Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 366,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

pokaże ktoś statystki na temat dominacji ps3 na rynku rodzimym ?

Poproś MS Polska o dane na temat sprzedaży x360 w naszym kraju , potem porównaj z danymi podanymi przez Sony i będziesz miał odpowiedź.
Opublikowano

S ale skupiajmy się na faktach. Teraz tak z ciekawości zapytam - skoro jesteśmy przy Party, to jak tam jakość rozmów na Party Chacie? :) Żadna złośliwość, na razie jestem ciekaw odpowiedzi xbotów :)

Doskonała.

Opublikowano

S ale skupiajmy się na faktach. Teraz tak z ciekawości zapytam - skoro jesteśmy przy Party, to jak tam jakość rozmów na Party Chacie? :) Żadna złośliwość, na razie jestem ciekaw odpowiedzi xbotów :)

Doskonała.

Mendrek pewnie wygrzebał gdzieś w śmietniku neogafa jakiegoś newsa z przed 3 lat z portalu w języku suahili, który mówi inaczej.

Mendrek Fakty: Everyday Beka

:P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czyżby więc naprawili w XBL! to co było największą zmorą tego jakże wychwalanego party, czyli ch.ujowa jakość rozmów? (oczywiście nikt o tym nie pisał z xbotów, bo po co pisać prawdę? Jeszcze ludzie by się nie nabrali... Pytanie - co jeszcze xboty zatajają, o czym przekonują się ludzie dopiero po nabraniu się na Xboxa?).

http://www.youtube.com/watch?v=4R4-qo_MZCU

Jak to słucham, to przypominają mi się czasy korzystania z darmowego teamspeak'a na PC :) Może nie jest tragicznie, ale głos jak w słuchawce telefonu z PRL-u, przerywa co jakiś czas, trudno zrozumieć. Ostatnio akurat byłem świadkiem rozmowy na party i serio jeśli to tak brzmi, to ja bym pytał siebie: "Za co ja płacę?". No ale jest, lepsze to niż nic prawda? Chociaż z drugiej strony słyszałem, że to kwestia m. in. wi-fi adaptera, więc głowy nie dam czy czasami nie była to jego wina. W każdym bądź razie, może na PS3 nie ma zbiorczego chatu głosowego (tylko tekstowy), ale za to gdy już rozmawiasz z jedną osobą to słychać bardzo dobrze, prawie jakby siedziała obok. Ktoś mi pisał jednak, że najlepsza jest ponoć jakość w Burnout: Paradise, dzisiaj sprawdzę - gdyż mam grę z Plusa :)

http://www.gamegrin....-and-video-chat

Co ciekawe. W tym artykule (donie, on jest z 2012) redaktorzy zastanawiają się:

While naturally being excellent news for Xbox Live users as quite frankly the current quality on in game voice chat is crap, this also means we'll be hearing annoying trash talkers with a clearer clarity.

Myślicie, że mają powody, a może nie mają skoro tak piszą? A może ten party to trochę przereklamowany jest i korzystają z niego ludzie wyłącznie z braku laku, dyskutując o ex'ach które długo nie nadchodzą? :) No ale przecież źródła kłamią, xboty mówią prawdę (patrz pierwsze zdanie).

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Całę życie Mendrka - zamiast grać na PS3 to wyszukuje jakiś bzdur o X360 w necie :) Serio, jesteś żałosny.

Przykro mi panie moderatorze, jakość rozmów na XBL jest świetna bez względu czy używasz headseta za 30 zł czy za 200 zł i to jest fakt :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czyżby więc naprawili w XBL! to co było największą zmorą tego jakże wychwalanego party, czyli ch.ujowa jakość rozmów? (oczywiście nikt o tym nie pisał z xbotów, bo po co pisać prawdę? Jeszcze ludzie by się nie nabrali... Pytanie - co jeszcze xboty zatajają, o czym przekonują się ludzie dopiero po nabraniu się na Xboxa?).

http://www.youtube.com/watch?v=4R4-qo_MZCU

Jak to słucham, to przypominają mi się czasy korzystania z darmowego teamspeak'a na PC :) Może nie jest tragicznie, ale głos jak w słuchawce telefonu z PRL-u, przerywa co jakiś czas, trudno zrozumieć. Ostatnio akurat byłem świadkiem rozmowy na party i serio jeśli to tak brzmi, to ja bym pytał siebie: "Za co ja płacę?". No ale jest, lepsze to niż nic prawda? Chociaż z drugiej strony słyszałem, że to kwestia m. in. wi-fi adaptera, więc głowy nie dam czy czasami nie była to jego wina. W każdym bądź razie, może na PS3 nie ma zbiorczego chatu głosowego (tylko tekstowy), ale za to gdy już rozmawiasz z jedną osobą to słychać bardzo dobrze, prawie jakby siedziała obok. Ktoś mi pisał jednak, że najlepsza jest ponoć jakość w Burnout: Paradise, dzisiaj sprawdzę - gdyż mam grę z Plusa :)

http://www.gamegrin....-and-video-chat

Co ciekawe. W tym artykule (donie, on jest z 2012) redaktorzy zastanawiają się:

While naturally being excellent news for Xbox Live users as quite frankly the current quality on in game voice chat is crap, this also means we'll be hearing annoying trash talkers with a clearer clarity.

