Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Możecie pisać, że macie lepszy online pod względem funkcjonalności, możecie pisać, że macie ładniejsze multiplatformy, ale do k.. nędzy nawet nie podejmujcie dyskusji na temat exów bo w tej kwestii jest KO na korzyść PS3. Nie ma was, nie istniejecie w tym temacie, także skończcie robić podjazdy i nie eksponujcie swoich kompleksów bo i tak nie macie żadnych szans zaistnienia w tym aspekcie.

A teraz zastanowmy sie co jest lepszy, 3 exy starczajace razem na 30-40h grania czy jeden ex, w którego gramy grube setki godzin :sleep:

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Kocham ten duposcisk Dixiego. Nie dosc, ze mamy lepsze multiplatformy i usluge sieciowa, to jeszcze najlepsze exy.

haha xD

Nie martw sie Dixi, lbp karting tez jest fajne.

noooooooooooooooooooooooooot

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

nie no, pod względem exów ps3 miażdży x360 i akurat te tytuły + bluray + darmowy online były i dalej są głównym powodem posiadania przeze mnie tylko PS3 mimo jego wad.

Tutaj tylko chodzi o irytację, że ktoś dziennie po milion razy wypisuje jakie ps3 jest super bo ma super gry, a nigdy w te tytuły nie grał i dużo wskazuje,że grac nie zamierza. To tak jakby głuchy kupił kino domowe i się chwalił,że ma najlepsze i zachęcał wszystkich wkoło żeby kupowali te same.

Opublikowano

W sumie to szkoda mi troche posiadaczy PS3. My, xboksowcy, dostajemy exy na lata grania (zamiast na 10h)

Wystarczy że dokupie DLCki do BF3 które przedłuża mi granie w multi o kolejne dziesiatki jak nie setki godzin ;)

Chociaż pograłbym w Halo 4 :(

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

W sumie to szkoda mi troche posiadaczy PS3. My, xboksowcy, dostajemy exy na lata grania (zamiast na 10h)

Wystarczy że dokupie DLCki do BF3 które przedłuża mi granie w multi o kolejne dziesiatki jak nie setki godzin

ooo to raptem multiplatformy są ok... nie no git, i ja się z tym zgadzam ale posiadacze psczy to takie chorągiewki ... z której strony wieje tak się ustawiają :)

Opublikowano

Ficuś: Przejdź na ciemną stronę, a już nigdy nie będziesz chciał wracać ;)

Opublikowano

Wystarczy że dokupie DLCki do BF3 które przedłuża mi granie w multi o kolejne dziesiatki jak nie setki godzin

ooo to raptem multiplatformy są OK

a czy ja kiedykolwiek pisalem że są chvjowe,złe?

Opublikowano

Ficuś: Przejdź na ciemną stronę, a już nigdy nie będziesz chciał wracać ;)

Wszyscy sludzy ciemnej strony mocy wczesniej czy pozniej umieraja!.

Mistrz jedi Mendrek juz o to zadba :P

Opublikowano

ooo to raptem multiplatformy są OK

a czy ja kiedykolwiek pisalem że są chvjowe,złe?

dla mnie wszystkie plejslejvy są tacy sami ...

Opublikowano

szczerze to kupie kiedyś x360 ale na pewno nie sprzedam ps3 - po prostu bardziej pasuje mi jego biblioteka, a w gry w multi pykam teraz sporadycznie więc roczny abonament za tą przyjemność jest całkowicie nie dla mnie ( za tą samę kasę wolę plusa).

