Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Nie znoszę typów, co piszą: "ja wolę napisy, bo inaczej się psuję oryginał, twórca chciał przekazać coś innego, nie porywa, itd" XD

A prawda jest taka, że jak odrywasz ryj od obrazu, to omijasz większość smaczków całego dzieła.

Zawsze dubbing nr.1, nawet, jeżeli nie jest wybitny.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Szczególnie że poziom aktorów dubbingujących w Polsce jest taki wysoki że ja pjerdole.

Poza Boberkiem, które też już zbrzydł i można łatwo go rozpoznać to nie ma nikogo wyróżniającego się w Polsce który operuje swym głosem tak, że nadaje postaci indywidualny charakter. Usłyszysz znajomy głos to od razu ci się włącza myśl "o to <nazwisko> z gry/filmu x"

A teraz pomyśl że za tymi dwoma postaciami stoi ten sam facet

ec490ea1dbff10b3.jpg

Marcus_Fenix.png

Opublikowano

Polska scena dubbingowa wcale nie jest mała, ale jak się będzie pedantem, to i kolor postaci będzie przeszkadzał, ważne aby odpalić grę z odpowiednim nastawieniem, odcinając się od pozostałości.

Opublikowano

Zdunek zagraj w Halo 4 po pl zmienisz kur'wa zdanie xD

Opublikowano

problem w tym ze boberek jest (pipi)ym listonoszem i ma ryj conajmniej niewyjściowy, i jest karłem, dokładnie odwrotnie niż Drake.

Linda jest bogiem polskiej kinematografii i niczego sie nie boi, jego postacie zawsze piją wódę i ruch,aja panienki, na tyle pasował do kratosa, ze czekałem aż powie afrodycie ze jest stara du.pą.

Opublikowano

bo halo4 odzwierciedla stan polskiej sceny dubbingowej, wiadomo nie od dziś

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

bo halo4 odzwierciedla stan polskiej sceny dubbingowej, wiadomo nie od dziś

jezus gó'wno mnie obchodzi scena dubbingowa w polsce, nie potrafie się wczuć jak słysze jakieś postaci z rodziny zastępczej czy innych cyganów (chociaż p.fronczewski w baldurach albo tormencie spoko), generalnie starsznie załosnie to brzmi, głosy czesto nie pasują do twarzy totalnie (no akurat u master chiefa to nie był problem).

Opublikowano
problem w tym ze boberek jest (pipi)ym listonoszem i ma ryj conajmniej niewyjściowy, i jest karłem, dokładnie odwrotnie niż Drake.

to tak jak krystyna czubówna, jej problem to to , że nie łazi po dżungli nie mając kontaktu z małpami

Linda jest bogiem polskiej kinematografii i niczego sie nie boi, jego postacie zawsze piją wódę i ruch,aja panienki, na tyle pasował do kratosa, ze czekałem aż powie afrodycie ze jest stara du.pą.

przypominasz tych ludzi co łażą za grabowskim i wołają ferdek cycu. i nie, postecie lindy nie zawsze piją wóde i ruc,hają panienki, na szybko można wymienić tato, wszystkie jego filmy z przed wczesnych lat 90 i role teatralne. zresztą albo się intuicyjnie potrafi odsaparować aktora od cech postaci odgrywanych przez niego wcześniej albo nie i elijah wood to frodo i ch,uj

jezus gó'wno mnie obchodzi scena dubbingowa w polsce, nie potrafie się wczuć jak słysze jakieś postaci z rodziny zastępczej czy innych cyganów (chociaż p.fronczewski w baldurach albo tormencie spoko), generalnie starsznie załosnie to brzmi, głosy czesto nie pasują do twarzy totalnie (no akurat u master chiefa to nie był problem).
ale sugerowałeś zdunkowi że zmieni zdanie o polskiej scenie dubbingowej pod wpływem halo4 na co odpowiedziałem więc nie wiem troche o co ci chodzi

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Szczególnie że poziom aktorów dubbingujących w Polsce jest taki wysoki że ja pjerdole.

Poza Boberkiem, które też już zbrzydł i można łatwo go rozpoznać to nie ma nikogo wyróżniającego się w Polsce który operuje swym głosem tak, że nadaje postaci indywidualny charakter. Usłyszysz znajomy głos to od razu ci się włącza myśl "o to <nazwisko> z gry/filmu x"

A teraz pomyśl że za tymi dwoma postaciami stoi ten sam facet

ec490ea1dbff10b3.jpg

Marcus_Fenix.png

Dodaj jeszcze

1283401769_joker-redhood.jpg

I

tumblr_m2tk3mwiQ31r4q7peo1_500.png

Pierwszy raz sie z toba Mazzeo zgadzam

Opublikowano

przypominasz tych ludzi co łażą za grabowskim i wołają ferdek cycu.

ja wołam Gebels.

