Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Naprawdę przy Crysis 3 na konsolach liczyliście na duży przeskok względem C2? To raczej Crysis 2,5 z nowymi giwerami i lokacjami. Multi wygląda identycznie jak poprzednio, więc może dlatego całkowicie spadł mi hype na tą grę. Przed "dwójką" jarałem się niesamowicie, natomiast przy C3 zachwyt był na początku, teraz już tak jakoś nie. Pewnie dlatego, że ogrywam Far Cry 3 i czekam na marcowe Wstąpienie. C3 kupię jak stanieje do setki, co w przypadku gier wydawanych pod banderą EA nie powinno trwać długo.

@Lionel: Kampania w drugim Kryzysie starczała spokojnie na 11-13h, co jak na dzisiejsze standardy jest świetnym wynikiem. Jeśli przy C3 jest tak jak mówisz, to na razie odpadam.  

Edytowane przez Nemesis US

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

niestety aktualnie takie molochy graficznie multiplatformowe najlepiej wyglądają na pc. far cry 3/crysis/ czy nowy bioshock(za niedługo), to jak chce się zaliczyć opad szczęki to aktualnie wersje pctowe mogą dać full doznania. porównałem sobie teraz far cry 3 p3/x360 z kompem w full detalach to dwie zupełnie inne gry.

Opublikowano

Z tego co mi było dane zagrać na konsoli to FC3 imo wypada lepiej od C3.....

Opublikowano

niestety aktualnie takie molochy graficznie multiplatformowe najlepiej wyglądają na pc. far cry 3/crysis/ czy nowy bioshock(za niedługo), to jak chce się zaliczyć opad szczęki to aktualnie wersje pctowe mogą dać full doznania. porównałem sobie teraz far cry 3 p3/x360 z kompem w full detalach to dwie zupełnie inne gry.

Tak jak ogrywam teraz FC3 to gra czasem się krztusi na PS3 ale to stosunkowo rzadko. Wiem, widziałem wersję na PC i różnica jest dość spora. Ta świadomość jakoś mi nie przeszkadza, żeby nie cieszyć się graniem na konsoli. To było wiadome, że te konsole z czasem zostaną w tyle. Tak było jest i będzie, otwarta architektura platformy zawsze generuje postępy, nie to co w zamkniętych systemach. Trza z tym jakoś żyć.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Tak jak ogrywam teraz FC3 to gra czasem się krztusi na PS3 ale to stosunkowo rzadko. Wiem, widziałem wersję na PC i różnica jest dość spora. Ta świadomość jakość mi nie przeszkadza, żeby nie cieszyć się graniem na konsoli. To było wiadome, że te konsole z czasem zostaną w tyle. Tak było jest i będzie, otwarta architektura platformy zawsze generuje postępy, nie to co w zamkniętych systemach. Trza z tym jakoś żyć.

zdaję sobie z tego sprawe, trudno by z bebechów 7 letniego kompa wymusić odpalenie crysisa 3 w full detalach bez freezów. akurat jest taki okres że mozna śmiało pogonic current geny i kupić sobie power pc, x360 juz sprzedałem, ps3 jest juz na allegro (miałem ograc gowa i TloU ale za podwyżke dostaną fige) zostaje przy kombo power pc+wiiU do czasu następnego next gena :P

Opublikowano

Ale w The Last of Us sobie nie zagrasz na ultra high-endowym PC, no chyba, że Naughty Dog da Ci swój dev-kit. :D

Opublikowano

przeboleje te dwa tytuły od sony ;) wole pograć w bioshocka na ultra ustawieniach niż płacić za gry po 239zł, to już troche mnie boli mimo wszytsko ;( wole mieć wii u gdzie interesująca mnie gra wychodzi raz na pól roku niż wałkować "ciągle te same gry" z ps3

Opublikowano

I kampania na 4-5h xDD

Dishonored też można przejść w 4 h xDD

A tak poważnie to zależy jak kto gra. Jak ktoś się będzie bawił w predatora i z ukrycia eliminował to starczy i na 7-8 godzin, czyli średnia krajowa.

Ale i tak karny ku.tas się Crytekowi należy za zrobienie gry znacznie krótszej niż poprzednia część.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Jeśli chodzi o Crysisa 3, to początkowo miałem brać wersje na xboxa, jednak sprawę przemyślałem i nie mam zamiaru grać w benchmarka PC na konsoli. Zresztą, jak spojrzymy w przeszłość, to ostatnie lata Cryteka w produkcji gier to głównie benchmarki. Far Cry - benchmark PC, Crysis b. PC, Crysis 2 b. na konsolach i C3 b. na PC. W FC wrażenie robiło jeszcze AI, ale w serii Crysis zostało to zaprzepaszczone.

