70-80%, ale na PS3, to świetne gry są, heh.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

No bo nie bangla, mimo wszystko oceny nie są z du.py, coś sprawia że gra ląduje poniżej 9tki. Czyli nie tylko nie jest idealnie (więc nie 10), ale też coś zgrzyta i nie najlepiej, choć wciąż hit i gra warta zagrania.

Tyle, że trzeba na to patrzeć przez pryzmat polityki exowej, o której pisałem stronę wcześniej.

Co do Trialsów ok, ale to gra z cyfrowej dystrybucji. Niższa cena, gra mniejsza więc nie do pudełka. Journey na 92, ale to też cyfrowa only. Nie bez powodu w pudełku wychodzi z Flow i Flowerem. Chyba odróżniasz gry z cyfrowej only, a gry AAA do pudełka?

Opublikowano

Mnie osobiście recenzje je.bia, wiem ze w Halo będę grał baaardzo długo, po zapoznaniu się z materiałami w necie oraz opiniami znajomych czy na tym forum. W ogóle to od jakiegoś czasu wolę się spytać znajomego co ma podobny gust gier czy dana gra jest dobra niż sugerować się średnią z MC.

Najlepszym przykładem był Far Cry 2 gdzie ma średnią 85/100 a dla mnie ta gra to mega crap i z prawie każdym znajomym co gadałem twierdził podobnie. A ta ocena 2/10 dla Halo to beka wchuy i az dziwne ze MC bierze tą ocenę do średniej xD

Opublikowano

Czyli jednak little big planet karting GOTY? :(

Opublikowano

pewnie tak.

btw. gratuluje wyboru tytułu dla tego tematu w nowej odsłonie :) pasuje jak nigdy.

Opublikowano

Mendrek ciekawe co będziesz śpiewać w 2013 jak zobaczysz średnią ocen tych giga hiper hitów na ps3:

GoW:A - w średnią powyżej 90% nie wierzę, chyba,że zrobią cud w singlu bo na razie wskazuje,że to będzie znowu to samo + multi w super oprawie

Boyond - ta na pewno takiej średniej nie osiągnie, pewnikiem zgarnie coś koło HR(czyli ok 85%) - na pewno znowu wielu doczepi się tego,że to samograj

tLoU - chyba jedyna gra, która ma szansę mieć średnią powyżej 90% jeśli oczywiście nie okaże się Uncharted3.5. Na razie jednak wszystko wskazuje na to,że dostaniemy wariację MGS od ND

Oczywiście to wróżenie z fusów ale już wręcz nie mogę się doczekać Twoich postów obronnych jak wielkie ekskluzywy Sony będą mieć średnią oscylującą około 85-90%, jak teraz tak bardzo nabijasz się z Halo4 czy F:H

Opublikowano

Poza tym z BF3 to brednia, bo fakty, wtedy bylo zdecydowanie wiecej bugow niz teraz, to i tak nie ma prawa tak zanizyc oceny. Dobrze, ze tacy jak ty nie oceniaja gier zawodowo.

ta gra w momencie wydania to byla pozna alpha/wczesna beta. Jesli tak zbugiwane gry oceniane sa na gre prawie idealna to nie mam pytan. Zamaist rugac deweloperow za takie zachowanie mowimy spoko tak jest ok rzuccie kolejnq bete za 230zl
Opublikowano

Uwielbiam fanbojskie teksty w stylu Mendrka, tylko, że pisane przez faboi Halo :D

Ocena:

a) Sugerujemy się średnią na MC w wypadku kiedy nowe HALO ma ją wysoką, wtedy to świadczy o doskonałości danego tytułu i fachowym podejściu recenzujących.

b) Zlewamy średnią na MC kiedy gra której nie lubimy, ma ją wysoką, bo to świadczy o tym, że za recenzję biorą się nieodpowiedni ludzi, opłaceni przez kartel zła(ja tutaj bym wstawił taka ewentualność, że mogą to być tacy, którym dany tytuł się zwyczajnie nie podoba...).

c) Jeżeli HALO ma oceny na poziomie lub poniżej znienawidzonych konkuretów, tzn. że 87% to gra wybitna, a 91% dla gry na PS3 to ocena niższa, przepłacona, wydana przez idiotę. Przypominam, że "wybitna", nie jest uzależniona od przekroczenia jakiegoś pułapu, lecz od tego ile dostaje nowe HALO, tak więc, jeżeli średnia dla HALO 5 będzie wynosiła 60%, będzie to oznaczać grę wybitną.

d) W ogóle nie sugerujmy się ocenami, własnym zdaniem (bo przecież nic nie wiemy), tylko opinią wytrawnych graczy pochodzących z kraju zwanego USA, którzy mają największy wpływ na popularność tej serii. Są znawcami potrafiącymi docenić wybitne tytuły o czym świadczy...

