Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

@Magik

Nie mam ci tego jak potwierdzić, bo takie info pamiętam jeszcze za czasów GT4 kiedy Kaz chwalił się tym w wywiadach. Sam opieram się na tym co zasłyszałem, wyczytałem w czasopismach kiedy jeszcze kupowałem namiętnie prasę o grach video. Teraz próbowałem znaleźć to info w necie i natrafiłem jedynie na wzmiankę o odwzorowaniu na podstawie GPSu. O laserowo sakonowanych trasach piszą ludzie na forach, ale takiego info od producenta nie znalzałem.

No wlasnie...wszedzie mowia ze GPS i inne metody, ale nigdzie nie moge znalezc potwierdzenia dotyczacego skanowania.

Wybacz ze poddaje to w watpliwosc ale chyba rozumiesz ze nie jestes dla mnie "wiarygodnym zrodlem" ;)

Nie zebym jechal po GT5, bo tak naprawde skanowane tory nie sa to dla mnie wyznacznikiem dobrego sima. Po prosty dociekam faktow:P

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

To w sumie, jeżeli bierzemy na serio to o czym chwala się producenci to przy pomocy ps2 powinienem sterować rakieta a ps3 jest mega mocarnym sprzętem do gier,

z jednym rdzeniem :))

ze gry na X360 przy niej wyglądają jak z ery psx :)

Opublikowano

Uwielbiam powszechnie znane fakty wyssane z palca ;)

Opublikowano

Lol, Mazzeo znowu dorabia jako detektyw. :D

Boban, zapraszamy do Wyrzutków.

Przecież to Magik napisał do mnie "Boban". Gdyby nie to, MaZZeo nadal nie miałbym pojęcia co się dzieje. Zresztą Magik już po pierwszym moim wpisie widział, że to ja przyszedłem sobie tutaj pożartować z xtrolli. Także to jego powinieneś nazwać detektywem. :D

Opublikowano

Ja jestem wszędzie tam gdzie xboty biją rekordy głupoty, więc przyzwyczaj się.

Opublikowano

Jedyne do czego można przyzwyczaić się to do Twojej nieobecności. I to bardzo długiej. Wielki znawca gier i mistrz GT :D Wróć na swoje forum to przynajmniej głupsi od Ciebie będą klaskać uszami po przeczytaniu każdych durnot, które wypisujesz. No i skoro nie zależy tak Tobie na pozostaniu tutaj to przestań w końcu odpisywać na każdy post.

Opublikowano

Boban ? To ten, ktory powolywal sie na opinie Urala (rownie udany typ co on), ze Forza jest chu.jowa na kierownicy bo ten smieszny recenzent sprawdzil jak sie gra na jakims Logitechu, podlaczonym do 360tki za pomoca przejsciowki na pada od PS3 (czy jakos tak) ? xDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Dokładnie ten. Ten sam, który pokazał fanbojom Forzy filmik jak gra sama zakłada kontre kiedy gracz wpada w poślizg. A czyja to wina, że M$ wali w dupe użytkowników i zamiast pozwolić na podpięcie normalnych kierownic, trzeba kupować durne przejściówki? Tylko i wyłącznie wina firmy, którą tak wielbicie.

@Kymel

Co ja zrobię, że lubię patrzeć jak się spoinacie kiedy brak wam argumentów. :P

Opublikowano

9323430429feb5kiedy_otwieram_link_.gif

Dokładnie ten. Ten sam, który pokazał fanbojom Forzy filmik jak gra sama zakłada kontre kiedy gracz wpada w poślizg. A czyja to wina, że M$ wali w dupe użytkowników i zamiast pozwolić na podpięcie normalnych kierownic, trzeba kupować durne przejściówki? Tylko i wyłącznie wina firmy, którą tak wielbicie.

@Kymel

Co ja zrobię, że lubię patrzeć jak się spoinacie kiedy brak wam argumentów. :P

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano

Dobra, tak już serio to uciekam, bo nie chcę żeby wam żyłka pękła. To było do przewidzenia, że dyskusja z argumentów przejdzie na taki tor. Zawsze tak jest kiedyś ktoś tutaj napisze coś logicznego, co burzy różowy świat fanbojów M$. Wracam tam gdzie dyskusja toczy się na argumenty i nie wystarczy tak jak tutaj napisać, że ktoś jest retardem i czekać na oklaski pół mózgów..

