Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A co to ma do rzeczy? DS nie ma wiilota i jest go 2x więcej w Europie niż PSP, a 3DS, to już w ogóle miażdży Vitę.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

LOL, ale co to w ogóle za pytanie? A gdyby PS3 nie miała napędu optycznego to by się sprzedała?

O takim stanie rzeczy zadecydował marketing. Genialny marketing Nintendo. A o porażce Sony gówniany marketing firmy przez pierwsze lata.

Opublikowano

Handheldy a stacjonarki w przypadku Ninny to dwa inne światy, dobrze o tym wiesz. A co do braku sterowania ruchem to miałem na myśli oczywiście przyciągnięcie do marki nowego segmentu odiorców, prawda? Bez tego Wii nie sprzedałoby się tak dobrze.

Opublikowano

Będą gry, to i konsola będzie się sprzedawała.

Opublikowano

A o porażce Sony gówniany marketing firmy przez pierwsze lata.

Brak gier(lub mała ich ilość),i wysoka cena konsoli na tle konkurencji również na to wpłynęła

Opublikowano
Będą gry, to i konsola będzie się sprzedawała.

Na Wii U są już dobre gry. Owszem, może i i w większości to tytuły z obecnych platform ale mamy wybór już na starcie. Zresztą nie ukrywam, że takie ZombiU bardzo mi się podoba a skrajne oceny sugerują, że coś jest w tej grze. Jednym spodoba się takie podejście do tematu a innym na odwrót. W poprzednim numerze PE Butcher dość dobrze podsumował całe zamieszanie związane z premierą konsoli.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

No to inaczej: Będą dobre gry, które będą się sprzedawać, to i konsola będzie się sprzedawała.

Opublikowano

Nemesis: Mylisz się od prawej do lewej :P Ludzie w Europie nie lubią Marianów? To ciekawe dlaczego wszystkie Mariany na Wii sprzedały się w Europie tak jak najpopularniejsze ex'y na PS3 albo lepiej :P

Opublikowano

A w Polsce polubiliby jakby był na PS3

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Wiadomo ze Nurb w GT5 jest dobrze odwzorowany. Ale to nie dowodzi ze zostal przeskanowany laserowo.

Niby taka jawna informacja a nigdzie nie moge znalezc oficjalnego potwierdzenia.

Takie samo klamstwo jak to, ze PS3 ma 8 pelnowartosciowych rdzeni :rolleyes:

Niestety, ma JEDEN.

Opublikowano

Wszystko miało pójść jak po maśle, a tu się okazuje, że THQ trafiło na ścianę:

Całkiem niedawno donosiliśmy o problemach finansowych THQ i że wydawca postanowił ogłosić bankructwo. Pierwotny plan upadłościowy zakładał, że firma będzie działać normalnie w czasie gdy będzie przeprowadzana sprzedaż jego aktywów.

Niestety, plan ten nie został zaakceptowany przez sąd upadłościowy i w tym momencie sytuacja wydawcy się zaognia. Sąd wyznaczył nowe posiedzenie na poniedziałek, na którym THQ i grupa kapitałowa, która przejęła jego aktywa, przedstawią nowy plan sprzedaży. Wiemy także, że sprzeciw co do planu upadłościowego złożył kurator nadzorujący proces bankructwa, który przedstawił w tym względzie szereg umotywowanych zarzutów.

Jednym z problemów jest to, w jaki sposób ma zostać przeprowadzona sprzedaż marek, które stworzyło THQ. Clearlake Capital Group, które przejęło aktywa firmy chce, aby wszystko zostało sprzedane w pakiecie, jednak poglądu tego najwidoczniej nie podziela sędzia prowadzący sprawę. Podobno jest aż pięciu chętnych na zakup pojedynczych tytułów, a wśród nich znajduje się na przykład popularny Warner Bros.

Ciekawe co teraz wymyślą i kto dokładnie ma chrapkę na konkretne IP.

