Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Best Platformer:

Trials Evolution

Not_sure_if_serious.jpg

PS. Nie wiem co niby jest dziwnego w kupowaniu konsoli dla jednej gry. To znaczy, że lepiej nie mieć i całe życie stękać, że nie można zagrać?

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Gdzieś musieli wrzucić tego Trialsa, a przecież nie do wyścigów :P

Technicznie rzecz biorąc to są wyścigi tylko 30x trudniejsze od normalnych.

Opublikowano

Gdzieś musieli wrzucić tego Trialsa, a przecież nie do wyścigów :P

Technicznie rzecz biorąc to są wyścigi tylko 30x trudniejsze od normalnych.

Ja bym powiedział, że z wyścigami to Trials nie ma nic wspólnego oprócz tego, że jest motor.
Opublikowano

No dokładnie, bardziej pasowałaby już kategoria puzzle.

Opublikowano

Betony nie potrafia zrozumiec, ze tuz za rogiem nowa generacja. Nie potrafia zrozumiec, ze na 360tke jest mnostwo exow, dla nich licza sie tylko te wydane w przyszlym roku (jak co roku xD). No i przede wszystkim betony nie potrafia zrozumiec, ze dla wiekszosci ludzi te smieszne exy sony sa gorsze od zwyklych multiplatform.

Xboxowa "elyta" nie potrafi zrozumieć, że lepiej mieć multiplatformy i ex'y, niż tylko multiplatformy. A ex'y wcale nie są gorsze, wystarczy spojrzeć na MC. To, że zdarzają się gry słabsze i lepsze to normalne, tak samo z multiplatformami. Takie gry jak LittleBigPlanet 2, Journey, Infamous 2 czy Uncharted 3 dostały wysoką ocenę i są w czołówce. Pozostałe ex'y też potrafią dostarczyć wiele rozrywki.

Centralnie mam wrazenie, ze sonoklapy to jakas biedota, ktora dostala rok temu konsole pod choinke i bedzie grac na niej przez najblizsze 5 lat. W takim przypadku jaranie sie byle czym i PS+ faktycznie moze miec dla takich ludzi znaczenie.

Jaramy się P+ bo dostarcza nam tytuły w ramach abonamentu. Wśród nich są tytuły, które nie zdążyliśmy kupić, być może nie doceniliśmy, albo po prostu nie stać nas akurat wtedy było - a potem przyszły kolejne tytuły. W dzisiejszym dobrobycie ciężko jest wszystko na bieżąco kupować. Plus jest wręcz zbawieniem dla tych, którzy nie są snobami lub jakimiś no-life'ami którzy kupują każdą grę która wychodzi w miesiącu. Posiadacze X360 powinni pisać do MS masowe petycje o wprowadzenie czegoś podobnego.

PS. Probowalem grac w tego Batmana z PS+ ale odrzuca mnie ta gra niemilosiernie. Postaram sie pograc jeszcze, bo musze zobaczyc czym tak jaraja sie tutaj niektorzy.

Mnie trochę stylistyka odrzuciła, zbyt dużo grałem w DCUO, które jest bliżej samego komiksu i filmów animowanych. W Arkham City jest... dziwnie. Tak jakby stylistyka postaci miotała się między realizmem a komiksowym przerysowaniem. Nie wiem, może później będzie lepiej. I czemu muzyki nie stworzył Chad Mossholder, który garściami czerpał z Elfmana i innych kompozytorów orkiestrowej muzyki w Batmanie? (

) :confused:

No i fajnie ale:

1. Nie wiadomo czy PS4 wyjdzie w przyszlym roku

Tak samo jak nie wiadomo czy X360 wyjdzie w 2013, a jeśli tak to czy nie np. w grudniu.

2. 360tka jest rok dluzej na rynku, zobaczymy czy Sony nie bedzie zaniedbywac PS3 w 2014 roku.

Zaniedbywana jest znacznie dłużej niż dwa lata. 2011 był niezwykle biedny pod względem ex'ów na X360. 2012 też mógłby być lepszy (trzy duże gry które przekroczyły 80, ale nie dotarły do 90 na MC - takich gier w 2011 Sony miało dużo). Także już w tej chwili PS3 jest dłużej porządnie wspieraną platformą. Zresztą nawet nie pamiętam 2010, czy ktoś może przypomnieć co w 2010 na X360 z ex'ów dobrego poza Reachem i Crackdownem 2 wyszło?

Nie jest prawdą, że ex'y na PS3 nie starczają na dłużej. Wszystko zależy od tytułu, ale są też i takie w które gra się po sieci jak Motorstormy, LittleBigPlanet 2 (ta gra nawet w przyszłej generacji będzie masowo wspierana), czy Unchartedy (tu jakby ktoś się czepiał, to Yeti może potwierdzić). Oczywiście są gry typowo pod single player i nie są super długie - jak Heavy Rain chociażby, ale czy to źle? Jeśli gra dostarcza wspaniałej rozrywki, to w czym problem? Nie grać w nią, bo nie ma online? Nigga, please.

