Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Little Big Planet skomplikowane xD

Inwalida

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 366,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Peter jest oderwany od rzeczywistości, jego gry też. Dobrze, że już nie pracuje dla MS. W Fable 2 walczy się jednym przyciskiem, idzie się wzdłuż świecącej linii, a walka z ostatnim bossem trwa 3 sek i polega na wciśnięciu A. Bosko. Nigdy nie przepadałem ani za nim, ani za jego wizją gier

Opublikowano

MM to obecnie pionierzy kreatywnej rozgrywki. Obok Naughty Dog, to właśnie oni są najlepszą dla Sony inwestycją w studia. Dla mnie MM swoim podejściem tworzy podwaliny pod przyszłość, gdy to gracze dostaną obok gry narzędzia do tworzenia dalszej rozrywki. LBP i LBP2 pokazało jak bez wymogu programistycznej wiedzy dać ludziom solidnego devkita, opartego o gotowy silnik fizyczny. Odejście od LBP wydaje się szalone, i napawa obawami - wiemy, że błedy są kosztowne. Z drugiej strony widać że w MM pracują geniusze o ścisłych umysłach. Dla mnie to tacy trochę naukowcy, którzy wiedzą jak w silniku fizycznym zwrzeć ciekawe eksperymenty z humorem. Stąd wierzę, że nie rzucają słów na wiatr i znają swoje możliwości. Nie mogę się doczekać ich nowego dzieła, które wykorzysta potencjał nowej generacji. Sony to na szczęście nie MS, który swoje studia traktuje jak niewolników, i przez to ludzie lub całe firmy uciekają od nich.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Jak dla mnie to oni mogą siedzieć w lochach i być przykuci łańcuchami do ścian, byle robili takie gierki jak Mass Effect, PGR4, Gears of War, czy Alan Wake. Co mnie to obchodzi. Co mnie obchodzi też jak Sony traktuje developerów, skoro taki Team ICO nie może skończyć Last Guardiana, a Polyphony wypuszcza niedopracowane Gran Turismo 5 (aż mi się płakać chce jak pomyślę czym mogłaby być ta gra). Widać trochę kija też by się przydało.

A co do uciekania: większość ludzi z Bungie zostało w 343. Z Bioware pod skrzydłami EA uciekli założyciele studia. Mieli dość do tego stopnia, że całkowicie się wycofali z rynku. Bizzare zostało przez Activision rozwiązane całkowicie. No, ale u MS było im źle

Opublikowano

Dla mnie MM swoim podejściem tworzy podwaliny pod przyszłość, gdy to gracze dostaną obok gry narzędzia do tworzenia dalszej rozrywki.

No fajnie, że "przeszłość" zawitała dla niektórych na kąsole bo edytory, narzędzia do tworzenia modyfikacji i nowych zawartości już od lat były i są na Piece.

Tak szczerze to jednak wątpię by za przykładem MM inni devi dodawali do większości swoich przyszłych gierek tego typu rzeczy, za dużą kasę zbijają na DLC i innych śmiesznych śmieciowych pierdołach do gierek by nagle dać coś co w rękach w miarę kumatych ludzi może zaowocować zdecydowanie lepszą, darmową zawartością niż to co wypluwają na sklepiki M$ i Sony twórcy danych gierek.

Opublikowano

Gabe Newell says Valve will release its own console-like PC for the living room

http://www.theverge....-room-steam-box

Valve has stayed mostly quiet about its plans to enter the hardware business, but in an interview with Kotaku at last night's Video Game Awards, Gabe Newell confirmed the company's plans to sell its own living room PC that could compete with next-generation consoles from Sony and Microsoft. The biggest revelation is that Valve seems set to release its own complete hardware and software solution.

a tutaj trochę oliwy do ognia

ZIJYx.jpg

Opublikowano

Ta lista jest jakaś dziwna. Wrzucane są gry które jeszcze nie miały zapowiedzi i gry o których nie wiadomo na jaka platforme wyjdą,a na ps3 brakuje paru exow

Opublikowano

Ciekawe czym taki PC od Valve ma się różnić od innych podobnych zestawów, które już są na rynku.

