Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Kiszący pisał już w zeszłym roku, że PS3 wyprzedziło X360. To ile razy jeszcze musi wyprzedzić, żeby faktycznie do tego doszło? Ja tam wierzę oficjalnym wynikom.

Widzisz Andrew, dla mnie w zeszłym roku nie wyszedł na PS3 żaden ex warty kupna, a w tym wyjdą dwa, tak jak na X360. Nie mam w zwyczaju jarać się grami, które olewam.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja tam sie nie dziwie, prawda jest, ze m$ dyma nas na kase i kazdy to wie ;)

Sony tez by dymalo, gdyby moglo sobie na to pozwolic ;)

Opublikowano

ec0d2bd486.jpg

--- --- --- ---

PS3 wyprzedza X360 mimo premiery pół roku później. Wiadomo, że z dobrą konsolą jest jak z facetem. Poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale jak kończy. Oczywiście ja cały czas pisałem, że PS3 to lepszy wybór, wykazywałem to przez źródła, pokazywałem dane, dzieliłem się własnymi doświadczeniami. Xboty wolały dać mi minusa niż w to uwierzyć, ale na szczęście to tylko radosny folkor. PS3 od dawna prowadziło w Polsce, Europie i Japonii. Teraz nawet i globalnie. Ludzie widzą to, za co xboty dawały mi tu minusy. Ale prawda jest taka, że dawali minusy faktom - ergo dawali minusy MS-owi. I to mnie cieszy.

Sony Playstation to nasze dzieciństwo, młodość, dojrzałość i dorosłość. Firma, która nawet w finansowych tarapatach, gdzie inne tną bezwzględnie co i gdzie mogą, pozostaje wierna pewnej tradycji. Nie niszczmy tego!

Opublikowano

oczywiście, że tak - dlatego zawsze podkreślam, że konkurencja jest potrzebna. Mendolina pewnie nigdy do tego nie dojdzie ale chociażby taki PS+ w ogóle powstał i istnieje bo konkurencja tak mocno naciska na Sony. Gdyby panowali niepodzielnie jak wcześniej nikt nigdy nawet przez chwilę by nie pomyślał o czymś taki jak abonament na wypożyczenie gier. Analogicznie z Vitą - gdyby jednak sprzedawała się tak jak chciało tego Sony to PLUSa pewnie długo długo byśmy nie zobaczyli.

Ciekaw jestem co wymyśli z nową generacją M$ - po cichu liczę że do silvera i golda dojdzie jakiś pakiet platinium właśnie z darmowymi aplikacjami i grami na wzór plusa.

Opublikowano

Ciekaw jestem co wymyśli z nową generacją M$ - po cichu liczę że do silvera i golda dojdzie jakiś pakiet platinium właśnie z darmowymi aplikacjami i grami na wzór plusa.

Po co? Obecna generacja pokazała, że gracze to barany i płacić i tak będą :) Pokazują to online passy, jakieś premiumy, czy inne goldy. Na dobrą sprawę nie zdziwiłoby mnie to, gdyby wszyscy zaczęli tak doić skoro można. Plus jest ewenementem. W zasadzie Sony i tak pięło się w górę nawet i bez Plusa, ale zdecydowali się dorzucić do pieca. Poniekąd jednak w Plusie widzę potencjał na nowoczesny model płatności. Plotki głoszą, że EA nawet planuje dawać dostęp do swojej biblioteki za miesięczną opłatę. Nie dziwi więc ich ochocze dawanie gier do Plusa, bo testują ten grunt. Gdyby EA wprowadziło coś takiego, Plus by ucierpiał, ale być może gracze by zyskali. Zależy jakie stawki by sobie za to wołali (mówiono o przykładowych 52 PLN za miesiąc dostępu do wszystkich gier EA).

Bynajmniej ja zawsze powtarzałem, że X360 to bardzo dobra konsola (tak samo jak Wii) i świetnie uzupełnienie dla PS3. I bardzo dobrze, że istnieje, bo dzięki temu pozostałe konsole mają motywację do rozwoju.

