Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Niejaki SuperDae zasłynął tym, że wystawił na eBayu (aukcja wciąż trwa) developerski egzemplarz Xboksa 720 i dostarczał dziennikarzom informacji o nowych konsolach Microsoftu i Sony. Teraz donosi, że miał u siebie „nalot” policji.

SuperDae poinformował na Twitterze, że w jego domu zjawił się agent FBI wraz z około ośmioma policjantami.

Czego szukali? Najprawdopodobniej developerskiego egzemplarza Xboksa 720, który znajduje się ponoć w posiadaniu SuperDea'a. Pamiętajmy, że w ostatnim czasie Microsoft zwiększył środki bezpieczeństwa, by żadne informacje o nowej konsoli giganta z Redmond nie mogły wyciec na zewnątrz. Najwyraźniej koncernowi — we współpracy ze stróżami prawa — udało się nareszcie namierzyć SuperDae.

JAK SIE BOJĄ XD

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Jutro Sony popie.rdoli o tym jakie to PS3 nie bylo/jest zayebiste i czego to tam nie bylo. Pozniej promocja Vity, ktora bedzie dzialala tez z next-generacja. Na koncu obwieszcza, ze nowa konsola jest w planach. I tyle. FIN.

Opublikowano

Jutro Sony popie.rdoli o tym jakie to PS3 nie bylo/jest zayebiste i czego to tam nie bylo. Pozniej promocja Vity, ktora bedzie dzialala tez z next-generacja. Na koncu obwieszcza, ze nowa konsola jest w planach. I tyle. FIN.

tak, tak... <głask>

https://twitter.com/PS3Nation/status/303992490787237888

Opublikowano

Imagine if Microsoft did a video like this... "We knew we would attract
12 year olds by making shooters so we released Halo, then we released
Halo, we did that 3 more times and did it again. Without Halo we
wouldn't have any exclusives"

:)
Opublikowano

tak jak ktoś napisał w tym temacie, niech pokażą konsolę jakiś zlepek zajawek grami jakąś skróconą specyfikacje i bedzie ok. a jak tylko coś napomkną to sie wk*rwie

Edytowane przez Dr.Suess

Opublikowano

Szczerze mówiąc mam nadzieje że Sony z PS4 tym razem wygra batalie bo co by nie mówić z X360 przegrało dosc ostro.Tylko kwestia teraz jest taka nie chcą popełnić tego samego błędu co przy tej generacji odkrywaja karty wczesniej fajnie tylko co teraz na to Microsoft myślę że jest to na tyle ogarnieta firma że nie popełni takiego błędu jak Sony z PS3 i podejrzewam że Xbox Next może być dużo mocniejszy i wogole od PS4

Opublikowano

...Microsoft myślę że jest to na tyle ogarnieta firma że nie popełni takiego błędu jak Sony z PS3 i podejrzewam że Xbox Next może być dużo mocniejszy i wogole od PS4

No jasne specjalnie zaprojektują nową konsole od podstaw byle nie być gorszym od Sony :empathy3:

Opublikowano

...Microsoft myślę że jest to na tyle ogarnieta firma że nie popełni takiego błędu jak Sony z PS3 i podejrzewam że Xbox Next może być dużo mocniejszy i wogole od PS4

No jasne specjalnie zaprojektują nową konsole od podstaw byle nie być gorszym od Sony :empathy3:

Niby dlaczego od podstaw mają na tyle czasu że spokojnie moga ją lekko przeprojektowac troche umocnic do tego czas też będzie działał na ich korzyść podzespoły cały czas tanieją a podejrzewam ze Microsoft pokaże konsole dopiero za pare michów na E3

O której dziś ta cała konfa sony?

