Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

w sumie to ps3 dostanie jeszcze pare innych ekskluzywnych tytułow poza tlou

zdaje sie że xboty doczekały sie swojego mendrka

Napisz playslejwie co jeszcze PS3 dostanie.

M$ mistrzowsko zakombinował z Kincetem i choć słynny Project Natal nie okazał się takim cudem to i tak opchnięto stosownie dużą ilość kontrolerów i konsol w zestawach. Dzięki temu też przedłużono żywot i dobrą sprzedaż X360. W latach 2010/2011 konsola świetnie schodziła ze sklepowych zapasów. Także promocja była bardzo dobra.

Tak, mistrzostwo pelna geba, zarzneli wlasna konsole, bo pozbyla sie np Mass Effect (teraz jedynka dali na PSN) i ost poltora roku to jakas kpina pod wzgledem gier. Multi nie licze.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Mnie ciekawią roczne wpływy na konto firmy z Redmond z samego pakietu Xbox Live. Nie wiem tylko jaki % użytkowników X360 korzysta z tej usługi. Pamiętam te śmieszne przechwałki lamusów z Sony o 70 mln kont PSN, z czego konsola może ich mieć 16. A ludzie zakładali te konta, żeby mieć gry ze składki PSN.

Microsoft zarabia nawet na sprzedanych egzemplarzach dzięki Xbox Live. Sony niby też dzięki PS Plus ale w tym przypadku usługa jest opcjonalna.

Kiedyś, jeszcze ze dwa lata temu, podawali ilu pełnym rocznym subskrypcjom równają się rocznie sprzedane abonamenty. Wtedy wychodziło, że sprzedawali rocznie abonament Gold, który równał się ok. 20 mln rocznych subskrypcji. Ale to też nie znaczyło ile ludzi tak naprawdę kupowało golda, bo jeden mógł kupił 12 miesięcy i to = jednej rocznej subskrypcji, a dwunastu mogło kupić w ciągu roku tylko 1 miesiąc, co też = jednej rocznej subskrypcji.

Teraz podają tylko, że np. sprzedali abonamentu więcej o 15% niż rok wcześniej. Podają też, tak jak ostatnio, ile mniej więcej ludzi aktywnie korzysta z Xbox Live, ostatnio było to ok. 40 mln.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Thx, Don

@luck: No wlaśnie, sam pomyśl. X360 w tym czasie stracił takie exy i nie przeszkodziło to w dobrej sprzedaży. Kinect zrobił swoje i dlatego tutaj uważam, że Microsoft poradziło sobie świetnie. Nie zapominaj o trzecich Gearsach w 2011 i paru blockbusterach z ubiegłego roku. Słyszałeś może o Halo 4 o Horizon?

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Co dostanie?

Beyond,TLOU,God of War,Puppeter,Rain,Until Dawn,Yakuza 5 i pewnie coś ominełem

Opublikowano

Tak slyszalem, tu i tu mam calaka :D

Ale to za malo. Dwie swietne gry + perspektywa jednych girsow w prawie 2 lata, to slabo.

Troche syt jak u Nintendo. Czekasz 2 lata na Zelde...

Zreszta, syt exow sie wymieszala strasznie, bo w poprzedniej gen byla duza wyliczanka exow na kazda konsole, aktualnie te exy(warte w ogole uwagi i czasu) liczymy na palcach jednej reki.

MGS na konsoli MS :o Albo Final Fantasy?!

Opublikowano

Nie no, wiadomo, że na ten rok ofensywa exów od Sony bije X360 na głowę. Natomiast pamiętajmy, że w roku ubiegłym było trochę inaczej, na korzyść M$.

A co do Nintendo to dla mnie Wii pod względem exów i tak przoduje i nic tego nie zmieni. Kto grał w MP3: Corruption czy Skyward Sword lub Mario Galaxy wie o co biega. A na wakacje biorę się za Donkey Konga, gra-kozak z tego co widzę.

Opublikowano

Ale trzeba przyznac, ze X360 odniosl w sumie spory sukces w Polsce, kraju gdzie konsola = Playstation. Wchodze ostatnio do Media Expertu na dzial z grami i wystawionych pudel z Xboxami, gier na niego bylo znacznie wiecej i byl lepiej widoczny niz polozone w kacie PS3. Bylo rowniez stanowisko, na ktorym mozna pograc w Forze Horizon (wczesniej byla to FM4). Widac, ze Polacy zaczeli zauwazac inne konsole, niz te od Sony, co bardzo cieszy.

Opublikowano

Microsoft też wreszcie wraz z X360 przyznał się w Polsce do własnej marki. Firma i tak dobrze weszła w rynek konsol, nawet z pierwszym Xboxem, który sprzedał się chyba tak jak GameCube będący przecież konsolą Nintendo, firmy z wieloletnim doświadczeniem. X360 ostatecznie utrwalił pozycję na poletku konsolowym.

Opublikowano

Polityka MS jeśli chodzi o wspierane przez nich gry jest taka:

- konsolidacja dużych środków wokół największych marek takich jak: Gears, Forza, Halo czy Fable.

