Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

do lekcji wracaj lepiej ;/

W 20 sekund poprawiłem a już się selerze wpierdzieliłeś :/

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Rozumiem, że powinienem kupować sprzęty które nie uważam za najlepsze? Oo'

Tak, wszyscy jechali po PSP. Ciekawe ile jest PSP, a ile DS-ów w Polsce :) No jak myślisz? :)

Wiesz, czasami to forum/ten temat nie jest współmierny do realnej sytuacji. Zawsze gdzieś może się zebrać jakiś radosny folkor, który na tle braku zwolenników konkurencji, będzie sprawiał wrażenie większości. Tak i tu jest - xboty są tu bardziej zorganizowane i jest ich więcej, mimo że to Playstation 3 ma więcej posiadaczy i jest bardziej popularne w Polsce (zresztą nie tylko). Ja staram się to po prostu pokazywać, by nikt przypadkiem nie pomyślał że jest inaczej i dokonał złego wyboru konsoli.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Z innej beczki: Czytałem, że w Lionhead Phil Harrison robił kolejne przetasowania - podkupili jakiegoś gościa, który odpowiadał za Origin w Europie i jakiś facet z Rare też wszedł do zarządu. Ciekawe czy to nakieruje studio na właściwe tory. Dobrze, że nie pozwolili się rozpanoszyć nieróbstwu Piotrka.

Opublikowano

Ja staram się to po prostu pokazywać, by nikt przypadkiem nie pomyślał że jest inaczej i dokonał złego wyboru konsoli.

Jakiego złego wyboru? Jeden kupi xboxa bo mu exy lepiej odpowiedaja na tej konsoli drugi kupi ps3 bo tam są gry które bardziej odpowiadaja niż na xboxie. Czy kupno xboxa to zły wybór? Uważam że nie bo każdy powinien wybierać konsole pod własne osobiste preferencje,a najlepiej mieć obie konsole ;)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Jeszcze wracając do wyników

Na podstawie zebranych danych, NPD informuje też, że sprzedaż gier i konsol na przestrzeni całego roku spadała o 22%. W stosunku do 17 miliardów dolarów wydanych przez konsumentów w 2011 r., w ciągu ostatnich 12 miesięcy wynik wyniósł nieco ponad 13 miliardów.

Wiemy też, jak sprzedawały się konsole w okresie świątecznym, w grudniu. Amerykanie najchętniej kupowali Xboksa 360 - 1,4 mln sztuk. Dokładne dane dla konsol Sony są nieznane, ale kolejność prezentuje się tak:

• Xbox 360 - 1,4 mln szuk
  • Nintendo 3DS - 1,25 mln sztuk
  • PlayStation 3 - nieznana liczba
  • Nintendo DS - 479 tys. sztuk
  • Nintendo Wii - 475 tys. sztuk
  • Nintendo Wii U - 460 tys. sztuk

Opublikowano

Na podstawie zebranych danych, NPD informuje też, że sprzedaż gier i konsol na przestrzeni całego roku spadała o 22%. W stosunku do 17 miliardów dolarów wydanych przez konsumentów w 2011 r., w ciągu ostatnich 12 miesięcy wynik wyniósł nieco ponad 13 miliardów.

Wiemy też, jak sprzedawały się konsole w okresie świątecznym, w grudniu. Amerykanie najchętniej kupowali Xboksa 360 - 1,4 mln sztuk. Dokładne dane dla konsol Sony są nieznane, ale kolejność prezentuje się tak:

• Xbox 360 - 1,4 mln szuk

• Nintendo 3DS - 1,25 mln sztuk

• PlayStation 3 - 600-650 tys. sztuk

• Nintendo DS - 479 tys. sztuk

• Nintendo Wii - 475 tys. sztuk

• Vita - 200-250 tys. sztuk

fix'd

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

WiiU super.

Po MILIJONACH pieniędzy, Nintendo wraca do sprzedaży jak za czasów GameCube'a. No nic, może tak samo dobre gry będą wydawać jak na gacka.

