Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ja już nic nie muszę chyba dodawać, sami wszyscy widzą czym kończy się nie zagranie w Uncharted na moim przykładzie. Wszyscy gracze niezależnie czy wolą X60, PS3, Wii, czy PCta jednoczą się w linczu osoby która ośmieliła się nie zagrać w to dzieło sztuki i grę generacji. Tony minusów, alienowanie ze społeczności, desperackie zrzutki na grę byleby ten nieszczęśnik zagrał. Nie wierzycie? Spójrzcie choć na ostatnie posty. Można nie zagrać w Halo Reach na X360, można uważac Mad World'a na Wii za crapa, ale to są po prostu zwykłe gry. Seria Uncharted nią nie jest. To żywe zwycięstwo Playstation w tej generacji. Cóż, nie będę miał wyboru, jak w najbliższym czasie kupić i zagrać, wszak mam PS3, a nie X360 którego wyłączni posiadacze niestety nie dostaną szansy zagrania w grę, w której nie zagranie czyni kogoś gorszym graczem.

PS3 wins. Wojna zakończona, czekamy na nową generację.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

(pipi)a, Twój avatar idealnie do Ciebie pasuje.

Można nie zagrać w Halo Reach na X360, można uważac Mad World'a na Wii za crapa, ale to są po prostu zwykłe gry. Seria Uncharted nią nie jest. To żywe zwycięstwo Playstation w tej generacji

Ty chyba MadWorld na oczy nie widziałeś, to jedna z najlepszych gier na Wii. Fuckin awesome!

I Ty się nazywasz "core gamer"...

Opublikowano

Można nie zagrać w Halo Reach na X360, można uważac Mad World'a na Wii za crapa, ale to są po prostu zwykłe gry.

A trąd to zwykła wysypka.

Opublikowano

Można nie zagrać w Halo Reach na X360, można uważac Mad World'a na Wii za crapa, ale to są po prostu zwykłe gry. Seria Uncharted nią nie jest.

Mylisz się, Mad World jest lepszy od Uncharted, nieważne że nie grałem, ale JEST LEPSZY.

Opublikowano

Żywe zwycięstwo playstation i Sony to było w latach 2000-2005/06 kiedy ps2 królowalo na rynku. 150mln sprzedanych sztuk,Xbox i gamecube byly w cieniu. A teraz? Duza utrata rynku na czesc x360 i wii,milionowe straty i 3 miejsce pod względem sprzedaży

Dobrze że są te Za(pipi)iste exy

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Akurat ja napisałem, że MadWorld to crap. Nie podobała mi się strasznie ta gra

Edytowane przez GregZPL

Opublikowano

1994-2006 Lionel

Co do Mendrka to ubertroll. Sam jeden szkodzi Sony bardziej, niż stado zakompleksionych botów. Doprawdy imponujące Mendrek.

Opublikowano

No właśnie, Nemesis - to nie ja pisałem, że MadWorld to crap, tylko GregZPL. I właśnie przekreśliłeś jego "core gaming".

Jeśli obrona prawdy o Playstation to szkodzenie Sony, to ja już nie wiem co nie jest :) No ale to pierwszy jakiś xbot rzucił, by zdeprecjonować moją personę, ot typowe i ciągle trwająca nagonka, jako reakcja na skończenie się argumentów merytorycznych. Kto jest inteligentny, ten to widzi. Ale jak to mówią, psy szczekają, karawana jedzie dalej. Pozycja Playstation 3 w Polsce, Japonii i Europie niezagrożona :)

Opublikowano

Bo Mad Word to taki specyficzny tytuł, albo się spodoba, albo nie. Coś takiego jak No More Heroes.

Szkoda, że Platinum Games nie zdecydowało się na sequel. A posty Mendrka są za bardzo odtwórcze, przez to dyskusje w CW się powtarzają, a co najlepsze, żadne argumenty na niego nie działają.

