Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ceny dysków już zmalały do wartości mniejszych niż przed powodzią.

Czy ty zawsze musisz tutaj wejść i ciskać jakieś swoje bzdury bez poparcia?

Tak zmalały, że ten sam dysk który kupiłem w sierpniu 2011 (tuż przed powodzią) za 190zł dzisiaj najtaniej jest do dostania za 290zł.

Ogarnij się typie z tymi swoimi pierdoletami.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

django: Say wut?

Biorąc pod uwagę inflację to te 600 zł 7 lat temu to mniej więcej równowartość dzisiejszych 800-900 zł, tyle ile konsole kosztują, więc nie wiem o co kaman.

Dzieki. Juz lece po konsole.

Pamiętam, że jak psx kosztował swego czasu 700 zł to wydawało mi się to dużą kwotą, ale to były czasy, kiedy kupowałem nowa konsole u Ivana pod mostem za 20 zł.

Opublikowano

Te ceny to jakies przegiecie. W moim przypadku to wlasnie powod dla czego nie mam zadnego nextgena. Gierek na to nie ma wiec ciezko usprawiedliwic wydanie 9 stow na zabaweczke.

26.jpg

taa? To wymień 10 naprawdę dobrych gier, które nie są fpsami albo HD kolekcjami dla których warto kupić currentgena.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Batman AA

Batman AC

Uncharted1

Uncharted2

Uncharted3

Heavy Rain

God of War3

Wipeout HD

Journey

Trials

Ratchet&Clack Tools of Destruction

Ratchet&Clack Crack in Time

Rayman Origins

Max Payne3

Forza3

Forza4

Forza Horizon

Gears of War

Gears of War2

Gears of War3

Little Big Planet1

Little Big Planet2

Shadow Complex

Demon Souls

Dark Souls

PGR3

PGR4

Dead Space

Dead Space2

Mortal Kombat

Infamous2

Metal Gear Solid 4

Valkyria Chronicles

Burnout Paradise

Lost Oddysey

Red Dead Redemption

Tak na szybko, drugie tyle jeszcze dopiszę, część z nich dostępna na pc ale mimo wszystko to chyba trochę więcej niż 10 gier

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Może i ta lista wyżej lub jakakolwiek inna nie przekonywać do kupna obecnych konsol, ale kurwa stwierdzać że w ogóle nie ma gier to trochę przesada.

Dla samego Red Dead Redemption warto nabyć jeden ze sprzętów.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Parę tytułów można wymienić na inne i lista jest ok. Owszem obecna generacja nie zapisze się jako ta najbardziej przełomowa i to co najlepsze pokazała na samym początku (Bioshock, Mass Effect, MW1, Motorstorm i GoW) a z czasem dostawaliśmy tylko kolejne wariacje na już przerabiane tematy, ale nie znaczy, że nie jest warto tych tytułów ograć. W drugiej części żywota current genów chyba tylko Uncharted 2 (dla mnie jedynki mogłoby nie być, nie dorasta do pięt 2, więc U2 traktuje jako świeże IP), Dragon Age, Demon Souls, Batman AA i RDR są NAPRAWDĘ warte zapamiętania, ale znowu przecież mamy do czynienia z dobrymi kontynuacjami i nie tylko. Pisać teraz, nie mając żadnego currentgena, że się nie opłaca kupować, bo nie ma w co na nie grać... heh...

Opublikowano

Ceny dysków już zmalały do wartości mniejszych niż przed powodzią.

Czy ty zawsze musisz tutaj wejść i ciskać jakieś swoje bzdury bez poparcia?

Tak zmalały, że ten sam dysk który kupiłem w sierpniu 2011 (tuż przed powodzią) za 190zł dzisiaj najtaniej jest do dostania za 290zł.

Ogarnij się typie z tymi swoimi pierdoletami.

Jaki to dysk ?? Ja dałem w 2011 za ADATA NH03 o pojemności 2 TB 485 i była to najtańsza oferta na skąpcu. Po powodziach w Azji cena tego dysku wynosiła nawet 680 zlotych. teraz można go dostać za 463 złote. Zawsze przypie.rdalasz się jakbyś miał miesiączke. Idż lepiej pograć swoje gry generacji z oceną 87 na metacritic na najbardziej awaryjnej konsoli w historii.

http://www.skapiec.pl/site/cat/8/comp/1362606

Opublikowano

WiiU radzi sobie fantastycznie w Wielkiej Brytanii. W tym tygodniu, do top 40 gier załapał się tylko Nintendo Land... na 35 pozycję. Przed nim między innymi takie hiciory, jak LBP Karting na 34 miejscu czy Black Ops na Vitę na 31.

Fascynujący jest moim zdaniem brak New Super Mario Bros. U. Przesycenie serią? Mam nadzieję - dzięki temu Nintendo może pójdzie po rozum do głowy i weźmie się na serio za dwuwymiarowego Mariana.

Aktualizacja list z innych krajów pojawi się później.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Podobno klienci nie kumają, że WiiU to nie Wii :P

Opublikowano

Jaki to dysk ?? Ja dałem w 2011 za ADATA NH03 o pojemności 2 TB 485 i była to najtańsza oferta na skąpcu. Po powodziach w Azji cena tego dysku wynosiła nawet 680 zlotych. teraz można go dostać za 463 złote. Zawsze przypie.rdalasz się jakbyś miał miesiączke. Idż lepiej pograć swoje gry generacji z oceną 87 na metacritic na najbardziej awaryjnej konsoli w historii.

http://www.skapiec.p.../8/comp/1362606

Przypjerdalam się bo co i rusz (pipi)sz jakieś bzdury. Rzucasz mi jakimś jednym linkiem z jednym dyskiem gdzie ja ci mogę rzucić całą ofertę sklepu, gdzie wyraźnie widzę że ceny są o parędziesiąt procent wyższe niż przed rokiem i że zwyczajnie nie da rady kupić np. terabajtowy dysk za mniej niż 200zł, nawet dysk o połowy tej pojemności za tyle nie kupisz.