Sprzedaż:

a) Jeżeli HALO się dobrze sprzedaje to znaczy, że ludzie wiedzą co dobre. Jeżeli do tego ilość pre-orderów i sprzedaż tuż po premierze jest wysoka, tzn, że "kto miał kupić, to kupi w dzień premiery bo jest to prawdopodobnie najlepsza część serii", pomimo, że...

b) Jeżeli na inną grę złożone jest od cholery pre-orderów i w dniu premiery sprzedaje jej się bazylion sztuk, tzn. że ludzie to lemingi, kierujące się hypem, bo przecież tylko idiota z góry zakłada, że gra która jeszcze nie wyszła i za którą biorą się ludzie, którzy nie zrobili żadnej gry, może być najlepszą częścią czegokolwiek co ma status kultowej serii.

c) Call od Duty kupują tylko Hamburgery, bez nich to (pipi) dawno by umarło...

Opublikowano

Mendrek ciekawe co będziesz śpiewać w 2013 jak zobaczysz średnią ocen tych giga hiper hitów na ps3:

GoW:A - w średnią powyżej 90% nie wierzę, chyba,że zrobią cud w singlu bo na razie wskazuje,że to będzie znowu to samo + multi w super oprawie

Boyond - ta na pewno takiej średniej nie osiągnie, pewnikiem zgarnie coś koło HR(czyli ok 85%) - na pewno znowu wielu doczepi się tego,że to samograj

tLoU - chyba jedyna gra, która ma szansę mieć średnią powyżej 90% jeśli oczywiście nie okaże się Uncharted3.5. Na razie jednak wszystko wskazuje na to,że dostaniemy wariację MGS od ND

Oczywiście to wróżenie z fusów ale już wręcz nie mogę się doczekać Twoich postów obronnych jak wielkie ekskluzywy Sony będą mieć średnią oscylującą około 85-90%, jak teraz tak bardzo nabijasz się z Halo4 czy F:H

Przeczytaj mój post z poprzedniej strony, by zrozumieć w jakim kontekście piszę o ocenie H4 i FH, a tym bardziej się nie nabijam. Na razie tylko potwierdzasz moje słowa.

Opublikowano

Czepiacie sie tego LBP karting a w Crash team racing pewnie zagrywaliscie sie bez przerwy.

Opublikowano

no pewnie 13 lat temu ...

gdy było to świerzy pomysł a nie zrzynka ...

no ale $ony już tak ma ... podpatruję najlepszych sciąga pomysł i coś tam panowie wymyślą od marketingu że zrobimy z tego rewolucję :)

Opublikowano

Dishonored,Max Payne 3 i może hitman goty tego roku

Opublikowano

Dishonored,Max Payne 3 i może hitman goty tego roku

OKAMI HD bitches !!!!! choć nie licząc reedycji to z tych co grałem to zdecydowanie MP3, ale walka o tytuł roku będzie zacięta - F:H, Dishonored, H4, zobaczymy co pokaże nowy Hitman. Raczej na pewno za tytuł nie zasługuje z tego co czytam AC3 i nowy NFS

Opublikowano

Mendrek: A coś zmieni że zamiast 90% gra będzie miała 89%? Czy 89% (czy tam ile na końcu uzyska) będzie miało przełożenie na jej końcowy odbiór? 90% to jakaś magiczna granica która z hitu robi crap? Bo serio - czytając to co piszesz takie właśnie odnoszę wrażenie.

Nie, absolutnie nie robi crapa, ba gra z 70 to nadal gra warta ogrania i sporo ludzi tą 7 stawia jako granice. Tyle, że oceny dziś też wyznaczają kryteria. Jednak ma to znaczenie. Już nie o prestiż chodzi. Niedawno rozmawiałem z Torbą, który ma swój sklep z grami. Masa ludzi jak dzwoni, to pyta o ocenę gry w PE przed zakupem. ”Tylko (tu ocena niżej niż 9)? Eee to nie biorę“, to częste i poniekąd chore zjawisko. Niby hit, ale nie na 9. Niby oczko niżej, ale jednak.

No to nie ma problemu bo Halo 4 dostałe w PSXE 9/10.

