Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Jak nie będzie 5mln Dead Space 3 to EA uzna DS za markę nieoplacalna :/

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Tłumaczenie z angielskiego na polski:

Chcemy zachęcić graczy do kupna naszej gry oferując im możliwość dalszego płacenia za produkt już po jego zakupie.

:P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

włosy mi się jerzą jak czytam o tych pomysłach....boję się, na prawdę bardzo mocno o następną generację. Wiem ,że będzie mnie kusiła grafą ale do (pipi)y nędzy, niech gry nawet jak Avatar wyglądają ale jak się zadomowią te wszystkie mikro tranzakcje, ochrony przed używkami, jeszcze bardziej potną gry pod dlc, a jeszcze więcej gier to będą fps lub strzelanki to wypadam z tego cyrku. Też w chwili obecnej celuję w Wii U lub Vitę jak wreszcie wypuszczą na nią więcej świetnych gier dedykowanych tylko niej (Tearaway!!!)

Opublikowano

A co maja mikrotransakcje do sprzedazy ogolnej? Niech DS3 sie dobrze sprzeda, a z mikrotransakcji ludzie niech nie korzystaja. Dzizas...

problem w tym, że wielu idiotów bedzie z tego korzystać, inni załapią pomys. innymi słowy to taki ubiór dla konia w oblivionie, przetarcie szlaków. next gen bedzie fun

Opublikowano

Same mikrotransakcje w DS3 niczego w grze nie zmieniają, ale fakt, że facet chce nadać temu jakiś "wyższy" cel jest jednocześnie komiczny jak i żałosny.

Opublikowano

Leżem i kwiczem :D Tłumaczenie twórcy Dead Space 3 na tema mikrotransakcji :P

“There are action game fans, and survival horror game fans, who are 19 and 20, and they’ve only played games on their smartphones, and micro-transactions are to them a standard part of gaming. It’s a different generation. So if we’re going to bring those people into our world, let’s speak their language, but let’s not alienate our fans at the same time.”

http://www.fmvmagazine.com/?p=14916

Krótko:

We want Angry Birds' audience.

:/

Opublikowano

Mikrotransakcje są już wszędzie. Na 3DSa są nowe plansze do NSMB 2, na iPadowych gierkach różne dodatki w postaci kasy w grze i inne takie. Na stacjonarkach wiadomo. I tutaj niespodzianka: nie trzeba z nich korzystać! Chcesz to kupujesz dodatkowe plansze. Nie chcesz to olewasz. Nie musisz mieć zbroi na konia, nie musisz kupować samochodów w GT5. Proste, nie?

Opublikowano

Mikrotransakcje są już wszędzie. Na 3DSa są nowe plansze do NSMB 2, na iPadowych gierkach różne dodatki w postaci kasy w grze i inne takie. Na stacjonarkach wiadomo. I tutaj niespodzianka: nie trzeba z nich korzystać! Chcesz to kupujesz dodatkowe plansze. Nie chcesz to olewasz. Nie musisz mieć zbroi na konia, nie musisz kupować samochodów w GT5. Proste, nie?

No niby tak ale gorzej jak coraz więcej "stuffu" który miał wylądować na płytce z grą będzie wrzucany do wora "o nazwie mikrotransakcje i DLC. No bo nikt mi nie wmówi, że oni te wszystkie płatne śmieci tworzą po premierze.Pewnie wygląda to tak, że robota skończona i przychodzą smutni panowie w garniakach mówią tą część gierki tniemy na DLC by przypadkiem się graczom w d.upach nie po przewracało od nadmiaru zawartości na płytce, zresztą XD

A tłumaczenie EA to chyba największa żenada w ciągu ostatnich kilku miesięcy, no ale czego się można było po tych pajacach spodziewać.

Opublikowano

dokładnie, niektóre Dlc są w dniu ku.rwa premiery. rozumiem takie, które są tworzone po wydaniu, jak np te plansze do mario na 3ds. eh. <idzie przytulić n64>

Opublikowano

Przypomina mi się sytuacja z autami do Forzy, gdzie ludzie hejtowali "bo drogie, bo nie za darmo, łasi na kase" nawet nie biorąc pod uwagę faktu, że 500 aut które są w standardzie to gdzieś od 2 do 4 razy więcej niż każda inna przeciętna samochodówka kosztująca tyle samo.

Opublikowano

DS umarł po pierwszej częsci EA rak który toczy rynek gier zbiera żniwo :(

śmiać mi sie chce jak piszą że ds "umarł" po pierwszej części. dwójka to było to samo co jedynka tyle że z bardziej rozwiniętą fabułą, lepszą narracją i ciekawiej nakreślonymi postaciami (isaac przestał być kukłą). grafike poprawili, grywalności nie zmienili, klimat został (początek ds2 i akcja z okiem miecie wszystko co było w jedynce a to nie wszystko). do tego opowieść zyskała bardziel psychologiczny sznyt na wzór drugiego sajlenta (oczywiście nie w skali 1:1 ale ci co grali wiedzą o co chodzi), można sie było w końcu utożsamić z bohaterem i skończyło się schematyczne wsiadanie w kolejke, issac zrób to tamto(pipi)to albo najpierw skocz napraw silnik, meh. szkoda troche że zabrali normalnych bossów i mało jest nowych gatunków wrogów, ale stalkery to był strzał w dziesiątke. w trójce klimat the thing wylewa sie z ekranu ale co z tego przecież dodali coopa (opcjonalnego) zabili dedspejsa (trailery mówią co innego). pseudo fani horrorów, jak im slasher co 5 minut nie będzie wypadał z kratki wentylacyjnej to nie ma horroru. j'ebać.
Opublikowano

No, ale mimo wszystko jeśli nawet DS2 cenię sobie wyżej od jedynki to demo trójki pozostawia trochę do życzenia. Grafika nie została poprawiona, ale to najmniejszy problem. Dużo większym jest wprowadzenie surowców zamiast węzłów. To nie jest gra RPG gdzie mam czas się zastanowić jak rozbudować broń. Zwłaszcza, że modyfikacje są bardziej rozbudowane niż w Mass Effect 3. A DS3 to survival i moim zdaniem takie rozbudowanie nie jest potrzebne. Nie wiem, dwójki nie mogłem się doczekać, z trójką sobie poczekam.

