Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

ja się przyznam, że niestety dopadł mnie syndrom pirata mając ps plus. Plusa mam ponad rok, a z 80% tych gierek z niego nie skończyłem. Podobnie jak Mendrek włączyłem i wyłączyłem nabijając jedno trofeum lub wcale. Za to te pozostałe 20% to prawdziwe perełki i tytuły, które z braku czasu/funduszy ominąłem w okolicach premiery więc mimo wszystko w moim przypadku PLUSA uważam, za kapitalny zakup ale jak zawsze podkreślam dla kogoś kto lubi/chce/ma fundusze/kaprys kupować gry na premierę to plus już taki wypas nie jest ze swoją biblioteką tytułów. To usługa, która za target ma nowych użytkowników i ludzi mniej zamożnych/mających mniej czasu na ogrywanie nowości.

Z ciekawości przejrzałem po save'ach z jakimi tytułami w roku 2012 spędziłem najwięcej czasu przy konsoli....Okami HD, Max Payne3, Uncharted3, Killzone3 Multiplayer, FFXIII-2 i Mortal Kombat....dziwnym trafem wszystkie z nich są nie z plusa :P

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A ja dostalem Mortala i sie mega ciesze. Vanquisha moze skoncze, chociaz musialbym do tego znalezc czas, a po sesji nadchodza premiery... hm... .

Opublikowano

Mortal to najlepsza bijatyka 2d(choć w grafice 3d) tej generacji :P Wg mnie zjada SF4 i inne. No i ma genialnie dużo zawartości na płycie, nawet dla pojedynczego gracza z super trybem fabularnym na czele

Opublikowano

Zacznijmy od tego że sam w to kur.wa nie grałeś. To jedna rzecz.

Racja, ale ja mogę, Ty nie. Po drugie mam trochę obecnie kijowy sprzęt audio (zastępczy). Zdobędę coś lepszego i kupię grę. Nie chcę sobie psuć wrażeń, a OST ma zacny. Tak czy owak, ja przynajmniej nie piszę że to samograj. Krytycy piszą że to gra arcydzieło. Ty nie grałeś, a piszesz samograj co się idzie do przodu. Trolling poziom master, ale zdążyłeś nas do tego przyzwyczaić.

Wrzuciłem to miesiące temu a grę kupiłem dopiero na święta. Była to ciekawa rzecz i tyle, tak samo ciekawa jak ten filmik bodajże z kalkulatorem zrobionym w LBP2 co też było fajne. Ale ani w jednym ani drugim przypadku nie przyciągnęło mnie to do gry.

Kalkulator to był za czasów jeszcze LBP 1 :) Był nawet mini-komputer. Powiem tak. Jeśli nie zagrasz w LBP2, dużo stracisz. Jest tam masa levelów która mogłaby być wydana w formie osobnych gier. I tu masz je w ramach jednej.

Nie wiem, może jakby kolega namówił to bym ograł. Nie wiem o jaki ranking ci chodzi. Z tego co wiem to gra bardzo przypomina Left 4 Dead którego naprawdę wyjątkowo nie trawie i wiele razy hejciłem :<

Może klimatem, ale ogółem to top down shooter. Ranking jest fajny, bo "odzombiasz" swoje kraje tak jakby, i jest to ranking na żywo, widać jak się na bieżąco zmienia. Swego czasu Polska była na drugim miejscu.

Wait what? Kupuję grę, przechodzę, wrzucam na półkę (lub sprzedaje w przypadku kiedy mnie zbytnio nie urzekła) i wracam do niej kiedy chce. Pożyczam komu chce. Nie wiem wiec o czym ty mówisz. Wiele razy już wracałem do starszych gier np. przed wydaniem sequela lub następcy by przypomnieć sobię fabułę, sterowanie etc.

