Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

mi ten rok pokazał jedynie jak bardzo był słaby pod względem gier oraz jak bardzo tęsknie za starą dobrą szkołą robienia gier.

Wszystkie gry, które mi się w 2012 podobały to praktycznie klasyki z gameplayem w niezmienionej formie(lub po poprawkach) w stosunku do dawnych odsłon/gier. Max Payne3 podobał mi się bardzo i to bardzo, do tego Okami HD, XCOM i Pes2013. Co więcej przypominam sobie głosy w 2011...tam wyróżniłem między innymi Mortal Kombat i Rayman Origins czyli też klasyki w współczesnej oprawie.

A rozczarowanie roku...Walking Dead...fabuła fakt faktem super ale jak pisałem kiedyś w tym temacie - zagrajcie w staruśkie Blade Runner na pc by zobaczyć, że można zrobić nieliniową przygodówkę z gameplayem nie ograniczającym się do jednej lokacji,3 NPC i jednego przedmiotu, który się podnosi w miejscu X i zanosi do miejsca Y.

Coś jakoś ostatnio zrobiłem się zrzędliwy co do gier...nie podoba mi się ten kierunek samograjów w jakim zmierza ta branża, do tego z każdego gatunku starają się robić michael bay movie

Edytowane przez Ficuś

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Gdzie jest Witcher 2 wersja PS3?

Jeśli witcher liczy się jako ex na x360 to wtedy na ps3 exami są:

God of War Collection

God of War Origin Collection

Jak and Daxter Collection

Sly Cooper Collection

Team Ico Collection

Łącznie mamy 12 wspaniałych gier w bardzo przystępnej cenie. Na x360 ani na wii nie zagramy w te gry.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Pyszna desperacja - liczyć jako ex'y remastery z poprzedniej generacji :)

Opublikowano

Popierdółkowy film w odcinkach The Walking Dead lepsze od szlagiera M$ czyli Halo4 a Journey lepsze od czołowej ścigałki M$ czyli Forzy. To napewno forumkowy hardcore głosował? :D jakich czasów dożyliśmy ...

ten popierdólkowaty samograj ma jedno z najlepszych zakończeń w tej generacji.

Czemu hardkorowcy nie mogą docenić Journey?

nie nie to nie był przytyk. Tylko kiedyś nie do pomyślenia byłoby aby w sumie nie jakaś mega wysoko budżetowa produkcja była wyżej niż szlagier dla danej konsoli. Myślę, że to naprawdę jest mega znak czasów, gdy gra wydawana jako epizodyczny tytuł ma większa ocenę niż Journey.

Opublikowano

ciekawe czy sonyboty poczują czyt "usłyszą"jak to jest grać w top exa zrobionego specjalnie dla ich konsoli widać że w tej generacji coś tam kombinowali z killzone ale nie wyszło jak zwykle zobaczymy zobaczymy. xDD może nareszcie nie będziecie się martwić o jakość portów na wasz ubermass sprzęt który niby jest najlepszy #FACT uhhhhhh

Opublikowano

No ale uczciwie trzeba przyznać, że PS3 w 2012 poza Journey, ex'owo patrząc na oceny i zainteresowanie, poniżej oczekiwań. Nie było tragicznie może tak jak pesymiści po ultra mocnym 2011 zapowiadali (bo przecież duże gry jednak wcale nie dostały złych ocen). To było tak czy owak do przewidzenia - wielkie czołowe studia "wyprztykały" się z gier w 2011. I sprawiedliwym byłoby też dodać, że PS3 zmiażdżyło ex'owo X360 w 2011, liczbowo i jakościowo. Warto o tym pamiętać, patrząc na rok 2012.

X360 dostał mocne 3 ex'y AAA - Witcher 2, Forza i Halo, z czego ten pierwszy jest tylko konsolowym ex'em i portem z PC-ta. Nic złego, ale jednak fakt jest faktem. Mocne - ale nie idealne. Żadna bowiem z tych długo oczekiwanych gier (Forza i Halo wyszły praktycznie pod koniec roku, od poprzednich ex'ów nie-konsolowych AAA minął ponad rok) nie zakwalifikowała się do grona gier z 90 na MC, a paradoksalnie perełkowe Journey z PS3 dostało 91.

W zasadzie można to podsumować tak, że PS3 grał rezerwowym nieco składem, natomiast X360 grał swoim przeciwko tym rezerwom tak samo jak rok temu przeciwko drużynie głównej. Pewnie mógłby się bardziej postarać, ale cóż - jaki trener, taka taktyka.

Ps. W 2013 u drużyny X360 zapowiada się "multiplatformowe catenaccio", z jednym niepewnym zawodnikiem na szpicy, za to drużyna główna PS3 wraca do gry ;) Czyżby kolejny pogrom?

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

A dajcie spokój z tymi wojenkami, obecnie przy monitorze u mnie stoi PS3 i jestem z konsoli bardzo zadowolony, zarówno ze sprzętu jak i komfortu grania na nim. Na dobrą sprawę teraz mogłaby to być moja jedyna konsola na długi okres czasu, to co chciałem przejść na X360 już przeszedłem (albo jestem w trakcie). Żadnych problemów z nią nie mam, sprawuje się jak powinna, online działa bez pudła. Przejdę co mam przejść, wracam do X360 przejść co mam przejść i do tego czasu powinno TLOU wyjść :D

Edit:

Podróż po przejściu triala jakoś szczególnie mnie nie zachwyciła.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Pyszna depresja liczyć porty z pc jako exy

Opublikowano

Pyszna ta depresja, pyszna...

Zabawne. specjalnie konto na forum zakładać, żeby mi minusa dać... To ty Lionel?