Mówię tu o dyskach wewnętrznych.

Opublikowano
  • Autor

Spoko lista. Gdzies z polowe tego moglbym ograc na kompie, ale po cholere. GoW ogralem 1-2 wiec 3 raz tego samego grac nie bede. Tak samo jak strzelanki i inne sequele sequeli i sandboksy (nuda). PGR genialny, w Forze bym moze pyknal. Shadow Complex tak samo bo ciekaw jestem jak wyszla zachodnia metroidvania.

Ogolnie, jezeli chciales mnie przekonac do swojej racji (chociaz nie wiem po co) to niestety Ci nie wyszlo.

O, w Vanquisha bym (pipi)nął.

Opublikowano

Może i ta lista wyżej lub jakakolwiek inna nie przekonywać do kupna obecnych konsol, ale kurwa stwierdzać że w ogóle nie ma gier to trochę przesada.

Dla jednej gry? Chyba Cie je'bie mocno :D

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

No generalnie jak się ma pc to jedyne warte uwagi konsolowe exy na ps360 to właśnie RDR, Demon Souls i Shadows of the damned. Więc jak komuś nie przeszkadza granie na pc to nie ma po co kupować ps3 lub xboxa

Opublikowano

Dupa z Ciebie, a nie gracz, skoro takie szpile jak choćby Uncharted, Killzone, LBP, God Of War, Gearsy, HALO, Forza, GTA i parę pewnie innych są dla Ciebie nie warte uwagi. Zreszta - powaga granie na PC tu nikogo. Pomijam już fakt, ze przez lata na PC nie dalo sie nawet w FIFE pograc, bo wiecznie robil jakiś z(pipi)any zespol i była 2-3 lata za konsolowa wersja...

Edytowane przez easye

Opublikowano

O, w Vanquisha bym (pipi)nął.

my man. jedna z najlepszych gier tej generacji

Opublikowano

Dupa z Ciebie, a nie gracz, skoro takie szpile jak choćby Uncharted, Killzone, LBP, God Of War, Gearsy, HALO, Forza, GTA i parę pewnie innych są dla Ciebie nie warte uwagi. Zreszta - powaga granie na PC tu nikogo. Pomijam już fakt, ze przez lata na PC nie dalo sie nawet w FIFE pograc, bo wiecznie robil jakiś z(pipi)any zespol i była 2-3 lata za konsolowa wersja...

No to nie jestem graczem, bo nie lubię grać w sztampowe tytuły. Zresztą czego wymagać od kogoś, kto nawet w tak trywialnej sferze kultury jak gry video ma ograniczone horyzonty.

Opublikowano

Je.bie mnie mocno? W takim razie równie mocno pewnie je.bie te miliony osób, które w przeszłości kupowały sprzęt dla jednej gry. NES'a dla Mario, Playstation dla Gran Turismo czy Xboxa dla Halo CE. Jeszcze sporo można wymieniać.

Opublikowano

Je.bie mnie mocno? W takim razie równie mocno pewnie je.bie te miliony osób, które w przeszłości kupowały sprzęt dla jednej gry. NES'a dla Mario, Playstation dla Gran Turismo czy Xboxa dla Halo CE. Jeszcze sporo można wymieniać.

Czill ziom, po prostu kupowanie konsoli dla jednej gry to po prostu fanaberia.

Opublikowano

a w stalkera to i tak 80% z was nigdy nie gralo hehe. "gracze".

Opublikowano

No fanaberia podobna do kupowania auta z 200 KM i więcej do jeżdżenia po mieście z ograniczeniem do 50 km/h :P

Dokładnie, bogatemu nie zabronisz.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Miałem takiego kolegę, co gadał że spokojnie wystarczy sam PC do grania, i ogólnie hejtował konsole. Ale jak kupiłem Xboxa to pierwszy w odwiedziny, nic mu nie mówiłem bo nie wypada, 2 miesiące później kupił PS3, ograł exy, walnęło się parę meczy z kumplami i diametralnie zmienił zdanie,. teraz sobie nie wyobraża jak można nie lubić konsol.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja też wolę konsole, ale gram głownie na niej w multiplatformy więc nigdy bym kupił dla jednej gry konsoli choćby nie wiem jaka by była.

Opublikowano

Gametrailers zaczęło rozdawać swoje nagrody GOTY ;)

Jak na razie rozdali je w takich kategoriach:

Best Puzzle Game:

Closure

Escape Plan

Fez

Professor Layton and the Miracle Mask

Quantum Conundrum

Best Racing Game:

F1 2012

Forza Horizon

Need for Speed: Most Wanted

Sonic & All Stars Racing Transformed

SSX

Best Platformer:

LittleBigPlanet Vita

New Super Mario Bros. U

Sound Shapes

Spelunky

Trials Evolution

Jeśli nagrody rozdają na podstawie tego, jaką ocenę dostała dana gra, to grą roku zostanie Mass Effect 3.

Opublikowano

W moim przypadku, ,, zmusiły " mnie do kupna 4 gry ( w sensie albo zagram, albo nie wytrzymam i się pochlastam ), to były dla mnie takie must-must-must have, ale jak później się ukazało coś ciekawego to czemu nie dokupić. Tak samo pewnie będzie z PS3, będę męczył pierwsze gry tygodniami, a później już normalne użytkowanie

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.