- aktywne współfinansowanie mniej kosztownych gier wydawanych na XBLA.

Co to daje w praktyce? Nie ma powtórki z rozrywki, że trzeba zamykać studia (Ensemble) albo je całkowicie reorganizować (Rare) bo przynosiły same straty i nie trwonią ogromnych sum na projekty skazane na porażkę (Too Human). Środki są kierowane dokładnie tam gdzie jest na nie zapotrzebowanie. To im na dzień dzisiejszy najlepiej wychodzi.

Z początku spore środki włożyli w przypodobanie się jak najszerszemu gronu graczy co prowadziło do strat i tak dawne starania w bardziej ryzykownych obszarach (jRPG czy pierwsze gry Rare) zajęły gry z XBLA. Patrząc po tym co niektórzy developerzy potrafią zdziałać w tym obszarze - było warto.

Opublikowano

Co dostanie?

Beyond,TLOU,God of War,Puppeter,Rain,Until Dawn,Yakuza 5 i pewnie coś ominełem

sly
Opublikowano

Prosze cie.....

Puppeter-?! LBP, sprzedalem po godzinie, a gralem moze 30 minut.

Rain- co to?

UD-odp na Alan Wake?

Yakuza- jaj mi to nie urwalo, sle Sleeping Dogs byl ok, a klimaty podobne.

GOW- po ost czesci i dwoch na PSP juz nie mam ochoty w to grac.

Beyond- poczekajmy az sie pojawi, zebym tylko nie usnal jak przy Heavy Rain.

Jedyny godny EX ktorego mozna zazdroscic, to TLOU- ale to IMO.

Co nie zmienia faktu, ze jak pisza poprzednicy. Ten rok jest rokiem PS3. Xbox wypada tutaj marnie.

Ale to nic, ze przez pierwsze lata Xbox gniotl Sony :)

Opublikowano

Ale trzeba przyznac, ze X360 odniosl w sumie spory sukces w Polsce, kraju gdzie konsola = Playstation. Wchodze ostatnio do Media Expertu na dzial z grami i wystawionych pudel z Xboxami, gier na niego bylo znacznie wiecej i byl lepiej widoczny niz polozone w kacie PS3. Bylo rowniez stanowisko, na ktorym mozna pograc w Forze Horizon (wczesniej byla to FM4). Widac, ze Polacy zaczeli zauwazac inne konsole, niz te od Sony, co bardzo cieszy.

raczej MS sie skumał z nimi :P

Dzieki temu, ze xbox jest tak eksponowany a ps3 sprzedawane spod lady mogą sie potem chwalic ze sa najpopularniejsza konsola w Polsce i ich sprzedaz rosnie o duzo rok do roku ( potem malym drukiem dodane, ze dotyczy media expert) ;)

Opublikowano

w MediaExpert jak i innych rtv wystawione jest to co "góra" rozkarze czyli to czy polacy zaczeli cos innego od Plejaka dostrzegac nie ma tu znaczenia.

Opublikowano

Polityka MS jeśli chodzi o wspierane przez nich gry jest taka:

- konsolidacja dużych środków wokół największych marek takich jak: Gears, Forza, Halo czy Fable.

- aktywne współfinansowanie mniej kosztownych gier wydawanych na XBLA.

Co to daje w praktyce? Nie ma powtórki z rozrywki, że trzeba zamykać studia (Ensemble) albo je całkowicie reorganizować (Rare) bo przynosiły same straty i nie trwonią ogromnych sum na projekty skazane na porażkę (Too Human). Środki są kierowane dokładnie tam gdzie jest na nie zapotrzebowanie. To im na dzień dzisiejszy najlepiej wychodzi.

Polityka jak najbardziej na miejscu w dzisiejszych czasach jednak muszę teraz oddać hołd dla Sony za inicjację wielu nowych marek w ostatnich latach i dobre wsparacie dla swoich studiów 1st party. Pamiętacie jak Evolution Studios było prawie do zamknięcia po nieudanej premierze dobrego MS: Apokalipsy? Sony szybko zorganizowało środki i dali im zielone światło na tworzenie Motorstorm RC na Vitę. Także The Last of Us w końcowym cyklu życia PS3 jawi się jako perełka. Sony eksperymentuje z nowymi markami, M$ stawia na sprawdzone znaki handlowe. Co lepsze? Okeślcie sami.

Opublikowano

Każdy robi to co najlepiej mu wychodzi czy to Sony, MS czy Nintendo. Dlatego mamy taką różnorodność, nawet PS3 i X360 choć na pierwszy rzut oka oferują to samo, to w większości obszarów działają zupełnie inaczej. Dlatego rynek dla klienta jest bardzo atrakcyjny, każdy znajdzie coś dla siebie.

Opublikowano

Każdy robi to co najlepiej mu wychodzi czy to Sony, MS czy Nintendo. Dlatego mamy taką różnorodność, nawet PS3 i X360 choć na pierwszy rzut oka oferują to samo, to w większości obszarów działają zupełnie inaczej. Dlatego rynek dla klienta jest bardzo atrakcyjny, każdy znajdzie coś dla siebie.