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Jakby zapowiedzieli wiesława 2 na PS3 byłbyś pierwszy do brandzlowania się tym w cw.

Opublikowano

Zaraz, zaraz... czy to nie Ty Lajonelu stękałeś przy każdej kolejnej konferencji CDPR "MOŻE BĘDZIE W2 NA PS3!!"? heh

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Od kiedy wydali wersję na Maca to dla mnie wersja na ps3 nie musi powstawać(i tak już nie powstawanie,ale jak tam robią po cichu to niech dadzą sobie spokój z tym Wieskiem 2 tylko skupią się na Cyberpunk)

Opublikowano

Tak spojrzałem na to vgchartz i wg. nich BO2 radzi sobie gorzej niż MW3. Nadal są to chore liczby, ale w takim samym okresie od premiery MW3 sprzedał się na klocku w prawie 13 mln, a BO2 - niecałe 11 mln. Na PS3 podobny spadek.

Czemu w tamtym roku się nie założyłem o flachę z psajko :/

P.S. Tymczasem Halo 4 radzi sobie lepiej niż poprzednicy - zrobiło większy wynik w niecałe dwa miesiące (6 listopad - koniec roku) niż Halo 3 i Reach w ponad 3 miesiące (obie gry premierę miały we wrześniu).

Opublikowano

Faktycznie jest już chyba tendencja spadkowa - w UK BO2 w poprzednim tygodniu było na 3 miejscu - w poprzednich latach byłoby to nie do pomyślenia.

Oczywiście seria dalej idzie w grube miliony, ale wyhamowanie zaczyna być widoczne.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

gdzieś to już słyszałem że gry wyglądają ładniej na xboxie ale trzeba poczekać na opinie fachowca od sony czyt mendrka bo imo to najlepszy fachowiec który ocenia wartośc gier oglądając porównania na YT pewnie włącza filmiki dla psy3 w 1080p a dla xboxa 240p xDDD i gdzie gra wygląda lepiej no gdzie xDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

DMC jest na UE3, a jakakolwiek gra na tym silniku wyglądała lepiej na PS3?

Opublikowano

NT na ps3 sobie nie poradziło. Tragicznie przecież chodził Heavenly Sword - framerate,screen tiring - wszystko co chwilę szło na łeb. Co z tego, że zrobili exa jak ten ex choć wyglądał świetnie chodził padacznie. Teraz dostali w łapy łatwiejszy w programowaniu sprzęt -> x360 i gotowy engine -> UE3 więc dlatego wersja na x360 wygląda lepiej.

Z Fuse jednak będą jaja jak będzie to lepiej chodziło na x360. Z tego co wiem to chyba Fuse chodzi na jakimś autorskim silniku, gry od Imsomniaców fantastycznie trzymały stałe 30fps na ps3 więc architekturę konsoli znają, jeśli mimo to Fuse na x360 wyglądałby i chodził lepiej to będą jaja jak berety

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

http://www.cdaction.pl/news-30479/notch-ja-obok-valve-sorry-ale-nie.html

Tutaj głos rozsądku od samego Notcha w sprawie rankingu EDGE.

,, Ja obok Valve ? To wielki zaszczyt, ale nie. ,,

Niezły przytyk w stronę EDGE.

Co do DMC - nowa odsłona mnie nie interesuje< DMC 4 kupione na premierę >

Opublikowano

DmC chodzi i wygląda lepiej na X360. Zapewne z Fuse od Insomniac będzie podobnie xD

Tym samym pewnym jest, że Unchartedy na X360 byłyby ładniejsze.

Może zaraz stwierdzisz że Last of Us wyglądałoby lepiej na x360.

Opublikowano

DmC chodzi i wygląda lepiej na X360. Zapewne z Fuse od Insomniac będzie podobnie xD

Tym samym pewnym jest, że Unchartedy na X360 byłyby ładniejsze.

Może zaraz stwierdzisz że Last of Us wyglądałoby lepiej na x360.

Wystarczyłoby jakby wogóle się pojawił na X.

Opublikowano

Tymczasem zaczęła się ofensywa wspaniałych exów na PS3. Ni No Kumi zostało ocenione przez IGN na 94/100.

http://uk.ign.com/articles/2013/01/15/ni-no-kuni-wrath-of-the-white-witch-review

" Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is one of the best RPGs I’ve played in years. Moreover, it joins the elusive ranks of the best PlayStation 3 exclusives, a group very rarely encroached upon by any studio Sony doesn’t own."

"I didn’t want the game to end. It proved one of those special experiences – like I’ve had with Final Fantasy VI, Wild Arms or Tales of Destiny in the past – where I didn’t want to see the conclusion. I wanted it to keep going. That’s because Ni No Kuni is just that special, and every RPG fan owes it to him or herself to pick it up and see why."

Opublikowano

Rozumiem, że nasi forumowi obiektywni i jakże profesjonalni znawcy zarzucający mi, że nie powinienem pisać porównań, i jednocześnie piszący że DMC wygląda i chodzi gorzej na PS3, zdążyli już nabyć wersje na obie konsole i przejść? :) Np. Mazzeo, który pisze że:

DmC chodzi i wygląda lepiej na X360.

Ja rozumiem, że xbox community już od razu musi przyjąć taktykę: "brak dobrych ex'ów, czyli na jana hejtujemy multiplatformy na PS3", ale no kurdę róbcie to choć odrobinę wiarygodnie.

Co do Ni no Kuni, nie spodziewałem się aż takich wysokich ocen. No proszę, mocny uppercut w szczękę X360 na dobry początek. Chcesz zagrać w Ni no Kuni = kup PS3 :)

Opublikowano

Ni No Kuni? To ta gra z NDSa przeniesiona na PS3?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.