Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Nauczcie się czytać.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Swoją drogą to microsoft nieźle się obsrał po publikacji IDC.

Nom, ob*rali się tak, że to redaktorzy z gram.pl musieli do nich dzwonić żeby coś wyciągnąć XD

W ogóle to Sony miało wejść do chńskiego rynku i tam sprzedawać PS3. Może to przyczyniło się do prześcignięcia MS, który takowego pozwolenia nie ma.

Przecież te wyprzedzenie X360 przez PS3 zostało wyssane z palca, nie czytałeś poprzednich stron? :P Napisała o tym firma, która w 2008 roku prognozowała, że w 2012 będzie 105 mln PS3 :P

Jakoś za parę tygodni Sony i Microsoft będą podawali dane ile konsol sprzedali.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

PS3 nie dał rady wyprzedzić Xboxa, bo w zeszłe święta zeszło u nas 5 mln xD

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

MIIILCZ, WYGRALIŚMY WOJNĘ. WY WYGRALIŚCIE BITWĘ, MY WOJNĘ. SIMPLE AS THAT. BORZE, POGUDZCIE SIE JUŻ Z TYM. BO SIE SMUTNO ZACZYNA ROBIĆ ;/

Opublikowano

Nauczcie się czytać.

Greg mnie wprowadził w błąd. A ty nie teduj.

Opublikowano

Łącznie x360 nie ma więcej w Polsce niż 250 tysięcy.

Jak zwykle andrew pisze tak jakby wiedział o czym.

O 200 tys xów w Polsce była mowa już parę lat temu. Ludzie, chyba nie doceniacie potęgi verbatima, X360 schodził u nas na potęgę w latach 2006-2009.

Wystarczy spojrzeć na allegro i liczbę ofert w dziale konsole i automaty

Xbox 360 - 2084

PS3 - 1842

Jak widać dysproporcji tu nie ma żadnych jak np. w dziale z gierkami

Xbox 360 - 4089

PS3 - 9605

Wszyscy wiemy czemu tak jest.

Dodajcie do tego naprawdę wielki sukces Kinecta u nas... jeśli miałbym obstawiać to 360tek w Polsce też jest gdzieś już z pół miliona, ale zapewne tego się jutro nie dowiemy.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

OLO, w tym zdaniu nie ma NA w odpowiednim miejscu :D Mój fail

Opublikowano

MIIILCZ, WYGRALIŚMY WOJNĘ. WY WYGRALIŚCIE BITWĘ, MY WOJNĘ. SIMPLE AS THAT. BORZE, POGUDZCIE SIE JUŻ Z TYM. BO SIE SMUTNO ZACZYNA ROBIĆ ;/

IĆ STONT SOBIE NIEDOBRY !

Opublikowano

Łącznie x360 nie ma więcej w Polsce niż 250 tysięcy.

Jak zwykle andrew pisze tak jakby wiedział o czym.

O 200 tys xów w Polsce była mowa już parę lat temu. Ludzie, chyba nie doceniacie potęgi verbatima, X360 schodził u nas na potęgę w latach 2006-2009.

Wystarczy spojrzeć na allegro i liczbę ofert w dziale konsole i automaty

Xbox 360 - 2084

PS3 - 1842

Jak widać dysproporcji tu nie ma żadnych jak np. w dziale z gierkami

Xbox 360 - 4089

PS3 - 9605

Wszyscy wiemy czemu tak jest.

Dodajcie do tego naprawdę wielki sukces Kinecta u nas... jeśli miałbym obstawiać to 360tek w Polsce też jest gdzieś już z pół miliona, ale zapewne tego się jutro nie dowiemy.

Ty chyba masz jakies inne Allegro

Konsole i Automaty

Microsoft Xbox 360

(2822)

Sony PlayStation 3 (PS3)

(2747)

Gry

Microsoft Xbox 360

(9109)

Sony Playstation 3

(13250)

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Może dlatego że wpisywałem hasła w wyszukiwarkę a nie wchodziłem do działów. Konkretne liczby nie są istotne, ważne że w liczbie konsol w Polsce nie ma dysproporcji takich jak z gierkami.

Opublikowano

poza tym forum ciezko spotkac kogos kto ma x'a i gra na oryginałach

To już też zależy w jakim środowisku się obracasz. Mam 4 znajomych z X360 i na piratach grał tylko jeden. Tak samo jak większość ludzi w Polsce uważa, że tu nikt książek nie czyta, a sporo moich znajomych je nosem wciąga :P.

Opublikowano

polski-tort.jpg

Microsoftu coś zbytnio nie widzę :D

Opublikowano

miło że MS patentuje takie bajery zaś złodzieje z $ony jedynie co ostatnio patentują to system przeciw używanym grom.

W połączeniu z mocarnym next xboxem, 2x większą ilością dew. first party od $ony będzie się działo w tym roku :)

Opublikowano

Taka dyskoteka u mnie w domu ? W życiu.

