Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A tak serio, to jestem ciekaw czy sam Tom Clancy gra w gry na podstawie swoich powieści.

Jakby nie miał nic lepszego do roboty :P

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

W sumie chyba nigdy wcześniej żadna inna marka z rodziny PS nie stworzyła wokół siebie takiej społeczności.

Gran Turismo

Opublikowano

Mendrek ja narzekam na konsole bo ps3 pod wieloma wzgledami jest po prostu z(pipi)a.ne a nigdy nie narzekam na gry na tej konsoli bo biblioteka i roznorodnosc ekskuzywow po prostu jest szyta pod moj gust. Na x360 nie narzekam bo konsola pod wieloma wzgledami zaprojektowana jest po prostu o wiele lepiej. Na gry na nia nie narzekam bo to nie fair. Za wyjatkiem paru tytulow ktore ostatnio wymienilem nic mnie tam nie interesuje. Ale to nie powod by hejtowac ten sprzet. Po prostu jestem graczej single playerowym. Gdybym namietnie gral po sieci to bez wahania kupilbym tylko x360. Takie jest moje zdanie bo taki mam gust i indywidualne preferencje. Nie narzucam nikomu racji i nie twierdze ze moja racja jest lepsza niz inna racja co Ty namietnie czynisz

Opublikowano

W sumie chyba nigdy wcześniej żadna inna marka z rodziny PS nie stworzyła wokół siebie takiej społeczności.

napewno te starsze, Metal Gear, Final Fantasy, Gran Tourismo, Tekken etc.

Swoją drogą, już dawno żadnej gry nie kupiłem, nic z oferty mnie nie jara. Same FPS i kotlety. Czy nie mogłaby powstać gra np. z uniwersum Neuroshimy, z całym tym humorem ? Wyobrażacie sobie grę, coś a la Fallout, w której dostępnym skilem może być np . ,, Kopnę i ruszy ", czyli każdy nawet najbardziej zjechany samochód odpali jeśli siądziesz za kółkiem ?

Mendrek ja narzekam na konsole bo ps3 pod wieloma wzgledami jest po prostu z(pipi)a.ne a nigdy nie narzekam na gry na tej konsoli bo biblioteka i roznorodnosc ekskuzywow po prostu jest szyta pod moj gust. Na x360 nie narzekam bo konsola pod wieloma wzgledami zaprojektowana jest po prostu o wiele lepiej. Na gry na nia nie narzekam bo to nie fair. Za wyjatkiem paru tytulow ktore ostatnio wymienilem nic mnie tam nie interesuje. Ale to nie powod by hejtowac ten sprzet. Po prostu jestem graczej single playerowym. Gdybym namietnie gral po sieci to bez wahania kupilbym tylko x360. Takie jest moje zdanie bo taki mam gust i indywidualne preferencje. Nie narzucam nikomu racji i nie twierdze ze moja racja jest lepsza niz inna racja co Ty namietnie czynisz

Zupełnie jakby gadanina o wyższości konsol komukolwiek zmieniła upodobania. Jedni kupią PS3 a inni Wii. Nic do tego ma sprzedaż, oceny itp.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

PS3 jako konsola do gier i odtwarzacz Blu-Ray ostatecznie daje radę. Już pomijam ten fakt nierzadko gorszych jakościowi multiplatform (na szczęście nie jest to już obecnie taka plaga jak dawniej) ale exy są bardzo dobre, po za tym jest darmowa usługa sieciowa (lub też ta płatna, do wyboru). Także rzadko grywam online, ale nawet jeśli już zdecydowałem się na partyjkę w multi to nigdy jakoś problemów z tym u mnie nie było. Na X360 też jest trochę naprawdę mocarnych tytułów, które z chęcią bym sprawdził. Ale i tak mam w planach zakup X360.

Obie platformy mają coś ciekawego do zaoferowania i tyle. Mam nadzieję, że Sony w przyszłości nie powtórzy błędów z PS3. Na starcie konsola jawiła się jako multimedialny potwór, na którym w gruncie rzeczy niewiele dało się zrobić a ceny systemu były bajońskie. Przez kilka pierwszych miesięcy brakowało też solidnych system-sellerów (dopiero na przełomie sierpnia i września '07 dostaliśmy Heavenly Sword i Ninja Gaiden Sigma).

