Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Rozumiem, że nasi forumowi obiektywni i jakże profesjonalni znawcy zarzucający mi, że nie powinienem pisać porównań, i jednocześnie piszący że DMC wygląda i chodzi gorzej na PS3, zdążyli już nabyć wersje na obie konsole i przejść? :) Np. Mazzeo, który pisze że:

DmC chodzi i wygląda lepiej na X360.

Ja rozumiem, że xbox community już od razu musi przyjąć taktykę: "brak dobrych ex'ów, czyli na jana hejtujemy multiplatformy na PS3", ale no kurdę róbcie to choć odrobinę wiarygodnie.

"Though it should be noted, with a certain severity, that the 360 version is clearly superior in this pair. Its PS3 counterpart struggles to keep a steady framerate which is sadly characteristic of PS3 games running on the Unreal Engine."

http://uk.ign.com/articles/2013/01/14/dmc-devil-may-cry-review-ps3

kolejny fakt który negujesz? to w twoim stylu

34rhfy9.png

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie wiem czy "przeniesiona" to dobre słowo w przypadku tej gry. To chyba nie jest port, tylko te wersje były robione osobno. Z tego co napisał dev:

"Ni no Kuni: Queen of the Holy White Ash’s story will start out the same as the Nintendo DS version’s, but will be told differently after the halfway point. Hino says Queen of the Holy White Ash’s story will continue after the DS version’s, and that the game will also have post-release downloadable content."

Także nie do końca to samo. Wiadomo, PS3 ma lepszą grafikę i więcej bajerów. Taka rozbudowana bardziej wersja. I po angielsku (o ile wiem Ni no Kuni na NDS-a nie wyszedł poza Japonię) :)

EDIT: Logika xbotów in a nutshell vel Mazzeo: "Jak jeden gość napisze coś nie pomyśli, np. da 7+ Halo 4 to jedziemy go i wyśmiewamy. Jak jeden gość napisze coś po myśli (np. o multiplatformie) to traktujemy jego słowa jak wyroczni. Daj se spokój i nie lurkuj moich statusów, bo nie umiesz tego robić. Nigdzie bowiem nie pisałem nt. GTA IV i zaznaczyłem o co mi chodziło, nie tak jak Ty - nie mając PS3 i wypowiadając się nt. wersji na PS3 bez zaznaczenia skąd ta opinia.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Słowo klucz to "na necie"

Opublikowano

No tak, DMC premiery nie miało więc lekki bezsens porównać wersje.

Opublikowano

Po co przejmować się DMC na konsole ( 30 FPS, HD ) jak na PC będziesz miał za friko 2x więcej ?

Opublikowano

ależ nie macie racji...zaraz mendolina napisze, że eurogamer się nie zna, nie jest obiektywny i że DmC wygląda lepiej na ps3. Tak samo zresztą jak GTAIV czy Beyonneta, które jego zdaniem nie różnią się jakością od wersji na x360...skąd to wie...nie grał w żaden z tych tytułów ale na youtubie nie wyglądało by wersja na ps3 była gorsza.Zaraz wje.bie jakąś tabelke lub wykres ze średnimi ocenami tytułów na ps3 i x360 o jest jego zdaniem ostatecznym dowodem, że wersje tych gier na ps3 nie są gorsze. Chu.j z tym, że każde porównanie rzucone na necie przez serwisy sugeruje co innego - Mendrek wie lepiej choć nie grał. (pipi)a niech on się tym urwanym kciukiem pier.dolnie w swój cudny łeb.

Opublikowano

Devila na PC robią Polacy ? Czyli ruska ruletka, jak zawsze zresztą.

Opublikowano

Tymczasem zaczęła się ofensywa wspaniałych exów na PS3. Ni No Kumi zostało ocenione przez IGN na 94/100.

http://uk.ign.com/ar...te-witch-review

" Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is one of the best RPGs I’ve played in years. Moreover, it joins the elusive ranks of the best PlayStation 3 exclusives, a group very rarely encroached upon by any studio Sony doesn’t own."

"I didn’t want the game to end. It proved one of those special experiences – like I’ve had with Final Fantasy VI, Wild Arms or Tales of Destiny in the past – where I didn’t want to see the conclusion. I wanted it to keep going. That’s because Ni No Kuni is just that special, and every RPG fan owes it to him or herself to pick it up and see why."

Chiałbym wiedzieć ile naszych forumowych posiadaczy PS3 kupi tą grę na premierę.

Ogólnie to trochę mnie dziwi ten niesamowity hype-kolejna gra z walkami typu "potwierdż atak",na trailerach bajeczna grafika- w akcji taki dopakowany dragon qest 8.W sumie to wszystko już widziałem w serii "Tales of....", w wcale nie gorszej grafice i wcale nie gorszym systemie walki i jakoś tam gry te przechodziły bez echa-czyżby dlatego,że nie były exami? ;)

Opublikowano

Pierwsze z czym się kojarzy mnie osobiście Ni No Kuni, to Spirited Away i Księżniczka Mononoke. Wspaniałe filmy z lat młodości, nie to co teraz. Jeśli będzie klimat jak z tamtych filmów, napewno obczaję.

Opublikowano

Nie kupię na premierę, ale po sesji na pewno, gdyż tytuł ten zapowiada się szalenie interesująco.

WPISUJCIE MIASTA. POKAŻMY, ŻE NA PS3 TEŻ SIĘ KUPUJE GRY

Opublikowano

Ni No Kuni to chyba kolejna gra, która zaistnieje na tym forum tylko w console wars.

wielu na forum już zapreorderowało, ale co tam

Opublikowano

Ni No Kuni to chyba kolejna gra, która zaistnieje na tym forum tylko w console wars.

Nom, trochę jak halo cztery.

7 stron tematu o singlu

20 stron o narzekaniu na duże mapy w multiplayerze

vs.

7 stron o Ni No Kuni

Dawaj dawaj Ni No Kuni, masz jeszcze szansę!

Opublikowano

Rozumiem, że po ponad dwóch latach można założyć, że wersja DS nie wyjdzie po angielsku? Ech...

Opublikowano

Ni no kuni nie dosc, ze nie ex to i tak mam wyj.ebane na ten tytul po ograniu demka.

Opublikowano
  • Autor

To chyba bylo tak, ze wersja na DSa mocno korzystala z tej dolaczonej ksiegi czarow (wszystkie schematy ktore trzeba bylo rysowac na dolnym ekranie) i że niby im sie nie opyla tego tlumaczyc na zachód. Podobno gierka srednia, ale i tak szkoda - sprawdziloby sie.

Ciekawo czy gra ma wiecej Ghibli niz tylko "wyglada i rusza sie".

Opublikowano

Ni no kuni nie dosc, ze nie ex to

Tak samo jak Wiedzmin 2 ;)

Pogralem w demko i takie sobie to Ni No Kuni...

Opublikowano

No wlasnie o to mi chodzi. Pjerdolenie non stop o W2, ze to nie ex, tak wiec tym bardziej Ni no kuni nim nie jest.

Opublikowano

Ja to wiem że to nie ex. Nawet nigdy tego tytuły nie liczyłem do exow PS3 w tym roku.

Opublikowano

Podobno gierka srednia, ale i tak szkoda - sprawdziloby sie.

Podobno w jakich kręgach? Ja widziałem same entuzjastyczne opinie.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Podobno gierka srednia, ale i tak szkoda - sprawdziloby sie.

Podobno w jakich kręgach? Ja widziałem same entuzjastyczne opinie.

podobno w 99% ludzkosci co nie gustuje w takich gierkach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.