EDIT: - wobec takich nędznych pojazdów jak ten poniżej od Dave Czezky'ego, ja tego nie moderuję bo nie moderuję tego tematu dla zachowania obiektywizmu, ale zgłaszam moderacji, więc nie do mnie miejcie pretensje za to że np. znikną, a wy otrzymacie ostrzeżenie :)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Nikt nie pisze, że Sony dopiero po 7 latach dogoniło, że słabe multi brak headseta, że PS2 panowało na rynku a PS3 grzał ostatnie miejsce przez 90 % generacji ?

Brakuje Boroboro i Mazzea w takiej chwili, nie mogę w to uwierzyć. W CW powinno wrzać jak w kotle, a wszyscy się klepią po plecach.

Nawet sobie piwo kupiłem a tu taka lipa ;((((

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Mendrek szybko zapomina jak Sony zaczęło doić graczy na online passach do swoich gier. Widzisz, robią to samo co wszyscy inni, tylko jako jedyni są tak nieudolni, że im nie wychodzi :P

Opublikowano

nie ma lepszej i gorszej konsoli w tej generacji, każdy ma własne preferencje i gust i na ich podstawie wybiera konsolę. Nie staraj się wmówić, że twój gust jest obiektywny i najlepszy

x360 - najlepszy do gier multiplatformowych i do grania w gry po sieci

ps3 - najlepszy do gier dla pojedynczego gracza

wii - najlepszy dla casuali i dla osób ceniących eksluzywy od N

I niby która jest najlepsza? Lubisz grać w sieci to ważna dla Ciebie będzie stabilnośc usługi i cross voice game chat oraz fakt, że większość multiplatform chodzi lepiej - bierzesz x360. Lubisz grać samotnie, epickie i śliczne tytuły dla jednego gracza - bierz PS3, lubisz wygibasy przed konsolą, kochasz Zeldy i Mariany - bierz Nintendo - TYLKO GUST tu decyduje.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Nikt nie pisze, że Sony dopiero po 7 latach dogoniło, że słabe multi brak headseta, że PS2 panowało na rynku a PS3 grzał ostatnie miejsce przez 90 % generacji ?

Brakuje Boroboro i Mazzea w takiej chwili, nie mogę w to uwierzyć. W CW powinno wrzać jak w kotle, a wszyscy się klepią po plecach.

Obie konsole od dawna mają taką samą bazę użytkowników i każdy o tym wie. Nie ma żadnej różnicy gdy jednej konsoli jest 68 mln a drugiej 70 mln. Taki dystans robi różnicę, ale gdyby to było np. 3 i 5 mln.

Opublikowano

Nie mówię, że Sony jest święte. Nie popieram online pass-ów w żadnym wypadku, niezależnie czy robi to Sony, Ea, MS, czy Activision-Blizzard. Natomiast MS pod względem dojenia nikt nie przebija :)

Opublikowano

[...]

PS3 wyprzedza X360 mimo premiery pół roku później.

[...]

Reszt nie czytałem bo się śpieszę.. ale już któryś raz to widze...

Jak już tak usilnie bronisz PS3 to chociaż rób to umiejetnie. Taki z Ciebie wyznawca Sony a nie wiesz nawet, że Twoja ukochana konsola miała premierę ROK a nie pół roku po X360 (w USA i JP). W Europie to nawet prawie półtora roku. :pinch:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Mendrek szybko zapomina jak Sony zaczęło doić graczy na online passach do swoich gier. Widzisz, robią to samo co wszyscy inni, tylko jako jedyni są tak nieudolni, że im nie wychodzi :P

Hehe, dac passy do gier w ktore i tak nikt nie gra w multi ;)

Opublikowano

nie ma lepszej i gorszej konsoli w tej generacji, każdy ma własne preferencje i gust i na ich podstawie wybiera konsolę. Nie staraj się wmówić, że twój gust jest obiektywny i najlepszy

Wyszła romantyczna tyrada, pełna obiektywizmu i takiej dobroci... Wszystko było by piękne, gdyby to było zakończenie postu, ale tak się nie stało. Bo za chwilę...

