Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

pomyśleć, że kiedyś srając rozwiązywałem krzyżówki lub czytałem "życie na gorąco" od matki, a teraz waląc kloca mógłbym nabijać levele w WoW lub nabijać fragi w BF3.... EPICKA EWOLUCJA :/

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Niech ktoś zrobi montaż Mendrka z shotem i PSP na szyi.

PS. Nikt nie chce kart Nvidii w swoich konsolach, to zrobili własną :P

Opublikowano

Niech ktoś zrobi montaż Mendrka z shotem i PSP na szyi.

PS. Nikt nie chce kart Nvidii w swoich konsolach, to zrobili własną :P

Dawno się nie bawiłem w PS więc musicie wybaczyć jakość przeróbki. Oto moja wizja Mendrka z PSP na szyi :sleep:

u1p8M.jpg

Opublikowano

Czy jest choć jedna jakaś ciekawa gra na Androida? Kiedy kupiłem smartfona to ściągnąłem te najpopularniejsze tytuły i z każdym z nich nie spędziłem dłużej niż 10 minut, a nie mam zamiaru szukać jakiś ciekawości w morzu gó.wna jakim jest zawartość google play. Angry Birdsy czasem włącze ale to i tak bardzo rzadko bo wolę już na komie odpalić neta, posłuchać muzyki czy otworzyć książkę. Reklamują granie na ipadzie czy na tym sprzęcie od nvidii jakimiś fpsami, które na PC nie miały by racji bytu nawet jakby za darmo dawali albo samochodówkami które owszem mają ładną grafikę, ale modelu jazdy czy fizyki to za grosz.

Android gaming xD Ouya to równie "genialny" pomysł.

A Little Big Planet? Heavy Rain? WipEout? Journey? Uncharted?

Nie, nie, nie, nie, możliwe że też ale to nie priorytet.

Spoko, kupisz PS3 i siłą rzeczy zobaczysz, że są tam naprawdę gry warte ogrania. Jeśli Twój fanboizm nie przesłoni Ci oczu, to przejrzą i ujrzą ten fakt.

Hmm które gry? Te tytuły na które czekasz aż wyjdą w PS+, a ja je nadrobię w 2-3 tygodnie i zdążę puścić konsolę na allegro?

Siłą rzeczy co zobaczę? Spodobają mi się filmy i samograje jak Journey i HR? Albo LBP który, ponoć bo takie opinie czytałem, jako platformówka nie jest jakaś wybitny? Albo Wipeout który mnie nie bawił już na szaraku? Tego ostatniego przynajmniej ściągnę demo (podobnie Motorstorm), reszta mnie ryra.

Opublikowano

Tak Mendrek, kupi plusa tylko po to żeby grać w to co już dawno ograł. Może Ci się to w głowie nie mieści, ale są tacy co ogrywają szpile na bieżąco :P

Kiedyś konfrontowałem listę gier z Plusa, z tym co już Mazzeo ograł. Oczywiście zawsze mógł się wykręcić "nie leżą mi", ale sądzę że jakby dostał w Plusie i spróbował, to by się zagrywał. Widzisz don, nie każdy dostaje promki za dobre słowo, jak Ty swego czasu jako redaktor PolskiLive.pl, więc mógłbyś zrozumieć w końcu że Plus dostarcza dla tradycyjnego posiadacza konsoli bardzo wielu gier wśród których są gatunki które lubimy i gry w które z jakiś przyczyn nie zagraliśmy dotąd. Sądzę, że Mazzeo odnalazłby tam sporo tytułów, które mu umknęły :)

mendrek mam rozumiec ze nosisz psp na smyczy na szyi? to musi wygladac komicznie

a8305eafa0.jpg + a9469033e6.jpg

Ot co. A w kieszeni też się mieści, może nie jest wygodne jak komórka, ale da się przeżyć :)

@Mazzeo:

Nie chce mi się dyskutować z Tobą np. o Heavy Rain, bo sobie trollujesz zwykle nazywając tą grę filmem, czy LBP o którym chyba pojęcia nie masz, że platformówka to jest tylko baza wyjściowa dla pier.dyliona innych rzeczy i różnych gatunków i jako każdy z tych gatunków (w tym platformówka) jest tak dobry, jak ludzie tylko potrafią stworzyć. Zapewniam, że potrafią :) A co nam powiesz np. o Infamousach? O Motorstormach, Dead Nation, czy Hustle Kings? Jest tego masa.

