Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

dominujący w tej generacji gatunek fpsów jest bardzo mało rozwojowy, z codami na czele.

no to poczekaj na S.T.A.L.K.E.R.2 , ktory najprawdopodobniej ukaze sie na next geny. Jest na to kilka jasnych wskazowek

jesli przypadlo ci do gustu skyrim, ale wolisz strzelac i zwiedzac tereny post-industrialne to raczej ci podejdzie, i to bardzo. okreslenie 'punk' chyba dobrze pasuje do takich gier.

http://www.stalker.pl

może Cyberpunka dziś o 22 ogłoszą na PC/Xbox 360, to by mogło pomóc.

Ta gra wyjdzie gdzieś w 2015 roku :P

grudzien 2014 w planach, mam nadzieje ze rodacy pokaza jak sie robi gry.

Edytowane przez Najtmer

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nintendo Gamecube 22 miliony, Wii 99. Czyli +77 milionów konsol.

Microsoft Xbox 25 milionów, X360 74. +49 milionów

Sony Playstation 2 154 miliony, Playstation 3 72. -82 miliony.

Jeżeli to nie przekona sonyslewów, że to Sony jest jedynym przegranym tej generacji, to już nic.

Opublikowano

a właśnie, bo od jutra jestem znowu PCtowcem. STALKER nadal jest grywalny czy już trąci myszką?

edit. Najlepszy Stalker?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Który Stalker ?

Zgreg, PS3 żyje w cieniu PS2 i nie będzie już takiej dominacji na rynku jak za czasów PS2. Może kiedyś, nie w dającej się przewidzieć przyszłości.

Btw Sony ma 10 % w polskim rynku wydawniczym, nieźle nieźle. Rządzi znienawidzone EA.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Rynek się powiększył, MS i Nintendo kilkukrotnie zwiększyli swój w nim udział. Tylko Sony się skurczyło. O ponad połowę

Opublikowano

Jutro Microsoft Polska ma po raz pierwszy podać dane dotyczące sprzedaży X360 w Polsce - za 2012 rok, ale zawsze coś.

http://www.gram.pl/news/2013/01/10/to-xbox-360-sprzedawal-sie-lepiej-w-polsce-w-2012-roku.shtml

W nawiązaniu do liczb podanych przez firmę IDC, która zajmuje się badaniem rynku teleinformatycznego, postanowiliśmy ustalić jaka konsola stacjonarna w Polsce sprzedaje się lepiej. Z danych sklepu gram.pl wynika, że Xbox 360 i to od zawsze, a Microsoft Polska podaje, iż rok 2012 był dla nich bardzo owocny na całym polskim rynku.

Co ważne, według nich rynek konsol w naszym kraju bardzo mocno urósł: rok 2012 był lepszy od poprzedniego „o kilkadziesiąt procent”. Ile dokładnie? Tego mamy się dowiedzieć jutro, kiedy firma ma udostępnić informację prasową zawierającą miedzy innymi dane z największych sieci handlowych w Polsce.

Opublikowano

a właśnie, bo od jutra jestem znowu PCtowcem. STALKER nadal jest grywalny czy już trąci myszką?

edit. Najlepszy Stalker?

wszystkie stalkery sa swietne jesli chodzi o klimat, serio, chyba tylko half life 2 moze sie rownac. Cien Czarnobyla ogolnie miazdzy. ma kilka bugow, ale patche usuwaja najbardziej upierdliwe. nastepne czesci roznia sie niewiele od siebie, ale jesli chcesz, mozesz zaczac od tej najnowszej, czyli Zew Prypeci- wlasciwie nie ma wiekszych bugow, calosc solidna, na dlugie jesienno-zimowe wieczory. i w sumie porzadek przeciwny do chronoligicznego w tym wypadku zdaje egzamin (bo jak mowilem, SotC ma najlepsza fabule tak wiec najlepiej jest ja sobie zostawic na koniec. Koncowka w tej grze urywa suty , plus sa negatywne i pozytywne zakonczenia (wiecej niz 1 z kazdego). to sie nigdy nie starzeje).

