Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Aha, spoko. Szkoda, że jakoś mnie ten tytuł znacząco nie jara. Choć zagrać kiedyś z pewnością będę chciał.

no szkoda
  • Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Według digital foundry god of war ascension to najładniejsza gra na konsolach.

http://www.eurogamer...-ascension-demo

Przeczytałem ten tekst dwa razy i nie ma żadnej wzmianki o najładniejszej grze na konsolach? Coś znowu kłamiesz. Jedyne co można wyczytać z tego tekstu: to może być najładniejsza gra na PS3. Reszta to Twoje wnioski a nie fakty.

Edit:

MaZZeo mnie ubiegł :D

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Czyli jako, że nie ma ładnych gier na 360 to nowy God of War jest najładniejszą grą na konsolach.

Opublikowano

Co do tego który tytuł na PS3 zostanie najlepszą grą na konsolę Sony w 2013 tego jeszcze nie wiemy.

Wiemy jednak która gra zostanie najlepszą pozycją na X360 w 2013. Będzie to... UWAGA... <tadum tadum>

... Gears of War: Judgement !!!

Gratulujemy zwycięzcy.

Opublikowano

Tak ,ale to byl mecz no - contest, bo zwyciezca walczyl sam ze soba. Coś w stylu ,, Kto wygra walkę Saleta vs Najman ? Polak " xD. A tak na serio, niech juz minie ta sroga zima i gierki wychodza.

Opublikowano

Mendrek baranie, najlepsza gra na 360tke (jaki i na PS3) bedzie multiplatforma, jaraj sie dalej exami pionku xD

Andrew naucz sie czytac xD

bezkitu grał ktoś w ogóle w pl dubbingiem?

Ja gralem z PL dubbigniem bo nie dosc, ze sam kratos byl dla mnie najwiekszym idiota w gierkach video, to jeszcze ten murzynski ryk dodatkowo mnie dobijal. IMO Linda dal rade, w dupie mam hejterow. Dla mnie jeden z naprawde niewielu dubbignow, ktore podobaly mi sie bardziej niz oryginal.

[*]

Gimbazo plusujta wiecej.

Opublikowano

Czyli?

Sry ale nie jestem na bieżąco jeśli chodzi o te "głośne hity".

Chyba chodzi o Gearsy Judgment, co prawda jeśli chodzi o graficzną masakrę to jest to wątpliwe, aczkolwiek gierka tylko utrwali pozycję lidera w gatunku i dalej będzie można mówić że są TPSy i są Gearsy :]

Opublikowano

Akurat Ins ma rację co do polskiego dubbingu GoWa, który był bardzo dobry i IMO poza Lindą także Żebrowski dał radę jako Herkules.

Opublikowano

Yup, rozumiem watpliwosci jezeli chodzi o Linde i oryginalny glos (przyzwyczajenie), ale Zebrowski rozjebal angielska wersje, tutaj nie ma o czym nawet dyskutowac.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Kwestia gustu, dla mnie Linda nie dał rady (z dwie jego kwestie mi się podobały), za to Żebrowski fajnie zagrał. Ogólnie cały dubbing stawiam daleko za oryginałem, ale postępy ciągle są.

Opublikowano

Linda jako Kratos to w moim odczuciu do tej pory jest jakiś kiepski żart, serio. Kratos ma głos nie do podrobienia, tak samo zresztą jak Snake. Dobrze, że mi powiedziałeś o tej zmianie języka w XMB bo w Duchu Sparty Lindy jako Kratosa nie mogłem słuchać.

Dotychczas najlepszymi polonizacjami z jakimi się zetknąłem jest oczywiście Uncharted 2 i nieSławny 2.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Uncharted 2 przykladem idealnego dubbingu ? Koncze dyskusje.

Opublikowano

Gow 3 to pierwsza i jedyna gra w jaką ciupałem z dubbingiem. Z całej serii grałem wcześniej tylko w jedynke więc nie miałem przywiązania do oryginalnego głosu, który imo był trochę ch,ujowy i barwa głosu Lindy bardziej mi pasowała.