Opublikowano

@Mazzeo:

Nie chce mi się dyskutować z Tobą np. o Heavy Rain, bo sobie trollujesz zwykle nazywając tą grę filmem

fkr2ir.png

http://www.destructo...d--158115.phtml

Nie chce mi się dyskutować z czy LBP o którym chyba pojęcia nie masz, że platformówka to jest tylko baza wyjściowa dla pier.dyliona innych rzeczy i różnych gatunków

Właśnie dlatego mnie nie interesuje, w ogóle mnie gry-edytory nie interesują, w takim Halo Reach/4 jest Forge i ludzie robią nowe tryby, jakieś wyścigi, kosmiczne rzeczy ogólnie, a ja go tylko odpaliłem by zdobyć achievement i nigdy nie wróciłem.

A co nam powiesz np. o Infamousach?

Sprawdzę o ile jest demo.

O Motorstormach

j/w

Dead Nation

Nie jestem w ogóle fanem zombie.

Hustle Kings?

lol

2a6192u.jpg

Nie wiem, może jesteś zbyt niski i nie dosięgasz do prawdziwego stołu, ale ja wolę normalny bilard z kumplami przy browarze i do szczęścia niepotrzebny mi wirtualny odpowiednik.

Mogłeś wymienić wiele rzeczy z PSN, ale bilard, kur/wa, naprawdę?

Jest tego masa.

Masa, ale większość niezbyt kusząca.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jakiś alter/random dał mi minusa, a tak się starałem :(

Co do ogrywania Hustle Kings i Infamous mając PS3 to imo są lepsze gierki niż te pozycje.

Opublikowano

Naśmiewanie się z ludzi niepełnosprawnych powinno być karane publiczna chłosta

Opublikowano

22 stycznia będzie aukcja poszczególnych IP od THQ :P

Wpłacam wadium i idę na zakupy :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nikt nie komentuje Steamboxa?

eurogamer-97krtj.jpg

takie małe gówienko z zamkniętą architekturą, Steam only, cena - 1000$

buahaha gruby myślał naprawdę że czymś takim zawojuje?

Mam nadzieję że te wszystkie pseudokonsolowe twory umrą szybko.

Opublikowano

Powodzenia w konkurowaniu z konsolami

Opublikowano

1000 dolców? Smutny żart.

Opublikowano

A to z pewnością jest steam box? Raczej nie zostało to w żaden sposób stwierdzone

The "Steam Box" modular computer announced by hardware maker Xi3 and Valve at CES is codenamed "Piston" and is modeled after the PC maker's X7A line of pint-sized computers, Xi3 reps tell Polygon.

Xi3 brought an early version of Piston to CES, but was tight lipped on details about the hardware currently in development with Valve. Xi3 chief marketing officer David Politis told Polygon that Piston will offer up to 1 TB of interal storage and offer modular component updates, including the option to upgrade the PC's CPU and RAM.

Xi3 wouldn't discuss price for Piston, but commented that the Steam Box is based on its "performance level" X7A offering, which is priced at $999. Xi3 declined to comment on what would differentiate Piston hardware-wise from a standard X7A.

Xi3 also offers the entry level X5A, which is priced at $499 with a Linux operating system.

http://www.polygon.com/2013/1/7/3849284/piston-valve-steam-box-xi3

Opublikowano

Sony straciło na PS3 prawie 5 miliardów dolarów

Patrząc na dotychczasowe życie PlayStation 3, ciężko nie odnieść wrażenia, że mimo wspaniałych gier, Sony straciło bardzo dużo tego, co udało im się zarobić w trakcie ery panowania na rynkach PlayStation 2. Aktualnie będąca w sprzedaży konsola od początku była sprzedawana z gigantyczną stratą, ale i tak miała bardzo wysoką cenę. Nic więc dziwnego, że Sony zaczęło zarabiać na każdej PS3 dopiero parę lat po premierze konsoli...

