Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano
SONY chce byc postrzegane jako producent topowych modeli marki SUPER PREMIUM. Genialnych jakosciowo ale jednoczesnie drogich.

Czekaj, kiedy produkty SONY były tanie O_o?

Nie kumam trochę, dla mnie Sony to już jest taka firma, która sprzedaje drogie, pseudo-ekskluzywne produkty, jednocześnie jest jest też obecna w wielu segmentach rynku elektronicznego. Coś jak połączenie Samsunga z Apple, tylko z wyjątkiem marketingu, który w tym wypadku chyba uległ anihilacji, bo go po prostu nie ma :).

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Messer: I co w tym niby złego bo nie wiem?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
SONY chce byc postrzegane jako producent topowych modeli marki SUPER PREMIUM. Genialnych jakosciowo ale jednoczesnie drogich.

Nie kumam trochę, dla mnie Sony to już jest taka firma, która sprzedaje drogie, pseudo-ekskluzywne produkty, jednocześnie jest jest też obecna w wielu segmentach rynku elektronicznego. Coś jak połączenie Samsunga z Apple, tylko z wyjątkiem marketingu, który w tym wypadku chyba uległ anihilacji, bo go po prostu nie ma :).

No a w czym jest SONY gorsze (nie licząc marketingu) jeżeli chodzi o jakość swoich produktów od tych innych firm?

Opublikowano

Przecietny czlowiek zauwazy roznice w cenie, a nie w jakości. Choć prawdę mówiąc obecnie rynek i konsol i TV stał się wyrównany jak nigdy.

DonSterydo - żeby się ten Trials jeszcze sprzedał na PC, to ok. Ale dawanie kolejnej gierki dla korsarzy, średnia ocen 90 % ? Exy na Xboxa, heh.

Opublikowano

A czy on napisał, że jest?

Nie wiem, może pseudo-ekskluzywne zostało źle zrozumiane. IMO nawet Apple jest pseudo-ekskluzywne, wiecie, chodzi mi o kreowanie niesamowitych produktów wartych tych tysięcy złotych, kiedy każdy z nich się rozwali po góra 3 latach używania.

Opublikowano

Ja nie napisałem ,ze były tanie.

Niemniej istniały budzetowe telefony , tansze wersje aparatów etc. Teraz natomiast , jesli moje obserwacje sa prawidlowe, to nawet ostatnie CES pokazało ze target i polityka sie zmieniła

Prezentacja Xperia Z , telewizorów 4k itd. Sposob ich przedstawienia , wszystko pozycjonuje te produkty jako najwyzsze jakosciowo.

Powiem wam tak, Jak SONY dobrze rozegra i przemysli marketing oraz swoj target. To moze sporwotem walczyc z Samsungiem o miano najwiekszego Azjatyckiego giganta elektroniki.

Ale na to potrzeba czasu i konsekwentnego działania. Czy im wyjdzie? To sie zobaczy. Ja tam im dobrze zycze bo im wieksza konkurencja tym lepiej dla konsumenta

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

DonSterydo - żeby się ten Trials jeszcze sprzedał na PC, to ok. Ale dawanie kolejnej gierki dla korsarzy, średnia ocen 90 % ? Exy na Xboxa, heh.

Kolejny znawca rynku PC XD

Ja tam moze to kupie o ile cena bedzie ok.

Opublikowano

Po pierwsze to właścicielem gry jest Ubisoft, a nie Microsoft. Dlatego nie wiem skąd te zdziwienie. A po drugie, to chyba nie wierzysz w te stękania fanboi PS3, że gdyby exy z X360 nie wychodziły na PC, to by kupili X360 - w większości przypadków bzdura totalna. Jak ktoś chciał kupić X360 żeby grać w gry z X360, to go najzwyczajniej w świecie kupił, a nie siedział i myślał, że może gra X czy Y kiedyś wyjdzie na PC czy PS3. Ci ludzie w przeważającej większości nie kupiliby X360 nawet gdyby MS im za to zapłacił.

Zanim TE wyjdzie na PC, to już będzie na X360 ponad 1,2 mln sprzedanych kopii i będzie to dalej jedna z najlepiej sprzedających się gier każdego tygodnia, sprzedaż na X360 na tym nie ucierpi. A Ubisoft sobie dodatkowo zarobi na tych, którzy nigdy by X360 nie kupili.