Opublikowano

@Ins: Może nie idealnego ale ja pamiętam go bardzo dobrze. Tobie może Boguś w roli Kratosa pasuje ale mi już nie bardzo. Ja po prostu muszę mieć oryginalny głos Ducha Sparty i tyle. A największy zonk to był jak podczas normalnej gry w trakcie walki Kratos wydaje okrzyki pochodzące z oryginalnej ścieżki dźwiękowej.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Jezeli chodzi o mnie to "lubie" glos Lindy, a ten cyfrowy murzynski glosik kratosa od samego poczatku srednio mi pasowal i dlatego polski dubbing stawiam sporo wyzej od oryginalnej sciezki. Jezeli chodzi o Uncharted to nigdy nie lubilem Boberka w grach, ten glos zawsze jest dla mnie sztuczny, a caly dubbing brzmi jakby byl czytany z kartki. Niby ok, ale sluchac tego sie nie da. Infamous 2 ? Tutaj sie zgodze, swietny dubbing i Cole w angielskiej wersji wymieka.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja Lindy w roli Kratosa nigdy nie widziałem i jak tylko przed premierą God of War III dowiedziałem się, że to jego zatrudniono do roli Łysego to byłem pewny, że nie da rady. Przynajmniej w moich oczach. Żebrowski z kolei wypadł za(pipi)iście.

Opublikowano

W Niesławnym 2 te dwie laski po polsku to niezła padaka.

Szanuje dubbingi, ale oryginalna ścieżka zawsze będzie lepsza. Chociażby z tego względu, że dubbing zakłóca takie rzeczy jak muzyka czy dźwięki otoczenia.

Co do Lindy. Może się nie podobać, ale facet bardzo się przyłożył do roli Kratosa.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

W Heavy Rainie byl w miarę dobry dubbing. Ethan,Shelby bardzo dobrze,Madison ujdzie,Jayden też nie najgorzej,ale nie najlepiej

W ogóle nie wiem jak PL dubbing w ME2 może się podobać. Polski Shepard to jakaś padaka xD

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

W Niesławnym 2 te dwie laski po polsku to niezła padaka.

Racja, no ale lachony zawsze w polskiej wersji sa tragiczne <Cortana, Pandora, KLOEEEEE!!!)

Opublikowano

Dubbing w Uncharted to też lipton wg mnie. Tam dodatkowo jest uwypuklona przepaść tym, że ND nagrywa głosy bezpośrednio podczas kręcenia scenek. W SMS normalnie czytają z kartki.

Polskie głosy w inFamous (2) to kaszana z wyjątkiem głosu Cole'a. Najbardziej z dubbingów Sony, podobał mi się chyba ten w Heavy Rain. Dla każdego będzie inaczej, kwestia gustu. Ja zawsze preferuję oryginalną ścieżkę.

@Up

Kloe to największa wtopa Sony :D

Edytowane przez Square

Opublikowano

Jeszcze w styczniu powinno być wiadomo kto będzie w polskiej wersji TLoU. Ciekawe kogo dadzą jako Joela :)

Chociaż tutaj oryginału nie mają szans przebić. Głos Troya Baker'a jest zbyt zaje.bisty :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Andrew ogór, proszę nie wprowadzać wludzi błąd, gdyż DF pisze że to naładniejsza gra na PS3.

Skoro jest najładniejsza na ps3 to logiczne że jest najładniejszą grą na konsolach skoro żadna gra nie przebiła Uncharted 3.

Opublikowano

@Ins: oczy krwawia po raz kolejny jak piszesz o GoWach. W zyciu bym nie powiedzial, ze polska wersja jest lepsza od angielskiej ale prawda jest, ze Linda sie spisal. Tak samo w GoS.

W jednej grze w jaka gralem polska wersja miazdzy angielska i jest jedyna sluszna opcja. Wiedzmin 2 z oczywistych wzgledow.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Srednio lubie ta serie i zachwyty nad nia sa dla mnie niezrozumiale, szczegolnie biorac pod uwage fakt, ze jest tyle lepszych gier w gatunku ;P

PS.Trojke przeszedlem z dwoch powodow, oprawa i dubbing ;) Gdyby odjac te dwa czynniki to bym patykiem nie tknal.

Opublikowano

Dla mnie tam wcale nie musi być żadnych dubbingów, wystarczy wersja kinowa i tyle ode mnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.