Opublikowano

poza tym forum ciezko spotkac kogos kto ma x'a i gra na oryginałach

To już też zależy w jakim środowisku się obracasz. Mam 4 znajomych z X360 i na piratach grał tylko jeden. Tak samo jak większość ludzi w Polsce uważa, że tu nikt książek nie czyta, a sporo moich znajomych je nosem wciąga :P.

A co to ma za znaczenie, kiedy dyskusja dotyczy ogółu sprzedaży? Ja i moi znajomi możemy mieć złote gacie, ale nie wyżywimy sami wielkiej korporacji, która je szyje. W ogóle dyskusja tutaj często błądzi w meandry, które zrozumieć nie sposób. Temat dotyczy własnej opini na temat gry, to ktoś wyskakuje ze średnią. Teraz jest mowa o sprzedaży gier w porównaniu do sprzedaży konsol i "ja znam X osób, które gry kupują". No tak....

Żeby nie było, że uczepiłem się akurat Xbota.

Cała ta wojenka na temat "kto wygrał tą generację", według SONYbotów zakończyła się zwycięstwem SONY, bo PS3 sprzedało się więcej niż X360. Nie docierają do nich słuszne argumenty, że SONY straciło dużą część rynku, na rzecz konkurencji. To nie jest zwycięstwo i żadna korporacja takich wyników za zwycięskie nie weźmie. Jeżeli w roku 2005 udział firmy Y w rynku wynosił 70%, a w roku nastepnym 30% to jakim cudem ta firma coś wygrała, oprócz pucharu przyznawanego przez internautów? Może to chodzi o miłość konsumentów czy jakieś takie marketingowe bzdety? Japończyki przesrały wielką przewagę, którą muszą teraz odrabiać, a z ich kondycją finansową na drugą taką pogoń może już nie starczyć sił. SONY miało praktycznie monopol, a w obecnej sytuacji nawet wyprzedzenie N nie zbliży ich do pozycji jaką mieli kilka lat temu. I bardzo dobrze.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=re1EatGRV0w

miło że MS patentuje takie bajery zaś złodzieje z $ony jedynie co ostatnio patentują to system przeciw używanym grom.

W połączeniu z mocarnym next xboxem, 2x większą ilością dew. first party od $ony będzie się działo w tym roku :)

Weź porównaj najpierw tych developerów. Połowa z tych M$ klepie tylko jakieś popierdółki. Pozatym spójrz najpierw co patentował w tym roku Microsoft a poźniej gadaj o złodziejach.

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

wiecie jak microsoft wydarł sony połowe tortu ? zrobili drugie plejstejszyn i nazwali je xbox. fffffffucking amazing. no dobra, poszli też bardziej w infrastrukture sieciową. za ich sukcesem nie stoi jakaś bomba, objawienie, nowa jakość, tylko kapitał zgromadzony na monopolizacji innego rynku oraz sprawny system analiz rynkowych (no wiedzieli gdzie jak i kiedy bić żeby bolało). i w ten sposób dwa bardzo zbliżone pod względem jakości i popularności produkty dzielą rynek potencjalnego odbiorcy na pół i jak zwykle ktoś musi stracić, żeby ktoś zyskać mógł. świat nie przestaje mnie zadziwiać.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Drugie plejstejszyn? W sensie, że konsola, tak?

Opublikowano

Takie playstation, tylko lepsze.

Opublikowano

pajgi - no coś takiego. mówisz plejstejszyn - myślisz konsola. mówisz xbox - myślisz taka konsola jak plejstejszyn. no sory ale ktoś musiał być pierwszym, żeby potem ktoś mógł wpaćś na pomysł "dobra robimy coś w tym stylu"

jajczes - chyba nawet najtwartszy beton nie kłóci się, że xbox był lepszy od ps2, ale nie ma na forum xbotowego mendrka, także możesz uderzać w ten segment

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=re1EatGRV0w

Weź porównaj najpierw tych developerów. Połowa z tych M$ klepie tylko jakieś popierdółki.

To i tak lepiej niż większość devów $ony które klapie takie same popierdółki.

Opublikowano

Że co Daddy?

Opublikowano

Że co Daddy?

że troling na poziomie wczesno przedszkolnym to jego główny argument na wszystko. siedzisz tyle w tym temacie i nie ogarniasz ?

Opublikowano

Playstation można porównać do forda t który na początku 20 wieku stanowił 60 procent rynku motoryzacyjnego. Ford odniósł sukces dzięki taśmie montażowej a sony dzięki spojrzeniu na gry jako na poważną gałąź przemysłu rozrywkowemu równemu muzyce i filmom oraz profesjonalnemu podejściu do tworzenia gier i konsol. Taka sytuacja już się nigdy nie powtórzy gdyż inne firmy skopiowały rozwiązania sony. Do branży w 2001 weszła przecież największa firma na świecie warta ponad 500 miliardów $ i zyski roczne ponad 10 miliardów a wy się dziwicie że Sony straciło monopol??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.