0:00 naszego czasu

Edytowane przez Milo

Opublikowano

Niby dlaczego od podstaw mają na tyle czasu że spokojnie moga ją lekko przeprojektowac troche umocnic do tego czas też będzie działał na ich korzyść podzespoły cały czas tanieją a podejrzewam ze Microsoft pokaże konsole dopiero za pare michów na E3

Wiesz co to ironia ? Nie ma czasu na przeprojektowywanie konsoli jeśli chcą ją wypuścić w tym roku. Po za tym wierzysz że Sony poda dzisiaj dokładną specyfikacje Ps4 ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Historia pokazuje  jak kończą się takie zmiany na ostatniej prostej (vide Saturn)

Opublikowano

Moze ktos z moderacji wrzucic do tego nowego tematu co zalozyl Mendrek odnosnie konfy info, o ktorej sie zaczyna i linki gdzie mozna obejrzec stream (Lajonel pare stron dalej zrobil liste).

Opublikowano

Wiesz co to ironia ? Nie ma czasu na przeprojektowywanie konsoli jeśli chcą ją wypuścić w tym roku. Po za tym wierzysz że Sony poda dzisiaj dokładną specyfikacje Ps4 ?

Jakoś nie zauważyłem ironii w twoim poscie. Chyba napisałem że można przeprojektowac lekko i umocnić.Mysle że może podać

Historia pokazuje  jak kończą się takie zmiany na ostatniej prostej (vide Saturn)

Tylko że Microsoft to nie Sega

Opublikowano

Jakoś nie zauważyłem ironii w twoim poscie. Chyba napisałem że można przeprojektowac lekko i umocnić.Mysle że może podać

>Historia pokazuje  jak kończą się takie zmiany na ostatniej prostej (vide Saturn)

Tylko że Microsoft to nie Sega

Zgadzam się ,soniarze chyba zapomnieli o tym że do PS3 w ostaniej niemal chwili SONY dopakowało układ graficzny.

Opublikowano

Zgadzam się ,soniarze chyba zapomnieli o tym że do PS3 w ostaniej niemal chwili SONY dopakowało układ graficzny.

Może ktoś to potwierdzić (of course poza betonowymi xbotami) bo pierwsze słyszę ?

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Może ktoś to potwierdzić (of course poza betonowymi xbotami) bo pierwsze słyszę ?

Nie wiadomo na ile dokładnie przed premierą.. ale coś takiego było. Przy czym "dopakowało" to złe słowo. Bardziej nadałoby się.. "wpakowało" bo pierwotnie w PS3 miały siedzieć 2 Celle,  z czego jeden działałby jako GPU (drugi pewnie jak obecnie... zależnie od gry jako CPU lub cżęściowo też jako GPU).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Yeti jest tak zaskakujący jak kolejny odcinek Mody na sukces.

Opublikowano

Po za tym wierzysz że Sony poda dzisiaj dokładną specyfikacje Ps4 ?

Nie teraz już nie wierze hehe

Opublikowano

Sony zapewniło że nie chce walczyć z używkami. Nie będzie wymagane podpięcie do sieci. MS jest pod ścianą, i raczej nie będzie robił psikusów.

Podoba mi się krok w stronę social gamingu. Konsole były zawsze symbolem multiplayera (od początków miały minimum dwa kontrolery), ale wraz z rewolucją sieciową gdzieś byliśmy multi, lecz tak naprawdę single. Każdy więc krok do odbudowy uczucia grania w gronie jest dobry. 

Sieć w PS4 będzie płatna, ale czuję że samo granie online nie, tylko te bajery sieciowe.

Opublikowano

Dlatego m.in. Bungie idzie z duchem czasu, stąd też otwarty świat, współpraca i granie w gronie. W tym kierunku bedą zmierzac nextgeny. Nie dziwię się że ta główna strona kreatywna Bungie zostawiła M$, ukracał im swobodę i nie chciał na taki krok się zgodzić.

A Destiny wytyczy nowe standardy a reszta będzie kopiować :P

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Bungie już dawno straciła formę .To już niestety nie ta sama firma co za czasów Halo 1 i 2.

Opublikowano

Tym razem mają szanse ją odnowić. Jak dla mnie Reach był pierwszorzędny chociaż kulał w niektórych aspektach. Teraz jest ten właśnie moment, który ciekawi mnie najbardziej. Kto ograniczał Bungie ? Czy seria Halo czy nie stać ich już na więcej...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.