Opublikowano

Half-Life 3 na wyłączność ? ciekawie by było.

Opublikowano

Nie wiem co jest takiego na korzyść Xboxa na tej liście ale zabrakło paru gier dedykowanym PS3. A Newell'owi sie nie dziwię, że myśli o swoim hardware bo cały czas ciągnie miliony $ ze Steama.

Opublikowano

Jak dla mnie to oni mogą siedzieć w lochach i być przykuci łańcuchami do ścian, byle robili takie gierki jak Mass Effect, PGR4, Gears of War, czy Alan Wake.

No, zaje.biste podejście. Oby ciebie też tak traktowali bylebyś swoją robotę robił.

Opublikowano

Przyszły rok zapowiada się genialnie, mi do szczęścia wystarczy jeśli wyjdzie Strike Suit Zero i Hotline Miami 2. A z gier które by mogły wyjść w 2013r. to zdecydowanie Interstellar Marines i Routine. Zwłaszcza te ostatnie zapowiada się dobrze. Zainteresowanych odsyłam do oficjalnej strony i na Greenlight na Steam.

No i do tego parę gierek na kąsole też wyczekuję.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

A dołożyłeś się do Interstellar Marines, że chcesz już grać? :D

Opublikowano

Nie ale jak będzie na Steam to i tak kupię więc nie widzę problemu :D

Do Kickstarterów nic nie mam, uważam je za dobry pomysł tylko, że generalnie to jeśli chodzi o wydawanie kasy to jestem ostrożny i wolę zapłacić za gotowy produkt bo nigdy nie wiadomo, czy projekt nie upadnie. A kasy to raczej się nie zobaczy z powrotem.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Jak dla mnie to oni mogą siedzieć w lochach i być przykuci łańcuchami do ścian, byle robili takie gierki jak Mass Effect, PGR4, Gears of War, czy Alan Wake.

No, zaje.biste podejście. Oby ciebie też tak traktowali bylebyś swoją robotę robił.

Robię swoją robotę, mam wyniki. Mojego pracodawcę tylko to interesuje. MS ma identyczne podejście. I niektóre, profesjonalne, studia też. Dlaczego nie słychać marudzenia gości z Naughty Dog? Z Retro Studios? Z Turn 10? Rockstar? Bo robią swoją robotę i nic ich więcej nie obchodzi. Za to najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nie są w stanie się obronić ani wynikami sprzedaży, ani dobrymi grami. Kiedyś robili dobre gierki i myślą, że wiecznie ich ktoś będzie głaskał. Mówię o Peterze, o byłych pracownikach RARE, i tak dalej

Opublikowano

Gabe Newell says Valve will release its own console-like PC for the living room

http://www.theverge....-room-steam-box

Valve has stayed mostly quiet about its plans to enter the hardware business, but in an interview with Kotaku at last night's Video Game Awards, Gabe Newell confirmed the company's plans to sell its own living room PC that could compete with next-generation consoles from Sony and Microsoft. The biggest revelation is that Valve seems set to release its own complete hardware and software solution.

a tutaj trochę oliwy do ognia

ZIJYx.jpg

[xbot mode on] W żadnego exa na PS3 nie da się grać w multi, więc Xbox 360 znowu wygrywa jeśli chodzi o exy. [xbox mode off\]

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Lol, przecież w Rockstar była afera chyba po premierze RDR.

Opublikowano

co roku jest ta sama lista exów na ps3 i co roku pod koniec roku plejsztejszon przegrywa z każdą platformą do gier jeśli chodzi o exy, tak więc bez podniecenia chłopcy :empathy:

Opublikowano

kogo tu PC obchodzi serio ?, tylko ty sie wypinasz idz stond na pclaba albo co innego jarać sie nad 16xAA

Opublikowano

kogo tu PC obchodzi serio ?, tylko ty sie wypinasz idz stond na pclaba albo co innego jarać sie nad 16xAA

Prawdopodobnie bardziej niż twoje posty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.