Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Jakimi kryteriami posługiwano się przy wyborze miejsc ?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

dobry zart to jest, ps3 :), a jeszcze wiekszym zartem jest Mendrek co ma problemy z wymiana baterii i zajmuje mu to z 15 minut :D hahahahah

ps

ps3 to najwieksza zakala i wstyd jaki spotkal swiat konsolowy

a no i te pady trzymajace 6 godzin pfffffffffff

Opublikowano

Gdyż, ponieważ? Jakieś argumenty? IMO lista jest bardzo ok, są i devi robiący genialne gry, są wizjonerzy, są i tacy, którzy osiągnęli głównie sukces komercyjny

Opublikowano
  • Autor

Mojang na drugim miejscu.

Jezu.

1ioo5e.jpg

Opublikowano

Jak zwykle hejt bez żadnego przeczytania uzasadnienia, o to czyja lepszość lepsza.

Jeśli ktoś czytał jakikolwiek tekst tego typu to wie, że wszystkie zaczynają się od zdania w stylu "oczywiście trudno jest porównywać...", albo zakładają to już za oczywistość.

Napiszcie coś konkretnego albo się walcie. Najłatwiej to mówić "NIE ŹLE ROBICIE ŚMIESZNY GIF TO MÓJ ARGUMENT" kiedy inni chcą po prostu przedstawić cokolwiek do poczytania.

Nie wiem, co jest dziwnego w tym, że w czołówce jest studio, które w zasadzie było jednym kolesiem i zrobiło grę kupioną przez kilkanaście milionów ludzi. No faktycznie skandal, że masa osób z branży patrzy na nich jak na bogów.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Niesamowite, ale ogromne +1 dla Ogqozo

Opublikowano

Ja dostałem z padem, grą i zdrapką Golda na 3 miechy

A ja mam działającą 4 lata konsolę.

Opublikowano

J;ebie mnie ta lista. N ie ma się co spierać co do słuszności miejsc bo to tak jak dyskusja o wyższość PS3 nad X360 i na odwrót.

Opublikowano

Ja dostałem z padem, grą i zdrapką Golda na 3 miechy

A ja mam działającą 4 lata konsolę.

Moja działa bez zarzutów od 2007 roku. Czyli szósty rok idzie

Opublikowano

Valve na 1 miejscu? Sam bym ich tam w zyciu nie dal. Mimo iz Portal uwielbiam, to genialna gra, a HL nie ogralem, to zlali ta generacje, maja w (pipi)e fanow i praktycznie ta generacje zwiazali ze Steamem.

Mojang na 2 miejscu to smiech na sali. Nie kwestionuje fenomenu Minecrafta, ale za sama ta gre? Poza tym, ta gra to pomysl, rozbudowany edytor tworzenia plansz ale nie ma nic wiecej. Pod wzgledem technicznym co ta gra prezentuje? Nie chodzi mi o bycie dziw.ka na grafike, ale esencja a napewno jedna z wazniejszych rzeczy jest tworzenie silnikow graficznych, ich optymalizacja w grach, tworzenie srodowisk i laczenie tego wszystkiego w jedna calosc. Sam pomysl, mimo za(pipi)i.stosci nie tworzy genialnych deweloperow.

I najwiekszy rodzyn czyli Arcane Studios. Za Dishonored? Jest to gra bardzo dobra na zeszly rok, ale jezeli brac pod uwage cala generacje to spada juz duzo nizej. Irrational Games Bioshockiem ich zmiata z miejsca. I mnostwo innych devow. To na razie artysci jednej piosenki.

To tylko kilka punktow z tej bzdurnej listy.

Opublikowano

Half-Life 2 i epizody, Orange Box, Team Fortress 2, dwa Portale, Left 4 Dead, Steam - no życzę każdemu, żeby każdy developer tak "zlał" generację. To wszystko są rzeczy, które osiągnęły ogromny sukces, posuwały branżę do przodu i to nawet w kierunku, z którego większość graczy, nawet takich jak ja, jest w miarę zadowolona.

Generalnie nie wiem, czy ktoś oczekiwał, że jego osobisty gust do ulubionych gierek będzie oddawany w dużej, opartej na konsensusie ankiecie. No sorry, to nie za bardzo jest możliwe. Świat wygląda tak, że różni ludzie lubią różne rzeczy, wiem, szokujące. Taka lista może tylko służyć pokazaniu tego, kto jest na topie. Valve bez wątpienia jest na topie. Mojang też. Dziwię się, że nikt się nie czepia pozycji Media Molecule, bo wszyscy wiemy, że "Edge" pewnie z racji brytyjskości zawsze do nich smalił cholewki bardziej, niż amerykańskie czy polskie media. To bym zrozumiał, ale Valve?

