Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

W szafie spałeś czy co? Ja to oglądałem jeszcze w poprzednim wieku. To chyba nadawali po 20tej na kanale gdzie był Minimax. Często jakieś fajne pokazówki z gier z dobrą muzą w tle, pamiętam np. Dead or Alive 2 z Make me Bad Korna albo jakąś gierkę ze Spider Manem z Baby Got Back. Przełączałem jak było coś z Resident Evil bo się bałem :(

Opublikowano

No ba, to w ogóle był świetny motyw z tymi teledyskami. Niestety nie wszystkie były tytułowane, i nie pochodziły z gier. Ludzie kasę by Ci realną płacili, jakbyś odkrył im co było w legendarnym trailerze do Morrowinda.

Ja też szukam co było w Preatoriansach, też cenne info.

Sporo jest tu: http://gameone-m17.b...uzyka-z-hypera/

EDIT:

http://www.youtube.com/watch?v=8abH5Xxq2Yg

Można nie lubić Sweet Noise'a, ale tu wpasował się świetnie ;)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Nie oglądam telewizji po prostu. Odkąd wyszedłem z chaty to telewizji nie mam, a wcześniej wolałem spędzić czas przy konsolce ;)

Ale Hypera pamiętam. Tylko, że wtedy był to po prostu program godzinny, czy 2 godzinny na jakimś kanale. Koło 22 leciały anime, w tym świetne Serial Experiments: Lain.

Opublikowano

O tak, to też dobrze pamiętam. Najarałem się potem na tą gierkę że szok, załatwiłem sobie ale na moim kompie się zacinało ;( I musiałem się zadowolić grą w kantera z botami.

Jeszcze dobrze pamiętam Fatboy Slima ze swoim Right Here Right Now, to było podłożone pod jakąś strategię czy tam przygodówkę, Myst chyba?

Czasem się ten kanał oglądało właśnie dla muzyki.

Opublikowano

Righ Here, right now było pod rpg Evil Islands. RPG bardzo ciekawy, zrobiony przez jakiś rusków, który najbardziej irytował że przy nowym rozdziale (nowej krainie) odchodził główny towarzysz, i to je.bany złodziej niewdzięcznik wraz ze sprzętem.

Mi się podobał 3,2,1 od Bloo Zbira przy Raymanie na GBA, i Dot od Destiny's Child do Klonoa 2, który w dodatku zgrany został z ruchami postaci. Korn przy DoA też wymiatał, bo się postacie do rytmu gibały ;)

Opublikowano

Najbardziej pamiętam teledysk z Shenmue i nutą z Blade'a.

Opublikowano

Dot od Destiny's Child do Klonoa 2, który w dodatku zgrany został z ruchami postaci. Korn przy DoA też wymiatał, bo się postacie do rytmu gibały ;)

Pamiętam, oba były niezłe. Od siebie dorzucę Gangsta Bounce w Shenmue 2, The Real Thing w ZoE i Do The Evolution przy Onimushy. To były dobre czasy.

Opublikowano

Heh, też to pamiętam :D. Jako kloniarz dobrze nie wiedziący co to jest plejstejszyn patrzyłem na te zupełnie nieznane mi obrazy, słuchałem absolutnie obcej mi muzyki i czułem się jakbym był na jakimś haju, w innym świecie czy coś. Było w tym trochę magii :).

Ta zupełna egzotyczność tego co się oglądało, niedostępność, to było coś, co najbardziej chyba przyciągało. To było tak cholernie inne od wszystkiego wokoło.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Byłem jednym z finalistów polskiej edycji GT Academy, więc moja relacja z miejsca zdarzenia bardziej rzetelna być nie może. Kiedy Ordonez zasiadł do kręcenia czasu, to stałem obok w odległości niecałego metra. Dokładnie widziałem co robił i słyszałem co mówił.

No, ale nie ważne. Wy i tak przecież wiecie lepiej. Dalej nie ma sensu tego kontynuować, bo widząc co tutaj się dzieje, zapewne zaraz posypią się jakieś wyzwiska itp. a to już wtedy przestaje być dyskusją i staje się szambem.

Pozdrawiam.

No, a nie powiedział może,że pierwszy raz gra w GT?