Opublikowano

Haha, nagle Mad World z jednej z najlepszych gier na Wii pod wpływem postu GregZa stał się "takim specyficznym tytułem" :D No tak, inaczej by wyszło że Nemesis pojechał sobie po GregZie, a tutaj tak nie może być, nawet jak z postów prosto to wynika :)

Dla mnie Mad World to geniusz pod wieloma względami, jeśli jakaś gra mogła podnieść brutalność do rangi twórczego pastiszu, to chyba tylko ta.

Opublikowano

Nie grałeś w MadWorlda Mendrek, więc skąd możesz wiedzieć jaka jest ta gra? Z filmików? Błagam. A No More Heroes to cudna giereczka. Masakrycznie klimatyczna z niesamowitymi akcjami i ryjącymi beret pomysłami (ładowanie miecza FTW!). Jednocześnie są w niej takie gameplayowe kretynizmy (motor, koszenie trawnika), że nie chcę w to już więcej w życiu grać. Przeszedłem raz i starczy :)

Opublikowano

1994-2006 Lionel

Co do Mendrka to ubertroll. Sam jeden szkodzi Sony bardziej, niż stado zakompleksionych botów. Doprawdy imponujące Mendrek.

1994-2000 Szproty nie było jeszcze na świecie.

e: LBP: K 5/10 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Wściekły Pies

Opublikowano

No More Heores to jedna z najbardziej pokręconych gierek, ta muzyczka ryje beret;)

Uwielbiałem motyw z pakowaniem na siłce i oczywiście save pointy. Jeszcze nie ograłem dwójki a podobna jest tak samo świetna. Greg, chyba własnie o taką nietypową kombinację chodziło Sudzie 51, dla mnie totalny odłam.

@Mendrek: mój post odnośnie bycia " pseudo-core gamerem" nie odnosił się w żadnym wypadku do GreGa, tylko do Ciebie, bo tylko po Tobie mogę się spodziewać negatywnej opinii nt. gry, którą widziałeś tylko na Yt. Lepiej oglądaj Champions League na TVP, bo tam jest co chwila reklama PlayStation, może Ci ulży.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Dla MadWorld'a kupiłbym Wii.

Opublikowano

XD

Opublikowano

Mendrek dobrze wiesz bo widzę,że obserwujesz od dawna kto Ciebie minusuje,że wśród tych osób(jestem też tam ja choć parę razy dałem też Ci plusa ale to w innych tematach) jest OGROMNA liczba użytkowników, którzy mają tylko jedną konsolę...Playstation3...przypadek? serio w tej Twojej chorej krucjacie więcej szkodzisz niż pomagasz w wyborze...gdybym nie miał żadnej konsoli czytając tylko CW na tym forum bez nawet chwii namysłu wybrałbym x360....po prostu bałbym się,że w społeczności ps3 mogą spotkać więcej takich wariatów jak Ty

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Technologically speaking, Halo 4 doesn't put a foot wrong throughout the entire eight to nine hour campaign. The enhancements to modelling, lighting and environments are beautiful and play host to some of the most epic gunplay we've experienced on a home console title. Perhaps this is not surprising bearing in mind that the 343i tech team had the know-how and the time to push the 360 hardware further and harder than any other developer we're aware of. Factor in how key 343i staff contributed to the development of DirectX 11 (and almost certainly, the genesis of the next-gen Xbox) and we have some idea of the spectrum of talent Microsoft put to work here.

In an era where the likes of Naughty Dog and Sony Santa Monica have defined the graphical state-of-the-art with Uncharted and God of War, Xbox 360 finally has its own shot at the title - and it's a genuinely worthwhile, lavish and occasionally even breathtaking experience.

s3efdh.jpg

sqmruu.jpg

2vxjfjb.jpg

2cginba.jpg

33kq7gx.jpg

:)

Mozna byc fanbojem, czy tez nie, ale to wyglada przepieknie.