Ben Cousins, jeden z weteranów branży zamieścił artykuł w serwisie Kotaku w którym ujawnia jak wielkie straty poniosło Sony od momentu wprowadzenia PS3 na wszystkie rynki. W połączeniu z danymi ngocomo dowiedzieliśmy się, że Sony straciło na PS3 4,951 miliarda dolarów, co jest kwotą wręcz oszałamiającą.

Cousins pisze, że ponad 42% aktualnych użytkowników konsoli kupiło ją dopiero po wprowadzeniu modelu Slim i obniżce cen. Dodaje jednocześnie, że trendy odwracają się i starzy PC-towcy, którzy wskoczyli na rynek konsol teraz z niego uciekają i wracają do grania na swojej dawnej platformie. Dlaczego? Obsługa padam łatwa i wygodna cyfrowa dystrybucja i gry Free 2 Play.

Pytaniem pozostaje co zrobi Sony stojąc u progu następnej generacji. Pogłoski mówią o relatywnie mocnym sprzęcie, ale zachowując wstrzemięźliwość by nie ponieść takich strat jak z PS3. Ken Kutaragi był faktycznie wizjonerem, ale zrzucając z siebie smycz i działając po swojemu narobił niemałych kłopotów w firmie, które teraz odbijają się czkawką. Co dalej? Tego dowiemy się w najbliższych miesiącach.

Opublikowano

Cousins pisze, że ponad 42% aktualnych użytkowników konsoli kupiło ją dopiero po wprowadzeniu modelu Slim i obniżce cen. Dodaje jednocześnie, że trendy odwracają się i starzy PC-towcy, którzy wskoczyli na rynek konsol teraz z niego uciekają i wracają do grania na swojej dawnej platformie. Dlaczego? Obsługa padam łatwa i wygodna cyfrowa dystrybucja i gry Free 2 Play.

Dodałbym darmowy online, stabilniejszy, tansze gry i mozna ubic konsole

Opublikowano

Ciekaw jestem jak to policzyli. Widziałem dzisiaj coś takiego na neogafie, ale tam pisali, że PS3 + X360 straciły 8 mld $ - o ile o PS3 wiemy, że jest na minusie, to X360 nic nie stracił, więc całe te wyliczenia nie mają sensu.

Opublikowano

1000 dolców? Smutny żart.

Czyli u nas min 4000 zł. Spoko, jak za sprzęt oferujący dwurdzeniowy, 1.9 GHz procek, 2GB RAMU i może 1TB dysk twardy. Tzn. takimi parametrami chwalił się producent na kickstarterze i stąd też ta cena 999$. Jakie będą parametry i cena modelu, który trafi do sprzedaży chyba jednak jeszcze nie wiadomo.

Opublikowano

Ludzie wracają z konsol na PC, a sprzedaż gier sucha jak była, tak jest. Cool story.

Opublikowano

Heh, dokładnie. Wracają i nie grają :P

Opublikowano

Grają grają. Tyle, że ze sprzedażą to nic wspólnego nie ma ^_^

Opublikowano

Ciekaw jestem jak to policzyli. Widziałem dzisiaj coś takiego na neogafie, ale tam pisali, że PS3 + X360 straciły 8 mld $ - o ile o PS3 wiemy, że jest na minusie, to X360 nic nie stracił, więc całe te wyliczenia nie mają sensu.

Na samych konsolach. MS z tego co wiem to kokosy zarobił na Xbox Live i innych usługach premium+soft.
Opublikowano

Grają grają. Tyle, że ze sprzedażą to nic wspólnego nie ma ^_^

widze, ze mamy tu eksperta od pc prawie jak Mendrek od xbox'a :P

sprzedaz ciezko porównać ponieważ steam ( majacy znaczna wiekszosc rynk) nie ujawnia ile kopii gier sie sprzedalo.

wiadomo za to o Wiedzminia 2, ktory na pc sprzedal sie 2-3 razy lepiej niz na x'a ( ok na x byl rok pozniej, ale z dodatkami?)

Opublikowano

Ale oni Steama liczą do sprzedaży czy jak? Bo ja np. od kiedy gram na PC kupuję tylko gierki na Steam. Chyba już z 5 szpili zakupiłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.