Mówię o tym, że jeśli chcesz wrócić do gry w online po czasie (co jest bardziej realne od powrotu do gry single playerowej), to musisz wykupić XBL! Więc nie jest tak różowo. Na PS3 możesz śmiało kupić grę i w każdej chwili do niej wrócić nawet do online, bez dodatkowych opłat. Za dodatkowe opłaty abonamentu z kolei dostajesz masakrycznie duży content, w tym dostęp do gier które ściągnąłeś w ramach abonamentu niezależnie z którego miesiąca. Czyli tak naprawdę masz dostęp do tych gier. Jedynie w zasadzie ich fizycznie odsprzedać czy pożyczyć do końca legalnie nie możesz.

Nie mam karabinu w domu więc nie zabawię się w wojnę, nie jestem mistrzem sztuk walki więc gram w bijatyki, w FIfę również bo okazja do prawdziwej gry na pełnoprawnym boisku w 22 osoby zdarza się "rzadko". W kręgle czy bilard mogę pograć w rzeczywistości i da mi to lepsze wrażenia niż wirtualne odpowiedniki, to nie ograniczenie ani żadna ideologia o_O

Jasne, akurat tak się "złożyło" ;) Tak czy owak możesz się ograniczać, bo przecież nie zawsze możesz zagrać z kimś np. z Niemiec czy Irlandii w bilarda. I nie musisz nikogo nigdzie zapraszać, ani wpraszać się. Dla mnie jeśli się lubi bilard, można spokojnie grać w realu I NA KONSOLI. No ale coś czuję, że po prostu tak piszesz bo Hustle Kings jest na PS3, a to taka zadra w pupie i trzeba pisać "no nie jara mnie".

Po The Last of Us ta konsola będzie exową suchozą, taką jaką od dawna stał się X360, więc po co ją trzymać? Dla gier widmo?

Fixed.

Last of Us może być faktycznie ostatecznym uderzeniem Sony. Co ciekawe trzymasz swojego X'a mimo że od dawna jest ex'ową suchozą. A na PS3 masz tyle dobrych gier, ale oczywiście zrobisz jak uważasz.

Co prawda jestem przerażony wizją ściągania paczy, instalowaniem gier i poruszania się po tym pjerdolniętym interfejsie, ale zapewniam cię że po paru tygodniach obcowania z konsolą na temat gier EKSKLUZYWNYCH będę miał więcej do powiedzenia niż ty.

Oh, przecież planujesz sprzedać po ograniu TLOU? Czyli jednak zmieniłeś zdanie? Świetnie, bardzo mi się podoba i bardzo sobie tego życzę, byś ograł tyle wspaniałych tytułów :) No, wreszcie zaczynasz pisać z sensem.

Jeszcze wrócę na chwilę do poprzedniego twego posta

33ekbuv.png

Zacnie to wygląda, nie chce się grać w darmówki? Inni posiadacze PS3 też mają taki syndrom pirata?

Pozdro

Przypomniałeś mi o konieczności update. W Mortalu mam już 11 trofeów i przeszedłem story mode. Planuję poduczyć się trochę by zacząć grać online, ale z VF-a ciężko się przerzucić :) Jak widzisz, gram ostatnio w Just Cause 2 - mega duża gra, w Limbo już jestem daleko, ale tam trofea są dosyć trudne. Faktycznie Vanquisha i Batmana liznąłem. Świadczy to co najwyżej o dobrobycie. Mega dużo gier mam w Plusie i jestem jak ten osiołek co mu w żłobie dano. Niestety, to zawsze dotyka gdy się ma za dużo gier do ogrania nagle. Nie nazywam tego syndromem pirata, ale syndromem kolekcjonera. No ale wczoraj przełamałem się i zacząłem Bioshocka 2 :D

Opublikowano
Racja, ale ja mogę, Ty nie.

Ja też niedługo będę mógł, ale nie chce. A słowa krytyków to nie jest jakaś świętość.