Zastanawia mnie jedna rzecz-skoro tak wierzycie,że dzięki GT ludzie wygrywają zawody w realu, to czemu prawdziwi kierowcy wyścigowi nie cwiczą na GT,no przecież byliby jeszcze lepsi.

Fanboje zapomnieli,że GT academy miało wyłonić ludzi, którzy dopiero póżniej mieli przejść przeszkolenie pod okiem instruktorów.

To nie dzięki umiejętnościom z GT biorą udział w wyscigach, ale dlatego, że dzieki GT academy mieli szansę właśnie uczestniczyć w prawdziwych treningach i przeszkoleniu.

Już nie wspominam,że w tym "megaprawdziwym symulatorze" gracze osiagają lepsze czasy od profesjonalnych kierowców(pewnie dlatego,że lepiej się orientują w opcjach :P )

Gra jest super, ale nie jest symulatorem.

Owszem jest. Jeśli już czepiasz się porównań do realnych czasów to łap to.

http://www.youtube.com/watch?v=31bH2t2X95g

Zgadzam się z Tobą, że jeśli zaczniemy się bawić w opcjach i ustawieniach, to czasy zrobią się szybsze niż te w realu, ale ja podałem tutaj przykład takich samych aut na tym samym torze. Osobiście też martwi mnie to, że po długim grzebaniu w ustawieniach można w GT5 zrobić z fury naprawdę szybki bolid. To powinni ograniczyć. Chociaż w realu też się tak da. :)

Nie rozumiem czemu fanboje Forzy tak bardzo usilnie twierdzą, że GT5 nie jest symulatorem. Oczywiście, że jest i to powie każdy normalny gracz, który grał w ten tytuł na kierownicy. Nie rozumiem też czemu ciągle GT5 porównuje się do Forzy 4. To są kompletnie inne gry. GT5 jest znacznie bardziej surowym tytułem i trzeba znacznie więcej posiedzieć nad tym simem żeby ogarniać auta. Najlepszym przykładem (i nie jedynym) jest takie Ferrari F50. W FM4 kompletnie źle odwzorowane auto, bez charakterystycznej turbo dziury i łatwe to opanowania. W GT5 potwór, który karze gracza przy każdym, nawet najmniejszym błędzie popełnionym podczas jego prowadzenia.

Samo GT Academy, tak jak piszesz ma wyłonić graczy, którzy potem przechodzą specjalne szkolenie. Ale to właśnie dzięki GT5 (a dokładniej wersjach GT:A) selekcjonuje się takich graczy. Na grze arcade tego nikt nie zrobi, a tutaj na simie są w stanie ocenić w znacznym stopniu umiejętności kierowcy. Taka jest prawda i żadne czcze gadanie tego nie zmieni. To Gran Turismo organizuje taką imprezę, a nie Forza. Pomijam już fakt jak marka Gran Turismo jest wszechobecna w świecie motorsportu. Dlatego też nie rozumiem tych wszystkich porównań GT i Forzy. GT to już nie tylko gra, tylko potężna marka w motorsporcie. Forza to porządna ścigałka i nic więcej. To, że GT5 nie jest simem idealnym to rzecz jasna. Polyphony to tego dąży, ale znając ich powolność, szybko do tego nie dojdzie. Na razie mamy przynajmniej pewność, że jak podepniemy dobrą kierownicę do PS3 i będziemy grać w GT5 bez szukania dziury w całym (czyli koła na asfalcie, unikanie kolizji itp.), to obcujemy z grą typu sim. Co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Ja osobiście mam nadzieję, że Polyphony nie będzie chciało na siłę uszcześliwiać casuali, którzy wolą prosta rozgrywkę i przy kolejnej części pójdą totalnie w sim. Może to zabierze im klientów, bo już GT5 pokazało, że fani arcadeówek nie mają czego tam szukać, ale dla fanów sim racingu stworzą tytuł bliższy ideałowi.

Nie chcę tutaj zaczynać żadnej wojenki. Takie jest moje zdanie i to wszystko. I tak zresztą już wszystko co miało być napisanie w temacie GT vs FM, zostało wylane na wszelakich forach. Ja tylko przedstawiam swój pogląd na sprawę.

Pozdrawiam.

