Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

A co na 3DSa zapowiedzieli? Bo może bym odkurzył mojego

Pokemony. To jest dla mnie argument konieczny i zarazem wystarczający, by chcieć 3DS-a.

A, nie mówiąc o tym, że jeszcze bodajże Monster Hunter na 3DS-a ma być. To już w ogóle :).

YETI, o chvj Ci chodzi z tą grafiką? Jest prześliczna. Monster Huntery zawsze prezentowały się świetnie. No chyba nie liczyć polygonów na ekranie? Bo tak to wygląda. Nie ma tyle polygonów co na PS3, nie jest ładne. OMG.

ej, ale ten monster hunter wygląda jak średnia graficznie multiplatforma

Lekko poprawiona wersja 3-letniej gry na poprzednią generację konsoli nie wygląda jakby była robiona na UE4? SZOK.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

237265_o.gif

Ja też nie mogę się doczekać nowego GoW. :]

Ileż można grać ciągle w to samo? Kratos się już przejadł i zrobili z niego tasiemca i kotlecika.

Opublikowano

To samo można napisać o każdej większej serii.

Edytowane przez YETI

Opublikowano
  • Autor

Jak kiepsko? A Mario Kart? A nowe Wii Party U? Przecież jeszcze jest Lego City, które już niedługo, Pikmin. Wiadomo, nie są to gry pokroju Mario, ale to komercyjne pewniaki. Więc nie jestem przekonany, czy Mario 3D jest w tym roku Nintendo potrzebny

Żadna z tych gier nie skłoni chyba nikogo w tym temacie do kupna Wii U, bądźmy szczerzy. Wiec tak, jak dla mnie słabo.

Opublikowano

A jaka gra na WiiU skłoniłaby Mendrka, Yetiego, czy innych betonów do kupna konsoli Nintendo? No właśnie.

Pisałem o komercyjnym aspekcie tych gier. Ja nie kupię żadnej z nich

Opublikowano

@YETI

Nie o każdej, o CoD tak, o God of War też IMO, ale o GTA imo nie gdyż każda część to odrębna historia z innymi bohaterami, każda jest na swój sposób innowacyjna i kształtuje pojęcie dobry sandbox(niby w codzie też są inni bohaterowie, ale jak wiadomo jest trylogia MW i 2xBO gdzie postaci się powtarzają no i w ogóle z części na część coraz gorszy szrot wychodzi). Natomiast God of War, zrobili trylogię i cacy, była i jest świetna, bawiłem się niesamowicie, a potem prequel, prequel prequela i tak wydumują, aby kosić $$$. Ja chcę nowych marek jak TloU, Beyond, watch dogs.

Edytowane przez suteq

Opublikowano
  • Autor

A jaka gra na WiiU skłoniłaby Mendrka, Yetiego, czy innych betonów do kupna konsoli Nintendo? No właśnie.

Pisałem o komercyjnym aspekcie tych gier. Ja nie kupię żadnej z nich

Niewątpie, że ludzie to wykną, ale może przypomne pytanie bo sie zamotałeś nieco.

Czy poza tragicznymi postami Yetiego (Kratos > Mario itd), brandzlowaniem się Figaro a głupotami gregza znajdę jakieś konkretne posty nt. line-upu WiiU i z argumentami ZA kupnem tego sprzętu pod koniec 2013? Bo przejrzałem pare stron i jedyne co zauważyłem to Xenogears 2 i remake Zeldy - to o to cały ten raban?

I prosze nie przywołuj Yetiego czy Mendrka bo to nie sa osoby do rozmowy.

Opublikowano

A co na 3DSa zapowiedzieli? Bo może bym odkurzył mojego

Pokemony. To jest dla mnie argument konieczny i zarazem wystarczający, by chcieć 3DS-a.

A, nie mówiąc o tym, że jeszcze bodajże Monster Hunter na 3DS-a ma być. To już w ogóle :).

YETI, o chvj Ci chodzi z tą grafiką? Jest prześliczna. Monster Huntery zawsze prezentowały się świetnie. No chyba nie liczyć polygonów na ekranie? Bo tak to wygląda. Nie ma tyle polygonów co na PS3, nie jest ładne. OMG.

ej, ale ten monster hunter wygląda jak średnia graficznie multiplatforma

Lekko poprawiona wersja 3-letniej gry na poprzednią generację konsoli nie wygląda jakby była robiona na UE4? SZOK.

no szok że na konsole "nowej generacji" wypuszczają lekko poprawiony port 3 letniej gry która nawet w czasie premiery wyglądała słabo. do tego kolejny monster hunter bez normalnego online.
Opublikowano

@YETI

Nie o każdej, o CoD tak, o God of War też IMO, ale o GTA imo nie gdyż każda część to odrębna historia z innymi bohaterami, każda jest na swój sposób innowacyjna i kształtuje pojęcie dobry sandbox

Że niby co ? Każda odsłona GTA innowacyjna ? :rofl2:
Opublikowano

@YETI

Nie o każdej, o CoD tak, o God of War też IMO, ale o GTA imo nie gdyż każda część to odrębna historia z innymi bohaterami, każda jest na swój sposób innowacyjna i kształtuje pojęcie dobry sandbox

Że niby co ? Każda odsłona GTA innowacyjna ? :rofl2:

No bardziej niż god of war.

Opublikowano

God of War 3 przynajmniej nie bylo nudne jak przehajpowane GTA IV

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

GTA IV przynajmniej nie bylo nudne jak przehajpowane God of War 3

fix'd

Opublikowano

Może źle się wyraziłem.