Tak, ale LBP jako pierwsza zrobiła to z takim impetem, głównie ze względu na czasy, w jakich się ukazała, czyli epoce Internetu, dzięki temu idea gry Play, Create, Share odniosła taki sukces. Co by nie mówić, nawet w pierwszym LBP lista stworzonych przez graczy poziomów praktycznie nie ma końca.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Gry w które aktualnie gra Mendrek XD (czyt. R&C All 4 One*)

*po konsultacji ze SzczurekBP

lub te w które gra w swojego najlepszego kolegi - wielkiego kolekcjonera gier na wszystkie konsole, który nie pożycza mu gierek by ten czasem nie opalcował ich kciukami

*kciukiem

Opublikowano

Graficznie:

Halo 4 > Crysis 2 > Killzone 3

Ciekawe czy Crytek przebije 343, w sumie nie zdziwie sie, to sa rownie wielcy magicy :)

PS. Smiac mi sie chce jak sobie przypominam niekonczace sie wywody ex-moderatora Grigoriego w wojnach, jakie to PS3 nie jest mocniejsze od 360tki i nic ladniejszego juz nie bedzie (to bylo ponad dwa lata temu chyba) xDDDDDDDDDD Krucjate prowadzil podobna do Mendrka :rofl2:

Opublikowano

W(pipi)ia mnie, ze ktos, kto robi siare na CALY SWIAT, dalej trolluje i banuje :confused:

Przeciez to jest poyebane na maksa!

Zeby nie bylo, ze offtop: lbp 5/10

Pozycja xboxa na swiecie niezagrozona.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Tu jest Console Wars!

A tak serio, to jestem ciekaw czy sam Tom Clancy gra w gry na podstawie swoich powieści.

Wątpię skoro od dawna ich już nie pisze(chodzi o powieści żeby nie było że gry :blum2: ) tylko sygnuje je swoim nazwiskiem.
Opublikowano

87 i wszystko w temacie

Opublikowano

mendrek przegrał console wars, alianci opanowali rynek, siły osi zostały wyeliminowane doszczętnie, a mendrek zszedł do podziemia

pozycja sony zagrozona

pozycja xboxa niezagrożona

Opublikowano

Ktokolwiek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Mendrek

Aha i LBPK 5/10

I tym wszystkim, którzy piszą, że Natala Draka jest lepsza od Halo, niech troszeczkę poczytają i zobaczą, że parę recenzji było manipulowane przez sony, mało tego te najgorsze zniknęły z metasyfukritika.

Opublikowano

Ja tak się przyznam, że przejrzałem liste ex'ów podczas ostatnich lat, to przeważnie w każdym roku jednak xbox wygrywa.. : /

Dopiero teraz to zauważyłem i tak jak byłem pewien, co do tego, że na kupię praktycznie od razu PS4 po premierze (oczywiście poczekałbym aż tam trochę stanieje, bo pewnie pierwsze ceny będą z kosmosu : D), to teraz już nie jestem tego pewien. + nie mam pewności czy sony ogarnie system internetowy, żeby chodził tak płynnie jak na xboxie (przecież te ładowanie trofeów to jakaś masakra).

Ale też z drugiej strony PS3 ma może mniej tych ex'ów i ogólnie wypada słabiej oprócz tej multimedialności (mało przydatnej zresztą), ale jakoś tak to jego exy bardziej mi przypadły do gustu:

- świetny Heavy Rain

- mistrzowski Journey

- przegenialny Demon's Souls

- Wipeout HD

I jeszcze mógłbym pewnie z kilka wymienić

Najlepiej pewnie będzie mieć dwie konsole, bo podejrzewam, że obie dostarczą sporo mega hitów na wyłączność, no ale tak jak mówiłem. Tak jak byłem pewien co do PS4, to teraz już nie wiem, po prostu po premierze poczekam trochę więcej czasu, przyjrzę się osiągom obu konsol i zobaczymy, która sobie lepiej radzi : )

Opublikowano

Halo zgniata Uncharted, a Forza GT.

3cfa60666620e9a71a541cb7a943adf1_original.gif?1352206577

Journey? Xbox w tym roku dostał kupę takich arcadów średnich lotów.

True story, te plejsztejszon 3 już od ponad roku nie istnieje, brak exów, graficznie słabo, mulitplatformy gorsze, online jak w xbox1, no ale gry w P+ dają ''za darmo'' na otarcie łez.

Opublikowano

mendrek przegrał console wars, alianci opanowali rynek, siły osi zostały wyeliminowane doszczętnie, a mendrek zszedł do podziemia

pozycja sony zagrozona

pozycja xboxa niezagrożona

Czy ty się przypadkiem nie powtarzasz?

