Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Bez kitu. PCF za jaka by sie marke nie wzieli, ludzie tego nie chca kupowac. Powinni zrobic CoDa, Mazzeo by sie ucieszyl ze na premiere zeszlo 50 tysiecy.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Dobra, zaczynamy kolejny rok PS3 ;)

W tym roku to ps3 będzie rządziło. A na x360 jeden ex który się ch.uiowo sprzeda(tabelka czy tam wykrys z preorderami). BEKA XD

dobranoc xboty,pececiarze,sonoklapy,nitendogaya i inne takie

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

W tym roku bedzie remis. Kazda konsola po rowno. Dlaczego? GTA wychodzi na obie, a wszyscy wiemy ze nic ponad GTA nie ma. Nie ma tez nic ponizej i obok gta. Ten rok moglby nazywac sie gta, a konsole playgta i xgta.

Opublikowano

Ok

GTA Ps3 GTA x360-remis

dołoz do tego TLOU nowy GOW,beyond i szala zwyciestwa przechyla się na ps3

nie sądzisz że nowe girsy robione przez polaków,które zainteresowanie wygląda miernie porównując do gow3 pokona takie combo na ps3

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

nie no GTA V bedzie lepiej smigac na x0 ;)

hehe a tak serio

Mendrek najlepszego w 2013, obys sie ogarnal i kupil x'a :)

Opublikowano

Mendrek niech kupi Uncharted 2 i GOW to będzie okej.

7 maja-dzień w którym się okaże kto jest wierny Sony,hehe

Opublikowano

Miejmy nadzieje że premiera GTA nie osłabi sprzedaży TLoU za mocno, obok Bioshocka i MGS GZ must have tego roku. te gry same się bronią, ale GTA to moloch i może przykryć te gry.

PS. chyba nie siedzieliscie na forumie w sylwka, co nie ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Rok PS3?

To się jeszcze okaże w praniu. Faktem jest, że zbliżają się trzy duże exy ale podejrzewam, że ich łączna sprzedaż nie pobije wyniku ustanowionego przez exy X360 w '12. Po za tym, może to być rok PS3 ale z pewnością już ostatni bo chyba już najwyższa pora na nowy sprzęt.

Opublikowano
Faktem jest, że zbliżają się trzy duże exy ale podejrzewam, że ich łączna sprzedaż nie pobije wyniku ustanowionego przez exy X360 w '12.

Nawet jeśli to... co kur.wa z tego?

Opublikowano

Zasadniczo to niby guwno ale to z pewnością będzie argument Waszej wrogiej frakcji "xbotów". Ja liczę, że The Last of Us okaże się ponownie dla tej generacji PlayStation tym czym stało się genialne Uncharted 2. Patrząc na zaangażowanie developera i materiały mogę być o to spokojny.

A tak szczerze, to dla mnie nie będzie to rok ani PS3 ani X360 ani WiiU. To ma być przede wszystkim rok za(pipi)istych gier i tyle. A tych w okienkach wydawniczych nie brakuje.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

A tymczasem xbox traci kolejnego exa.

Na oficjalnym blogu studia Polytron, Phil Fish - główny twórca Feza - poinformował, że w rok 2013 będzie wyjątkowy między innymi dlatego, że produkcja z XBLA trafi na inne platformy. Niestety nie wiemy konkretnie kiedy to nastąpi i jakie będą to sprzęty. Można się tylko domyślać, że chodzi o PlayStation 3 oraz PC (lub tylko o jedną z tych platform).

Tak czy inaczej, to świetna wiadomość dla fanów oryginalnych platformówek. Poza tym, Fish wspomniał także we wpisie, że jego studio ma w planach kilka nowych produkcji. Miejmy nadzieję, że szybko doczekamy się czegoś równie interesującego, co indie-hit z 2012 roku.