Opublikowano

Do Darksiders przydałaby się ekipa pokroju Rocksteady. Uniwersum ma potencjał, ale taka dwójka była zbytnio rozwleczona.

Opublikowano

Dwóch Jeźdźców to materiał na dwie gry :P

PS. Zwyrol, grafika Twojego avka się nie wyświetla.

Opublikowano

U mnie niestety sie wyswietla

Opublikowano

Beyond jest bardziej międzynarodowe niż Heavy Rain. Akcja poprzedniej gry rozgrywała się w Filadelfii, a Beyond zabierze nas w rozmaite zakątki świata. Głównie będą one ulokowane w Stanach Zjednoczonych, ale gracze trafią też do innych lokacji. Będzie tu więcej podróży, zarówno w sensie fizycznym, jak i emocjonalnym.

Na X360 nie ma wspaniałych gier. Biedak X360 ;/

Opublikowano

Ciekawe czy to faktycznie będzie konsola z dedykowanymi grami czy tylko gaming PC.

Opublikowano

Może jestem dziadem borowym, ale gry z jakiej platformy trafią na Ouyę ? Te smartfonowe czy PC ( Windows ) czy jakie ? Bo się wszyscy jarają tą konsolą a ja nawet jednej gry na to nie znam ;(

Opublikowano

Smartfonowe, sęk w tym, że wszystkie gry mają być w modelu F2P.

Opublikowano

Dzięki, tak się właśnie zastanawiałem czym wogóle ma zamiar skusić klienta Ouya, bo jednak samo przeniesie gier na duży ekran + bawienie się systemem to mogło być za mało, jak dla mnie. Ale skoro gierki za friko, to kto wie, kto wie .. Inna para kaloszy, że pewnie na Androidzie nawet nie ma sensu bawić się w walkę z piractwem.

Co do tej Steamowej konsoli, skoro ma być na Linuxie, czy to znaczy że oni przepiszą bibliotekę na Linuxa czy co ? No bo konsola od Valve, bez Half Life i wogóle bez prawie żadnych gier.... nie ma żadnych szans ze zwykłym PC-towym Steamem, a nie wierzę że HL3 ma być exem tej konsoli, to byłoby więcej niż zbrodnia, to byłby błąd. Druga sprawa to developerzy, kto robiłby na to gry ?

Opublikowano

Co do Nintendo w Polsce, to wydaje mi się, że jako taki sukces odniosły Gameboy'e, oczywiście nie znam liczb, oceniam po obserwacji najbliższego otoczenia.

Opublikowano

Co do tej Steamowej konsoli, skoro ma być na Linuxie, czy to znaczy że oni przepiszą bibliotekę na Linuxa czy co ? No bo konsola od Valve, bez Half Life i wogóle bez prawie żadnych gier.... nie ma żadnych szans ze zwykłym PC-towym Steamem, a nie wierzę że HL3 ma być exem tej konsoli, to byłoby więcej niż zbrodnia, to byłby błąd. Druga sprawa to developerzy, kto robiłby na to gry ?

Na ich blogu widziałem, że przepisują Left 4 Dead 2 (i podobno chodzi lepiej, niż na Windzie) - może nawet skończyli? Nie sprawdzałem.

W każdym razie, po przepisaniu jednej gry, resta na tym silniku powinna pójść z górki. A jeśli robią już nowy engine, to pewno biorą Linuxa pod uwagę od początku.

Co do innych devów, to owszem, na razie nie ma tego zbyt wiele. Ale wydaje mi się, że skoro Steamboxa robi Valve, nie jakieś anonimy, to spojrzą na to przychylniej?

Albo zacznie się tradycyjne podkupywanie. Jak nie samych developerów, to przynajmniej jakiejś dodatkowej zawartości...

Opublikowano
  • Autor

Smartfonowe, sęk w tym, że wszystkie gry mają być w modelu F2P.

F2P albo darmowe demo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.