Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Każdy, nawet bardzo duży tv po miesiącu użytkowania wydaje się mały. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto twierdziłby inaczej.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja mam 43 i wydaję mi się za duży... 37 to taki ideał na tę generację :)

Opublikowano

Każdy, nawet bardzo duży tv po miesiącu użytkowania wydaje się mały. Jeszcze nie spotkałem nikogo kto twierdziłby inaczej.

kolega właśnie wtedy powiedział takie coś co Ty, że przydałby się większy,  bo ten już mu się wydaje za mały. :D

Tylko,że on oglądając siedzi dobre 5-6 metrów od TV jak nie więcej,jakbym ja yebnął sobie takiego giganta to to byłoby 2 metry max więc oczy by wysiadły. ;)

Opublikowano

Przecież to zależy, jaki kto ma salon. Jak ktoś ma pokój że siedzi metr od TV no to pewnie i mniejszy będzie za duży. A jak ma garaż z rozstawionymi dziesięcioma głośnikami i kortem do Wii Sports full wczuwa na cztery osoby, to pewnie może chcieć więcej niż 46.

Technologia tanieje, ale mieszkania nie. Ogólnie podejrzewam, że niedługo postęp jeśli chodzi o rozmiar TV po prostu się zatrzyma, bo już wiele większych do przeciętnego mieszkania na pewno nie ma sensu wstawiać.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Ja mam 32 cale bo pasuje idealnie do małego pokoju i nie widzę sensu kupowania większego, nie w tej generacji.

Opublikowano

A polecicie jakiś TV 32 cale lub 37 na obecną chwilę za rozsądne pieniądze dla studenta? :D

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Dobra SCEP odpowiedzial na temat podwyżek

Niedawno temu pisaliśmy o podwyżce cen gier na PlayStation 3. Zapytaliśmy Macieja Kmiołka, dyrektora ds. marketingu Sony Computer Entertainment Polska, czym spowodowana jest ta podwyżka i czy była to decyzja SCE Polska. Oto, co nam odpowiedział:

Zakładam, że chodzi o ceny GoW: Wstąpienie / The Last of Us na PS3, których oficjalna sugerowana cena w Europie, ustalona przez SCEE, wynosi 69,99 Euro (czyli x 4,15 równa się w przeliczeniu 286 zł). SCE Polska nie ustala bezpośrednio polityki cenowej na produkty PlayStation. W Polsce jako lokalny oddział SCEE nie mamy cen sugerowanych na gry, konsole i akcesoria, stąd z naszej strony nie ma komunikatów cenowych - ostateczną cenę ustala sieć dystrybucji i detal.

Czyli to samo, co serwisowi Antyweb kilka dni temu. W skrócie - decyzję o podwyżce podjął europejski oddział Sony Computer Entertainment, któremu podlega SCE Polska. Dotyczy to zatem całej Europy, a nie tylko naszego kraju.

W ciekawym świetle stawia to niedawne zapewnienia Jacka Trettona, że gry na PlayStation 4 nie będą droższe od tych z PS3. Może nie będą, ale to nie wyklucza, że będą kosztowały 250-280 złotych.

Opublikowano

Jesteś pewien że za "niezbyt rozsądne" pieniądze ?

Opublikowano

Literówka, dzięki. ;)

IMO po tych podwyżkach zysk spadnie gdyż dużo ogarniętych ludzi albo sprowadzi z uk za mniej lub poczeka na używkę i Sony nic nie dostanie. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Dobra SCEP odpowiedzial na temat podwyżek

Niedawno temu pisaliśmy o podwyżce cen gier na PlayStation 3. Zapytaliśmy Macieja Kmiołka, dyrektora ds. marketingu Sony Computer Entertainment Polska, czym spowodowana jest ta podwyżka i czy była to decyzja SCE Polska. Oto, co nam odpowiedział:

Zakładam, że chodzi o ceny GoW: Wstąpienie / The Last of Us na PS3, których oficjalna sugerowana cena w Europie, ustalona przez SCEE, wynosi 69,99 Euro (czyli x 4,15 równa się w przeliczeniu 286 zł). SCE Polska nie ustala bezpośrednio polityki cenowej na produkty PlayStation. W Polsce jako lokalny oddział SCEE nie mamy cen sugerowanych na gry, konsole i akcesoria, stąd z naszej strony nie ma komunikatów cenowych - ostateczną cenę ustala sieć dystrybucji i detal.

Czyli to samo, co serwisowi Antyweb kilka dni temu. W skrócie - decyzję o podwyżce podjął europejski oddział Sony Computer Entertainment, któremu podlega SCE Polska. Dotyczy to zatem całej Europy, a nie tylko naszego kraju.

W ciekawym świetle stawia to niedawne zapewnienia Jacka Trettona, że gry na PlayStation 4 nie będą droższe od tych z PS3. Może nie będą, ale to nie wyklucza, że będą kosztowały 250-280 złotych.

Facet kłamie jak z nut. Jakoś w innych krajach ceny pozostają niezmienione - nawet gry z zagranicznej dystrybucji, a sprzedawane w Polsce są w niezmienionej cenie - w tym samym sklepie wersja PL po 240 zł i ENG po 200 zł.

Nie ma co, Sony kocha kraj plejstejszyn i stwierdziło, że cebulaki nawet na prawdę nie zasługują :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@suteq

To powiedz koledze, że siedzi zdecydowanie za daleko.

@ogqozo i Musiol

No wiadomo, że jak ktoś nie ma warunków to nie będzie inwestowal w duży tv, bo to bez sensu, ale jak ktoś posiada te 3m odległosci to aż grzech nie kupić minimum 46''. I nie zgodzę się z arguentem, że w tej generacji nie warto kupować coś większego niż te twoje 32 cale.