To trochę jak z Minecraftem tylko w drugą stronę - wszyscy pisali, że kto kupi to na X360 skoro każdy może grać na PC. Jak dzisiaj już wiemy - 5 mln ludzi myślało inaczej i kolejne 40-60 tys. myśli inaczej każdego kolejnego tygodnia, heh.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tutaj się chyba nie zrozumiemy, ale nieważne. ( I nie wiem co do tego mają fanboje PS3 )

http://www.ppe.pl/ne...ch_barwach.html

Kaz Hirai widzi przyszłość w jasnych barwach, podobno wyniki kwartalne są bardzo dobre

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ale tak robi każda firma. Widział ktoś kiedyś prezentację jakiegoś flagowego produktu danej firmy, który odbywa się w szopie, a ziomek prowadzący pije piwo z puszki i rzuca, teksty " może nie najlepsze co mogliśmy zrobić, ale do otwierania piwa się nada". Akurat uczepiliście się SONY w złym miejscu.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

zdziwił bym się gdyby były złe ... w kwartale świątecznym

Edytowane przez typfon

Opublikowano

my tu gadu gadu a konserwacja sieci psn trwa i trwa, od wczoraj 16.00 do podobno już 23.00, ponad dobę, ważne że za darmo - akurat jak raz na ruski rok w piątek wieczorem na złość siedzę w domu :/

Opublikowano

Jaka konserwacja jak normalnie dzisiaj grałem w multi AC3 XD To nie żadne prowo

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

mi dziś nie chciało się logować. Za to wczoraj , a też ponoć trwała konserwacja psn śmigał u mnie bez problemu. Nie umiałem wejść do sklepu i nie działało online w pes2013.

Opublikowano

mi dziś nie chciało się logować.

To nie masz autologowania uruchomionego? o.O Dziwne :P

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Autologowanie też nie będzie działać jak nie będzie do czego się zalogować ;)

PS. W dziale PS3 na pewno macie odpowiedni temat.

Opublikowano

<mendrek>

Piszecie tak jakby XBL był bezawaryjny. Chyba już zapomnieliście co było na przełomie 2007/2008, podpowiem wam - XBL też padł.

</mendrek>

Opublikowano

konserwacje sieci PSN to przegięcie, nie ma miesiąca by takowej nie było, czasem jest ich nawet kilka. Druga strona medalu zupełnie bez prowo to mimo wszystko często pomimo prac konserwacyjnych umiałem się zalogować, a nawet grać po sieci - jedynie zawsze sklepik nie działał. Nie wiem od czego to zależy. Tak jak teraz - wczoraj była konserwacja,a mi spn chodziło, dziś jest konwerwacja i już logować się nie umiem. Nic do rzeczy nie ma tutaj fakt, że niby logować trzeba się przed konserwacją by działało bo często też loguje się w jej trakcie.

Opublikowano

Making fun of PSN i so 1999...

Opublikowano

Na PS4 napewno takich zabaw nie bedzie.

Opublikowano

W tym sęk - to pierwsza konserwacja gdzie tak dużo ludzi nie może grać po sieci. Dla mnie to pierwszy raz, od czasów pre-Welcome Back. Cóż, połowicznie ostrzegli, bo jednak trwa dłużej niż zapowiadali. Lepsze to, niż nagła awaria w okresie świątecznym 2012, ale to zdarza się na płatnym w dodatku XBL!

http://polygamia.pl/polygamia_forum/w,3061,141385881,141385881,Problem_z_Xbox_Live_.html

(link do forum, nie do newsa)

Zresztą, nie są to pierwsze świąteczne problemy tej nieopłacalnej usługi, o czym wspomniał chociażby Mazzeo parę postów wyżej.

I XBL! w 2012 miał parę problemów, zaś PSN/SEN planowane konserwacje sklepu i raz tylko było mniej serwerów w grach od Sony i w BF3 nie działała wyszukiwarka.

Cóż, oby 23:00 była definitywną, bo zdążyłem się odzwyczaić dawno od przerw w graniu online.

Opublikowano
PlayStation Polska

Z przykrością informujemy, że konserwacja PSN przedłuży się przynajmniej do rana. Damy Wam znać, kiedy godzina przywrócenia usługi zostanie oficjalnie potwierdzona.

NO ALE...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.