Opublikowano

Jest tylko jeden problem. Niech wypowie się ktoś kto grał i w Forze i GT bo z tego co widze to tylko andżej napisał coś sensowego. Podpisuję się pod tym co napisał - jak się nie miało styczności z Forzą (pomijam youtube) to można się tasować nad GT ale po zagraniu już sie nie chce wracać. Już 2 częśc forzy stawiam wyżej niż gt5 a imo i 3 i 4 forzy były sporo lepsze.

to ja grałem w forze i gt 5 i powiem tak . Gt5 ma swoje wady ( auta standard , długie loadingi , prawie brak zniszczeń ) ale czuć moc tej gry i jej wielkość . Forza za to ma te autka ale grafa cienka trasy raczej biedne i czuję się że to nie jest taka duża produkcja jak gt5 . Te 3 częsci forzy razem wzięte może równają się gt5

Większych bzdur dawno nie słyszałem.

Cienka grafa i biedne trasy w Forza :D

Co następne? Krótkie Skyrim, łatwe Dark Souls i kiepska fabuła w Deus EX? :P

źle to ująłem grafika jest cienka ale w porównaniu do gt5 i autek premium i tras . W skyrima grałem na pc a w tamte 2 nie ale deusexa ogarnę niedługo może

edit : ale żeby nie było że forza jest ch.ujowa czy coś ;d

Edytowane przez Sig

Opublikowano

Na oficjalnym blogu studia Polytron, Phil Fish - główny twórca Feza - poinformował, że w rok 2013 będzie wyjątkowy między innymi dlatego, że produkcja z XBLA trafi na inne platformy. Niestety nie wiemy konkretnie kiedy to nastąpi i jakie będą to sprzęty. Można się tylko domyślać, że chodzi o PlayStation 3 oraz PC (lub tylko o jedną z tych platform).

Tak czy inaczej, to świetna wiadomość dla fanów oryginalnych platformówek. Poza tym, Fish wspomniał także we wpisie, że jego studio ma w planach kilka nowych produkcji. Miejmy nadzieję, że szybko doczekamy się czegoś równie interesującego, co indie-hit z 2012 roku.

(pipi)owe podejście do życia.

Nikt nie traci, niektórzy tylko zyskają ;)

Opublikowano

Uwielbiam czytac o pasji i GT5 albo o mega symulatorze mimo, ze na PC sa pod tym wzgledem o niebo lepsze gry. Betony plejstejszonowe jak zwykle nie zawodza. Tak samo nie moge sie doczekac 2014 i tlumaczen betonowej nacji czemu Sony olalo ich platforme w postaci exow.

Opublikowano

Ok, bylem na finale narodowym GT Academy w Wawie i niech ktos mi wytlumaczy jedna z rzeczy.

Jaki cudem po upalaniu przez nas Suzuki, po wszystkim Ordonez wsiada (pierwszy finalista, teraz kierowca wyscigowy, ktory zjawil sie w niecaly tydzien po swoim starcie w realu w Anglii) i robi od razu lepszy czas niz wszyscy bioracy udzial w finale? Obstawiam ze koles raczej nie odpala sobie gt5 i grywa calymi dniami, jak wiekszosc z bioracych udzial, tymbardziej przed finalem gdzie ja sam meczylem po wiele godzin dziennie wszelkie nissany i tory.

Rozumiem, ze mozna narzekac na wszystkie archaizmy w grze, ale dopoki wszystkie kola sa na asfalcie to w grze jest dobrzre odwzorowany realizm prowadzenia pojazdu. I to jest fakt ;D

I tyle w temacie. Też tam byłem i to widziałem. Prawdziwy kierowca przeniósł swoje doświadczenie na sim i pokazał jak się jeździ. To samo robią uczestnicy GT Academy i najlepsi gracze GT5, tyle że w drugą stronę (umiejętności z sima przenoszą na prawdziwy tor). Jeśli kiedyś w Forzie zrobią coś takiego jak Akademia GT, to będziemy mogli rozmwaiać która gra jest bardziej sim. Na dzien dzisiejszy GT5 >>> FM4 pod względemu symulacji i to jest fakt. Pozdrawiam.

No niesamowite-najlepszy finalista gry Gran Tourismo wykreca najlepszy czas w grze Gran Tourismo-oto dowód,że GT to prawdziwy symulator.Oczywiście załózmy jako pewnik,że na pewno nie odpalał GT(no jako reprezent GT Academy na 100%),i mamy legendę gotową.