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Zgreg, wiem o tym, wogóle Sony jako całość ma niemałe kłopoty, ale - już całkowicie na chłodno - wolę kiedy konkurencja jest ostra jak ostrze noża, niż kiedy np. Xbox miażdżyłby Wii i PS3 razem wzięte. Mi się wydaje, że sytuacja kiedy każdy z graczy czuje na sobie oddech konkurencji jest najlepsza dla konsumenta. Tego że PS3 nie ma zdecydowanej większości na rynku całkowicie nie żałuję widać tak musiało być, tak się stało i trzeba z tym żyć. Nie jestem Mendrkiem by wmawiać że PS3 to taki sukces jak PS2, bo tego się moim zdaniem nie powtórzy.

@up - no i dobrze. Wyłożyć karty na stół, żeby wszyscy wiedzieli na czym stoją. Szkoda że nie total a tylko jeden rok, ale zawsze. Można pobawić się w obstawianie. Moim zdaniem - w 2012 zeszło w Polsce około 200 tys. klocków. Promocje, cena, Kinect i Halo 4. < Patcher>

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

przypomnijcie mi czy sony musiało wpompować tyle mamomony w psx co ms w xboxa1 ?

Opublikowano

Nie no 200 tys. w rok to "trochę" na wyrost :P

Opublikowano

xD jak 1/4 tego poszła to sukces i tak

Opublikowano

Ludzie małej wiary :D to jest MS, oni nie pochwalą się sprzedażą jak to będzie mniej niż PS3, ich ideologia na to nie pozwala.

Co do Xboxa Classic, to pamiętam że byli ostro na minusie swego czasu

Opublikowano

Ej no po 7 latach w polsce sprzedało się 500tys. Ps3, skoro xboxów w jest mniej to ile może się w jednym (zaj'ebistym jakby nie było) roku sprzedać? 25 tys?

Opublikowano

Po co gdybać jak jutro mają podać ile to jest. Do gdybania to nawet nie mamy żadnego punktu odniesienia, heh.

Opublikowano

Czyżby ilość Klocków była w Polsce przez 7 lat tajemnicą ??

Po co gdybać jak jutro mają podać ile to jest. Do gdybania to nawet nie mamy żadnego punktu odniesienia, heh.

Opublikowano

No w "kraju plejstejszon" (cytat by Mendrek) raczej nie mieli się czym chwalić.

Opublikowano

przypomnijcie mi czy sony musiało wpompować tyle mamomony w psx co ms w xboxa1 ?

Przypomnij mi czy te konsole są z tej samej generacji?

Opublikowano

Bo się pewnie tak słabo sprzedał. Wystarczy zobaczyć że gry multiplatformowe(pomijając PC bo w Polsce dominują) najlepiej się na ps3 schodzą a gdzieś tam wersję na x360

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Pewnie zaopatrują się w Zatoce :P

Opublikowano

Przypomnij mi czy te konsole są z tej samej generacji?

przypomnij mi czy te konsole nie były przypadkiem pierwszymi konsolami tych producentów ?

przypomnijcie mi podczas której z tych generacji trudniej było zawojować rynek ?

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Jeśli w rok poszło w Polsce powyżej 50 tysięcy x360 to będzie to ogromny sukces microsoftu. Łącznie x360 nie ma więcej w Polsce niż 250 tysięcy. Natomiast PS3 sprzedaje się w liczbie ponad 100 tysięcy rocznie więc śmiało można powiedzieć że jest już ponad 650 tysięcy PS3 w naszej ojczyźnie. Nasz rynek gier rozwija się bardzo szybko i w przeciągu kilku lat będzie większy niż rynek skandynawii.

Prawda o rynku Polskim jest taka że jest PC długo długo nic,PS3 długo nic, X360 długo długo długo nic, reszta konsol.Swoją drogą to microsoft nieźle się obsrał po publikacji IDC.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

W ogóle to Sony miało wejść do chńskiego rynku i tam sprzedawać PS3. Może to przyczyniło się do prześcignięcia MS, który takowego pozwolenia nie ma.

Opublikowano

Pewnie zaopatrują się w Zatoce :P

co prawda do prawda.

poza tym forum ciezko spotkac kogos kto ma x'a i gra na oryginałach

Opublikowano

Zgłaszam się

Opublikowano

Jest nas dwóch!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.