A z gier które mam zamiar pykac na x360 jeśli kiedykolwiek go kupię są : Lost Oddysey, PGR4, trylogia Gyrosów, Wiedźmin2 i może spróbuje przekonać się do Krasnali w Halo3 lub 4. Reszta mnie nie interesuje ;)

Opublikowano

Jak dla mnie to ten typ może grać w co tylko chce, na czym chce i jak chce. Ale niech po prostu się zamknie. Bo ma tyle do powiedzenia i wiedzy o grach co o seksie masturbujący się 13latek

Odezwał się snob kolekcjoner, co udaje tu wielkiego pasjonata, a ledwo liże gierki, w dodatku nie te które lubi, a te które są na topie w Game Rankings, co by potem szpanować i zakładać tematy w których będzie się przechwalał jaki on “hardcore”. Niby FPSów nie lubi pytany czemu nie zagrał np. w Dead Space 2, ale mnóstwo ograł (w tym aktywnie CoDy), niby hardkor ale trofeami gardzi (szkoda że też tymi które wpadają samoistnie wraz z progresem gry). Czemu tak piszę? Nie żeby się wyżyć. Tylko żeby przypomnieć ci, że po tym co ujrzałem wczoraj, jesteś ostatnią osobą która może cokolwiek wypomnieć, zwłaszcza mi. I tu np. taki Ins, którego nie lubię bo nie potrafi docenić Sony (albo trolluje), to jednak nie sposób zignorować że zaliczył i wymasterował mnóstwo gier, i on na wypominki sobie pozwolić może. Wystarczy wejść w twoje profile konsolowe by zobaczyć że król jest nagi.

Co do Uncharted, to nie do końca mój klimat, gra jest zacna, ale nie przepadam za tego typu przygodą a la Indiana Jones, tak samo nigdy Tomb Raiderów nie trawiłem (poza trójką trochę). I tyle. TLOU? Uwielbiam post apokalipsę. Kupię na pewno, tak jak wiele innych gier (setki godzin w BC 2, BF 3, w SC 4 mi licznik godzin w menu się zatrzymał, a ja byłem 62 w światowym rankingu online). Beyond? Owszem.

Ficuś twoja hipokryzja poraża. Czezky nie ogrywał Reacha (co z tego że Halo nie lubi, JAK MOŻNA MIEĆ X360 I NIE GRAĆ W HALO?!), twój idol Greg aka Albert ominął m. in. LBP 2 i masę gier, ale ty wolisz wypominać mi dwie gry. Trożall.

Opublikowano

Ficuś, Alan Wake?

Ja sobie zostawię PS3 ze względu na sporą ilość kolekcji HD. I Wii ze względu, że tylko na Wii mam wszystkie Zeldy, Mariany i Metroidy. Na WiiU nie będzie. Wstawię je sobie do sypialni. X360 dam komuś w prezencie

Mendrek, ale to chyba moja sprawa co robię ze swoim czasem i kasą, nie? Pisałem kilka razy i napiszę jeszcze raz, może zrozumiesz: graj sobie w co chcesz, ryra mnie to. Ale zgrywasz autorytet, mówisz ludziom w co mają grać, krytykujesz. A nie znasz branży, nie znasz gier. Nie znam nikogo w tym temacie kto wypowiada się na tematy których nie dotknął, nie sprawdził. Ty to robisz non stop. A lista to zabawa. Której Ty, przez swoje kompleksy, nie rozumiesz

Edytowane przez GregZPL

Opublikowano

OK, nie ogralem reacha, ale 4 inne tak.

A Ty nie wiesz nawet co to jest uncharted i dlaczego je hejtujesz.

Opublikowano

Gran Turismo 3: A-Spec (PS2) – 14.89 million

Gran Turismo 4 (PS2) – 11.6 million

Gran Turismo (PSX) – 10.85 million

Gran Turismo 2 (PSX) – 9.37 million

Gran Turismo 5 (PS3) – 9.01 million units

Gran Turismo 5 Prologue (PS3) – 5.35 million

:teehee:

Nawet nie potrzeba tego komentować.

To skomentuję za ciebie, wielu uważa, że GT5P to płatne demo, co jest bardzo mylne i kompletnie tego nie rozumiem. W grze było 5 { bądź 6 ) tras, do tego różne wersje. Samochodów ponad 60. Tryb Online, Eventy. To przerastało Motorstorma, można było grać bardzo długo w ten tytuł i grało się naprawdę świetnie.

szczerze to kupie kiedyś x360 ale na pewno nie sprzedam ps3 - po prostu bardziej pasuje mi jego biblioteka, a w gry w multi pykam teraz sporadycznie więc roczny abonament za tą przyjemność jest całkowicie nie dla mnie ( za tą samę kasę wolę plusa).

