Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Bez jaj dolara? Ja bym nie mógł sobie w twarz spojrzeć gdybym tyle dał za taki content.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano
  • Autor

Aż sie przypominaja te wszystkie z(pipi)y ktore tworzyly dziesiatki alterkont i kupowaly HIBy po jednym cencie zeby sie wymieniac wirtualnym weglem na steam sejlu. Patologia.

Opublikowano

Aż chyba podrzucę tego posta testovironovi. Będzie miał materiał na nowy filmik.

Opublikowano

Kupiłem Metro 2033 (X360) na premierę zanim to było fajne :)

Ciekawe czy znajdzie się chętny na wykupienie THQ jako wydawcy czy może będzie wyprzedaż poszczególnych dóbr intelektualnych jak w przypadku Midway.

Opublikowano

Powinni zwiększyć minimalną cenę w tych wszystkich Bundlach do 2,5dolara bo to naprawdę śmieszne by dawać naprawdę dobre/bardzo dobre tytuły do kupienia za 1$, przecież samo Company of Heroes z dodatkami i Metro są warte wydania większej kasy. Gdyby nie fakt, że już mam te tytuły to też bym kupił bundla ale nie dolara miejmy jakąś godność...

Opublikowano

Bundle potrafią zarobić na siebie, procent dających "1 $" jest tak naprawdę bardzo mały. Kiedyś oglądałem eksperyment, jak jakaś babka sprzedawała najpierw domowe specjały po stałej cenie, a potem te same produkty "za tyle ile ludzie zapłacą", i zarobiła więcej przy tej drugiej opcji. Także nie lekceważmy humble bundle, nie każdy jest cebulakiem.

Zaś nagłe zwiększenie ceny do "2.5 dolara" paradoksalnie wywołałoby efekt odwrotny do zamierzonego. Zwróciłoby to uwagę ludzi, że "wielu płaciło najwidoczniej 1 $ skoro podnieśli cenę", a to uruchomiłoby mechanizmy obronne przeciw ponoszeniu większych kosztów za to samo od innych, i ludzie momentalnie zaczęliby kupować za 2.5 $ żeby "nie być frajerem", nawet ci którzy normalnie zapłaciliby więcej.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

No szkoda jakby THQ upadło,ale najbardziej szkoda tych serii. Metro,Darksiders czy Saints Row. Najlepszym rozwiązaniem tego problemu byłoby wykupienie THQ lub samych praw do marek przez innego wydawce(Ubisoft,Take Two np)

Marki nie przepadną, bo sprzedadzą dla spłaty długów; takie studia jak Volition, albo Relic na pewno znalazłyby nowego właściciela. A co do tego kto, to jakiś czas temu były plotki, że Square-Enix jest mocno zainteresowane.

Epic Games president Mike Capps retires

http://www.polygon.com/2012/12/4/3728416/epic-games-president-mike-capps-retires

Ktoś tam został w ogóle?

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Pewnie z te 200 osób co faktycznie koduje gry :P

Opublikowano

I którzy nie mogą się wykupić, bo nie posiadają żadnych udziałów.

Opublikowano

Wydaje mi się, że ci co byli na świeczniku czują niepewność związaną z nową generacją i rosnącą konkurencję na rynku silników graficznych i sprzedają swoje udziały za ciężkie pieniądze kiedy są jeszcze na szczycie.

Opublikowano

Carmack mam nadzieje, że jeszcze się ogarnie bo jego ID Tech5, na którym hula Rage jest pod wieloma względami przedpotopowy(praktycznie nic nie liczone w czasie rzeczywistym, wszystko wypalone), źle nie wygląda i na konsolach hula w 60fps ale nie tego się po nim spodziewałem

Opublikowano

Rage to w ogóle gra, która sprawia wrażenie jakby została zrobiona z 10 lat temu, a teraz tylko wypuszczona na nowym silniku.

Opublikowano

dokładnie...ale i tak fajna gra, szkoda, że zapomnieli napisać zakończenia, nie było na tej generacji tak niedokończanej gry jak ta...ostatnia lokacja, dojście do guzika, filmik 10sekund i koniec :D :D

Opublikowano

Obecne Id to tylko cień tym czym była ta firma w dawnych latach. Carmack może i fajnie gada na Quake Con'ach ale jakoś nie przekłada się to na fakt, że od czasów Quake 3 już nie wyznaczają nowych standardów graficznych.

Opublikowano

Doom3 był kozacki graficznie...ba wyglądał lepiej niż remake hd, który nie dawno wyszedł na konsole. A jak już doda się do niego mody to wygląda jak z następnej generacji :P

Opublikowano

Rage to w ogóle gra, która sprawia wrażenie jakby została zrobiona z 10 lat temu, a teraz tylko wypuszczona na nowym silniku.

A ja nadal mam bekę z ludzi którzy uważają tą grę za ładną.

Rage wygląda koszmarnie, gorzej niż Call of Duty.

A propo

Bt3eml.jpg

Sprzedaje się gorzej niż Blak Klops i MW2.5

http://www.latimes.com/entertainment/envelope/cotown/la-et-ct-new-call-of-duty-sales-20121129,0,7743280.story

ySMJM.jpg

Opublikowano

No i co z tego jak i tak w grubych milionach idzie.

Opublikowano

Moim zdaniem wyciągają mylne wnioski - więcej po prostu sprzedało się na premierę i w związku z tym średnia późniejsza sprzedaż jest mniejsza. To jest charakterystyczne dla wielu potężnych blockbusterów.

Opublikowano

No nie wiem czy taki szoker to był graficzny, w tamtych latach wyszedł też Far Cry, który zmiótł całą konkurencję pod praktycznie każdym względem. Po dzisiaj niektóre efekty cieszą oko lub są po prostu rzadko spotykane w gierkach.

A co do Doom'a3 to fakt, ta nowa wersja (BFG ed)to takie typowe odgrzewanie kotleta na starym oleju bo może ktoś na kąsolach się na to skusi. Na Piece to lepiej wyjdzie kupić Doom3 pack'a na Steam za 30zł jak jest w promocji i wrzucić na to mody, choćby Perfect Doom i mamy wersję, która nawet dzisiaj wygląda nadzwyczaj okazale.

Opublikowano

A ja nadal mam bekę z ludzi którzy uważają tą grę za ładną.

Rage wygląda koszmarnie, gorzej niż Call of Duty.

A propo

Bt3eml.jpg

Sprzedaje się gorzej niż Blak Klops i MW2.5

http://www.latimes.c...0,7743280.story

ySMJM.jpg

Zapewne Kotick płacze z tego powodu...

cm-33295-050b6a2fac6da9.gif

Edytowane przez Mendrek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.