Każde GTA jest inne od poprzedniego, przebija je pod innymi względami. Jak w GTA 3 mieliśmy historię i jakby pierwszą "poważną" fabułę, widok 3D, tak w VC luzacki klimacik, assety, motory, przez SA (ogromna mapa, samoloty) przez GTA4+EFLC(poważna fabuła, fizyka, małe, ale bogate w detale miasto). I każde GTA jest kompletnie inne od poprzedniego mimo, że opiera się na tych samych zasadach. Natomiast god of war, nie dość, że wygląda tak samo, gra się tak samo, bohater jest ten sam, to jeszcze niczym nie przyciąga IMO(jedynie trylogią).

Opublikowano

fix'd

gow3 przehajpowane. doskonały żart milordzie.
Opublikowano

strasznie sie nagrzałem na ni no kuni, rpg w starym stylu, wyglada na spokojna i piekna gre, coś w stylu okami, może jak bedzie 3.55 fix to zaczne miec troche czasu na granie ;/

80 h na przejscie, to mam grania na dwa lata, fuck next geny

Opublikowano

fix'd

Proszę cie Bluber. Nie rozśmieszaj mnie na wieczór.

Opublikowano

No ale spójrzmy prawdzie w oczy, GTA 4 owszem jest nudne w misjach, ale w GoW 3 początek jest mega, potem średnio/tylko dobrze i dopiero walka z Kronosem jest taka mega epicka.

W ogóle sam początek w GoW 3 do pierwszej walki jest osom, jak zobaczyłem tą słynną kwestię co mówi Kratos to nie mogłem się gry doczekać.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

i5yqCiuuqxQag.png

Może mendrolina ma taki sam, ekskluzywny deal z Sony tyle że na PS3?

tumblr_lzxqjqCCfU1qdbdo6.gif

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

django, fanom styka Rayman Legends, Yoshi, Zelda Wind Waker. A jak ktoś nie czuje klimatu to nic go nie przekona

Opublikowano

To nie jest niemożliwe, wystarczyłoby poszerzyć pule gier o te skierowane dla pozostałych graczy ( butthurt po Bayo 2 przykładem ). Juz to kiedys mowilem, że WiiU nie musi być Wii HD, wystarczy dodać parę multiplatform. Ni no Kuni mogłoby się prezentować na WiiU tak jak na PS3 i kolejny argument po stronie Nintendo.

Opublikowano

Jako fan Nintendo w to nie wierzę, a co dopiero jak ktoś fanem nie jest

Opublikowano

To ze ktos nie jest fanem nie znaczy że od razu hejtuje i życzy nagłej i bolesnej śmierci. Ponadto uważam, że to mogłoby wypalić, combo multiplatform i gier Nintendo to nie byle bzdura, przynajmniej dla mnie. Oczywiście największą ochotę mam na exy Sony w 2013, ale jeśli WiiU dostanie pare interesujacych mnie gier, a dla mlodego moglbym kupic te Mariany, to czemu nie. Naprawde nie kieruje sie zadna ideologia.Konsola jest mloda, kto wie jak to bedzie. Oczywiscie ludzie w BigN moga zrobic inaczej, zobaczymy jak bedzie.

Opublikowano

No ja poproszę o jeszcze link z jutuba, będzie równie pomocny w zauważeniu różnicy między 60 a 30 fps jak ten.

Przecież gołym okiem widać różnicę, no chyba, że ktoś ma problemy ze wzrokiem.

Opublikowano

fix'd

gow3 przehajpowane. doskonały żart milordzie.

Zagrałem po 3 latach po premierze bodaj, po 4 częściach, które ograłem na ps2 oraz psp i czekałem na opad szczęki a dostałem pierdnięcie bogłusława lindy (bezkitu grał ktoś w ogóle w pl dubbingiem?). Owszem grafika jest bardzo ładna, ale czy jest w tej grze coś więcej? Strasznie nudziły mnie te niby mega epickie walki z szefami, qte, cholernie głupie i pompatyczne cutscenki. System walki słabszy niż w God of War II (zubożony o kilka combosów), który i tak do jakiś technicznych nie należy (ot łupanka, żeby było fajnie i efektownie). Zagadki żenująco proste oraz słabe wykorzystanie gadżetów (np. trzewiki hermesa, których używamy raz czy dwa razy po tym jak je zdobywamy). Po tych wszystkich zachwytach po prostu się rozczarowałem. (jeszcze to zakończenie, chciałem sobie pie'rdolnąc w łeb jak słyszałem tą końcową gadkę).

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

bezkitu grał ktoś w ogóle w pl dubbingiem?

Ja gralem z PL dubbigniem bo nie dosc, ze sam kratos byl dla mnie najwiekszym idiota w gierkach video, to jeszcze ten murzynski ryk dodatkowo mnie dobijal. IMO Linda dal rade, w dupie mam hejterow. Dla mnie jeden z naprawde niewielu dubbignow, ktore podobaly mi sie bardziej niz oryginal.

No a jezeli chodzi o sama gre to trojka jest sporo gorsza od dwojki, a GoW2 zaliczylem dopiero po trojce wiec to dobitnie pokazuje jak slabo ta czesc wypada przy poprzedniej czesci (zadnej podjary jezeli chodzi o oprawe itp itd).

No ale tak czy inaczej Lords of Shadow jest lepsze i dwojka juz totalnie zgniecie ta serie o bialomyrzynskim retardzie.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.