Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Zawsze to coś ;)

Zwłaszcza FTL mnie ciekawi, dużo dobrego słyszałem o gierce trzeba będzie ją kiedyś obadać.

Ja kupiłem na fali zachwytów i po 30 minutach praktycznie zasypiałem z nudów. Wiem, mało grałem, ale absolutnie nie widziałem kierunku, w którym ta gra mogłaby się rozwinąć by czymś jeszcze mnie zaciekawić.

Ale może to ja się nie nadaje do takich gier.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

A ja mam takie pytanko, bo chyba coś mi umknęło. Parę tygodni temu M$ miał się pochwalić sprzedażą Xa w Polsce. Były na forumku jakieś zakłady, licytacje itd., a nie zauważyłem żeby ktoś tutaj te dane podał. M$ się wycofał?

Opublikowano

Pochwalił się,ale nie powiedzial ile konkretnie sie sprzedalo tylko jakimś procentami rzucał xD

Opublikowano

To, że zdobyly popularnosc nie znaczy, ze sa mainstreamowe typie... Jeszcze nie wiadomo co ta mainstreamowosc mialaby niby znaczyc. Jak na moje to "mejnstrimowe" jest bieganie lysym chlopkiem po korytarzach i walenie kill streakow.

6879191848_2ec5a643eb_z.jpg

Jezeli to jest mainstreamowe to wez mi pokaz wiecej takich gier.

Chodzi mi raczej, że każdy kto choć trochę interesuję się grami to słyszał o takim journey czy fez. Oczywiście nie chodzi o to, że jest to kaliber call of duty tylko w dystrybucji cyfrowej, ale nie są to jakieś totalne indie robione przez jednego grubego nerda w piwnicy, gdzie o jego grze słyszało może 5 osób plus mama z którą mieszka.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Wszystkie te tytuły są mainstreamowe do (pipi)y nędzy przecież. Bardziej lub mniej, ale jednak są. Nie byłoby ich na tej liście gdyby usłyszała o nich garstka nerdów.

Jestem skłonny nawet powiedzieć, że (nie)mainstreamowymi grami mogą być produkcje Sudy51 ale też tak nie est. Ciąglę gdzieś się o nich słyszy.

Opublikowano

A ja mam takie pytanko, bo chyba coś mi umknęło. Parę tygodni temu M$ miał się pochwalić sprzedażą Xa w Polsce. Były na forumku jakieś zakłady, licytacje itd., a nie zauważyłem żeby ktoś tutaj te dane podał. M$ się wycofał?

Były podane dane z ... Komputronika i Media Expert ( :rofl2: ) że nastąpił wzrost sprzedaż o 300 % w stosunku do zeszłego roku, wprawdzie dzięki Kinectowi ( ale to nieważne xD ), wniosek był taki że Xbox lyderuje na polskim rynku. Nie było ani jednej cyfry, same procenty.

( Jak to przeczytałem, od razu przypomniały mi się komunistyczne komunikaty w stylu ,, nasza produkcja wzrosła o połowę więcej niż krajów zachodnich ,, , ale faktu że kraje zachodnie ją miały kilkunastokrotnie większą, o tym zapominali powiedzieć.

Ergo - im mniejsza liczba początkowa, tym łatwiej wykazać wzrost. Np. masz 1 złocisz, dostajesz drugi i masz wzrost o 100 %, ktoś z 10 złotymi ma tylko 10 % wzrostu. No ale masz 10 - krotnie większy wzrost :D )

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie te tytuły są mainstreamowe do (pipi)y nędzy przecież. Bardziej lub mniej, ale jednak są. Nie byłoby ich na tej liście gdyby usłyszała o nich garstka nerdów.

Czyli wedlug Ciebie istnieja gry mainstreamowe oraz gry w ktore gra garstka nerdow?

Mozesz mi powiedziec w ktora kategorie zalicza sie taki Legend of Grimrock? 600 tysiecy opchnietych egzemplarzy, calkiem niezle jak na 4 osobowe studio. Rodzaj gry niszowy to i wiekszosc ludzi nie slyszala. Wiec, mejnstrim czy gra dla nerdów?

Opublikowano

Mirski w wywiadze tym dla PSXE też mówił o liderowaniu w 2012. Jednak nie rozumiem czemu żadnymi liczbami się nie pochwalili, bo raczej jest czym?

Jakby było czym to by powiedział, Bali sie konfrontacji z Sony wiec napisali o procentach zeby lepiej wygladało.