Edytowane przez GTfanGT

Opublikowano

...a mówiąc o Hyperze. Pamiętam, że strasznie podobała mi się piosenka, która leciała podczas urywków z GTA III. Może mi ktoś pojaśnić tytuł i wykonawcę..?

Opublikowano
Na razie mamy przynajmniej pewność, że jak podepniemy dobrą kierownicę do PS3 i będziemy grać w GT5 bez szukania dziury w całym (czyli koła na asfalcie, unikanie kolizji itp.), to obcujemy z grą typu sim.

Auta standard x800 i te smieszne tory to tez pewnie szukanie dziury w calym cnie :F

Lubie GT ale trzeba komus za takie akcje po prostu sprzedac lepa i tyle.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Najlepszy to był patch co dodawał "widok z wnętrza" w przypadku aut standard, tyle ściągania, a potem małe zdziwienie, gdzie wcięło tekstury XD

Opublikowano

A co jest śmiesznego w laserowo odtworzonych torach? Tylko dwa simy z tego co kojarzę mają laserowo odwzorowane tory (GT i iRacing). Podobno CARS ma też mieć kilka takich tras. Dla fanów sim racingu laserowo odwzorowane tory to genialana sprawa. Stąd np. tak idealnie oddany Nurb.

Co do aut standard to faktycznie kpina, ale ja jeźdzę z kamery fpp (ze zderzaka), więc dla mnie liczy się przede wszystkim fizyka jazdy, a nie to jak dane auto wygląda. Aczkolwiek rozumiem rozgoryczenie fanów GT, bo auta standard mogłyby wyglądać lepiej.

Opublikowano

Boban...a mozesz podac linka do oficjalnego info ze tory w grze sa skanowane laserowo?

Opublikowano

ehh, forum pełne pedałów i kurew, a jednak nie wytrzymałeś i przylazłeś przytrolować troszeczkę, co nie feisar, ekhm, bobanku?

8a72886a1a60a.png

2f9ec357121ac.png

7c378a049750e.png

Wiedziałem że skądś kojarze ten bełkot. Niech moderka zrobi szybko porządek z tym alterem :/

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Apropo tego jpg co wrzucił bluber.

Najciekawsze jest to że najwyżej ocenianymi grami w 2012 na ps360 nie byly pudełkowe produkcje wysokobudzetowe z reklamami na mln dolarów,tylko małe,bez dużych reklam gry z cyfrowej dystrybucji :)

Opublikowano

Boban...a mozesz podac linka do oficjalnego info ze tory w grze sa skanowane laserowo?

Ty taki fan wyścigów i o tym nie wiesz? Nie widziałeś materiałów z prac przy produkcji Gran Turismo? Ukończ sobie Prologue (to które wyszło przed GT4) i dostaniesz filmik, który to pokazuje. Zresztą, to przecież jawna informacja, więc nie wiem skąd to zdziwienie. Tu masz dobry przykład na to jak wygląda dobrze odwzorowany tor. Inna techniką niż skanowaniem laserowym, nigdy nie uzyskasz takiego efektu.

@MaZZepo

Gdzie ty widzisz trolling w moich postach tutaj? Klapki fanbojka M$ tak ci oczy zasłoniły, że w zwyczajnej dykusji z argumentami widzisz trolling? Wyzywasz tutaj ludzi bez przyczyny a potem dziwisz się, że oni takich jak ty określają jako (pipi)ę i pedała? Trzeba było siedzieć cicho, a nie płakać, że ktoś ma mocniejsze argumenty niż ty i wyzywać go. Porządek to powinni zrobić z takimi łajzami jak ty, bo ja nic o tobie nie pisałem, a ty mnie od retardów wyzywałeś tutaj. Zabawne, że ja taki retard osiągam w sim racingu poziom, który dla ciebie jest do dotknięcia i nawet nie zbliższysz się do czegoś takiego. W takim razie jakim retardem jesteś ty skoro tak lamisz.

Btw. Możecie usuwać to konto, bo wpadłem tutaj tylko po to żeby wyprostować myślenie kilku fanbojom.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przepraszam, ale w jaki niby sposób ten filmik udawadnia skanowanie laserowe?