Opublikowano

PS. Smiac mi sie chce jak sobie przypominam niekonczace sie wywody ex-moderatora Grigoriego w wojnach, jakie to PS3 nie jest mocniejsze od 360tki i nic ladniejszego juz nie bedzie (to bylo ponad dwa lata temu chyba) xDDDDDDDDDD Krucjate prowadzil podobna do Mendrka :rofl2:

Grigori był dobry, trochę niedoinformowany, ale nie taki beton jak Mendrek. Ale pamiętam jak kiedyś napisał, że za dwa lata to już nikt nie będzie X360 kupował bo PS3 będzie takie mega - te dwa lata upłynęły w lutym tego roku, a X360 po drodze zaliczył najlepszy rok w swojej historii :P

Od razu mi się przypomina, że Kinecta miał nikt nie kupić, a zeszło 20 mln :P Generalnie to zauważyłem jedną prawidłowość - jak na neogafie jest mega hejt na coś (przeważnie związany z X360), to póxniej to coś odnosi mega sukces - Kinect, Minecraft na X360 itp.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To mnie właśnie rozwalało i do tego jakiś czas temu piłem - to przekonanie, że PS3 jest o matko tak dużo lepsze od X360. Że jest mocniejsze (KZ2 wykorzystuje tylko 30% mocy konsoli, jeszcze niektórzy mi tłumaczyli, jak to się dzieje!), że ma tyle lepszych exów (a tutaj proszę, jak się porówna listy exów to na dobrą sprawę jest po równo, ewentualnie PS3 ma lekką przewagę). To musi być straszne. Tyle obiecywania sobie, że jutro będzie lepiej, że przecież jeszcze jest 5 niewykorzystanych rdzeni, że 30% mocy i w ogóle CELL... A tutaj nic :(. X360 kosi rok po roku, PS3 wiecznie na szarym końcu, zmierch generacji już za rogiem a PS3 dostaje crapy na 5/10, a jedyne dobrze zapowiadające się gierki zaliczają kolejną obsuwę xDDD.

EDIT: Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jeszcze jakiś czas temu za tą "przyjemność" posiadania PS3 trzeba było bulić 2x więcej (xD) od X360. Teraz też jest taniej, ale różnica na szczęście trochę się zmniejszyła.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

TLG musiało zaliczyć obsuwę bo inaczej boty mnie mogły by wpisać go na liste exów przy swoich smirowych porównaniach gier zapowiedzianych na dany rok... a wpisują go od czerwca 2009

Opublikowano

Tak szczycicie się niewiele lepszą sprzedażą Xboxa 360, a poczekajcie jeszcze trochę jak PS3 zostanie w pełni złamana, a to praktycznie już prawie nastąpiło. Spokojnie.... Jestem pewny, że PS3 wygra z Xboxe 360. Kwestia czasu.

Opublikowano

przecież już jest złamana ... i czekamy i czekamy i czekamy .... i może koło 2018 ... sie doczekamy

Opublikowano

Czyli co, PS3 "wygra" dopiero jak kupią ją piraci? Faktycznie, fantastyczne zwycięstwo :). Przecież ona nawet teraz, kiedy praktycznie gierki za darmo się dostaje (PS+), przegrywa.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

przecież już jest złamana ... i czekamy i czekamy i czekamy .... i może koło 2018 ... sie doczekamy

Nie jest jeszcze w pełni złamana. Niedługo to nastąpi, a gwarantuje Tobie, że sprzedaż podskoczy.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Dixi, ale wiesz, że piractwo na X360 to margines i to nie ono świadczy o sile marki? Bardzo dużo gier sprzedaje się lepiej na X360.

Może i "wygra" ale jak już nikogo to nie będzie obchodzić. Już wiele razy pisałem o tym, Microsoftu już nie obchodzi tak bardzo liczba sprzedanych konsol bo wiedzą, że na tym etapie generacji dodatkowe miliony wcale nie przekładają się na jakąś wielką wzwyżkę sprzedaży gier - chociażby z powodu milionów używek kursujących w obiegu. Teraz maksymalizują zyski ze sprzedaży konsol, mogą sobie na to pozwolić bo PS3 nie jest już dla nich żadnym zagrożeniem pomimo darmowego online i większej ilości wydawanych ex'ów.

Prosty przykład - Halo 3 sprzedało się ok. 11 mln, a gra startowała jak X360 było 3x mniej niż teraz. Halo: Reach ok. 9-10 mln kiedy jest 70 mln konsol na rynku.

Liczba konsol na rynku miała znaczenie 3 lata temu, teraz już praktycznie nic nie znaczy bo X360/PS3 jest 140 mln a sprzedaż gier leci na łeb na szyję. Microsoft jak widać doskonale rozumie ten mechanizm.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie jest jeszcze w pełni złamana. Niedługo to nastąpi, a gwarantuje Tobie jak sprzedaż podskoczy.

a jak pisze ze biedaczki się interesują psczy (bo nie stac ich na pożądną usługe sieciową, i składają się na gierki) to jest jakiś rage ... a tu proszę, złodziejstwo jedyną szansą dla skośnych ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.