x360 - najlepszy do gier multiplatformowych i do grania w gry po sieci

ps3 - najlepszy do gier dla pojedynczego gracza

wii - najlepszy dla casuali i dla osób ceniących eksluzywy od N

Narzucić jakieś swoje dziwne (w dodatku mitomańskie) poglądy, które w oczywisty sposób godzą w Sony. Wiadomo, że multiplayer online dzisiaj jest bardziej ceniony i ma jednak nieco większą wartość, podobnie jak multiplatformy mają sporą wartość. Innymi słowy w tym porównaniu PS3 wypada gorzej, czego po naczelnym narzekaczu na Sony można było się spodziewać. Oczywiście nie jest to prawdą. Mulitplatformy z widoczną lepszą jakością zdarzają się po obu stronach, natomiast większość albo różni się nieznacznymi dla rozgrywki i przyjemności szczegółami, albo w ogóle się nie różnią.

Już wiele osób pisało tutaj, że granie online jest takie samo na obu konsolach, jakość od dawna jest porównywalna i na tym samym wysokim poziomie. Nie jest takie samo - każda konsola ma swoje wady i zalety pod tym względem, ale to głównie w formie dodatków. Trzon w postaci grania z innymi jest porządny w obu przypadkach.

PS3 ma poza tym więcej tytułów ex z wyższą oceną, a także w tym roku gry otrzymywały ogólnie wyższe oceny na MC (linka do statystyk podawał bluber bodajże, więc to nie jest moje widzimisię).

Wii najlepsze dla casuali? Wydaje Ci się. Wii może i ma cukierkowe gry, ale są one jak najbardziej hardkorowo trudne. Na Wii jest nawet MH3, w którego jak ostatnio widziałem, gra w ch.uj ludzi, więcej niż w niejedną grę na PS3 i X360 (może nie jest to BF czy CoD, ale trzy cyfrowe liczby są). I online mimo wszystko też działa świetnie, bez lagów.

Także te śmieszne, mitomańskie i godzące w PS3 porównania wsadź sobie w tyłek, kup wreszcie X360, a nie hejtuj PS3 którego jakoś nie możesz się dziwnym trafem pozbyć (to już podchodzi chyba pod trolling).

Emet: Mae culpa, w sumie racja :) Czyli rok, to nawet jeszcze lepiej dla PS3.

Opublikowano

Chlopaki, ile moze dzialac zacieta plyta?

Opublikowano

Nie pier.dol bo dobrze wiesz czemu trzymam ps3 pomimo jego wad skoro tak wnikliwie czytasz wszystkie posty. Dla mnie liczą się gry, a ps3 ma najlepiej trafiającą bibliotekę tytułów w moje gusta. Wali mnie to na jakiej konsoli gram w dany tytuł, bo liczy się tylko to, że w dany tytuł mogę na niej zagrać. No i nie ukrywam, że czasu i kasy na granie mam coraz mniej więc ps+ i darmowy online są mi na rękę.

A Wii - dobrze wiem, że ma hardcorowe gry i jest ich sporo, ale ma też od groma fajnych pozycji dla casuali i to też fakt.

I mój post wcale nie miał godzić w Sony ale Ty każdy post nie wielbiący Playstation traktujesz jak atak w tą firmę.

Opublikowano

hehe, wstawić screenshota z poziomem reputacji, wspomnieć o tym w luce pod avatarem i jeszcze zarzucać komuś ból dupy xD edit: o, i nie omieszkał w statusie o tym wspomnieć. Je.baniutki.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie pier.dol bo dobrze wiesz czemu trzymam ps3 pomimo jego wad skoro tak wnikliwie czytasz wszystkie posty. Dla mnie liczą się gry, a ps3 ma najlepiej trafiającą bibliotekę tytułów w moje gusta. Wali mnie to na jakiej konsoli gram w dany tytuł, bo liczy się tylko to, że w dany tytuł mogę na niej zagrać. No i nie ukrywam, że czasu i kasy na granie mam coraz mniej więc ps+ i darmowy online są mi na rękę.

Jeszcze dodaj, że grasz w gry online, które ponoć tak kuleje :) Nie musisz jednak mówić, PSN ID mówi wszystko :) Widzę, że nawet nieźle sobie poczynasz :) Zaprzeczasz sam sobie.

I mój post wcale nie miał godzić w Sony ale Ty każdy post nie wielbiący Playstation traktujesz jak atak w tą firmę.