Opublikowano

Ja grałem trochę w jedynkę, potem próbowałem z Pacific Riftem, zaliczyłem Arctic Edge i na końcu Apocalypse. Arctic był dla mnie najbardziej miodny, raz za ratraki, dwa za przystępny model arcade'a, a trzy bo na nitro dało się całkiem długo popylać (wiadomo, zamarzlina). Dwójka w ogóle mi nie siadła z powodu modelu jazdy, za to Apocalypse dla mnie bardzo dobra gra.

Ostateczny dowód na to, że PR jest za(pipi)isty.

Będzie niezły fail, jak Killzone na PS4 będzie śmigał w 30 klatkach

Bedzie. Ja powiem wam wiecej, pod koniec generacji gry kosztem tego zeby jak najlepiej wygladac, beda w 720p/30fps.

Też tak sądzę, będzie identycznie jak teraz. Spadki wydajności/rozdzielczości kosztem lepszej grafiki.

Opublikowano

Ja mam 42' cale i do grania siadam na krawędzi łóżka jakieś 2 metry od ekranu, bo np. w CODzie wydaje mi się, że słabo widzę sylwetki w oddali itp. Film komfortowo ogladam 2,5m od ekranu. Ciul z samą rozdzelczością, bardziej chodzi o wygodę przy takich rozmiarach ekranu.

edit. A co wy na to, że SONY ściemnia z tymi parametrami, po to, żeby np. M$ przygotował na E3 prezentację konsolki  z niskotaktowanym 8 rdzeniowym Jagurarem, grafą ze średniej półki itp. a sami przywalą z 2 razy mocniejszą konstrukcją? 1,8 Tflopów zamienią na 4 i komu będzie łyso?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ja mam Panasa 50 Cali, Ogladam siedzac 4 metry od TV, jak gram to ustawiam fotel jakies 1,5 metra blizej wtedy mi sie najlepiej gra

Opublikowano

Gram na 32 calach siedząc około metra przed tv, nie ma sensu bym kupował większy tv, Po co? Musiałbym obracać głowę, żeby wszystko ogarnąć na ekranie ;]

Opublikowano

No ale siedisz metr od tv bo nie masz warunków czy, że masz tak mały tv ? :D

Opublikowano

Jadę na monitorze 23" siedząc wygodnie w moim kąciku i zaprawdę powiadam wam, nawet na tych 23" widać różnicę rozdzielczości z jaką serwowana jest gra, co dopiero na czymś większym.

Opublikowano

A nie jest tak z monitorem, ze natywna masz np. 1080 wiec wszystko co wyswietlane poza nia (tym bardziej 720p) traci na jakosci? TV maja z definicje np 720 wiec gra w takej rozdzialce bedzie na tv wygladala o wiele lepiej niz na monitorze bez wzgledu na rozmiar odbiornika.

Opublikowano

edit. A co wy na to, że SONY ściemnia z tymi parametrami, po to, żeby np. M$ przygotował na E3 prezentację konsolki  z niskotaktowanym 8 rdzeniowym Jagurarem, grafą ze średniej półki itp. a sami przywalą z 2 razy mocniejszą konstrukcją? 1,8 Tflopów zamienią na 4 i komu będzie łyso?

I konsola znowu ma być po 600$? W tym amoku ludzie już zapomnieli że Sony nadal jest w kryzysie.

Opublikowano

A nie jest tak z monitorem, ze natywna masz np. 1080 wiec wszystko co wyswietlane poza nia (tym bardziej 720p) traci na jakosci? TV maja z definicje np 720 wiec gra w takej rozdzialce bedzie na tv wygladala o wiele lepiej niz na monitorze bez wzgledu na rozmiar odbiornika.

Ano.

Wszystko na monitorze oprócz natywnej to rozmazane gó.wno.

Opublikowano

No ale siedisz metr od tv bo nie masz warunków czy, że masz tak mały tv ? :D

Warunki mam, jak gram w fpsy to siadam bliżej, żeby lepiej wszystko widzieć. Ścigałki, platformówki lub tytuły w które gram z moją Panią ogrywam na narożniku który stoi 3 metry od tv.

Opublikowano

O widzę że sami nadziani na tym forum.Ja osobiście grałem na 42 calówce Philipsa prze 4 lata (wspieram tylko firmy cywlizacji zachodu) ,no i cóż padł a tym samym  na złom .Więc postanowiłem kupić wyświetlacz tylko wykorzystywany do grania  a konkretnie 24 calowy monitorek (znów Philips) ,i napiszę że o wiele wygodniej mi się gra przy monitorze ,czuć wtedy że grasz a nie urządzasz "party" jak to było przy graniu na TV.

A kontrolery ruchu ?Jak zapragnę po pajacować podłączam konsole do 46 calówki(znów Philips) i tyle.

Opublikowano

Ja miałem 31, teraz zamieniłem na 55, ten stary tv stoi w innym pokoju i teraz nie wyobrażam sobie grania czy oglądania filmów na takim małym ekranie, a przed kupnem nowego tv wydawał się jak najbardziej w porządku.

Opublikowano

ja mam mały pokuj do grania więc teraz mam 32', max zmieszczę tam 37' ale zobaczę jak to będzie z nexgenami jak się będzie opłacało to przemebluję i strzele sobię coś większego ^_^

Opublikowano

Można grać i na 80" wystarczy siedzieć ok. 3m od TV żeby spokojnie cały wzrokiem obejmować, jak ktoś myśli inaczej, to niech zgłosi się do lekarza czy przypadkiem zaćmy nie ma   :P

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.