Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

W multi Uncharted trzeba być duzo więcej w ruchu niż za osłoną. Co do ujemnych perków, to zależy jakich się używało, przy 50% zdrowia było cięzko niekiedy.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Szukam czegoś takiego szybkiego, coś jak Quake 2 właśnie. Chyba faktycznie kupię Unreala 3 i tyle.

Wiesz, Quake Live na PC to w dzisiejszych czasach chyba tylko na słabszych netbookach ma problemy. ;) A jest F2P (płacisz za brak reklam przed odpaleniem gry, dodatkowe mapy, możliwość wypożyczania serwerów - są dedyki tylko pod "opieką" ID, ale w końcu F2P -, serwery tylko dla płacących i dodatkowe tryby gry).

No chyba, że konicznie ma być na konsole. To chyba rzeczywiście tylko UT3 (choć na przykład pierwszy UT i UT2004 na PC mają więcej graczy niż UT3 - nie wiem ile osób gra na konsoli) i CS:GO...

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Halo w multi gram od czasu do czasu na kompie(Combat Evoled,tam ludzie cały czas grają i jest super!)

No a oprócz CS:GO? Sony powinno zainwestować w FPSa typowo pod multi. Brakuje w portfolio japonczykow takiej gry ;)

Sony ma swoje Planetside 2, które jest hitem i free to play. Prze wielu uważany za BF killera... ale na tą chwilę tylko na PC... mam nadzieje że na PS4 też

Opublikowano

No widziałem na JuTubie i sam bym pograł :D No ale nie na mój system gierka...Oby była wersja na PS4/PS3 bo to Dust 514 to niezla kupa

Opublikowano

Gdy pierwszy raz pojawiła się informacja, że w Dead Space 3 pojawią się mikrotransakcje, które do tej pory były domeną darmowych gier MMO, w sieci poniósł się raban, czemu ciężko się dziwić. Jednak mimo ogromnej krytyki jaka spłynęła w stronę EA, firma postanowiła nie zmieniać założenia pozostawić mikrotransakcje w grze. Jak widać, musiały odnieść sukces skoro teraz każda ich gra będzie je zawierała.

Mówił o tym na spotkaniu z inwestorami Blake Jorgensen i Rajat Taneja:

Implementujemy to w każdej nadchodzącej grze. Możliwość zakupu dodatkowych zasobów, umiejętności czy podniesienia poziomu. Konsumenci są zadowoleni z takiej możliwości

PATRZCIE JACY DLA NAS DOBRODUSZNI

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Niedlugo bedzie sobie mozna kupic platyne w grach EA.

Opublikowano

Skoro są frajerzy gotowi wydać kasę za to, żeby zamiast zdobyć broń w trakcie DS3 mieć ją od razu to decyzja EA mnie nie dziwi. Ludzie sami tego chcą i to dostają. Czyja to wina?

Opublikowano

Skoro są frajerzy gotowi wydać kasę za to, żeby zamiast zdobyć broń w trakcie DS3 mieć ją od razu to decyzja EA mnie nie dziwi. Ludzie sami tego chcą i to dostają. Czyja to wina?

Ludzi, którzy to kupują i dają się dymać. I mnie dziwi gdy ktoś reaguje na to "ok, spoko".

Opublikowano

Jak widać, ci którzy  w Sieci psioczą co najgorsze na temat takich form płatności na konsolach stanowią odsetek wśród grającej braci. Nie wierzę, że w EA nie wiedzą jak powszechny zrobił się hejt na tego typu "inicjatywy".

Opublikowano

Przez to może dojść do takich sytuacji w grach że nawet jeśli będziesz grał po mistrzowsku to i tak normalnie nie zdobędziesz jakieś broni  tylko trzeba będzie wydać prawdziwe pieniądze.

Opublikowano

W modelu F2P na pewno. Mam nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie, że stanie się to szablonem biznesowym napędzającym nawet rynek konsolowy. Granie wtedy nie będzie miało dla mnie sensu i zrezygnuję z tego. Pójdę w oldschool. :D

Opublikowano

Dokładnie. Jesli nie bedzie mozliwosci zdobycia okreslonegop kontentu w normalnej grze,  lub bonus za zakup prawdziwymi $$ bedzie duzo wyzszy niz normalna gra to pi..... Wroce sobie do PS2 

Opublikowano

To wprawdzie najczarniejsza z wizji ale kto wie co będzie za 10 lat?

Opublikowano

Akurat mikrotransakcje w DS3 są dla niecierpliwych idiotów, bo i bez nich jest nadmiar wszystkich komponentów/części/amunicji.

Plus płatne paczki można kupować za walutę, którą zdobywa się w grze, więc jak ktoś inwestuje w to prawdziwą kasę, to jest po prostu debilem.

