Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

mnie osobiście skręca pisanie wiadomości w PSN...najlepiej jak jakiś znajomy się rozpisze na 15 linijek, a ja mu odpisuję w paru wyrazach. Wychodzę pewnie na gbura, a ja po prostu (pipi)a nie lubię pisać w PSN :P Nawet kiedyś zastanawiałem się by kupić tą nakładaną klawiaturkę na pada bo na klawiaturze nawalam bardzo szybko bo mam trening co dziennie w robocie

Zresztą z komórkami jest to samo, po stokroć wolę zadzwonić do kumpla i pogadać chwilę niż pisać te złowieszcze sms :P

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 366,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja akurat nie mam ciśnienia i wielkiej potrzeby rozmawiania z kimś przez headset, ale SONY popełniło głupi błąd w postaci braku headsetu w zestawie i cross czatu online.

widzisz, też nie miałem :)

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

I tak najbardziej rozwala mnie że headset microsoftu o wartości 20 złotych jest lepszy od hedsetu sony za 130 złotych. Zakup hedsetu Sony to moja najgorsza inwestycja na PS3.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Niesamowite, jakieś nowe aplikacje będą dostępne na polskim Live xD

Microsoft ogłosił listę aplikacji, które do wiosny 2013 roku pojawią się w ofercie Xbox LIVE. Część z nich trafi także do Polski.

W sumie w najbliższych tygodniach, w różnych regionach usługi sieciowej Xbox LIVE, pojawi się ponad 40 nowych aplikacji. Polacy mają powody do radości, ponieważ poczynając od dziś, otrzymamy cztery kolejne pozycje do wyboru z rynku multimediów.

SkyDrive to wirtualny dysk internetowy, który pozwala na odtwarzanie zdjęć, filmów i wielu innych materiałów zgromadzonych „w chmurze”. Pliki zapisane na smartfonie, tablecie, PC-cie i MAC-u dostępne będą z poziomu konsoli, a wygodę korzystania z nich zapewni integracja aplikacji z Kinectem (obsługa gestów i komend głosowych). Aplikacja powinna być dostępna już dziś.

Kolejne tygodnie miną pod znakiem premier kolejnych równie atrakcyjnych produktów od nowych partnerów usługi Xbox LIVE. Oto ich lista:

- Deezer jest odpowiednikiem Xbox Music, czyli cyfrową platformą strumieniowania muzyki z internetu z biblioteką liczącą przeszło 20 milionów utworów oraz możliwością słuchania ulubionych artystów między innymi na platformach mobilnych Android, iOS, Windows Phone 8.

- Karaoke - biblioteka 8000 piosenek do zaśpiewania, scena i sprzęt dla awatara oraz obsługa technologii Xbox SmartGlass – czyli wszystko, co powinno się znaleźć w porządnym karaoke, a wszystko to dostępne bezpośrednio za pośrednictwem Xbox LIVE. Świetne zastępstwo dla wysłużonej już serii LIPS.

- LIVESPORT – po NBA Game Time, jest to druga aplikacja dedykowana fanom sportu i to nie jednego! Europejskie i południowoamerykańskie ligi piłkarskie, snooker, futbol australijski, squash, MMA, rzutki, hokej, tenis, rugby oraz bilard – to wszystko oraz inne wydarzenia sportowe dostępne będą na Xboksie zarówno na żywo, jak i na żądanie.

Jak widać, Microsoft poważnie potraktował Xbox LIVE w naszym kraju, dając dostęp do kilku niesamowicie użytecznych aplikacji. Gracze, fani sportu, muzyki, a także osoby kolekcjonujące zasoby w internecie – każdy znajdzie dla siebie coś miłego w Xbox LIVE już w najbliższych tygodniach, poczynając od dzisiejszej premiery SkyDrive, którego materiał promocyjny możecie obejrzeć poniżej.

Opublikowano

o kurcze jeśli faktycznie będzie to w PL to M$ zakozaczyło

Opublikowano
SkyDrive to wirtualny dysk internetowy, który pozwala na odtwarzanie zdjęć, filmów i wielu innych materiałów zgromadzonych „w chmurze”. Pliki zapisane na smartfonie, tablecie, PC-cie i MAC-u dostępne będą z poziomu konsoli, a wygodę korzystania z nich zapewni integracja aplikacji z Kinectem (obsługa gestów i komend głosowych). Aplikacja powinna być dostępna już dziś.

Wow, ciekawe czy w ramach abonamentu, jak na PSN w P+ (a od dawna w polskim PSS) usługa PlayMemories :)

- Deezer jest odpowiednikiem Xbox Music, czyli cyfrową platformą strumieniowania muzyki z internetu z biblioteką liczącą przeszło 20 milionów utworów oraz możliwością słuchania ulubionych artystów między innymi na platformach mobilnych Android, iOS, Windows Phone 8.

No to może wreszcie Sony wprowadzi MusicUnlimited dla Polaków, skoro reszta EU ma to - teraz już chyba się ZAIKS-em i problemami z wprowadzeniem takich usług nie będzie mogło Sony Poland tłumaczyć.