Opublikowano

Mam pytanie o serwisy o tematyce gier (głównie portale internetowe).Może ktoś podzielić i wymienić serwisy które są po stronie  Sony jak i inne serwisy które są po stronie  Microsoftu.

Wiemy przecież ze obiektywzim dziennikarski nie istnieje ,więc stąd moje pytanie jak i pewnośc że czyta się stronę którą się popiera.

Opublikowano

jak Halo zgarnia słabą ocenę to dla sonoklapów serwis jest obiektywny, a dla zydboxów faworyzuje Sony

jak Uncharted zgarnia słabą ocenę to dla zydboxow serwis jest obiektywny, a dla sonoklapów faworyzuje Microsoft

mam nadzieję, że pomogłem

Opublikowano

gram se w dead nation teraz, kończe trzeci raz kampanie solo i jeszcze raz przejde w coopie. strzela mi sie w tym lepiej, niż w jakimkolwiek fps tej generacji. 25h na liczniku. si lepsze niż w crysisie. 

Opublikowano

Hejt posiadaczy XBOX'ow zwiazany z jutrzejszym pokazem Sony osiaga coraz wieksze rozmiary, smiac sie chce jak widze zawistne komentarze i bol dupy niektorych forumowiczow.

Do tego te hasla - Xbot to jeszcze rozumiem, znaczenie ma jako takie, ale Sonyklapy juz nie bardzo - "klapy" jakies, co to w ogole ma byc ?

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Cokolwiek Sony nie pokaże, osiągnie sukces marketingowy. O nich jest teraz bardzo głośno. Nawet jeśli nie zaspokoją tego hype'u, to i tak wszyscy będą tak czy owak z wywieszonymi jęzorami przed E3 czekać. Z dwóch rozwiązań Sony i tak wyjdzie na swoim.

No ale jako gracz mam nadzieję, że faktycznie ujrzę jutro next gena.

Opublikowano

Cokolwiek Sony nie pokaże, osiągnie sukces marketingowy. O nich jest teraz bardzo głośno. Nawet jeśli nie zaspokoją tego hype'u, to i tak wszyscy będą tak czy owak z wywieszonymi jęzorami przed E3 czekać. Z dwóch rozwiązań Sony i tak wyjdzie na swoim.

No ale jako gracz mam nadzieję, że faktycznie ujrzę jutro next gena.

Co ty piep.rzysz.

Jak pokażą gó.wno, to się ośmiesza, a nie osiągną sukces marketingowy. 

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Dla niektórych nawet napis "PS4 confirmed for E3 2013" będzie sukcesem marketingowym a nie naturalnym i logicznym posunięciem w obliczu końca 7 generacji. 

Opublikowano

Zakładamy jakieś alternatywne forum bez troli, alterów i niepełnosprytnych?

Opublikowano

No co Ty, bez tego Console Wars nie ma sensu. Czasem jej tutaj niezła pompa.  :D

Opublikowano

Czy tylko ja zauważyłem, że mało jaki fanboy ps3 jara się jutrzejszym pokazem? Po prostu piszą, że fajnie, że sony pokaże coś nowego ( a może i nie ). Zauważyłem tylko, że xboty mają straszny ból d.upy, że sony jest pierwsze. I tak sądzę, że jak ktoś gra na playstation od ps1 do ps3 to i tak weźmie ps4 z przyzwyczajenia chyba, że naprawdę xbox czymś zaskoczy. Jak ps4 dalej będzie miało darmowy online to długo się nie będę zastanawiał nad wyborem.

Opublikowano

Czy tylko ja zauważyłem, że mało jaki fanboy ps3 jara się jutrzejszym pokazem? 

No to kolego masz problem ze wzrokiem chyba :P

Opublikowano

prawda w oczy kole. bo mało widziałem żeby któs co chwile pisał, że ps4 zamiecie a pełno wpisów jaki to xbot będzie super i ps3 ssie. A większość tych osób widziało tylko ps3 na półce sklepowej i stwierdziło "szkoda, że mnie nie stać z kieszonkowego" pozdrawiam ;) Mam ps3 i miałem xboxa i wybór był jeden jak mam płacić 150 rocznie za nic a tak mogę ograć 30 gier i stwierdzenie, że te gry są wypożyczone jest bez sensu bo na xboxie za taką kasę masz gów.no a tak ograsz sobie przynajmniej jakieś gierki.

Edytowane przez Stunik

Opublikowano

Kolega random ma niezla wade wzroku xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.