Istotą tej całej draki jest to, że wspieranie swojej konsoli tytułami ex podnosi jej prestiż i unikatowość. Nie wiem czemu MS uparł się myśleć inaczej (o czym otwarcie w wywiadach przyznał). Zawsze tak było, że konsole wybierało się też w oparciu o dobór odpowiedniej biblioteki - a te zwykle na różnych konsolach były inne. Dziś mocno się to zatarło, ale nadal ex'y mają swoją wartość i budują zróżnicowanie na rynku. Nintendo i Sony nadal idą tą drogą. I to jest dobre - jedni wolą Maria, Zeldy, Kirby, i Pokemony, a inni Unchartedy, Killzone'y, Motorstormy i LittleBigPlanety. Dla każdego coś innego.

Poza tym wspieranie konsoli do ostatniej kropli wyciśniętej z generacji, to tylko znak dla nabywców konsol kolejnej generacji - czy nie lepiej wziąć konsolę, na której jest pewność że nawet po 7 latach na rynku, wciąż będą wychodzić wspaniałe tytuły na wyłączność, z wewnętrznych studiów? Dla mnie taki znak jest bardzo istotny, bo wolę by mój produkt starczał na dłużej.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Zgodzę się z PS+, to jest dobry deal odkąd wypożyczają duże gry, i tyle. Ilość exów na obie platformy jest w porządku, mogłoby być nawet trochę wiecęj. Średnia na MC nie ma znaczenia, każdy sam inaczej odbiera grę, ja mam często tak że niżej oceniona gra mnie bardziej bawi niż ta lepiej oceniona ( ale to nie jest reguła )

Opublikowano

Że też to pisze Mendrek łap plusa zgadzam się z tobą (z postem # 3394 żeby nie było :whistling:) poza kwestią związaną z AC bo ten mi się podobał i nie mam mu w ramach stylistyki nic do zarzucenia ale to już kwestia gustu.

Opublikowano

Nie żbym bronił Mendrka bo na ogół bije od niego fanatyzmem na kilomter.. ale widzę, że z minusowania go zrobiła się już durna moda.. bo nieważne czy napisze coś z sensem (można tak raczej określić jego ostatni post) czy nie.. i tak będzie minusowany.

Opublikowano

Zapracował sobie na to długą i ciężką pracą :P

Opublikowano

Nie żbym bronił Mendrka bo na ogół bije od niego fanatyzmem na kilomter.. ale widzę, że z minusowania go zrobiła się już durna moda.. bo nieważne czy napisze coś z sensem (można tak raczej określić jego ostatni post) czy nie.. i tak będzie minusowany.

Ja na to zlewam. Nic nie poradzę, że jakieś falangi zaślepionych posiadaczy X360 gdy tylko poczują jakieś kłucie w pupie, to wolą zaminusować Mendrka, lub obrazić go (i nie znajdować kontrargumentów), niż zastanowić się nad realnym powodem tego kłucia. To jest ich problem, nie mój.

Każdy bogatszy intelektualnie czytelnik tego tematu, ocenia argumenty po ich treści, a nie po tym ilu fanbojów go zminusowało.

Z innej beczki:

http://polygamia.pl/...kstarterze.html

Dotychczas, gdy jakiś uznany twórca ogłaszał, że zbiera pieniądze na nową grę na Kickstarterze, w większości przypadków kasa płynęła do niego strumieniem i wszystko było załatwione przed czasem. Z Godus Petera Moluneux jest jednak inaczej.

Co prawda do końca zbiórki zostały jeszcze trzy dni, to pomimo całego szumu związanego z 22 Cans do pełnej sumy zostało jeszcze ponad 90 tysięcy funtów, czyli 20 proc. całej sumy.

Hyhy, jednak chyba ludzie w końcu wypieli się na niego, a jego reputacja mocno upadła. Chyba w końcu przestano wierzyć w jego zapewnienia i obietnice... :)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Porównywanie Batmana AC z jakąś spierdoliną DC Universe nie jest normalne. :sorcerer: Muzyka w AC też jest świetna.

Opublikowano

Piotrek ostatnimi laty dużo gadał, a mało robił i efekt jest taki, że zamiast być teraz szefem jednego z bardziej rozpoznawalnych w branży studiów deweloperskim, jakim bez wątpienia jest Lionhead, to zbiera kasę z jakimiś nołnejmami na kickstarterze :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
Poza tym wspieranie konsoli do ostatniej kropli wyciśniętej z generacji, to tylko znak dla nabywców konsol kolejnej generacji - czy nie lepiej wziąć konsolę, na której jest pewność że nawet po 7 latach na rynku, wciąż będą wychodzić wspaniałe tytuły na wyłączność, z wewnętrznych studiów? Dla mnie taki znak jest bardzo istotny, bo wolę by mój produkt starczał na dłużej.

Szkoda że przez pierwsze półtora roku życia PS3 klepało biedę z grami, o tym już zapomniałeś.

Opublikowano

przez ostatnie półtora też klepie.