- Karaoke - biblioteka 8000 piosenek do zaśpiewania, scena i sprzęt dla awatara oraz obsługa technologii Xbox SmartGlass – czyli wszystko, co powinno się znaleźć w porządnym karaoke, a wszystko to dostępne bezpośrednio za pośrednictwem Xbox LIVE. Świetne zastępstwo dla wysłużonej już serii LIPS.

Dobra odpowiedź na będący od jakiegoś czasu w modelu mikropłatności Singstar (ten z XMB na PS3), z tym że bez konieczności opłacania abonamentu :)

- LIVESPORT – po NBA Game Time, jest to druga aplikacja dedykowana fanom sportu i to nie jednego! Europejskie i południowoamerykańskie ligi piłkarskie, snooker, futbol australijski, squash, MMA, rzutki, hokej, tenis, rugby oraz bilard – to wszystko oraz inne wydarzenia sportowe dostępne będą na Xboksie zarówno na żywo, jak i na żądanie.

O, a tu ciekawe czy Sony swoje usługi sportowe wprowadzi do Polski. Jeśli MS zarobi cokolwiek na sportowym pay-per-view w Polsce (XD) , to pewnie będzie to znak, żeby i inni poszli tym śladem :)

Ale ogólnie to dobrze, że MS w końcu też zaczął odnajdywać Polskę na mapie. Ciekawe ile w tym zasługi Sony, które nieźle sobie tu poczyna.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Im więcej tym lepiej. Nadal MS Polska jest w tyle za SCEPem, ale krok po kroku i będzie dobry zestaw usług i aplikacji, może jak będzie nextxbox to MS Polska to jeszcze więcej inwestycji poczyni.

Gdybym miał to wszystko co ma amerykański XBL to bym zrezygnował z kablówki :F

Opublikowano

Zakup hedsetu Sony to moja najgorsza inwestycja na PS3.

moją najgorszą inwestycją było samo PS3.

Opublikowano

I mówi to osoba, która kupiła PSVita :rofl2:

Opublikowano

Mendrek czy ty musisz wszystko co wprowadza konkurencja od razu bombardować? Nikt nie podważa tą informacją niektórych funkcji zawartych w PS3 :confused:

Moją najlepszą mając wcześniej Xboxa 360.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

wiadomo jak sie ma x0 jako podstawową konsolę do giercowania to można się rzucić na ps3 obadać exy

(lul alter mendrka kłóci się sam ze sobą aby zyskac na wiarygodności +10)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Sprzedałem X'a na rzecz PS3 i to była najlepsza moja decyzja. Nie żałuję jej ani przez chwilę. Nie jestem Mendrek, bo on jest młodszy ode mnie o dobrych 6 lat. Przykro mi. "Kłóci się" to tak na marginesie.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

taki stary a taki głupi?

W ogóle to współczuje "genialnego" gustu, woleć problematyczną pseudo konsolę bez gier, mając wcześniej X360 to już jest beton nie do przebicia. Jak widać ogłupiający i kłamliwy (120fps i 1080p w każdej grze) marketing Sony działa jak należy.

Ciekaw jestem, czy Sony też tak będzie ściemniać co do PS4, a potem znowu wyklują jakiegoś rodzyna który do niczego się nie nadaje. Pewnie pokażą jeszcze gierki które będą klepać dobre kilka lat, albo kolejne gry widmo, które nigdy nie wyjdą (Gateway, The Last Guardian, Agent, Eight Days itd.). W ściemnianiu lepszych od nich nie ma.

Opublikowano

O gustach się nie dyskutuje, nie wiesz o tym? Kompletnie sobie zaprzeczyłeś w tym co napisałeś. Odwrotnie. Miałem wcześniej Xboxa 360 dlatego bo właśnie PS3 na wstępie dało ciała min w tym, że nie było gier na tę konsolę. Sytuacja zmieniła się w 2009 roku i w tym czasie sprzedałem X'a na rzecz PS3. Kompletnie mieszasz okresy i oceny danej konsoli.

Opublikowano

Ale ogólnie to dobrze, że MS w końcu też zaczął odnajdywać Polskę na mapie. Ciekawe ile w tym zasługi Sony, które nieźle sobie tu poczyna.

To jest zasługa Kinecta dzięki któremu Microsoft Polska zaczął w końcu zarabiać na X360. Im więcej pieniędzy wpływa do kasy tym więcej polski oddział może zrobić.

Opublikowano

Hej, Dixi ale uznaliśmy że ignorujemy tu Fenikza, Daddiego i BoroBoro (aka FlashGordon). Nie wyłamuj się.

Wiesz, miałem wrażenie że ktoś napisał to jakby chciał pokazać: "Ej patrzcie co MS wam daje, bierzcie teraz wszyscy!". Więc dla przypomnienia napisałem, że z perspektywy PS3 to nie jest jakaś rewolucja. Być może ktoś tego nie wiedział, to już wie ;)

Żeby nie było - powtórzę, że to bardzo dobrze że MS wprowadza coś wreszcie (lepiej późno niż wcale) do Polski, a nuż inne firmy nie tylko z branży konsolowej, którzy patrzą sceptycznie na "postkomunistyczny kraj" zaczną nas dostrzegać, może poza Nintendo.

