Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Człowieku, z choinki się urwałeś ? Do Sony i MS leci średnio 15 $/około 10 euro z każdej gry cyfrowej, w dodatku oni mają sklepy na głowie, którym napewno nie spodobała by się opcja gier w necie za taką samą cenę. Steam nie ma problemu z tym, bo oni nie muszą się męczyć ze sklepami, i ciekawe jakie profity oni mają z dystrybucji gier innych wydawców. Imo napewno mniejsze. Wiadomo, że myślimy o własnej kieszeni, ale po prostu nie ma bata.

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Czemu piszesz zaqu tylko o Sony? Może ktoś mi powiedzieć, jaka promocję na Spec Ops: The Line zrobił MS? Ciekaw jestem, żadnej złośliwości.

Ms na ta gre nie zrobil obnizki. Ale na inne robi. Spec ops po prostu to pierwszy przyklad za(pipi)istych promocji na konsolach. I jak to Ms bije wszystkich w dojeniu kasy.

EA prosty przyklad rok 2011 bf3 gra ktrora nazwec beta to przesada,paczowanie do usrania dopiero we wrzesniu 2012 gra zaczela dzialac nawet ok. Moh:warfighter jedyne co o tej grze moge powiedziec to co to (pipi) ma byc?! jak to mozna bylo wypuscic? Premium do bf3 kolejny za(pipi)isty produkt od EA. NA pc tansze i wszystkie dlc grywalne,na konsolach 2 z 4 dlc sa grywalne a placicmy oczywiscie wiecej. Online pass od EA serwery jak gowniane byly tak sa,gdzie ta kasa idzie?Ultimate Team w fife od min.2 lat gra zrywa polaczenia. Dalej twierdzisz,ze MS dyma najbardziej?

Człowieku, z choinki się urwałeś ? Do Sony i MS leci średnio 15 $/około 10 euro z każdej gry cyfrowej, w dodatku oni mają sklepy na głowie, którym napewno nie spodobała by się opcja gier w necie za taką samą cenę. Steam nie ma problemu z tym, bo oni nie muszą się męczyć ze sklepami, i ciekawe jakie profity oni mają z dystrybucji gier innych wydawców. Imo napewno mniejsze. Wiadomo, że myślimy o własnej kieszeni, ale po prostu nie ma bata.

Spoko tylko dlaczego Sony America jest wstanie utrzymac cene gry na premiere TAKA SAMA jak w gamestop. A sony europe dowala nam 20 euro. Czy po prostu mam zrozumiec,ze Sony America ma niskie ceny dlatego,ze my w Europie placicmy haracz za eu i ameryke?

Far cry 3 cena na premiere ps usa 59.99,cena gamestop 59.99. Cena w eu ps store 69.99 euro cena gamestop 55 euro. Dowalili nam 15 euro,a w Usa ta sama cena na ps store i w gamestop.

Fifa 13 cena na premiere ps usa 59.99,cena gamestop 59.99. Cena w eu ps store 69.99 cena w gamstop 55 euro.

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Pozwolę sobie wkleić zdjęcie jakie kiedyś w innym temacie dała Luna ale chyba najlepiej obrazuje co teraz czuje Mendrek przed monitorem:

o5qceh.jpg

Opublikowano

Ja tam mało gram online na ps3(bo multi jest nudny w większości gier i wole tytuły strice offline),ale postanowilem ostatnio zagrać online w fife 13. Boże jak lagowalo.Najśmieszniejsze jest to ze grałem ze znajomym w mojego miasta. Internet mamy nie najgorsze(Ja chyba 4-5 znajomy z 10mb). W sumie nie wiem czy to wina EA czy Sony...

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Ja tam mało gram online na ps3(bo multi jest nudny w większości gier i wole tytuły strice offline),ale postanowilem ostatnio zagrać online w fife 13. Boże jak lagowalo.Najśmieszniejsze jest to ze grałem ze znajomym w mojego miasta. Internet mamy nie najgorsze(Ja chyba 4-5 znajomy z 10mb). W sumie nie wiem czy to wina EA czy Sony...

To wina Tuska.

Opublikowano

Te IDC odpowiedzialne za otwieranie szampanów przez fanów Sony to nieźli wróżbici. Lepsi od vgchartz nawet :D

The report also highlights that just this past December, Sony's PS3 managed to surpass the number of Xbox 360s shipped worldwide (about 77 million vs. 76 million), despite the PS3 launching a year later. While many hardcore gamers are now waiting for the next-generation systens from Sony and Microsoft, IDC noted that Nintendo will still "find an audience" with Wii U, reaching global bundle shipments of 50 million by year-end 2016.

W każdym roku tej generacji M$ dostarczał i sprzedawał więcej konsol w ostatnim kwartale i nagle Sony ich wyprzedziło? No chyba nie.