Edytowane przez adi

Opublikowano

Tak samo nie moge sie doczekac 2014 i tlumaczen betonowej nacji czemu Sony olalo ich platforme w postaci exow.

Lol, w 2014 na pewno na rynku będzie już PS4, więc to raczej oczywiste, że wszystkie studia 1st party zaczną wydać swoje gry na tą platformę, a PS3 zastąpi miejsce PS2, czyli stanie się konsolą dla typowych casuali i jedyne nowe exy na chlebaka będą w postaci jakiś "gierek" na wonderbooka czy move (o ile w ogóle). Nie rozumiem co w tym dziwnego?

[Fez]

(pipi)owe podejście do życia.

Nikt nie traci, niektórzy tylko zyskają ;)

Mam podobne zdanie - gierki z cyfrowej dystrybucji powinny od razu być dostępne na obu platfomarach. W ogóle to chyba lepiej dla tych małych/"niezależnych" deweloperów kiedy ich tytuły mogą trafić do jak największej bazy użytkowników. Tak poza tym to wydaje mi się, że ta przewaga xboxowych gierek z xbla (względem psn) wynika po prostu z tego, że X360 jest łatwiejszy w programowaniu, więc te kilkuosobowe studia chcąc czy nie chcąc są "skazani" na konsolę M$ i dopiero później najwyżej decydują się również na porty na inne platformy. Wystarczy też zobaczyć, że jedyne exy z psn to takie, na które Sony samo wyłożyło całą kasę - WHD, DN, SSHD, Flower, Journey, Pixeljunki. Dlatego mam nadzieję, że Sony się poprawi i PS4 będzie konsolą przystępną dla pomniejszych deweloperów ;) .

Opublikowano

Bez kitu. PCF za jaka by sie marke nie wzieli, ludzie tego nie chca kupowac. Powinni zrobic CoDa, Mazzeo by sie ucieszyl ze na premiere zeszlo 50 tysiecy.

Ile razy można pisać, że vgchartz w ostatnim czasie podaje te swoje wyniki kompletnie z dupy. Taki BO2 i Halo 4 wg nich miał sporo mniej pre-orderów niż poprzednicy, a oba tytuły pobiły rekordy. Mam w ogóle wrażenie że ten serwis umiera (lub średnio prosperuje), kiedy spoglądałem na te zestawienie na jesieni to taki Assassin's Creed 3 nie miał nawet wrzuconej okładki, a takie Halo 4 miało nieaktualną. Teraz z tego co spoglądam jest podobnie.

Co do nowych Gearsów to oczywiście że gra się sprzeda, bez przesady z tym niemiarodajnym wykresem. Porównywany jest on do Gearsów 3, który bił rekordy jeśli chodzi o pre-ordery, z tymże było to spowodowane dodawanym kodem na wiosenną betę. Aczkolwiek uważam, że Judgment zrobi może 50% wyniku Gearsów 3, głównie przez moment wydania (początek roku), braku Marcusa i cyferki w tytule.

Opublikowano

MaZ, w przyszłym roku szykuje się na prawdziwy odwet fanboyów PS3 :D Będą się mścić za Halo 4 i Horizon. Już nie mogę się doczekać jak niektórzy fanatycy zaczną rzucać średnimi ocen z dwóch głównych wyroczni.

Opublikowano
Faktem jest, że zbliżają się trzy duże exy ale podejrzewam, że ich łączna sprzedaż nie pobije wyniku ustanowionego przez exy X360 w '12.

Nawet jeśli to... co kur.wa z tego?

to można nawet łatwo policzyć. wystarczy zsumować sprzedaż uncharted 3, heavy rain i gow3. do tego sly cooper i bankowo jakiś mały hicior z psn. co tam jeszcze było ? puppeteer ?
Opublikowano

Ok, bylem na finale narodowym GT Academy w Wawie i niech ktos mi wytlumaczy jedna z rzeczy.