Don: Być może, ale no nie sądzę by usługi i Kinect miały coś aż tak wspólnego - zaczął zarabiać na casualach (swoją drogą, PS2 i Singstar przetarły szlaki ;p ), ale raczej nie wprowadzałby usług nie widząc że się gdzieś sprzedają. Zresztą MS nie chwali się wynikami w Polsce, więc nie wiem czy te wpływy z polskiego kinecta są aż tak spore. Tak samo z lokalizacjami, w końcu gdy Sony potrafiło dzięki nim opchnąć u nas więcej kopii danej gry, MS zaczął co raz poważniej do tego podchodzić. Chodzi o pewność i minimalizację ryzyka, zwłaszcza że jak piszesz oddział MS Polska nie sr.ał nigdy pieniędzmi. Te usługi nie pojawiają się u nas przypadkowo. Bynajmniej nie jest przecież niczym złym, gdy zgapia się od reszty dobre rozwiązania, zwłaszcza jeśli nam konsumentom przynoszą one korzyści, niezależnie od producenta.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

O gustach się nie dyskutuje, nie wiesz o tym? Kompletnie sobie zaprzeczyłeś w tym co napisałeś. Odwrotnie. Miałem wcześniej Xboxa 360 dlatego bo właśnie PS3 na wstępie dało ciała min w tym, że nie było gier na tę konsolę. Sytuacja zmieniła się w 2009 roku i w tym czasie sprzedałem X'a na rzecz PS3. Kompletnie mieszasz okresy i oceny danej konsoli.

no to sorka w takim razie, co do exów to racja, dopiero po 2009 zaczęło się coś dziać na PS3 konkretnego. To jeszcze mogę zrozumieć, no ale sama konsola to fail pod wieloma względami (chodzi mi o soft, PSN, multiplatformy itd).

multplatformy nie dość że są brzydsze (co jeszcze mógłbym przeboleć), to jeszcze mają żenującą płynność i obowiązkowe instalacje w wielu przypadkach (na KONSOLI), wtf

Opublikowano

Dla mnie ta wojna Xboxa 360 z PS3 przypomina wojnę między III Rzeszą, a ZSRR, a dokładnie rzecz ujmując plan Barbarossa :D Xbox 360 - Niemcy, PS3 ówczesny Związek Radziecki :D Ten kto dokładnie wie jak wyglądała ta potyczka zauważy tę samą analogię. Teraz jest ten sam moment kiedy to Niemcy( Xbox 360) byli przed Moskwą :D Playstation Plus to Kursk dla PS w stosunku do Xboxa 360 :)

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Mendrek: To że akurat usługi się pojawiają nie jest niczym dziwnym bo na to ciśnie główny odział Microsoftu - u nas wchodzą teraz 4 dodatkowe aplikacje, a na całym świecie do końca 2013 Mirrosoft w różnych regionach wprowadzi aż 40 dodatkowych aplikacji.

Opublikowano

- LIVESPORT – po NBA Game Time, jest to druga aplikacja dedykowana fanom sportu i to nie jednego! Europejskie i południowoamerykańskie ligi piłkarskie,

Liga hiszpańska i angielska też?

Najgorsza inwestycja to bylo kupienie PS Dildo

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Mendrek: To że akurat usługi się pojawiają nie jest niczym dziwnym bo na to ciśnie główny odział Microsoftu - u nas wchodzą teraz 4 dodatkowe aplikacje, a na całym świecie do końca 2013 Mirrosoft w różnych regionach wprowadzi aż 40 dodatkowych aplikacji.

Czyżby tak się śpieszył z przemienianiem konsoli w platformę do usług pozagrowych? Myślałem, że to będzie tak powoli i suckesywnie, a konsola pożyje jeszcze trochę w kolejnej generacji, a tu takie gwałtowne przemiany...

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Hej, Dixi ale uznaliśmy że ignorujemy tu Fenikza, Mendrka, Daddiego i BoroBoro (aka FlashGordon). Nie wyłamuj się.

fixed

Opublikowano

Najgorsza inwestycja to bylo kupienie PS Dildo

niestety dla mnie też...po ograniu RE5, Sport Champions i Tumble dildos zaczął się kurzyć i ostatecznie sprzedałem...teraz pomimo tego, że kosztuje już grosze to bym go na nowo nie kupił bo nie pojawiła się od tamtej pory ani jedna gra, która sprawiłaby, że zapragnąłbym tego gadżetu

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Gdyby nie Until Dawn to dawno bym go sprzedał albo oddał na portalu gejowskim

Opublikowano

Potwierdzam. Ze sprzetow to najgorszym moim zakupem w tej generacji bylo kupno PS Move. Najpierw podjarka jaki fajny, potem zycie nadzieja, ze sie rozwinie, a po dlugim czasie jak nie zostal ani razu wlaczony, poszedl na Allegro. Fajnie bylo pociorac w K3 z Sharpshooterem ale od tego czasu, poczatku 2011 nic interesujacego sie z Movem nie dzialo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.