Btw. pełny raport jest dostępny dla zainteresowanych - jedyne 4500$ :D

Opublikowano

Najprędzej twoja, chodź w Fife nie grałem za to grałem w pełno innych gier po sieci i lagi to dość rzadkie zjawisko. Najwięcej grałem w Resistance, KZ2 i Uncharted 2&3 i nie pamiętam aby tam lagowało, to samo w PES, czy kilku innych grach. Jeżeli były lagi, to zaraz po premierze. Konkurencja niby ma płatną i lepszą sieć, a H4 do dnia dzisiejszego laguje, oczywiście nie w każdym meczu, ale zdarza się to zbyt często. Więc takie gadanie, że granie po sieci wypada lepiej na X360 nie ma nic wspólnego z prawdą (mowa o stabilności gry).

Opublikowano

No właśnie dlatego napisalem ze mało gram online i nie będę wydawał osad na temat usługi online Sony. Były może 2-3 gry które na dłużej. Były to odpowiednio Battlefield i Call of Duty i troszkę FIFA

Jedyne co mnie denerwuje to wolne ściąganie

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Korki od szampana wystrzeliły, PS3 po 7 latach dogoniło X'a.

A przed laty myślano że X360 w ogóle się sprzedawać nie będzie.

5jMUc.gif

Wiesz co jest najlepsze? Że ten graph zrobiła ta sama firma, która dzisiaj napisała, że PS3 niby prześcignęło X360 :P

Opublikowano

Nawet jak przescignelo to co? To jest juz koniec.

Opublikowano

No jeszcze gearsioki beda ;) Poza tym na X gram rok dluzej niz posiadacze ps3 na swojej konsoli ;)

A tak serio - dostalismy 2 hiciory teraz (ps3 nie dostalo w 2012 wcale), w drodze jeszcze jedno AAA. Jesli ms przerzucil sily na nextgena to maja moje blogoslawienstwo. Niestety nie wrozy to dobrze ps4... (koniec 2014?). Ten cykl i tak jest zdecydowanie zbyt dlugi.

Ej, Mendrek, jak masa i inne klauny mialy repa kilkaset na minusie, to znaczy, ze mowili prawde, ktora boli? Czy moze po prostu jestes oszolomem? Musisz sie obudzic z Mentrixa :(

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Nawet jak przescignelo to co? To jest juz koniec.

"Betonowe" xboty zaczną popełniać grupowe samobójstwa bo ich idealny świat się właśnie roztrzaskał.
Opublikowano

Ej, Mendrek, jak masa i inne klauny mialy repa kilkaset na minusie, to znaczy, ze mowili prawde, ktora boli? Czy moze po prostu jestes oszolomem? Musisz sie obudzic z Mentrixa :(

a co jesli te wszystkie przerwy w dzialaniu forum to tak naprawde sprawka mendrka?

Grzebie na serwerze i dodaje sobie plusiki?

Opublikowano

No to nie nadąża :P

Opublikowano

No to nie nadąża :P

I to jeszcze jak , czyli możemy się spodziewać kilkunastu dniowej awarii forumka :mocking:
Opublikowano

Koniec, bo jedne Gyrosy robione przez Polakow świata nie zwojują.

Opublikowano

No nie, nie to co PS3 z wieloma hitami zapowiedzianymi na jesień 2013 i 2014. Zobaczmy listę

look+at+this+wow+its+fucking+nothing_21ae1e_826354.gif

link nie dziala wiec nic nie zobaczymy

Opublikowano

Uwielbiam jak sony klapy tak ochoczo rzucają tym Ni no Kuni a z forum zagra w to jedynie Figaro i ze 3 randomy

Opublikowano

nie zapomnijcie o Versusie, Last Guardian i Agencie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!11!!!!!!!!!!!!1111111111111111111!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

PS3

TLoU, czyli najlepsza gra tej generacji, gra od najlepszego studia na świecie. Na pudełku znajdą się cytaty xbotów z forum psxe "to nie może tak wyglądać", "to na pewno najlepszy fragment gry".

Beyond, N+ oceni na 10/10, kolejne dzieło wizjonerów z QD, Ellen Page w roli głównej, graficznie pokaz mocy jednego, japońskiego rdzenia.

GoW: W, największy madafakier powraca aby pokroić, wyrwać i wdeptać w ziemie co nieco. Kolejne epickie walki z bossami. Epicka epickość.

Ni no Kuni, najlepszy jrpg tej generacji.

Last Guardian, dzieło sztuki, po końcowych napisach wszyscy będą płakać, a co słabsze jednostki skakać z balkonów.

X360

Girsy od PCF na które nawet w usa nikt nie składa zamówień.

A w czerwcu Sony pokaże Uncharted 4, KZ4, nowy tytuł od Sucker Punch i nowe IP od Santa Monica, wszystko na PS4 z grafiką, która rozpi.erdoli każdego xbota na łopatki. M$ za to podniesie opłatę za możliwość odpalenia trybu multiplayer i zaprezentuje nowe rewolucyjne gry na Kinectka.

mkwm0040_big.jpg

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.