Mówię o tym, że jeśli chcesz wrócić do gry w online po czasie (co jest bardziej realne od powrotu do gry single playerowej), to musisz wykupić XBL! Więc nie jest tak różowo. Na PS3 możesz śmiało kupić grę i w każdej chwili do niej wrócić nawet do online, bez dodatkowych opłat. Za dodatkowe opłaty abonamentu z kolei dostajesz masakrycznie duży content, w tym dostęp do gier które ściągnąłeś w ramach abonamentu niezależnie z którego miesiąca. Czyli tak naprawdę masz dostęp do tych gier. Jedynie w zasadzie ich fizycznie odsprzedać czy pożyczyć do końca legalnie nie możesz.

Znacznie częściej wracam do gier singlowych. Do multiplayera bardzo rzadko. Np. ostatnio odpaliłem z cieakwości Girsy 1 i 2, niestety nie dałem rady w to grać bo to jest jakaś przepaść między najnowszą częścią.

Jasne, akurat tak się "złożyło" ;) Tak czy owak możesz się ograniczać, bo przecież nie zawsze możesz zagrać z kimś np. z Niemiec czy Irlandii w bilarda. I nie musisz nikogo nigdzie zapraszać, ani wpraszać się. Dla mnie jeśli się lubi bilard, można spokojnie grać w realu I NA KONSOLI. No ale coś czuję, że po prostu tak piszesz bo Hustle Kings jest na PS3, a to taka zadra w pupie i trzeba pisać "no nie jara mnie".

To chyba ty się jarasz Hustle Kings bo jest na PS3. I co mnie obchodzi że gram z typem z Irlandii czy Niemiec w wirtualnego bilarda? Dla mnie to jedynie zlepek literek z którymi nie mam interakcji. Wolę rzeczywisty bilard.

Właśnie wygoglowałem że na X360 jest symulator snookera, chyba nawet z licencją O'Sullivana. Ale mnie to ryra.

Fixed.

Last of Us może być faktycznie ostatecznym uderzeniem Sony. Co ciekawe trzymasz swojego X'a mimo że od dawna jest ex'ową suchozą. A na PS3 masz tyle dobrych gier, ale oczywiście zrobisz jak uważasz.

Tak ty uważasz. Ja w ostatnim roku grałem w 6 (słownie: szcześć) tytułów ekskluzywnych na X360, mało tego, wszystkie kupiłem na premierę. Ty chyba w żaden.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A ja chcę stwierdzić, że gry na żądanie na XBL są tańsze.

GR i SO można wyłapać za 59zł

Spidermany po 49zł

Coraz bardziej opłaca się kupować wersje elektroniczne.

Opublikowano

Rzeczowa krytyka xbox live gold redaktora gamespotu, według xbotów kolejnego fanboya Sony. Granie multi na ps3 różni się tylko cross game chatem i zaproszeniami. Na x360 dochodzi do takiego paradoksu że gdy chcemy obejrzeć film hd z netfixa na x360 to najpierw musimy zapłacić microsoftowi za abonament gold. Gracz hardkorowy przez 6 lat grania multi na x360 wydał wartość drugiej konsoli.

http://www.gamespot.com/features/xbox-live-no-longer-the-gold-standard-6401861/

Na szczęście gracze powoli zaczynają rozumieć jak bezwzględną dla graczy i nie bezpieczną dla naszego hobby firmą jest microsoft. Dzięki Bogu że nie udało im się kupić nintendo bo zniszczyliby ich jak rare, bizarre, esemble studios czy lionhead . Próbowali zniszczyć kreatywność Bungie i zrobić z nich maszyne do robienia halo. Bungie wolało uciec pod skrzydła tak krytykowanego activision. Daje to obraz jak przyjazną firmą jest microsoft. Na następcy x360 wprowadzą pewnie abonament na granie offline a na podstawowym będzie można tylko po menu pochodzić. Podsumowując: Microsoft zszedł na psy, x360 na kolanach i ma pełne usta. Nintendo wygrało tą generacje konsol a sony jest na drugim miejscu.