Myślicie, że mają powody, a może nie mają skoro tak piszą? A może ten party to trochę przereklamowany jest i korzystają z niego ludzie wyłącznie z braku laku, dyskutując o ex'ach które długo nie nadchodzą? :) No ale przecież źródła kłamią, xboty mówią prawdę (patrz pierwsze zdanie).

Odnośnie jakości rozmowy ostatni raz tak miałem jak na tym filmiku jakos w 2009 roku? I to tylko dlatego ze gosc, ktory "brzęczał" jechał na neo512. Byłeś świadkiem rozmowy na party? Na YT czy w MediaMarkt LIVE w konsoli podłączyli ?

Opublikowano

Caly Mendrek - gdy PSN nie dziala, on gra online i nie ma ztym klopotu, gdy jakos komunikacji glosowej na Xie jest na poziomie polaczen telefonicznych, mu cos nie dziala, bo na YT znalazl.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jakość połączenia na PSN mam idealną. Zero lagów. Mam zapłacić 130 zł by sobie pogadać ze znajomymi? Trochę dużo..... :/

Opublikowano

xD

Opublikowano

No ale płatne :)

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Jakość połączenia na PSN mam idealną. Zero lagów. Mam zapłacić 130 zł by sobie pogadać ze znajomymi? Trochę dużo..... :confused:

dla mnie tam 0,36 złotego dziennie to nie dużo

a do tego dostaje jeszcze instalacje w locie :) no ale wiadomo użytkonicy PS3 nie mają znajomych (żeby gadać) więc nie zalerzy im na czasie (bo i po co) to poczekają :)

piękne sa te filmiki siedzi kilka osób w grupie grają w rózne gry i dyskutują :) ot czasem ktoś ma gorszy dzien i internet mu nie wyrabia :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

No ale płatne :)

wiadomo że 36 groszy to stawka której przeciętny posiadacz PS3 przeskoczyć nie może :)

Opublikowano

Stówka nie stówka, ale jak ktoś lubi gry typu Call of Duty czy FIFA i kupuje je co roku to nagle z 200 stówek robi się 330 zł a to już jest spora różnica by sobie zagrać po sieci :)

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Jakość połączenia na PSN mam idealną. Zero lagów. Mam zapłacić 130 zł by sobie pogadać ze znajomymi? Trochę dużo..... :confused:

dla mnie tam 0,36 grosza dziennie to nie dużo

0,36 złotego.

Mendrek, Ty serio sie nabijasz z Cross Chata na XBL? Po zakupie PS3 jedna z pierwszych rzeczy (dzisiaj jest lepiej) byla fatalna jakosc rozmow, pomijajac to, ze moglem o cross chacie zapomniec.

Opublikowano

sry już poprawiam :)

Opublikowano

No coś za coś. PSN masz za free, a Live masz płatny, także nie dziwota, że w jednej usłudze nie ma Cross Chatu. Pytanie czy warto bulić 130 zł by sobie pogadać z kimś przez mikrofonik. Proste.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

dla ścisłości to choćby nawet PSN kosztowało 10000zł rocznie to i tak VCC by nie miało - samo Sony się przyznało przecież,że to "zasługa XMB" i pamięci w konsoli.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

PSN bez PS+ vs. XBL! Silver

PSN z PS+ vs. XBL! Gold

W tych kategoriach powinniśmy rozpatrywać porównania obecnie. Pierwsze to usługi bez opłacenia abonamentu. Drugie to te usługi z opłaceniem abonamentu.

W obu przypadkach PSN ma się lepiej, no chyba że ktoś jest jakimś fetyszystą który przekłada voice cross game chat nad otrzymywaniem 3 świeżych i dobrze ocenionych gier co miesiąc (minimum).

Opublikowano

Nie wiem, wczoraj grałem w Halo 4 w paru party i wszyscy byli bardzo dobrze słyszalni, gadałem z polish pete'em (niektórzy mogą kojarzyć) który mieszka w Karolinie Północnej i się zdziwiłem jak go dobrze słychać i spytałem czy ma jakiś lepszy sprzęt - nie, miał zwykłego headseta. Ja mam słuchawkę bluetooth i też mnie dobrze słychać.

Oglądam te filmiki i nie mam pojęcia skąd ta jakość rozmów, w 2010 roku wraz z updatem dasha ona się sporo poprawiła

153wnrp.png

a to co jest na tych filmikach brzmi jak coś jeszcze przed updatem. Nie wiem ocb.