Opublikowano

WiiU super.

Po MILIJONACH pieniędzy, Nintendo wraca do sprzedaży jak za czasów GameCube'a. No nic, może tak samo dobre gry będą wydawać jak na gacka.

Jak porównasz ten wynik ze startem innych konsol to źle nie jest, szału te liczby nie robią, ale WiiU wbrew pozorom radzi sobie całkiem ok.

Opublikowano

Uważam że nie bo każdy powinien wybierać konsole pod własne osobiste preferencje,a najlepiej mieć obie konsole ;)

Ja też uważam, że najlepiej mieć dwie konsole, tu zależnie od gustu. Dwie pozostałe świetnie uzupełnią bibliotekę z PS3, które moim zdaniem najlepiej spełnia oczekiwania core gamera jeśli miałby wybierać tylko jedną konsolę. Natomiast jak ktoś ma czas i możliwości, to niech śmiało dokupuje drugą konsolę. Trzy konsole - hm, tu mam powiem dylemat. Jest to bardzo fajna sprawa, ale znam kilku ludzi którzy mają 3 konsole, i żaden tak naprawdę nie wykorzystuje z wszystkich 3 pełnego potencjału IMO. Raczej skacze tak z jednej na drugą, a z czasem wybiera sobie jedną priorytetową, a reszta zwykle się kurzy. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy wszyscy tak mają. Albercie?

Opublikowano

• Xbox 360 - 1,4 mln szuk (-17,6%)

• Nintendo 3DS - 1,25 mln sztuk (-21,8%)

• PlayStation 3 - 600-650 tys. sztuk (ok. -30%)

• Nintendo DS - 479 tys. sztuk (-25,4%)

• Nintendo Wii - 475 tys. sztuk (-55,2%)

fix'd

fix'd2 - dodałem procentowe spadki względem grudnia 2011 roku.

Opublikowano

• Xbox 360 - 1,4 mln szuk (-17,6%)

• Nintendo 3DS - 1,25 mln sztuk (-21,8%)

• PlayStation 3 - 600-650 tys. sztuk (ok. -30%)

• Nintendo DS - 479 tys. sztuk (-25,4%)

• Nintendo Wii - 475 tys. sztuk (-55,2%)

fix'd

fix'd2 - dodałem procentowe spadki względem grudnia 2011 roku.

I tak PS3 globalnie wyprzedzi X360 w ciagu 4-5 miesiecy

Opublikowano

Czytam o tym od 2008 ;)

Opublikowano

Tygodniowo, po swietach , PS3 sprzedaje 120+ tys wiecej konsol niz X360

Teoretyczna przewaga X360 wynosi obecnie 1,6m = 11 tygodni

Opublikowano

Czytam o tym od 2008 ;)

Już nie musisz czekać gdyż PS3 wyprzedziło X360 i jeśli chcesz moge Ci wytłumaczyć jak do tego doszło.

http://www.computera...rtake-xbox-360/

http://uk.ign.com/ar...e-shipped-total

http://www.gamespot....-report-6402214

Kolejne kłamstwo Andrew. Wszystkie te strony powołują się na ten wczorajszy raport. Wyniki NPD z grudnia potwierdzają, że to praktycznie niemożliwe i wszyscy o tym wiedzą, poza paroma kołkami.

Miałem rację, jak zwykle zresztą.

Wiesz, że X360 od prawie 4 lat nie miał obniżki ceny?

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka? Nie rozmawiamy o cenie a o sprzedanych sztukach prawda?

To co mi to z cena wyjezdzasz? Moja wina ze MS nie obnizył?

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka? Nie rozmawiamy o cenie a o sprzedanych sztukach prawda?

To co mi to z cena wyjezdzasz? Moja wina ze MS nie obnizył?