No i nie wiem jak w waszych szkołach, ale mnie na matmie gdzieś w 6 klasie uczono, że takie 8.7 jest bliżej do 9.0 niż 8.0. Ta wiedza przydaje sie przy zaokrąglaniu liczb.

Opublikowano

Metacritic jest dobrym serwisem aby człowiek mógł sobie już na starcie uzmysłowić czy gra jest warta uwagi i na tym kończy się jego przydatność a patrzenie na MC jak na wyrocznię to szczyt zidiocenia. Raz, że 1% pomiędzy jakimiś grami absolutnie nie ma znaczenia; dwa, że oceny gier są obecnie tak mocno zawyżane, że teraz średniaki dostają takie same oceny co produkcje wyjątkowe ale oceniane np 10 lat temu (porównałem oceny Fallout 2 i Planescape Torment z pierwszą stroną topów i wychodzi na to, że Mass Effect i Oblivion są lepszymi erpegami).

Patrząc na te oceny można stwierdzić, że obecnie skala to 1-7 - crap, 8 - średniak, 9 - dobra gra, 9.5 - GOTY OMGWTFBBQ!!!, 10 - już podaję numer konta do przelewu.

No ale co się dziwić jak nawet tutaj ludzie, którym bliżej niż dalej do trzydziestki kierują się podobną skalą ocen.

Opublikowano

Grać w gry(lub też nie) ze względu na oceny :wallbash: widzę że tu już niektórych nieźle po(pipi)ało. W ogóle panującą obecnie skalę ocen można sobie o kant dupy roztrzaskać.

Opublikowano

Mendrek: A coś zmieni że zamiast 90% gra będzie miała 89%? Czy 89% (czy tam ile na końcu uzyska) będzie miało przełożenie na jej końcowy odbiór? 90% to jakaś magiczna granica która z hitu robi crap? Bo serio - czytając to co piszesz takie właśnie odnoszę wrażenie.

Nie, absolutnie nie robi crapa, ba gra z 70 to nadal gra warta ogrania i sporo ludzi tą 7 stawia jako granice. Tyle, że oceny dziś też wyznaczają kryteria. Jednak ma to znaczenie. Już nie o prestiż chodzi. Niedawno rozmawiałem z Torbą, który ma swój sklep z grami. Masa ludzi jak dzwoni, to pyta o ocenę gry w PE przed zakupem. ”Tylko (tu ocena niżej niż 9)? Eee to nie biorę“, to częste i poniekąd chore zjawisko. Niby hit, ale nie na 9. Niby oczko niżej, ale jednak.

No to nie ma problemu bo Halo 4 dostałe w PSXE 9/10.

No i nie wiem jak w waszych szkołach, ale mnie na matmie gdzieś w 6 klasie uczono, że takie 8.7 jest bliżej do 9.0 niż 8.0. Ta wiedza przydaje sie przy zaokrąglaniu liczb.

No to w następnym poście Mendrek napisze, ze dzwonią do tego samego sklepu i się pytają o średnią z Metacritics :P

- Dryń, dryń!

- Słucham?

- Chciałem kupić grę X, jaka ma ocenę w PSX?

- 9

- Aham, a w Neo plus?

- 8

- C***, to nie biorę...

:D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A kto pisze, że jest niedocenione XD To Ty cały czas piszesz, że coś nie bangla bo jest poniżej 90%, a ja piszę, że każdy kto miał kupić, to kupi w dzień premiery bo jest to prawdopodobnie najlepsza część serii i to że średnia jest niższa od pozostałych tego nie zmieni.

Jeszcze żebyś był konsekwentny, ale jesteś zwykłym hejterem i jak taki Trials Evolution miało 90% na X360, to pisałeś, że popierdółka, a jak sam grasz w jakieś gry po 70-80%, ale na PS3, to świetne gry są, heh.

Daj mi namiary na twojego dilera :woot:

Opublikowano

Daj mi namiary na twojego dilera :woot:

No i co tu niby takiego śmiesznego, bo nie wiem?

Opublikowano

Grać w gry(lub też nie) ze względu na oceny :wallbash: widzę że tu już niektórych nieźle po(pipi)ało. W ogóle panującą obecnie skalę ocen można sobie o kant dupy roztrzaskać.

Ja cały czas uważam, że to nie ze skalą ocen, a z graczami źle ją postrzegającą jest problem.

Za każdym razem jak widzę w necie debila piszące "8/10 to coś średnio/słabo" to mam ochotę bić, gwałcić i rabować.

Opublikowano

Patrzcie, mamy polskiego Eurogamera: http://www.eurogamer.pl/

Co najmniej od miesiąca chyba :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.