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Dyskusja na temat, które studio powinno być na 1,8 czy 39 miejscu światowego rankingu...

LOL

Opublikowano

A normalnie są o czym tu dyskusje, o tym ile osób kupiło jaką konsolę? Aha.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Lepsze to niż teksty o prześcignięciu X360 przez PS3.

Opublikowano

Vlambeer wyżej od ID Software.

Spoko.

Abstrahując od tego, że jeden z gości w Vlambeer jest moim e-kolegą z innego forum, to w życiu bym tego nie powiedział.

Tak. Wiem, że pewnie nikt z Was tego studia nie kojarzy. Sam nie znam większości indyków z listy...

Opublikowano

Half-Life 2 i epizody, Orange Box, Team Fortress 2, dwa Portale, Left 4 Dead, Steam - no życzę każdemu, żeby każdy developer tak "zlał" generację. To wszystko są rzeczy, które osiągnęły ogromny sukces, posuwały branżę do przodu i to nawet w kierunku, z którego większość graczy, nawet takich jak ja, jest w miarę zadowolona.

Generalnie nie wiem, czy ktoś oczekiwał, że jego osobisty gust do ulubionych gierek będzie oddawany w dużej, opartej na konsensusie ankiecie. No sorry, to nie za bardzo jest możliwe. Świat wygląda tak, że różni ludzie lubią różne rzeczy, wiem, szokujące. Taka lista może tylko służyć pokazaniu tego, kto jest na topie. Valve bez wątpienia jest na topie. Mojang też. Dziwię się, że nikt się nie czepia pozycji Media Molecule, bo wszyscy wiemy, że "Edge" pewnie z racji brytyjskości zawsze do nich smalił cholewki bardziej, niż amerykańskie czy polskie media. To bym zrozumiał, ale Valve?

Dlatego, ze napisalem ze nie dalbym ich na 1 miejscu. Jednak napewno byliby wysoko bo doceniam to o czym napisales.

Ale Mojang? W zestawieniach najlepszych zespolow wszech czasow nigdy nie znajda sie kapele jednej piosenki. Zeby byc mocarnym studiem trzeba pokazac wiecej niz 1 gre. Valve to spelnia.

Opublikowano

Ale że BioWare tak nisko? Rozumiem dali ciała z Dragon Age 2,ale kurde,oni wykreowali jedno z najlepszych uniwersum tej generacji(można by się pokusić o stwierdzenie,wszechczasòw). Fabuła,postacie,rasy,ta tajemniczości...

Opublikowano

Ale w ogole, gdzie jest Epic Games? Poza dziesiatka?

(pipi)a to studio nie dosc ze stworzylo Gearsy, jedna z pierwszych next genowych gier na X360, cos co pokazalo o co tak naprawde chodzi w tej generacji, wczesniej Unreal Tournament, to zrobili Unreal Engine? Hello?! Ktory inny silnik mial taki wplyw na branze? Toz to najbardziej licencjonowany engine w historii branzy.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Nie czytałem jeszcze tej listy, ale to ewidentne, że ona odnosi się do teraźniejszej sytuacji, a nie jakichś "wszech czasów". Toteż nie ma co gadać o osiągnięciach z przeszłości. Bardziej można zapytać: czyją ostatnią i następną grą są ludzie w branży najbardziej podjarani?

Bioware w tej chwili ma na pewno duży elektorat negatywny. Jak przeglądam neta to widzę więcej hejtu na nich niż pochwał, nawet wśród fanów serii Mass Effect. Nie wiem dokładnie, o co chodzi, bo grałem tylko w jedynkę, ale widzę, jaka jest opinia. Podejrzewam, że ta lista służy właśnie temu, żeby się dowiadywać takich rzeczy.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

oni wykreowali jedno z najlepszych uniwersum tej generacji

i spuścili je w kiblu XD

je.bać bioware

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ogolnie smieszna lista ale Mendrek musi ja traktowac smiertelnie powaznie (czyli gry Nintendo > gry Naughty Dog, Bungie > Media Molecule, 343 > Sony Santa Monica, Telltate Games > Quauntic Dream).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Pierwsze miejsce Valve cieszy, tak samo jak wysoka pozycja Platinum Games i From Software,nawet Creative Assembly i CCP się załapało, widać, że nie ograniczyli się do najbardziej popularnych mainstreamowych dev'ów. Brakuje mi tylko na liście Frozen Byte, no ale nie można mieć wszystkiego.

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.