Jaki cudem po upalaniu przez nas Suzuki, po wszystkim Ordonez wsiada (pierwszy finalista, teraz kierowca wyscigowy, ktory zjawil sie w niecaly tydzien po swoim starcie w realu w Anglii) i robi od razu lepszy czas niz wszyscy bioracy udzial w finale? Obstawiam ze koles raczej nie odpala sobie gt5 i grywa calymi dniami, jak wiekszosc z bioracych udzial, tymbardziej przed finalem gdzie ja sam meczylem po wiele godzin dziennie wszelkie nissany i tory.

Rozumiem, ze mozna narzekac na wszystkie archaizmy w grze, ale dopoki wszystkie kola sa na asfalcie to w grze jest dobrzre odwzorowany realizm prowadzenia pojazdu. I to jest fakt ;D

I tyle w temacie. Też tam byłem i to widziałem. Prawdziwy kierowca przeniósł swoje doświadczenie na sim i pokazał jak się jeździ. To samo robią uczestnicy GT Academy i najlepsi gracze GT5, tyle że w drugą stronę (umiejętności z sima przenoszą na prawdziwy tor). Jeśli kiedyś w Forzie zrobią coś takiego jak Akademia GT, to będziemy mogli rozmwaiać która gra jest bardziej sim. Na dzien dzisiejszy GT5 >>> FM4 pod względemu symulacji i to jest fakt. Pozdrawiam.

No niesamowite-najlepszy finalista gry Gran Tourismo wykreca najlepszy czas w grze Gran Tourismo-oto dowód,że GT to prawdziwy symulator.Oczywiście załózmy jako pewnik,że na pewno nie odpalał GT(no jako reprezent GT Academy na 100%),i mamy legendę gotową.

???

Masz w ogóle pojęcie o czym piszesz? Ordonez wcale nie jest najlepszym finalistą Akademii. Jego czas nie znajdował się na samym szczycie. Był wystarczający, żeby dostać się do finału, ale wcale nie najszybszy. Potem jeździł szybko i równo. Też wcale nie najszybciej ze wszystkich uczesnitków, ale przez to, że jeździł równo w każdej rundzie, zgromadził najwięcej punktów. Sam o tym wspominał, że czasem lepiej nie jechac na maksa i ukończyć przejazd bez punktów karnych niż cisnąć na fulla. I owszem, możesz założyć jako pewnik, że nie odpalał GT5 od długiego czasu. Kiedy zasiadł do konsoli na finale w Warszawie, to nie wiedział jak się ustawia opcje i prosił o pomoc bo jak sam powiedział "dawno nie grał ze względu na ciągłe treningi prawdziwymi autami na torach". Pamiętajmy, że to zawodnik Nissana, który w LeMans24 osiągnął ogromny sukces (pierwszy star w życiu i 2 miejsce, co nie udawało sie starym lisom tego sporu przez wiele lat). On nie ma czasu grywać na konsoli. Zresztą sam mówił, że w domu bywa bardzo rzadko. Cały czas gdzieś się przemieszcza, mieszka w hotelach i testuje auta na torach.

Proponowałbym nie pisać bzdur jeśli ma się blade pojęcie w danym temacie. Chociaz z tego co tutaj czytam, to na forum pe raczej będzie o to ciężko. Tutaj najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy o danym temacie wiedzą najmniej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

haha wbija się jakiś random o ksywce GTfanGT i wbija się w rozmowe Forza vs Gran Turismo. RZETELNOŚĆ NA BANK!

Opublikowano

Byłem jednym z finalistów polskiej edycji GT Academy, więc moja relacja z miejsca zdarzenia bardziej rzetelna być nie może. Kiedy Ordonez zasiadł do kręcenia czasu, to stałem obok w odległości niecałego metra. Dokładnie widziałem co robił i słyszałem co mówił.

No, ale nie ważne. Wy i tak przecież wiecie lepiej. Dalej nie ma sensu tego kontynuować, bo widząc co tutaj się dzieje, zapewne zaraz posypią się jakieś wyzwiska itp. a to już wtedy przestaje być dyskusją i staje się szambem.

Pozdrawiam.

Edytowane przez GTfanGT

Opublikowano

Kiedy Ordonez zasiadł do kręcenia czasu, to stałem obok w odległości niecałego metra. Dokładnie widziałem co robił i słyszałem co mówił.

Mogę Cię dotknąć?

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.