True, mam tak samo, miałem już kilka konsol tej generacji, PS3, Xboxy i jedno Wii. Aktualnie posiadam tylko PS3 bo gry mi bardziej podchodza, jest większa różnorodność tytułów, co mi po prostu leży, a u konkurencji tego nie było. W pewnym momencie wpadłem w Halo szał, ale to było tylko to, Alan Wake mnie nie przyciągnął, w połowie zaczął się nudzić, a do tego niska rozdzielczość mi przeszkadzała. Gearsy online 1 i 2 to lagowa porażka.

Nie zapomnę grupowania się i grania w Halo, bo to były fajne czasy i naprawdę spoko się grało DM ze znajomymi równocześnie z nimi rozmawiając, dobra opcja i szkoda, że dopiero z PS4 ją dostanę.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ficuś, Alan Wake?

Ja sobie zostawię PS3 ze względu na sporą ilość kolekcji HD. I Wii ze względu, że tylko na Wii mam wszystkie Zeldy, Mariany i Metroidy. Na WiiU nie będzie. Wstawię je sobie do sypialni. X360 dam komuś w prezencie

Mendrek, ale to chyba moja sprawa co robię ze swoim czasem i kasą, nie? Pisałem kilka razy i napiszę jeszcze raz, może zrozumiesz: graj sobie w co chcesz, ryra mnie to. Ale zgrywasz autorytet, mówisz ludziom w co mają grać, krytykujesz. A nie znasz branży, nie znasz gier. Nie znam nikogo w tym temacie kto wypowiada się na tematy których nie dotknął, nie sprawdził. Ty to robisz non stop. A lista to zabawa. Której Ty, przez swoje kompleksy, nie rozumiesz

O jestem daleki od uwierzenia że przyświecała Ci idea zabawy. Po pierwsze już pierwszy post i docinka do mnie zdradza motywację. Założyłeś temat zaraz po tym jak w statusach wykryłem że wypominasz innym (m. in. mi, w poprzednim swoim statusie) że ktoś w coś nie grał, a sam masz wiele na sumieniu. W cudzym oka Uncharted widzisz, a w swoim LBP2, Crysisa 2 czy Renegade Opsa nie dostrzegasz. Więc miecza używasz, to licz się że od miecza zginiesz.

I nie martw się o moją rzetelność, nigdy nie piszę ot tak z du.py, tylko zawsze staram się podpierać i opierać się na mocnych żródłach, i zapewniam że to co mówię to ugruntowana opinia, lub fakt. Również subiektywne odczucia, jeśli to konieczne. Sporadycznie gdzieś się pomylę, jak każdy, ale i prostuję. Nie zgadzasz się? Zapraszam do polemniki, będę dyskutował, o ile nie zaczną się ogólnikowe trywializmy ponad merytorykę. Ale co tam, lepiej komuś wjechać ad persona, co nie?

Opublikowano

To skomentuję za ciebie, wielu uważa, że GT5P to płatne demo, co jest bardzo mylne i kompletnie tego nie rozumiem. W grze było 5 { bądź 6 ) tras, do tego różne wersje. Samochodów ponad 60. Tryb Online, Eventy. To przerastało Motorstorma, można było grać bardzo długo w ten tytuł i grało się naprawdę świetnie.

Tak samo jak w demo Fify 13 - wiele druzyn, wiele stadionow. Nieograniczony czas dema.

A jednak za darmo.

No, ale boty nie widza problemu w placeniu 150 pln za demo, ale 120 pln za 14 miesiecy golda juz tak.

ZROZUM KLAPERSA - NIE DA SIE

Mendrek, zrozum wreszcie, ze nikogo twoje zdanie nie obchodzi, zblazniles sie nie raz i nie dwa, w polsce i na swiecie. Daruj sobie, zmien branze. Nie ma jakiegos forum o protezach?

