Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Grubo

O zainteresowaniu Ubisoftu markami i studiami THQ pisaliśmy już raz. Wtedy też Yves Guillemot przyznał, że o ile nie może mówić nic oficjalnie, to oczywiście Ubi chętnie by przygarnęło jedno studio, albo dwa razem z jakąś grą. Dzisiaj serwis MCV opublikował informację z której wynika jasno - Ubisoft szykuje się do wykupu wybranych przez siebie studiów...

Oczywiście jest to nieoficjalna informacja, jak ta, że francuska firma czeka na odpowiedni moment gdy THQ będzie zmuszone sprzedać swoje marki. Wtedy też dojdzie do złożenia atrakcyjnej z punktu widzenia Ubisoftu oferty. Podobna sytuacja miała miejsce gdy parę lat temu zbankrutowało Midway - czekano na odpowiedni moment i za bezcen rozkupiono marki.

Gdyby do transakcji miało dość, Ubi zainteresowane jest następującymi prawami do gier: Saints Row, Company of Heroes, Darksiders, Homefront, Red Faction oraz wybrane licencje na Warhammera i WWE.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ubisoft na pewno ładnie przywróciłby do życia ewentualne Darksiders 3 i może Red Faction 5, Saints Row czy tam Homefront (ten to akurat chyba nikogo nie obchodzi na dzień dzisiejszy) nie powinny doczekać się doczekań jakichś rażących zmian, gorzej z grami od Relic, czyli RTS-ami. Nie wiem czy będą tacy chętni na wydanie grubej kaski na takie gry jak Dawn of War 3 czy może Homeworld 3 jak miało właśnie THQ.

Opublikowano

Robi,ale na zlecenie THQ

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Ale bez podniety, bo to Crytek UK. Nie maja nic wspolnego z niemcami poza banerem.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

No ale raczej będzie hulać na CE3. Dotychczas nie wiemy co potrafi tamtejsza dywizja Cryteka ale wątpię aby byli jakoś wybinie gorsi od niemieckiej ekipy.

Opublikowano

Ej no Crytek UK robił świetnego TimeSplittersa więc bez obaw :)

Opublikowano

Tak w ogóle to szkoda, że nie wiemy nic nt. Ryse. Do tej pory jak oglądam materiały z E3 to robi niezłe wrażenie. Niby w ubiegłym roku widziałem wzmianki o tym, że gra została przeniesiona na nową generację ale tak naprawdę nie wiadomo co się z tym dzieje. Yerli chyba nabrał wody w usta w temacie.

Opublikowano

Jak tam Milo na Xboxie? :D

Ja pier.dole, Piotruś żyje w swoim świecie :D

Opublikowano

Całkiem nieźle, chociaż czasami ma problem z odczytywaniem słowa "nie"

Opublikowano

Widze, ze jest podnieta ubisoftem.

Powiedzcie mi, co naprawde dobrego wypuscila ostatnio ta firma, ktora kiedys byla wrecz synonimem crapa (PSX)?

AC3, czyli AC1 w nowym settingu? FC3 nudne jak FC 1 i 2? Wrestling systemowo mniej zaawansowany niz te z N64? Moze zyebany splinter cell was tak urzekl?

Litosci, bo sie slabo robi.

Elektronicy maja chociaz kilka gier 9/10.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Ubisoft nie potrafi zrobić gry z technicznie dobrym gameplayem więc idzie na ilość a nie jakość. Far Cry 3 to technicznie straszne badziewie w porównaniu z takim Borderlands 2. Gierka strasznie klatkuje i strzela się średnio. Podobnie jest z Assassins Creed. Gra w której wszystkie akcje wykonuje sie trzymając 1 przycisk. Walka i skakanie to kpina. Taki Batman Arkham City deklasuje Assassins Creed pod każdym względem. W assassins creed i far cry sztucznie wydłużyli rozgrywkę przez odkrywanie mapy, wszeliego rodzaju zbieractwo pierdół, zdobywanie punktów widokowych i baz przeciwników. Taki gameplay jest strasznie nudny. Gdyby te gierki nie były sandboksami to zgarniałyby oceny w okolicach 7/10.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Ja tej podniety Far Cry 3 nie rozumiem. Gra jest dobre ale nie żadne GOTY 2012...

Opublikowano

Najlepsza jest średnia ocen na metacritic far cry 3 90/100 a takie Halo 4 - 87/100. Czy recenzenci to aż tacy debile??

Opublikowano

Rayman Origins i Legend. Reszta do pieca

Opublikowano

Ubisoft nie potrafi zrobić gry z technicznie dobrym gameplayem więc idzie na ilość a nie jakość. Far Cry 3 to technicznie straszne badziewie w porównaniu z takim Borderlands 2. Gierka strasznie klatkuje i strzela się średnio. Podobnie jest z Assassins Creed. Gra w której wszystkie akcje wykonuje sie trzymając 1 przycisk. Walka i skakanie to kpina. Taki Batman Arkham City deklasuje Assassins Creed pod każdym względem. W assassins creed i far cry sztucznie wydłużyli rozgrywkę przez odkrywanie mapy, wszeliego rodzaju zbieractwo pierdół, zdobywanie punktów widokowych i baz przeciwników. Taki gameplay jest strasznie nudny. Gdyby te gierki nie były sandboksami to zgarniałyby oceny w okolicach 7/10.

Techniczne badziewie? Chyba na konsole. Bordelands 2 jest świetny (chociaż to mission pack do jedynki, tak jak kolejne AC), ale technikaliów nie ma co porównywać do FC3. Zgadzam się, że gameplay w takim AC nigdy jaj nie urywał, liczył się bardziej design, historia i eksploracja (to już akurat gameplay...), ale to jest typowe dla każdego sandboxa i ja mam podobne odczucia grając w 99% takich gier (Niesławny, GTA i nawet RDR), wyjątkiem faktycznie jest Batman AC, ze względu na nienudzący się system walki.

edit. Co do średniej, to ja się nie dziwię, że Halo 4 ma taką niską skoro największy fanboj całej serii chce mi ją tanio opchnąć :unsure:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Historia w AC xDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

No tak, Far Cry 3 i AC3 to są techniczne badziewia na konsolach, nie ma co się oszukiwać. Niby te same gry co na PC, ale tam komfort grania jest o niebo lepszy. Dziwi mnie (i daje do myślenia) średnia ocen dla tych gier, bo spadki FPS powinny być ostro piętnowane, a nie całkowicie pomijane, jak np. w najnowszym PE przy okazji recki FC3.

Opublikowano

batman? system walki? czyli na zmiane uderzenie kontra i bez straty hp bijesz 50 wrogow...

jak grasz na easy to tak.

Opublikowano

Ty tak serio?

Opublikowano

batman? system walki? czyli na zmiane uderzenie kontra i bez straty hp bijesz 50 wrogow...

To akurat twój problem, że tak sobie spłycasz grę.

Opublikowano

Ty tak serio?

No to powiedz Leo co takiego jest genialnego w tej histori? Bo ja tam widze pełno luk i wydumaną historię o zapomnianej cywilizacji, przodkach, wspólczesnych templariuszach (którzy napadaja siedzibe głownego bohatera z pałkami xDDD) i ta historyjka jest na dość na siłę wcisnięta w ramy historyczne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.