Opublikowano

Sami przyznali, że "klienci są zadowoleni", więc świadczy to o tym, w jaki ich produkcje celują elektorat. Czy serio tak musi być? A pamiętam jakie kiedyś w pudełkach były grube i szczegółowe instrukcje, czasem nawet z kolorowymi stronicami. Dziś już taki Ubisoft praktycznie totalnie rezygnuje z tego na rzecz   "cyfryzacji". Nie powiem, bo od kilku lat praktycznie nie zaglądam do książeczek z zakupionych tytułach ale jak zakupiłem swój pierwszy oryginał w życiu (RE2 na PSX) to przeglądałem instrukcję setki razy. 

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Patrząc na te ceny gier tak jakoś średnio mi się chce czekać na tą kolejną generację

price.jpg

E: Down: No ja ich sobie nie wymyśliłem...

Opublikowano

Pewnie, że pomysł może się nie podobać, ale jak 1-2% płaci w mikrotransakcjach tyle, że opłaca im się je wstawiać wszędzie, to chyba nikt nie jest zdziwiony, że będą to robić.

Może nie zamkną Visceral przynajmniej. Bo Montreal zamknęli przed premierą ich gry jeszcze...

A te ceny w funtach wyssane z palca.

Opublikowano

Na premierę za takie Shadow Fall przyjdzie nam wyłożyć z 270 zeta jak nic. Teraz dodajmy do tego cenę (wciąż opcjonalnego) DLC. Na PS4 z jedną grą pewnie wywalimy z 2 kawałki. No ale mam małą nadzieję na jakieś bundle. 

Oni sobie chyba jakieś jaja robią z tym brakiem stabilnych 60 fps w nowej generacji...

Opublikowano

A z grami na ps3 w dniu premiery nie było podobnie że były...drogie?

Opublikowano

Przecież PS4 nie będzie tyle kosztować co PS3 na starcie. Tym razem konsola nie ma nowego napędu. W każdej nowej wariacji PlayStation mieliśmy do czynienia z jednocześnie premierą nowego napędu, kolejno DVD i Blu-Ray. Nic dziwnego, że ceny były bajońskie. 

Opublikowano

Na premiere kupowałem konsole za 2400 i Full Auto , Resistance FoM , Motorstorm po 249zł w Robsonie. Drugiego Sixaxis dostałem gratis bo kupowałem jeszcze HDMI i GoW II na PS2 odrazu wiec zostawiłem tam  3500zł

Nie przerażają mnie te ceny bo to tylko preordery i oni sami nie wiedza jak będą wycenione. Zatem dali górkę aby w razie co nie tracic

Opublikowano

Sami przyznali, że "klienci są zadowoleni", więc świadczy to o tym, w jaki ich produkcje celują elektorat. Czy serio tak musi być? A pamiętam jakie kiedyś w pudełkach były grube i szczegółowe instrukcje, czasem nawet z kolorowymi stronicami. Dziś już taki Ubisoft praktycznie totalnie rezygnuje z tego na rzecz   "cyfryzacji". Nie powiem, bo od kilku lat praktycznie nie zaglądam do książeczek z zakupionych tytułach ale jak zakupiłem swój pierwszy oryginał w życiu (RE2 na PSX) to przeglądałem instrukcję setki razy. 

Szczerze to na cholerę marnować papier jak można instrukcje sprawdzić w necie lub nawet w samej grze.

Co do cen z zavvi. Pewnie to są placeholdery, a gry na PS4 na premierę będą pewnie w sklepach po 240zł. Po roku ceny spadną.

Opublikowano

Nie wiem co wy macie z tym "60fpsów jako standard".

Kto miałby taki narzucić? Producenci konsol? Żeby dopłacali studiom, które nie są w stanie tego zrobić same z powodów budżetowych, czy żeby ograniczyć ilość wydawanych gier na swoją platformę, bo ci, którzy nie mogliby wyciągnąć takiego framerate'u robiliby gry dla konkurencji?

Znaczna większość ludzi i tak tego nie zauważy albo nie doceni.

Opublikowano

Znowu słychać doniesienia o najmocniejszym line-up w historii marki. PS Vita też miała mieć solidne wsparcie gier, jak wyszło, wszyscy wiemy. Choć porównywanie premiery handhelda do stacjonarki też mija się z celem. Nawet jeden Killzone na PS4 spowoduje, że w grudniu ludzie hurtem ruszą do sklepów. Na starcie wystarczą trzy tytuły: Killzone, Driveclub i nieSławny. 

@Hela: A gołym okiem nie widać różnicy przy DmC a Revengeance? Tylko ślepy nie zauważy. 

Opublikowano

Znowu słychać doniesienia o najmocniejszym line-up w historii marki. PS Vita też miała mieć solidne wsparcie gier, jak wyszło, wszyscy wiemy. Choć porównywanie premiery handhelda do stacjonarki też mija się z celem. Nawet jeden Killzone na PS4 spowoduje, że w grudnie ludzie hurtem ruszą do sklepów. Na starcie wystarczą trzy tytuły: Killzone, Driveclub i nieSławny. 

Bardziej bym stawiał na Killzone i Knack. Driveclub "celuje" w lineup, ale wiemy co to znaczy. A nieSławny to już w ogóle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.