Opublikowano

I teraz mendrek go nie zbanuje bo po co. Przecież pocisnął xbotom. A tak w ogóle to jak tutaj same pedały to na (pipi) tu włazisz? Żeby się pochwalić jaki jesteś za(pipi)isty na plastikowej kierownicy?

Edit: skanowanie laserowe :> (pipi)a mać.

Edytowane przez mozi

Opublikowano

Zabawne, że ja taki retard osiągam w sim racingu poziom, który dla ciebie jest do dotknięcia i nawet nie zbliższysz się do czegoś takiego. W takim razie jakim retardem jesteś ty skoro tak lamisz.

Nawet nie wiesz jak ch/uj mnie to obchodzi. Jak dla mnie to możesz być nawet mistrzem akademii GT kierując niewidzialną Kinectową kierownicą i pić sake z Kazem, nadal jednak jesteś pomylony tak samo jak i byłeś 5 lat temu wypisując podobne wypociny pod nickiem Feisar.

Btw. Możecie usuwać to konto, bo wpadłem tutaj tylko po to żeby wyprostować myślenie kilku fanbojom.

Pozdrawiam.

0cdc6fcfdb7ff.gif

Opublikowano

Ty taki fan wyścigów i o tym nie wiesz? Nie widziałeś materiałów z prac przy produkcji Gran Turismo? Ukończ sobie Prologue (to które wyszło przed GT4) i dostaniesz filmik, który to pokazuje. Zresztą, to przecież jawna informacja, więc nie wiem skąd to zdziwienie. Tu masz dobry przykład na to jak wygląda dobrze odwzorowany tor. Inna techniką niż skanowaniem laserowym, nigdy nie uzyskasz takiego efektu.

http://www.youtube.com/watch?v=-Mi_xKz3WLw

Wiadomo ze Nurb w GT5 jest dobrze odwzorowany. Ale to nie dowodzi ze zostal przeskanowany laserowo.

Niby taka jawna informacja a nigdzie nie moge znalezc oficjalnego potwierdzenia.

Jako ze taki zabieg zabiera mase pieniedzy (kilkadziestat tysiecy euro za tor) i czasu (taki Nurb musial by byc zamkniety na kilka tygodni), to tworcy sie tym chwala i robia z tego glowny atut gry.

Stad tez wiem (jak i wszyscy obeznani w swiecie simow) ze iRacing i Assetto Corsa maja tory skanowane laserowo.

Natomiast nigdy nie widzialem takiej informacji od PD.

Szczerze mowiac, jestes jedyna osoba od ktorej takie cos slyszalem.

Nie zebym zarzucal Ci klamstwo, ale chcialbym po prostu oficjalne potwierdzenie tej informacji.

Opublikowano

@Magik

Nie mam ci tego jak potwierdzić, bo takie info pamiętam jeszcze za czasów GT4 kiedy Kaz chwalił się tym w wywiadach. Sam opieram się na tym co zasłyszałem, wyczytałem w czasopismach kiedy jeszcze kupowałem namiętnie prasę o grach video. Teraz próbowałem znaleźć to info w necie i natrafiłem jedynie na wzmiankę o odwzorowaniu na podstawie GPSu. O laserowo sakonowanych trasach piszą ludzie na forach, ale takiego info od producenta nie znalzałem.

@Moron...tfu Mozon

G27 jest metalowo skórzana. Pomyliło ci się z Trabantem. Co do bana to niech banują. Tak mi zależy na koncie tutaj, że oja(pipi)e.

@MaZZepo

Jak ja tu miałem konto pod nickiem GMB (to pierwsze, przed zmianami w pe) to ty jeszcze papu na (pipi) wołałeś. Feisar to było już potem konto tylko do w(pipi)iania fanbojków M$. Kiedyś było tu fajnie, ale ty takich czasów nie pamiętasz. Następnym razem jak będziesz komuś pisał, że jest pomylony to zastanów się kto tu jest pomylony, skoro to ty zacząłeś wypisywać tutaj jakieś wyzwiska pod moim adresem kiedy ja wcale tutaj się nie wypowiadałem.

Edytowane przez GTfanGT

Opublikowano

Lol, Mazzeo znowu dorabia jako detektyw. :D

Boban, zapraszamy do Wyrzutków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.