No i to jest najważniejsze. Chyba nikt nie chciałby, żeby wszyscy klepali to samo.

Opublikowano

Sony. Ps1, PSX, Ps2, Ps3, Vita, PSP

MS-Xbox, Xbox 360.

Ale posiadanie PS360 pod jednym dachem mija sie z celem.

Edytowane przez luck1985

Opublikowano

Ale posiadanie PS360 pod jednym dachem mija sie z celem.

Bullshit. Dla jednego będzie się mijać z celem posiadanie jakiejkolwiek dodatkowej konsoli, a inny będzie miał 3 stacjonarki i 2 handheldy i jeszcze będzie mu czegoś brakować.

Opublikowano

Prosze cie.....

Puppeter-?! LBP, sprzedalem po godzinie, a gralem moze 30 minut.

Rain- co to?

UD-odp na Alan Wake?

Yakuza- jaj mi to nie urwalo, sle Sleeping Dogs byl ok, a klimaty podobne.

GOW- po ost czesci i dwoch na PSP juz nie mam ochoty w to grac.

Beyond- poczekajmy az sie pojawi, zebym tylko nie usnal jak przy Heavy Rain.

Jedyny godny EX ktorego mozna zazdroscic, to TLOU- ale to IMO.

Co nie zmienia faktu, ze jak pisza poprzednicy. Ten rok jest rokiem PS3. Xbox wypada tutaj marnie.

Ale to nic, ze przez pierwsze lata Xbox gniotl Sony :)

ale słuchaj piszesz najpierw że ps3 dostanie w sumie tylko tlou to ci mówie że nie tylko. chcesz żeby ci je wymienić to ci je wymieniam, po czym piszesz że chuy tam ojtam bo cie te gry nie interesują.

i tak będąc w temacie line upu na rok 2013 bez znaczenia jest fakt że przez pierwsze lata xboks gniotł ps3 (jednak nie sony)

Opublikowano

LOL 3 konsole i 2 handhledy- bezrobotny ktory caly dzien gra? Zejdz na ziemie.

Ps360 maja prawie te same gry, mozesz grac w wiekszosc tytulow na kazdej z tych konsol. Lepiej dokupic jedna i przejsc co trzeba. Trzymanie tego imo nie ma sensu.

Opublikowano

będziecie sie jarać tlou a my xboxciki kilka miesięcy po tym już będziemy grać na nowym sprzęcie gdzie grafika będzie urywać pupkę itp , sonyboty będą się gryzły i grały w uncharteda 3,5 i jeszcze rok może dwa czekania na ps4 które pewnie okaże się tak samo niewypałem jak ps3 gdzie gry będą wygladały jak kaszanka z wodą a komunikacja głosowa będzie leżała i wołała o pomstę. Jak zawsze to X będzie liderem a wy możecie się tylko pucować że ps3 jest jeszcze potrzebne na rynku kiedy nowy xbox szaleje i zgarnia wszystko ;].

Opublikowano

A ty przypadkiem nie miales odejść z foruma? xD

Opublikowano

LOL 3 konsole i 2 handhledy- bezrobotny ktory caly dzien gra? Zejdz na ziemie.

Ps360 maja prawie te same gry, mozesz grac w wiekszosc tytulow na kazdej z tych konsol. Lepiej dokupic jedna i przejsc co trzeba. Trzymanie tego imo nie ma sensu.

To jest Twoje zdanie. Jakoś miliony ludzi ma po kilka konsol, robią karierę, mają rodziny i jakoś żyją. To że ktoś ma 5 konsol nie oznacza, że na każdej konsoli gra w 20 gier rocznie. Może sobie wybierać najlepsze jego zdaniem gry z każdego gatunku i ilościowo mieć mniej ogranych gier niż jakiś 16 letni pryszczu, który łapie po 4 gry miesięcznie na swoje PS3/X360.

Opublikowano

Tak, to jest moje zdanie. Mialem 3 na chacie i jedna zawsze zbierala kurz- wii. Gry multi wygladaja lepiej na Xboxie, wiec PS3 odpalalem od parady. Ja w tym nie widze sensu, ale jak ktos widzi, to ok.

Opublikowano

będziecie sie jarać tlou a my xboxciki kilka miesięcy po tym już będziemy grać na nowym sprzęcie gdzie grafika będzie urywać pupkę itp , sonyboty będą się gryzły i grały w uncharteda 3,5 i jeszcze rok może dwa czekania na ps4 które pewnie okaże się tak samo niewypałem jak ps3 gdzie gry będą wygladały jak kaszanka z wodą a komunikacja głosowa będzie leżała i wołała o pomstę. Jak zawsze to X będzie liderem a wy możecie się tylko pucować że ps3 jest jeszcze potrzebne na rynku kiedy nowy xbox szaleje i zgarnia wszystko ;].

jeśli forum neo+ sie jednak ostanie i sobie z tąd pójdziecie to zabierzcie ze sobą borobora i dadiego, bedziecie mieli świetnych kompanów do dyskusji
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.