Opublikowano

podpisuje się, wstyd mieć tą samą konsole. Mendrek, kup sobie pc ;/

Opublikowano

Mendrek dobrze wiesz bo widzę,że obserwujesz od dawna kto Ciebie minusuje,że wśród tych osób(jestem też tam ja choć parę razy dałem też Ci plusa ale to w innych tematach) jest OGROMNA liczba użytkowników, którzy mają tylko jedną konsolę...Playstation3...przypadek? serio w tej Twojej chorej krucjacie więcej szkodzisz niż pomagasz w wyborze...gdybym nie miał żadnej konsoli czytając tylko CW na tym forum bez nawet chwii namysłu wybrałbym x360....po prostu bałbym się,że w społeczności ps3 mogą spotkać więcej takich wariatów jak Ty

Mendrek to typowy PSbot rodem z początku tej generacji. Jak jeszcze nie miałem żadnego currentgena i sobie czytałem różne fora, to takich jak on było na pęczki. Teraz takie zoo to tylko na forum gameonly gdzie spłynęło to, co pobanowano na normalnych forach :P

Opublikowano

Napisać, że Halo 4 nie wygląda topowo to tak jakby stwierdzić, że Mario nie ma wąsów. Przecież to się prezentuje po prostu świetnie. Widać co jeszcze da się osiągnąć na X360, teoretycznie pierwszego current gena.

Opublikowano

Ficuś: Nie, widzę kto mnie minusuje, a tam głównie osoby z gamertagiem i głównie te same. Reszta podłapuje by dos.rać moderatorowi. Ale leję na minusy. Powodem dupościsku tych osób nie jestem ja, lecz Microsoft. W zasadzie to oni jego minusują. Ciekawe czy i kiedy się zorientują?

Ficuś, ty jesteś takim narzekaczem na Sony, więc nie dziwi mnie że hejtujesz kogoś kto burzy Twój świat pięknych konsol konkurencji. Szkoda że nie zamieniłeś nigdy PS3 na X360, to byś docenił to co straciłeś...

Może wróćmy w końcu do rozmowy o grach? Właśnie ograłem grę w grze LBP2, o nazwie Blooby i to kolejny mindfuck czemu ci ludzie nie wydają tego cyfrowo? Przecież tam wszystko jest od podstaw budowane, a Blooby to gra klimatycznie słodka, innowacyjna, dopracowana i dosyć wymagająca! LBP2 dostarcza mega gier, w cenie jednej. Dla mnie to jest prawdziwa gra generacji.

http://www.youtube.com/watch?v=L_HCuxP7Lpw

Opublikowano

W sumie chyba nigdy wcześniej żadna inna marka z rodziny PS nie stworzyła wokół siebie takiej społeczności.

Mendrek, ale to Ty z reguły zarzucasz komuś fanbojstwo tylko dlatego, że napisze coś pozytywnego nt. konsoli M$. Trochę luzu, bez spinki, na serio. Nie wiem czemu załącza Ci się taki rage jak tylko ujrzysz gify z Halo 4 czy opinie nt. X360, to jakiś uraz z przeszłości czy co?

Opublikowano

Ciekawy wywiad z Sapkowskim.

http://www.eurogamer...-gra-w-wiedmina

Generalnie Andrzej w żadne gry nie grał, grę Wiedźmin zna tylko z grafik, i krótko mówiąc - stawia książki ponad gry. Pisze nową cześć sagi. Sukces gry według niego opiera się o znaną markę i świetne wykonanie. Aż się ograć pierwszego Wiedźmina, czy znowu przeczytać parę książek.

Napisać, że Halo 4 nie wygląda topowo to tak jakby stwierdzić, że Mario nie ma wąsów. Przecież to się prezentuje po prostu świetnie. Widać co jeszcze da się osiągnąć na X360, teoretycznie pierwszego current gena.

Kto tak niby napisał ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Tu jest Console Wars!

A tak serio, to jestem ciekaw czy sam Tom Clancy gra w gry na podstawie swoich powieści.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.