Pozdrawiam.

Możecie to konto wy(pipi) w pizdu.

Opublikowano

Powolujesz sie na argumenty, kiedy sam zadnych do dyskusji nie wnosisz. Co wiecej, wymyslasz je.

Udaj sie do specjalisty.

Opublikowano

Dobra, tak już serio to uciekam, bo nie chcę żeby wam żyłka pękła. To było do przewidzenia, że dyskusja z argumentów przejdzie na taki tor. Zawsze tak jest kiedyś ktoś tutaj napisze coś logicznego, co burzy różowy świat fanbojów M$. Wracam tam gdzie dyskusja toczy się na argumenty i nie wystarczy tak jak tutaj napisać, że ktoś jest retardem i czekać na oklaski pół mózgów..

Pozdrawiam.

Możecie to konto wy(pipi) w pizdu.

"...dyskusja z argumentów...", ha ha ha :) Weż sobie jeszcze parę tych "argumentów" powymyslaj ;)

Opublikowano

No wlasnie...wszedzie mowia ze GPS i inne metody, ale nigdzie nie moge znalezc potwierdzenia dotyczacego skanowania.

Wybacz ze poddaje to w watpliwosc ale chyba rozumiesz ze nie jestes dla mnie "wiarygodnym zrodlem" ;)

Nie zebym jechal po GT5, bo tak naprawde skanowane tory nie sa to dla mnie wyznacznikiem dobrego sima. Po prosty dociekam faktow:P

Nie podam linka bo dawno o tym czytałem na forum GT Planet... ale trasy w GT5 NIE są skanowane laserowo. I na tym mozna zakończyć polemikę z nieproszonym przybyszem ;)
Opublikowano

W okresie świąt sprzedaż Wii U w zagranicznej sieci sklepów GameStop była „poniżej oczekiwań”. Kupienie konsoli nie jest żadnym problemem, w niektórych oddziałach sprzęt zalega wręcz na półkach - informuje serwis GameSpot.com cytując analiytka Sterne'a Agee'a.

Od czasu premiery sprzętu, Nintendo tylko trzy razy przekazało dane na temat sprzedaży. Wiemy o 400 tys. egzemplarzy rozprowadzonych w pierwszym tygodniu w USA, 308 tys. w analogicznym okresie w Japonii i 40 tys. w Wielkiej Brytanii. Nie ma konkretnych wyników dla pozostałych europejskich krajów, ani późniejszych wiadomości od producenta.

Nintendo w Polsce

Konsole Nintendo nie cieszą się w Polsce dużą popularnością. To zupełnie odwrotnie niż świecie. Nie dysponujemy oficjalnymi wynikami sprzedaży, ale pewny obraz wynika z informacji z wywiadu przeprowadzonego z dyrektorem generalnym Sony Computer Entertainment Polska przez dziennikarzy magazynu Neo Plus w marcu 2012 roku - przedstawiciel Sony poinformował wówczas, że kontrolują około 96%-98% procent polskiego rynku konsol przenośnych. Dla 3DSa i DS zostaje więc maksymalnie 4% udziałów.

Według nowszych, ale nieoficjalnych danych VGChartz.com, na dzień 3 stycznia 2013 roku globalny wynik wynosi 2 mln 210 tys. sprzedanych sztuk. VGChartz nigdy nie podaje jednak źródeł informacji, dlatego tę liczbę należy traktować bardziej jako szacunek.

Teraz Polska

Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda sytuacja Wii U w Polsce. Jak informował serwis Niezgrani.pl, największe sieci sklepów, takie jak Media Markt i Saturn, 30 listopada, w dniu europejskiej premiery, dysponowały jedynie 10 sztukami na całą Polskę.

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-01-04-sprzeda-wii-u-poniej-oczekiwa

beka

Opublikowano

Słyszeli o Gamestick?

Baaaaardzo jestem ciekaw co wyjdzie z tych tanich konsol na Androidzie.