Jeszcze pół biedy jeśli to jest atak taki oparty na czymś konkretnym, prawdziwym. Ja sam byłem w stanie wytknąć serię błędów Sony nie tak wcale dawno temu, na prośbę innego użytkownika który nie wierzył że to potrafię (z kolei jak zapytam o to takiego donsterydo czy Mazzeo o wady jakie popełnił ich zdaniem MS, to milczą albo robią jakieś bekowe wymówki - to oczywiste, fanbojowi nigdy przez gardło nie przejdzie złe słowo na jego ukochaną konsole).

Bardzo mi się podoba to poruszenie wśród xbotów i hejterów Sony z powodu najnowszych wieści. Ich świat się zawala, panika wnika w ich szeregi. Mimo słabszego roku od poprzedniego, PS3 wyprzedza X360. To oznacza, że 2013 będzie istnym pogromem! Nawet prawdę mówiąc ja nie spodziewałem się, że PS3 przegoni X360 przed ofensywą 2013, a tu taka niespodzianka :)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

W takich chwilach jak ta, uważam że ten temat powinien jednak nazywać się Mendrek vs reszta świata. Sam jeden walczy z każdym po kolei zarówno z wrogiem po drugiej strony barykady, ale odstrzela również tchórzy we własnych szeregach niczym dobry radziecki oficer. Nie ma chyba na świecie drugiego takiego obrońcy Playstation.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jeszcze był (jest? - dawno nie byłem na forum n+) czychu. Normalnie bliźniacy.@down: taka prawda, śmieszne są promocje gier na konsolach w porównaniu do steama. Miał być plusik ale żem na komórce nie trafił

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie mówię, że Sony jest święte. Nie popieram online pass-ów w żadnym wypadku, niezależnie czy robi to Sony, Ea, MS, czy Activision-Blizzard. Natomiast MS pod względem dojenia nikt nie przebija :)

MS i Acti online passow nie maja. A jezeli chodzi o dojenie kasy to EA jest liderem wiec nie pieprz. Serio rozwazales leczenie psychiatryczne?

Obie firmy(ms i sony) doja z ludzi kase. Ceny gier w cyfrowej to skandal,niech zaczna brac przyklad ze steam. Steam darmowa komunikacja,za(pipi)iste serwery,predkosc pobierania bardzo szybka,promocje za(pipi)i.ste. Na steam bez problemu pobieram gry 4-5mb na PS3 jak wyciagnie 1,5mb to skacze z radosci. Konsola jest blisko routera,pc jest w innym pokoju. Na ps za to mamy ''promocje'' na spec ops za 25 euro gdzie ta sama gra na steam kosztuje 20euro a wczoraj mozna bylo ja kupic za 5 euro. Swietne promocje Sony robi.

Edit:

Widze,ze obroncy/Fanboy'e Medrka/Sony dali po minusie ;) Dzieki chlopaki

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

To już demagogia i hipokryzja. To chyba jasne że gry są droższe bo jest haracz Sony/MS. A Steam ? Drogo w chu. tylko ludzie patrzą na promocje, zapipisty regulamin itp. Jakby tego na siłę nie wciskali do gier żaden z moich znajomych by go nie miał, so stfu nigga.

Opublikowano

Największą bekę mam z tego, że odpowiadacie na każdy jego post :P

Opublikowano

To już demagogia i hipokryzja. To chyba jasne że gry są droższe bo jest haracz Sony/MS. A Steam ? Drogo w chu. tylko ludzie patrzą na promocje, zapipisty regulamin itp. Jakby tego na siłę nie wciskali do gier żaden z moich znajomych by go nie miał, so stfu nigga.

Jakos steam moze zmusic wydawcow do swietnych promocji a sony nie. Bardzo interesujace z tym haraczem dla sony,skoro w usa jakosc cena po haraczu dla sony wynosi tyle ile na premiere na polce,a w eu musimy bulic 10-20 euro wiecej.

Opublikowano

Czemu piszesz zaqu tylko o Sony? Może ktoś mi powiedzieć, jaka promocję na Spec Ops: The Line zrobił MS? Ciekaw jestem, żadnej złośliwości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.