W tato na pewno ruchał panienke, a czy nie pił? puknij się, Linda pije w kazdym filmie, po porstu czasami te sceny sa usuwane.

haha

http://www.youtube.c...kDC_bTC4#t=149s

2 minuta filmu i już flacha

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Nawet w reklamie pije, tylko że geriavit.

Opublikowano
Nigdy, KURWA NIGDY banda pionków z Polski nie zrobi podkładu lepszego od oryginału, czemu to dla niektórych tak trudno ogarnąć? O dubbingu gier i doborze aktorów w oryginale decydują sami twórcy gry, reżyserzy którzy przeprowadzają casting i decydują się na daną osobę ze względu na zdolności i dopasowanie do postaci. U nas też są castingi, z tymże kierują nimi marketingowcy dla których najważniejsze są nazwiska które potem można na(pipi)ć na okładce gry obok znaczka pe el (pozdro Sony Polska).

Magik wspomniał o dobrym dubbingu Wiedźmina 2, nie słyszałem go ale wierze że taki właśnie jest. Wiecie dlaczego? PROTIP: bo to gra robiona w Polsce.

Inna sprawa to nie wiem jak was może nie irytować słuchanie kwestii które nijak mają się do poruszania się ust postaci.

ENG + Napisy PL uber alles

The longest journey, polska wersja była świetna. Polecam również warcraft 3, tam się również mega postarali

Opublikowano

(pipi)cie smuty. Boberek sie skonczyl, choc niewatpliwie talent do dubbingu ma. Jednak on jest wszedzie i tym sam sie zabil.

Kto jest najlepszym dubbingowcem w Polsce? Jak dla mnie Rozenek, Banaszyk i Zbrojewicz.

Mazzeo, zagraj w W2 tylko po polsku, polski dubbing jest o kilka klas lepszy od angielskiego dlatego, ze to nasz jest oryginalny.

Opublikowano

Najlepszym dubingowcem jest Wieprzewski

edit. Andrew- to już ktoś wstawiał (chyba Maz lub Daddy)

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Gears of war Judgment ma ponad 10 razy mniej preorderów niż Gears of War 3. Amerykanie muszą bardzo nie lubić People Can Fly.

GoWJudgementvsGoW3.png

Opublikowano

I ktoś pisał że VGChartz ma nieaktualne dane i nie warto się nimi sugerować

Opublikowano

Ta tabelka już była więc nie zabłyśniesz w towarzystwie :(

Tabelka była kilka ze 3 miesiące temu więc dużo osób myślało że mała liczba preorderów wynika z niedawnej premiery gears of war 3. Tymczasem 9 tygodni przed premierą GOW Judgment ma zaledwie 70 tysięcy preorderów a GOW 3 miało w tym samym czasie prawie milion.

Opublikowano

VGChartz ma zawsze nieaktualne dane jeśli sa na niekorzyść M$

Opublikowano

ale serio ludzie podniecają się raczej numerkami w tytule raczej. Ile preoderów ma Gow:A bo coś mi się wydaje, że mniej niż God of War III.

Opublikowano

ale serio ludzie podniecają się raczej numerkami w tytule raczej. Ile preoderów ma Gow:A bo coś mi się wydaje, że mniej niż God of War III.

O połowe mniej 300k vs 150k dla GoW 3

Opublikowano

Trochę cyferek dla sonybotów podniecających się sprzedażą i vgchartzem

Mario Kart Wii 33 miliony

NSMB Wii 26,5 miliona

Smash Bros. Brawl 11,5 miliona

Super Mario Galaxy 10,5 miliona

Super Mario Galaxy 2 7 milionów

Zelda Twilight Princess 7 milionów

Donkey Kong Country Returns 6 milionów

Pohandlujcie z tym. Żaden ex z PS3 nie przekroczył 10 baniek. Wśród 5 najlepiej się sprzedających gier 4x CoD i GTA.

Opublikowano

Mario Kart Wii 33 miliony

Hardcore gaming to promil prawdziwych graczy :(

Opublikowano

Nie wypisywałem WiiShitów. To poszło w jakiś kosmicznych ilościach. A Mario Kart to gra jednak, a nie jakaś popierdółka dla casuali

Opublikowano

Nie wypisywałem WiiShitów. To poszło w jakiś kosmicznych ilościach. A Mario Kart to gra jednak, a nie jakaś popierdółka dla casuali

Niektórzy wrzucają wszystkie gry od Nintendo do jednego wora, to co się dziwić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.