Opublikowano

W okresie świąt sprzedaż Wii U w zagranicznej sieci sklepów GameStop była „poniżej oczekiwań”. Kupienie konsoli nie jest żadnym problemem, w niektórych oddziałach sprzęt zalega wręcz na półkach - informuje serwis GameSpot.com cytując analiytka Sterne'a Agee'a.

Od czasu premiery sprzętu, Nintendo tylko trzy razy przekazało dane na temat sprzedaży. Wiemy o 400 tys. egzemplarzy rozprowadzonych w pierwszym tygodniu w USA, 308 tys. w analogicznym okresie w Japonii i 40 tys. w Wielkiej Brytanii. Nie ma konkretnych wyników dla pozostałych europejskich krajów, ani późniejszych wiadomości od producenta.

Nintendo w Polsce

Konsole Nintendo nie cieszą się w Polsce dużą popularnością. To zupełnie odwrotnie niż świecie. Nie dysponujemy oficjalnymi wynikami sprzedaży, ale pewny obraz wynika z informacji z wywiadu przeprowadzonego z dyrektorem generalnym Sony Computer Entertainment Polska przez dziennikarzy magazynu Neo Plus w marcu 2012 roku - przedstawiciel Sony poinformował wówczas, że kontrolują około 96%-98% procent polskiego rynku konsol przenośnych. Dla 3DSa i DS zostaje więc maksymalnie 4% udziałów.

Według nowszych, ale nieoficjalnych danych VGChartz.com, na dzień 3 stycznia 2013 roku globalny wynik wynosi 2 mln 210 tys. sprzedanych sztuk. VGChartz nigdy nie podaje jednak źródeł informacji, dlatego tę liczbę należy traktować bardziej jako szacunek.

Teraz Polska

Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda sytuacja Wii U w Polsce. Jak informował serwis Niezgrani.pl, największe sieci sklepów, takie jak Media Markt i Saturn, 30 listopada, w dniu europejskiej premiery, dysponowały jedynie 10 sztukami na całą Polskę.

http://www.eurogamer...poniej-oczekiwa

beka

Ale tak w Polsce było z Wii, Gackiem, N64 itd. Nie wiem co w tym bekowego. Dla Polaków konsola = Sony.

Opublikowano

Sprzedaje się to co się promuje, prosta sprawa

Opublikowano

Z jednej strony można winić dystrybutora za słabą promocję i całkowite olanie rynku ze strony centrali Ninny. Jednak z drugiej strony, przecież (pipi)a mamy dziś Internet w powszechnym stosowaniu i chyba każdy kto choć zechce zainteresować się grami na Wii czy już Wii U nie będzie patrzył na posunięcia jakieś tam Staldbauera czy innego Lukas-toysa. To już chyba taka narodowa niechęć.

Akurat w przypadku niedostarczenia większej ilości konsol na start to już wina dystrybucji, to fakt.

Opublikowano

Jak ktoś chciał to kupił. Brak polskiej dystrybucji nie przeszkodził mi w kupnie pierwszego Xboxa. Ale takich jak ja, czy Ty ilu jest? Kilkuset? A reszta?

Narodowa niechęć? No pewnie tak. Nie ma się co dziwić.

Opublikowano

Prawdą jest, że produkty Nintendo mają największy rynek zbytu w Japonii i USA. Europa chyba od zawsze miała ine podeście. Podejrzewam, że ludziom sam fakt grania wMario wydaje się dziecinny i dlatego skreślają z góry takie Galaxy na sam widok, osobiście nierzadko nie mając z tymi tytułami żadnej styczności. Tak z zasady.

Opublikowano

Prawdą jest, że produkty Nintendo mają największy rynek zbytu w Japonii i USA. Europa chyba od zawsze miała ine podeście. Podejrzewam, że ludziom sam fakt grania wMario wydaje się dziecinny i dlatego skreślają z góry takie Galaxy na sam widok, osobiście nierzadko nie mając z tymi tytułami żadnej styczności. Tak z zasady.

Przecież w Europie też najwięcej jest Wii, DS i 3DS :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dobrze wiemy, co w większości zadecydowało o takim stanie rzeczy :rolleyes:

A jak sądzisz, gdyby Wii nie posiadało żadnego Wiilota i było pozbawione jakiegokolwiek sterowania ruchem to miałbyś w Europie tyle egzemplarzy?

Edytowane przez Nemesis US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.