Opublikowano

o kur/wa kur/wa kur/wa!!!111 proszę :((((((((((((

Skylightthumb.png

To ciekawe...na poczatku myslalem ze to jakis fake :P

Faktycznie pierwsze skojarzenie - PGR (plus fakt ze studio sklada sie z bylych pracownikow Bizzare).

Ciekawe czy dogadali sie z M$, ktory ma prawa do marki PGR.

Czy moze zrobia "duchowego nastepce" pod inna nazwa jak niegdys przy okazji MSR->PGR.

Opublikowano

Z tym się trzeba zgodzić, że pod względem exów AAA PS3 jeszcze się trzyma, a na Xboxie suchoza panuje, no bo kolejna częśc Girsów to nie to samo co nowe IP, zresztą jedna gra nic nie zwojuje. I to żaden trolling ale fakty.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Rzeczowa krytyka xbox live gold redaktora gamespotu, według xbotów kolejnego fanboya Sony. Granie multi na ps3 różni się tylko cross game chatem i zaproszeniami. Na x360 dochodzi do takiego paradoksu że gdy chcemy obejrzeć film hd z netfixa na x360 to najpierw musimy zapłacić microsoftowi za abonament gold. Gracz hardkorowy przez 6 lat grania multi na x360 wydał wartość drugiej konsoli.

http://www.gamespot....andard-6401861/

Na szczęście gracze powoli zaczynają rozumieć jak bezwzględną dla graczy i nie bezpieczną dla naszego hobby firmą jest microsoft. Dzięki Bogu że nie udało im się kupić nintendo bo zniszczyliby ich jak rare, bizarre, esemble studios czy lionhead . Próbowali zniszczyć kreatywność Bungie i zrobić z nich maszyne do robienia halo. Bungie wolało uciec pod skrzydła tak krytykowanego activision. Daje to obraz jak przyjazną firmą jest microsoft. Na następcy x360 wprowadzą pewnie abonament na granie offline a na podstawowym będzie można tylko po menu pochodzić. Podsumowując: Microsoft zszedł na psy, x360 na kolanach i ma pełne usta. Nintendo wygrało tą generacje konsol a sony jest na drugim miejscu.

Demagogia jak na zjeździe zwolenników PiSu :P

Na szczęście gracze powoli zaczynają rozumieć jak bezwzględną dla graczy i nie bezpieczną dla naszego hobby firmą jest microsoft

I na czym te "rozumienie" polega? A wiem, że gracze docenili Microsoft i w ubiegłym roku ilość subskrypcji Golda wzrosła o 15% :P

Opublikowano

Bo wyjścia nie ma, chcesz grać, to płać. Między ps3 a xbox, widzę różnicę w ściąganiu plików, na korzyść xboxa, a samo multi działa mi podobnie. No ale nic dziwnego, microsoft za golda dedyków nam nie daje.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Demagogia jak na zjeździe zwolenników PiSu :P

Na szczęście gracze powoli zaczynają rozumieć jak bezwzględną dla graczy i nie bezpieczną dla naszego hobby firmą jest microsoft

I na czym te "rozumienie" polega? A wiem, że gracze docenili Microsoft i w ubiegłym roku ilość subskrypcji Golda wzrosła o 15% :P

Na tym że pomimo niższej ceny x360, skupieniu się na casualach i 10 razy większym pieniądzom przeznaczonym na reklame przez microsoft to ps3 sprzedaje się lepiej. Microsoft zobaczył jak ciężko stworzyć nowe ip i studio developerskie i nie ma szans konkurować na tej płaszczyźnie z sony dlatego skupił się na casualach i ogromnych wydatkach na reklame x360 i istniejących ekskluzywnych ip. Co roku można zagrać tylko w forze, halo i girsy. To wspaniałe gry ale i kur.wa można grać w to samo. Pożytku dla graczy z takiej polityki nie ma i człowieka zalewa kur.wica jak pomyśli ile wspaniałych gier powstałoby za 500 milionów $ które microsoft przeznaczył na reklame kinecta. W 2013 roku na x360 wyjdzie 1 pudełkowy ex - znowu Gears of War ale tym razem robione przez Polaków.