Co mieli powiedziec. Sprzedalismy w Polsce 200k X360 - to by ich obsmiali, bo Sony juz jakis czas temu komunikowało o 500k w Polsce

Opublikowano

Mirski w wywiadze tym dla PSXE też mówił o liderowaniu w 2012. Jednak nie rozumiem czemu żadnymi liczbami się nie pochwalili, bo raczej jest czym?

Czy czasem te ich "liderowanie" nie odnosiło się właśnie tylko do sprzedaży konsol w Komputroniku i Media Expert aniżeli całego Polskiego rynku ?
Opublikowano

Chyba możemy rozpocząć listę komercyjnych wpadek 2013 roku - DMC (pierwszy tydzień w UK) - ok. 35% DMC4.

Opublikowano

aż tak słabo? myślałem, że sama magia tytułu pociągnie za sobą sprzedaż. Do tego mimo obaw doszły też dobre oceny i ogólnie przychylność graczy do niego. Nie powiem, jestem zaskoczony. Tym bardziej, że wychodził jako pierwszy przed MGR i GoW:A

Opublikowano

Na jaka sprzedaz liczyl Capcom po zmianie developera ? 5 milionow ? xDDDDDD

Opublikowano

Moim zdaniem im bardziej się jakąś markę zaniedbuje, to tym większe szanse, że jak już wyjdzie kontynuacja, to już mało kogo będzie obchodzić. DMC wyszło ponad 4 lata po DMC4 - może gdyby w międzyczasie wydali jeszcze jedną część, to sytuacja byłaby zupełnie inna, ale teraz to sobie można gdybać.

No na neogafie coś pisali o 4-5 mln :P

Opublikowano

ogólnie przychylność graczy do niego.

ta przychylność zaczęła narastać dopiero przy pierwszych opiniach graczy, wcześniej był sam hejt.

Opublikowano

Na jakąkolwiek, bo sami nie mieli pomysłu i olaliby serię.

I sprzedaż pewnie nadrobią dzięki dobrym opiniom krążącym wokół gry, bo że w pierwszym tygodniu ludzie byli sceptyczni, to się nie dziwie.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Jeśli sprzedaż nie skoczy, to pewnie zapomnimy o Enslaved 2 :( W zasadzie to nie wiadomo nawet jak skończy NT.

Opublikowano

Na jakąkolwiek, bo sami nie mieli pomysłu i olaliby serię.

Wut? DMC4 sprzedalo sie swietnie, ale Capcom jak wiadomo to pazerne dzifffki i od poczatku liczyl, ze dzieki zmianie developera i zrobieniu gry mniej japonskiej, trafi do wiekszej ilosci graczy - prognozowali, ze dzieki temu sprzedadza ponad 5 milionow sztuk xD To byl wlasnie powod, a nie brak pomyslu.

PS. No a teraz faktycznie, licza na jakakolwiek sprzedaz lol

Opublikowano

To już chyba drugi raz ktoś tak pisze, albo to ten sam artykuł przetworzony? Bo ja sam kiedyś coś podobnego wklejałem.

Tak czy owak - mało prawdopodobne, chyba że faktycznie te wpływy z dywizji konsolowej nawet jeśli są spore, to są zbyt małe by nakarmić żołądek MS-u, który może przenieść te zasoby w bardziej dochodową gałąź?

W każdym bądź razie nie pierwszy i nie ostatni argument, by wstrzymać się z kupnem następcy Xboxa 360.

Opublikowano

W każdym bądź razie nie pierwszy i nie ostatni argument, by wstrzymać się z kupnem następcy Xboxa 360.

Sony ledwo co zipie finansowo, ale lepiej sie wstrzymac z kupnem nowego X'a (o ktorym nic nie wiadomo) ... je.bnij sie w ten pusty czerep.

Opublikowano

A jakie są te inne argumenty, które przemawiają, żeby to akurat nastepnego xa nie kupować?

Acha, teraz zauważyłem, że to post Mendrka

Opublikowano

Tak czy owak - mało prawdopodobne, chyba że faktycznie te wpływy z dywizji konsolowej nawet jeśli są spore, to są zbyt małe by nakarmić żołądek MS-u, który może przenieść te zasoby w bardziej dochodową gałąź?

Tu nie idzie o sam ms, a o inwestorów, którzy zapewne są przerażeni rozmiarami pogromu windy na smartfonach i tabletach (nie wiem, jak tv smart).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.