Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

LOL, a co złego jest w kopiowaniu i ulepszaniu?

Dixi, dalej twierdzisz, że Nintendo nie wyznacza obecnie trendów na rynku gier video?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Większa połowa tu takich a szczególnie na PPE, co nawet o tym nie wiedzą.Sony to kopiarka pomysłów, oryginalnych rzecz jasna.

Do MS to im jeszcze bardzo, bardzo daleko w kopiowaniu :whistling:

ja nie narzekam bo akurat Nina & M$ świetnie sie uzupełniają.Mam ochotę na sczelanke w multi to zapuszczam xboxa a jak na wyśrubowanego staro szkolnego gampleja nie działającego pod jednym tylko przyciskiem to wybór jest oczyWiisty

Nie cierpię podróbek :P

Opublikowano

Nie mówię o robieniu tego co Chińczycy. Ale Live - PSN, czy Eye-Toy - Kinect? Czemu nie. Dla mnie liczą się dobre pomysły i rozwiązania, a nie innowacje za wszelką cenę (a`la to dziadostwo na palec od Nintendo)

Opublikowano

Nie cierpię podróbek :P

To radzę grać tylko w Ponga, bo wszystkie gry czerpią od siebie nawzajem.

Opublikowano

To radzę grać tylko w Ponga, bo wszystkie gry czerpią od siebie nawzajem.

Marna podróbka Tennis For Two. :potter:

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Który? Arkham Asylum? To przecież gameplayowa kopia Metroidów. A Arkham City? No bez jaj ^_^

Opublikowano

I tak Batman to najlepsza grach wszechczasòw

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Tak jak Okami jest idealną kopią Zeldy, tak Arkham Asylum jest idealną kopią Metroida. I bez problemów stawiam Okami obok dowolnej trójwymiarowej Zeldy, a Batmana obok dowolnego Metroid Prime. Wstyd ogromny dla ludzików, którzy ubóstwiają i Okami i Arkham Asylum, a jednocześnie gardzą Zeldą i Metroid Prime

Opublikowano

Widocznie mam uraz do Sony a na szacunek trzeba sobie zasłużyć.Czerpanie, czerpaniem ale niech robią to chociaż z klasą, gdzie spojrzysz to wszędzie tylko odpowiedniki.

pierwsze Gearsy odpowiedź Uncharted

pierwsze Halo odpowiedź Killzone

pierwsze Mario64 odpowiedź ....Croc :D

pierwsza Zelda odpowiedź ....Dark Cloud :sleep: ....i to nie koniec

jedynie znalazłem oryginalne Ico i SotC gdzie głównej mierze przyczyniło się do zakupu PS3 i tylko ze względu na godnego następce The Last Guardian o którym niestety słuch już całkowicie zaginął i co TERAS ? :(

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Nie prawidlowa interpretacja - niskie.

Tak samo jak twoja gramatyka.

Opublikowano

po 4 epizodach WD śmiem twierdzić, że chyba wpiszę tą grę do tematu "gry którego fenomenu nie rozumiesz". Sorry ale dla mnie dotychczas to totalnie średnia gra z fajnymi (bijącymi na głowę te z HR) wyborami moralnymi. Tak jak z miejsca każda gra roku wg VGA wg mnie na to zasługiwała albo przynajmniej rozumiałem powód dlaczego dany tytuł nią został (bo wiadomo ja jako pojedynczy gracz kieruje się moim subiektywnym gustem czy grę lubię czy nie) to w przypadku WD po prostu tego nie kumam (serio ten rok był tak słaby, że nic innego na to nie zasługiwało).

Chcecie zagrać w genialną przygodówkę z nieliniowym prowadzeniem akcji i kilkoma zakończeniami...zapraszam do odpalenia starego Blade Runnera na 4cd na pc.

Opublikowano

Nie prawidlowa interpretacja - niskie.

Tak samo jak twoja gramatyka.

Ała. Nie postawilem przecinka, zabij za to. Poza tym gramatyka nie moze byc niska.

po 4 epizodach WD śmiem twierdzić, że chyba wpiszę tą grę do tematu "gry którego fenomenu nie rozumiesz". Sorry ale dla mnie dotychczas to totalnie średnia gra z fajnymi (bijącymi na głowę te z HR) wyborami moralnymi. Tak jak z miejsca każda gra roku wg VGA wg mnie na to zasługiwała albo przynajmniej rozumiałem powód dlaczego dany tytuł nią został (bo wiadomo ja jako pojedynczy gracz kieruje się moim subiektywnym gustem czy grę lubię czy nie) to w przypadku WD po prostu tego nie kumam (serio ten rok był tak słaby, że nic innego na to nie zasługiwało).