Opublikowano

Ja nie muszę nic mówić. Każdy normalny i logicznie myślący gracz stwierdzi, że oferta Plus jest zaje.bista, i Plus > Gold . A dodatkowym plusem Plusa ( ;) ) jest to, że bez niego też można spokojnie żyć, i jest opcjonalny. Tylko, jak przejść obok tego obojętnie, jak ciągle takie killery wpadają po kilka co miesiąc ;)

Opublikowano

mnie najbardziej cieszy, że rośnie mi biblioteka gier na Vitę z plusa. Jak kiedyś kupię tą kieszonsolę to będę miał miesiące grania zanim:

1-niedajboże zauważę, że jest sahara z nowościami i konsola umiera

2-dajboże ktoś się przebudzi i zacznie wydawać konkretne eksluzywy a nie tylko konwersje gier z dużych konsol

Opublikowano

Przypomina mi się sytuacja z autami do Forzy, gdzie ludzie hejtowali "bo drogie, bo nie za darmo, łasi na kase" nawet nie biorąc pod uwagę faktu, że 500 aut które są w standardzie to gdzieś od 2 do 4 razy więcej niż każda inna przeciętna samochodówka kosztująca tyle samo.

To niech chociaż mi tych niezakupionych aut nie pokazują przy wyborze samochodu do gry. No kur.wa, przeglądam bryki, patrzę - O JEST MOJE WYMARZONE CUDEŃKO, a tu nagle "Nie dla psa kiełbasa. Płać dziadzie."

Okropne.

Opublikowano

Filozofia trollhejterów Sony i Plusa:

1. Sony daje grę hit nawet po pół roku od premiery - wszyscy ograli!!!

2. Sony dają grę mniej popularma - słaba gra, nikt tego nie chce!!!

3. Sony daje grę na premierę - nie ten kaliber co Battlefield 3!!!

4. Pewnie jak Sony dałoby kiedyś mega killera na premierę - eeee nie w pudełku i jeszcze bez książeczki!!!

A tak naprawdę...

Every+gen+has+their+good+and+bad+pokemon+stop+being+_6ed9f6dd553eac1bc9bb0b7b1bd9d761.jpg

Opublikowano

Zgadzam się z ragusem, miałem parę takich sytuacji i to wpienia straszliwie.

Co do Plusa kolejny dobry miesiąc, co prawda poza SD jakieś małe gry, ale za mając Vite można spokojnie jechać na samym Plusie. Nie rozumiem wogóle hejtu na tą usługę, jakby była taka opcja na Xboxa to chętnie przytuliłbym, niech tylko Sony da to na PS4 i biere kiese i na premiere lece.

Btw Dead Space 3 miało już premierę na Xboxa, niedługo pierwsze recenzje bedą.

Opublikowano

Sony da Plusa na ps4 ale pewnie nie na premierę. Paradoksalnie może być jak z Vitą czyli im gorszy start tym szybciej wyskoczą z Plusem. Choć z drugiej strony nie głupim pomysłem byłby jakiś pakiet "Premium Plus" dostępny od razu od premiery konsoli charakteryzujący się większą ceną ale dostępem do hitów w dniu premiery. Sony ma duże pole manewru. Do tego nie wiadomo czy czymś podobnym nie odpowie Microsoft

Opublikowano

Filozofia trollhejterów Sony i Plusa:

1. Sony daje grę hit nawet po pół roku od premiery - wszyscy ograli!!!

2. Sony dają grę mniej popularma - słaba gra, nikt tego nie chce!!!

3. Sony daje grę na premierę - nie ten kaliber co Battlefield 3!!!

4. Pewnie jak Sony dałoby kiedyś mega killera na premierę - eeee nie w pudełku i jeszcze bez książeczki!!!

A tak naprawdę...

Every+gen+has+their+good+and+bad+pokemon+stop+being+_6ed9f6dd553eac1bc9bb0b7b1bd9d761.jpg

PS Plus to bardzo dobra usługa. Tylko ludziom chodzi głównie o to, ze ciebie już się po prostu nie da słuchać.

Opublikowano

Daje ostro do pieca Sony z tym Plusem. Nadal nie jestem targetem, ale doceniam, doceniam

Opublikowano

Mnie tam oferta na Vite coraz bardziej się podoba. Kupno Vity na wiosnę/pod koniec roku wydaje sie coraz bardziej prawdopodobne niż zakup nextgena :D

Opublikowano

Tak jak Plus na PS3 prawie w ogole nie trafia do mnie z oferta, tak ten na Vite daje rade az milo. Jak tylko trafi mi sie jakas okazja na konsolke i 16/32GB karte to biore :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

jeszcze jak się czyta, że Killzone na Vitę wygląda praktycznie jak Killzone3 z ps3 to pała rośnie....ja też coraz bardziej przychylam się ku Vicie jako następnej konsoli. Po prostu Plus mnie do tego przekonuje najbardziej - multum gierek do ogrania za psie pieniądze albo w cenie jednej nowości jakbym miał Wii U

Opublikowano

Mam to samo, Zamiast WiiU chyba zainwestuje w Vite + 32 GB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.