Z drugiej strony mamy Sony - firma na skraju bankructwa która daje gry AAA za pół darmo na konsole z darmowym online. W 2013 roku na PS3 nazywane "porażką Sony" z pudełkowych , dużych exów wyjdzie - Last of Us, Beyond, God of War Ascension, Ni No Kumi, Yakuza 5, Sly 4.

Opublikowano

No to jest niewątpliwy plus, że jeszcze te gry się robią, przy obecnej jakości multiplatform tylko exy trzymają konsolę przy życiu. Btw dziwna sprawa że MS już odpuścił, jedyne wytłumaczenie to imo tworzenie gier na Xbox Next.

Opublikowano
dużych exów wyjdzie - Last of Us, Beyond, God of War Ascension, Ni No Kumi, Yakuza 5, Sly 4

Pożyjemy zobaczymy :). Który to już rok Sony z kolei!

Opublikowano

Czekaj, ale co ma znaczyć ten komentarz "Pożyjemy zobaczymy"? Myślisz, że któraś z tych gier nie wyjdzie w tym roku?

Opublikowano

Wlasnie chcialem to napisac. Rozumiem, ze gdyby znalazl sie tam Last Guardian, ale te gry sa zapowiedziane od dawna, z data premiery i wyjda na bank. No jeszcze tylko nie wiemy kiedy Beyond wyjdzie.

Opublikowano

Jeszcze zobaczymy, czy te exy będą warte uwagi. Bo hype hypem, a ile to już pozycji było, do których Sonyboty się po nocach pucowały, a wychodziło średnio?

Opublikowano

PS3 w końcu wyprzedziło x360. Na świecie mamy 77 milionów PS3 i 76 milionów X360. Na kolana xboty i błagać o litość! :yahoo:

http://ps3.mmgn.com/...urpass-xbox-360

''Suckes dla Sony''. W poprzedniej generacji MS nawet nie mogl im zagrozic. A teraz sony po 7 latach przegania MS :D. Serio dla was fanboy sony to jest sukces? Bo moim zdaniem jest to porazka sony.

Opublikowano

Warhawk akurat ostatecznie wyszedł całkiem inny niż zapowiedzieli pierwotnie ale z tego co wiem to był to przez długi czas bardzo ale to bardzo oblegany w multi. Chyba nawet najbardziej z wszystkich multiplayerowych exów Sony. Warhawk za to był już mega niewypałem.

Ciekaw jestem nowej generacji - Sony mam nadzieję, że wyciągnie wnioski z błędów. Kolejny słaby start jak w przypadku PS3 lub Vity może po prostu zabić tą firmę, a co najmniej sprawić, że PS4 to będzie już ich ostatnia konsola ever. Oby było inaczej bo jednak konkurencja w branży była i jest potrzebna

Opublikowano

Oj tak, też mimo wszystko bardzo kibicuję Sony. Wizja M$ jako monopolisty w temacie konsol jest po prostu straszna. Niech ogarną tą swoją konsolę by naprawdę była konsolą, usługę sieciową podniosą do zadowalającego poziomu a z gierkami niech po prostu trzymają tak, jak jest teraz i będzie super.

Opublikowano

Ja czekam az sony zrobi adekwatna do stazu tej konsoli cene i lykam last of us, gowa i beyond :)

Opublikowano

Czy tylko mi się wydaje, że od zapowiedzi Last Of Us nawet najbardziej xboxckie xboty rozważają zakup PS3 ? Aa, no i wreszcie soniacze dali radę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.