Opublikowano

PSN z PS+ vs. XBL! Gold

W tych kategoriach powinniśmy rozpatrywać porównania obecnie. Pierwsze to usługi bez opłacenia abonamentu. Drugie to te usługi z opłaceniem abonamentu.

W obu przypadkach PSN ma się lepiej, no chyba że ktoś jest jakimś fetyszystą który przekłada voice cross game chat nad otrzymywaniem 3 świeżych i dobrze ocenionych gier co miesiąc (minimum).

Fetyszysta? Ty naprawde nie uzywales nigdy CGC.

Kiedys gadajac ze Slupkiem wspominalismy crossa i czym zaje.bistym jest wbicie na konsole i teraz. Pierwsze co szybkie zerkniecie na to w co pogrywaja kumple. Acha, sporo gra w Gearsy, ok, premiera niedawno, Halo itd itp. Odpalasz crossa i swoja gre. Grajac gadasz z kumplami, czujesz to? Nie napie.rdalasz tekst na padzie albo klawiaturze na pauzie tylko grasz i mowisz. Te 2 niesamowicie pracochlonne czynnosci majac 2 zwoje mozgowe da sie wykonac rownoczesnie, nie trzeba wlaczac pauzy. Grasz i mowisz "siemano stary, jak tam gearsy? no ja wlasnie napier.dalam w fife, ale zaraz wbijam do multi to pokosimy troche. kampanie zaliczyles? (pipi)a stary jak Cole wrocil to tak mi sie mina cieszyla, co za je.bany kochany bydlak. wkur.wia mnie za to dom medzacy o zonie. no (pipi)a nie zyje i juz. przecierasz lzy i kroisz locusty dalej."

Tesknie za tym... Teraz przyzwyczailem sie do czego innego, duzo gorszego i prawie o tym juz zapomnialem, jak bylo. Teraz odpalam, sprawdzam kto w co gra. Jak jakas nowosc, ktora mnie interesuje to w tytule pisze o co mi chodzi, zeby mogl od razu zobaczyc o co kaman, a ze znakami sie zmieszcze bo nie chce sie wiecej pisac.

Opublikowano

To jeszcze od siebie dodam, że marzę żeby płacić Sony te 150 zł rocznie. W zamian za usługi sieciowe jakie oferuje/na poziomie Xbox Live.

W sumie to jeszcze inaczej, 150 zł rocznie to ja nawet mógłbym płacić za samego cross chata. Którego nie mogę odżałować, że nie ma na Ps3 - to jest jedna z najlepszych rzeczy na Klocku.

Heh pamiętam, że jak się przesiadałem na Ps3 (2009) to miał być lada moment być... ;/

W każdym bądź razie jeżeli Ps4 ma oferować jakość usług na poziomie XL ((pipi)a lepsze w końcu to nextgeny, a dwa Xbox720 oczywiście będzie bigger, better and more badass).

TO TAK (pipi)AAAAA CHCĘ PŁACIĆ ZA PLAYSTATION NETWORK. Zresztą, myślę - obstawiam, że Sony wprowadzi opłaty za usługi sieciowe w Ps4.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

PSN z PS+ vs. XBL! Gold

Fetyszysta? Ty naprawde nie uzywales nigdy CGC.

Kiedys gadajac ze Slupkiem wspominalismy crossa i czym zaje.bistym jest wbicie na konsole i teraz. Pierwsze co szybkie zerkniecie na to w co pogrywaja kumple. Acha, sporo gra w Gearsy, ok, premiera niedawno, Halo itd itp. Odpalasz crossa i swoja gre. Grajac gadasz z kumplami, czujesz to? Nie napie.rdalasz tekst na padzie albo klawiaturze na pauzie tylko grasz i mowisz. Te 2 niesamowicie pracochlonne czynnosci majac 2 zwoje mozgowe da sie wykonac rownoczesnie, nie trzeba wlaczac pauzy. Grasz i mowisz "siemano stary, jak tam gearsy? no ja wlasnie napier.dalam w fife, ale zaraz wbijam do multi to pokosimy troche. kampanie zaliczyles? (pipi)a stary jak Cole wrocil to tak mi sie mina cieszyla, co za je.bany kochany bydlak. wkur.wia mnie za to dom medzacy o zonie. no (pipi)a nie zyje i juz. przecierasz lzy i kroisz locusty dalej."

Tak jest cały czas, poza takimi spoko rozmowami to najlepszy sposób na umówienie się na jakąś partyjkę, party też pomoga w sytuacjach jak rozłącza mecze żeby potem znowu się szybko zebrać.

Czasami jest problem z wywalaniem ludzi, występuje jak ktoś ma jakiś dziadowski NAT.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.