Chcecie zagrać w genialną przygodówkę z nieliniowym prowadzeniem akcji i kilkoma zakończeniami...zapraszam do odpalenia starego Blade Runnera na 4cd na pc.

Ja caly czas sie zastanawiam nad WD, musze sprobowac tego dema.

A tak w ogole to WD jest wydany tez na iOS. To jest dokladnie te same 5 odcinkow?

Opublikowano

Dixi, dalej twierdzisz, że Nintendo nie wyznacza obecnie trendów na rynku gier video?

Oczywiście, że nie wyznacza żadnych trendów. Wyznaczało przy WII, ale na dzień dzisiejszy już tego nie czyni.

Opublikowano
Ała. Nie postawilem przecinka, zabij za to. Poza tym gramatyka nie moze byc niska.

Ironizujesz? Bo nie chodzi wcale o żaden przecinek. :)

Opublikowano

Uhm. I dlatego MS wypuścił padlet (w sensie smartglass) do X360 i dlatego Sony próbuje tego z PS Vita? Zaklinanie rzeczywistości to coś w czym fanboje Sony doszli do perfekcji.

Opublikowano

Oczywiście, że nie wyznacza żadnych trendów. Wyznaczało przy WII, ale na dzień dzisiejszy już tego nie czyni.

Na tą chwile już nie ale wystarczy że rozkręci się WiiU z ilością odpowiedniego softu a Sony ponownie zmięknie i objawi swą słabość światu w postaci podobnego kontrolera czy tez wykorzystają do tego celu Vita :D

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Uhm. I dlatego MS wypuścił padlet (w sensie smartglass) do X360 i dlatego Sony próbuje tego z PS Vita? Zaklinanie rzeczywistości to coś w czym fanboje Sony doszli do perfekcji.

Albo mi się coś pochrzaniło, albo Sony próbowało już tego z PSP czyli na długo przed tabletopadem i PSV. A to że teraz dołączane urządzenie jest dotykowe to zwykły rozwój branży.

Opublikowano

Ironizujesz? Bo nie chodzi wcale o żaden przecinek. :)

Nie dalem jeszcze myslnika po "nie" bo przeciez tak sie robi z przymiotnikami, prawda? O czym w ogole ta gadka. Prawidlowa forma w moim zamiarze to "Nie, prawidlowa interpretacja - niska". Nie chodzilo mi o napisanie nieprawidlowa. Nie musicie mnie uczyc polskiego.

Dady to debil i nie ma sie nad czym rozwodzic. Zaraz Mendrek albo ktos inny mi da bana czy cos, bo w tym sa swietni, zamiast raz na zawsze pozbyc sie truchla z forum.

CW to esencja trollingu, ale akurat wiekszosc robi to w odpowiednim tonie, a kilka osob jest na tyle meczacych i uprawiany przez nich trolling jest niesmaczny. Zawsze jest spoko humor, trolling na poziomie (jezeli mozna cos takiego w ogole zaobserwowac), natomiast nie bylo chwili, by dady czy boro napisali chociaz raz fajnego posta. Zawsze to szambo intelektualne, ktore wybija w najbardziej fatalnym momencie.

Opublikowano

Dałem minusa Dixiemu, bo to nie tylko trend WII:

-gdyby nie GBA nie byłoby PSP

-gdyby nie DS, PSV nie miałaby dotykowego ekranu i kamerę z rozszerzoną rzeczywistością

-gdyby nie wiiU, PSV nie synchronizowałaby się z PS3

-gdyby nie Nintendo, nie powstałby move

Sony łyka wszystko od każdego.

MS sam łyka coś od niny, ale żadna firma tego nie kryje.

Dixi FAIL.

Opublikowano

LOL! Croc to była gra od 3rd party to raz (Argonauts chyba, czy jakoś tak). I była strasznie biedna. Odpowiedzią na Mario i Banjo ze strony Sony było Spyro, a nie żałosny Croc

A co do PSP i PS3 - lusterko do F1 chyba było. To wszystko?

Opublikowano

pierwsze Gearsy odpowiedź Uncharted

Nie wiem czym cię w domu karmią, ale trzeba mieć naprawdę jakieś ciężkie zaburzenia, żeby wpaść akurat na takie połączenie. Równie dobrze odpowiedzią na pudziany mógł być eye pet. W sumie to nawet bardziej prawdopodobne, ta sama grupa docelowa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.