Opublikowano

Szkoda że przez pierwsze półtora roku życia PS3 klepało biedę z grami, o tym już zapomniałeś.

sorry MaZZeo ale liczy się teraźniejszość, ewentualnie przyszłość. Co z tego, że pierwsze półtora roku życia ps3 to była bieda? Można było się tym martwić(i słusznie) wtedy, ale teraz biblioteka gier jest ogromna. To tak jak z plusami Microsoftu w stosunku do x360....można też zaraz napisać i wytknąć jakiś błąd z przeszłości - np to co zrobili i jaki mieli stosunek do pierwszego xboxa - tylko, że po co...

Opublikowano

Ta, przyszłość to się liczy w corocznych zestawieniach gier, gdzie jak zwykle wygrywa PS3, a na koniec tegoż roku okazuje się co innego.

Szczególnie biedny x360 miał jedynie rok 2011, bo w tym było lepiej niż u Sony, a to że w 2013 będzie znowu słabo u MS to mnie nie interesuje. Szczerze to jakby coś zapowiedzieli na jesień 2013 to bym się tylko ostro wku.rwił, dość mam już tej generacji. Jakoś nie czuję się dymany, jak to Dixi i Mendrek próbują mi wmawiać non stop, kiedy po 5 latach pełnych ekstra gier następuje posucha, bo każda z konsol miała taki okres. Jeżeli miałbym wybierać między dobrą biblioteką gier na końcu życia X360, a dobrą biblioteką gier na początku życia jego następcy to zawsze wybiorę to drugie.

Opublikowano

to już Mazzeo zależy od preferencji....jeśli ktoś (np Ty) nie potrafi już patrzeć na tą generację to wiadomo, że trzyma mocno kciuki by 2013 było rokiem premiery next genów i by te miały jak najlepszy start. Dla kogoś kto jeszcze czerpie radość z tej generacji/nie ma kasy na nową, znowu zależy by jeszcze najbliższe lata wychodziły na ten sprzęt pełnoprawne blockbustery.

Zresztą dużo kłótni w tym temacie to kwestie tylko i wyłącznie preferencji, które są indywidualne dla danej osoby, dlatego tak mnie w.(pipi)ia zawsze, że Mendrek swoje SUBIEKTYWNE(i mocno fanbojowe) zdanie stara się usilnie wbić wszystkim jako niepodważalną encyklopediową prawdę.

Opublikowano

No jeżeli ktoś liczy na super osom blockbuster gierki na PS3 w 2014 i później to pozdrawiam.

Jak spojrzeć na przekrój tej generacji rok po roku to raczej trudno stwierdzić żeby X360 był zaniedbywany ponad dwa lata co mendrolina próbuje wciskać tutaj ludziom. Każda z konsol miała jeden rok słabszy drugi lepszy:

2006: X360

2007: X360

2008: remis ze wskazaniem na PS3

2009: PS3

2010: remis ze wskazaniem na X360

2011: PS3

2012: X360

2013: PS3

Jak dla mnie to na przekroju tej generacji wychodzi idealny remis :P

Opublikowano

co do, która konsola w którym roku była lepsza to się zgodzę z Tobą - identycznie przyznałbym zwycięstwa.

2014.....baaa może i nawet 2015 to dalsze blockbustery na ps3.....Versus, Agent, Last Guardian....:P :P :P :P

Opublikowano

Halo Reach, Fable 3, Mass Effect 2, Splinter Cell Conviction, Alan Wake vs Gran Turismo 5, God of War III, LBP2 i Heavy Rain (umówmy się że to gra). Wychodzi więc remis ze wskazaniem.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ja na to zlewam. Nic nie poradzę, że jakieś falangi zaślepionych posiadaczy X360 gdy tylko poczują jakieś kłucie w pupie, to wolą zaminusować Mendrka, lub obrazić go (i nie znajdować kontrargumentów), niż zastanowić się nad realnym powodem tego kłucia. To jest ich problem, nie mój.

Każdy bogatszy intelektualnie czytelnik tego tematu, ocenia argumenty po ich treści, a nie po tym ilu fanbojów go zminusowało.

A kto może być bardziej Zaślepionym od Ciebie ? I jak można być obiektywnym na wiele rzeczy skoro ma sie tylko jedno (pipi)ane PS3 ? Opierając się na stwierdzeniach wytrzepanych z rękawa czy youtuba a nie na własnych opiniach.Minus nic nie pomoże tu potrzeba jednak lekarza.

Opublikowano

Skończcie wreszcie z tym bzdurnym gadaniem o posiadaniu jednej konsoli, bo ja miałem Xboxa 360 i poznałem wystarczająco tę konsolę by wyrobić sobie zdanie o niej. Po raz enty to powtórzę: Xboxa wziąłem bo był dużo lepszy od PS3 od 2006 roku do 2009 r. Na początku 2010 r. to już PS3 wyszło na prowadzenie według mnie i zdecydowałem się na kupno właśnie tej konsoli. Nie żałuję. Jakbym miał na dzień dzisiejszy wybierać konsolę current gen bez wahania wybrałbym plejkę.

Edytowane przez Dixi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.