Opublikowano

Tak, Czezky a gdzie? Może tam, gdzie pisałem fakty w stylu ”Xbox360 sprzedaje się lepiej w Polsce, wiem to z tajnego źródła”? A nie, to byłeś ty...

Opublikowano

Bo sie sprzedaje lepiej od 2 lat.

Na szczescie swiadomosc konsumentow rosnie.

Opublikowano

Tak samo jak w demo Fify 13 - wiele druzyn, wiele stadionow. Nieograniczony czas dema.

A jednak za darmo.

No, ale boty nie widza problemu w placeniu 150 pln za demo, ale 120 pln za 14 miesiecy golda juz tak.

ZROZUM KLAPERSA - NIE DA SIE

Twój post tylko pokazuje jak bardzo się mylisz. Bądź twoim tokiem rozumowania, tak po prostu to widzą "xboty".

Czy rozumiesz, że w demach nie ma online ? Że są bardzo ograniczone możliwości grania ? W GT5P dostajesz więcej aut niż w niejednej pełnej grze, 6 tras + różne opcje. Tryb Online, Eventy z wyzwaniami.

A przepraszam, ty nie rozumiesz, ty widzisz zamiast mojego postu. "GT5P to płatne demo" w które można było grać dłużej niż w niejeden pełny tytuł. Więc dalej rzucaj inteligentne posty, że w demie Fifa dostaję to samo :rofl2:

Edytowane przez Moldar

Opublikowano
O jestem daleki od uwierzenia że przyświecała Ci idea zabawy

Nie zajmuję się Twoją wiarą

W cudzym oka Uncharted widzisz, a w swoim LBP2, Crysisa 2 czy Renegade Opsa nie dostrzegasz

Nikomu nie poleciłem LBP2, Crysisa 2 ani Renegade Opsa. Ani nikogo do tych gier nie zniechęciłem. Ty polecasz Uncharted. Widzisz różnicę, czy mam ją narysować?

I nie martw się o moją rzetelność

Nie zajmuję się rzeczami, które nie istnieją

zawsze staram się podpierać i opierać się na mocnych żródłach, i zapewniam że to co mówię to ugruntowana opinia i fakt.

Każdy idiota może sobie sprawdzić filmik, recenzję albo notę na gamerankings. Mendrek nikomu do tego nie jest potrzebny. Ja się opieram na własnych doświadczeniach i przyżyciach i jeżeli kogoś proszę o opinię to mam właśnie coś takiego na myśli. I każdy inny tam samo. Jak chcę wiedzieć co o czymś sądzą forumowicze to pytam forumowiczów. Jak chcę sobie sprawdzić gamerankings to wchodze na gamerankings. Nie jest mi potrzebne forum PE żeby się dowiedzieć jaką ocenę na gamerankings ma gierka

Zapraszam do polemniki, będę dyskutował, o ile nie zaczną się ogólnikowe trywializmy ponad merytorykę

Ale jakiej merytoryki? Odnośnie czego? Mogę z Tobą porozmawiac o Plusie i przyznaję, że Twoje zdanie i zdanie innych ludzi przekonały mnie, że to ja się mylę w ogólnej ocenie tej produkcji. Ale o czym jeszcze można z Tobą rozmawiać? O exach na PS3? Przecież w nie nie grasz. O exach na X360? To samo. O Nintendo? To już wcale. O rynku konsol? Nie znasz się na ekonomii. To o czym z Tobą merytorycznie rozmawiać?

Opublikowano

O Virtua Fighter...?

(pipi)a, tez nie :/

Opublikowano

@Albert

Mało obiektywny ekspert jest z ciebie bo "jedziesz" po PS3, a wychwalasz Nintendo. A powiedz mi co takie fajnego ma w sobie Nina? Mario i Zelda? Czy odniesieniem dla twoich tez są wyniki sprzedaży? Ciekawy jestem co ty widzisz takiego fajnego w tak tandetnej konsoli?

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Najlepsze gameplayowo exy na tej generacji konsol?

Opublikowano

Krasnale?

Opublikowano

Krasnale?

lepsi niż naziści z kosmosu ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.