Jeżeli od 4 lat nie obniżyli ceny to bardzo prawdopodobne, że w tym roku przed wydaniem nowej konsoli to zrobią prawda? A wtedy wszystkie te wyliczenia można wyrzucić przez okno. No i skąd masz te liczby? Niech zgadnę - VGC - to samo VGC, które miało w grudniu po 300-400 tys. za dużo PS3/X360 w samych USA :P

Opublikowano

To chcesz żebym ci to racjonalnie wytłumaczył, bez beki i żartów??

Jak racjonalnie? Ja Ci tylko pokazuje, że powołujesz się na dane wyssane z palca. Ta firma, która napisała ten raport robi dokładnie to samo co VGC - wróży z fusów.

Dalej chcesz kłamać?

Mam Ci przypomnieć, że jakieś 2 miechy temu już pisałeś o tym, że PS3 prześcignęło X360 i też okazało, że bzdurzysz?

Opublikowano

Obecna linia obrony MS Polska i agitek pokroju donsteryda z PolskiLive.pl: (dla beki polecam ich najnowszy artykuł, który zapewne jest echem wczorajszego raportu - tutaj)

- ONI KŁAMIĄ, BYŁ ZAMACH I BRZOZA BYŁA PODSTAWIONA!

;)

Jak napisałem - to że PS3 w tej generacji prześcignie X360, nie będzie żadną niespodzianką. Prosta przyczyna - MS sprząta już po imprezie, a na PS3 ona właśnie dochodzi do finału. Jako że next geny dopiero za rok, to do tego czasu ludzie zdążą nakupić PS3 dla GoW: A czy TLOU, zwłaszcza jak dobrze zbundle'ują ;)

Opublikowano

To chcesz żebym ci to racjonalnie wytłumaczył, bez beki i żartów??

Jak racjonalnie? Ja Ci tylko pokazuje, że powołujesz się na dane wyssane z palca. Ta firma, która napisała ten raport robi dokładnie to samo co VGC - wróży z fusów.

Dalej chcesz kłamać?

Mam Ci przypomnieć, że jakieś 2 miechy temu już pisałeś o tym, że PS3 prześcignęło X360 i też okazało, że bzdurzysz?

Pisałem że ps3 doścignęło x360 a jeśli chcesz to napiszę jak prześcignęło, nie będę powoływał się na dane vgchartz tylko na oficjalne oświadczenia microsoftu i sony.

Opublikowano

No i żeby Andrew nie bzdurzył dalej podam twarde dane:

W zaszłym roku Sony wysłało do sklepów w ostatnim kwartale 6,5 mln konsol (październik-grudzień)

W tym roku PS3 poszło ostro w dół, tak jak wszystkie inne sprzęt - ostatnie dane wskazują, że w samych tylko USA PS3 sprzedało się w grudniu o 300 tys. gorzej niż rok temu, a to jest spadek o ok. 30%.

I teraz podsumowanie - ostatnie OFICJALNE dane SOny mówią o sprzdaży 70 mln PS3 (do końca października)

Wczorajszy raport mówi, że to jest już 77 mln PS3 do końca grudnia, a to nam daje 7 mln PS3 w zaledwie dwa miesiące (listopad i grudzień).

I teraz pytanie do Andrew - jak w przeciągu 2/3 Q3 (listopad i grudzień) Sony mogło sprzedać 7 mln PS3 skoro rok temu w całym Q3 (październik, listopad, grudzień) sprzedali 6,5 mln PS3, a cały rok mają sprzedaż słabszą niż rok temu?

Jak można mieć sprzedaż słabszą, a wysyłać do sklepów więcej konsol? Bardzo jestem ciekaw.

Albo wytłumaczysz ten paradoks albo się w końcu zamkniesz.

Opublikowano

Ja pier.... Przeciez raport IDC mowi o konsolach wysłanych do sklepow a nie o sprzedanych konsolach. Widzisz te subtelna róznice?

Opublikowano

Ja pier.... Przeciez raport IDC mowi o konsolach wysłanych do sklepow a nie o sprzedanych konsolach. Widzisz te subtelna róznice?

A ty czytać nie potrafisz? Cały czas opieram się o oficjalne dane czyli wysłanych do sklepów! Kolejny oszołom.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.