Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

to juz minecraft na x360 ma lepsze multi i sie nie szczela. a tak serio jeszcze rozbawiło diablo 3 w strategiach. a w muzyce choć by brak mass effect 3. ogólnie ktoś z klapkami na oczach chyba układał te nominacje.

Edytowane przez Orzeszek

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

rozumiem gusty, gustami ale w jury chyba był Mendrek i Yeti, najlepsze multi tamtego roku w Journey? słabo mi

Journey był w plusie czy co?

Opublikowano

ja zasnąłem przy forzie 2, z padem w ręku, powaga

Opublikowano

Ja przy BF3 prawie zasnalem na siedzaco, pierwszy raz w zyciu.

Z wiekszoscia nagrod sie zgadzam (cieszy mnie ze Dishonored zostalo nagrodzone), jednak multi dla Journey to spoooooora przesada.

@hela

To w temacie TR PS3 bylo pol zartem pol serio, jak nie rozumiesz takich prostych rzeczy to sam zes gimbus.

Opublikowano

ja zasnąłem przy forzie 2, z padem w ręku, powaga

żeby to raz ale przeszedłem samego siebie w Borderlands2 grając w co-opie z kumplem z headsetem na głowie

Opublikowano

Fajne nagrody. Brak jakiejkolwiek nominacji dla Hotline Miami, Dark Souls w strategiach, Black Ops w innowacjach i wyniki jakby im Mendrek bazę danych zhackował.

e: o to ja też się pochwalę, przy Heavy Rain kimnąłem

Edytowane przez teddy

Opublikowano

Na Journey narzekać nie będę, bo jak zawsze gdy pojawia się coś innowacyjnego, to się "hardkorowi" gracze burzą. Przynajmniej coś nowego, a nie wspomniane shooterki blasterki i siekanki, bądź inne MMO. Bardziej mnie rozbawiło to:

Strategy

Dark Souls: Prepare To Die

Diablo III

>strategy

Bwuh?

I co w blackopsie było takiego innowacyjnego? Bo chyba nie jestem na czasie.

Opublikowano

Przechodzenie Journey w co-opie to największa zaleta tego tytułu. Giera jest wręcz stworzona do takiej rozgrywki (single już tak nie jara). Rozumiem co mogło stać za takim, a nie innym wyborem.

A co do kimania przy gierkach, to mało jest takich przy których nie zasnąłem/na resztkach świadomości wyłączałem konsolę. Jedynie przy multi nigdy mi się to nie zdarzyło.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Sorry.. gadanie gadaniem.. ale poważnie.. Jak można zasnąć grająć? To nie oglądanie filmu, że biernie leżymy i patrzymy.. tutaj coś robisz więc jeśli nie jesteś skrajnie wycieńczony zaśnięcie jest chyba niemożliwe. A jeśli ktoś się do takiego stanu doprowadza.. to chyba coś z nim nie tak :unsure:

e: Oczywiście jesli ktoś gra na do 3 czy 4 nad ranem.. to nie dizwne, że może go przymulić.. mi się też zdarzyło chyba ze 2 czy 3 x w życiu posiedzieć przy konsoli do 3 czy 4.... ale nawet wtedy byłem na tyle przytomny żeby wyłączyć w końcu konsolę i normalnie położyć się spać.

Grałem wtedy w gry, które mnie "wciągnęły" :P

A większośc tutaj pisze... jakby ry ich uśpiły z nudów.. i tutaj nie rozmumiem.. po co taka osoba gra tyle czasu w "tak nudną" grę.. że aż usypia? Chyba, że ktoś lubi się katować.. i w doatku nie ma nad swobą kontroli.. aby potrafić powiedzeć sobie "dość na dziś". Nie wiem... W sumie nieważne :P

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Każdy się chwali przy jakim zayebistym to tytule nie zasnął a ty psujesz zabawe <burak>

Opublikowano

To ja zasnąłem przy Burnoucie Paradise i to w południe, i na siedząco. Bardzo dziwne uczucie,

Nearly 20 years later, the decision to bundle a web browser with Windows is still giving Microsoft grief. Today, the European Union has decided to fine the company €561 million (around $732 million) for breaking a 2009 antitrust agreement. At the time, Microsoft agreed to include a browser ballot box in every new copy of Windows, allowing users to pick any one of the 12 most popular browsers rather than defaulting to Microsoft Internet Explorer. However, in what Microsoft called a "technical error", Windows 7 Service Pack 1 removed this choice. In July, the European Commission formally started investigating, and last October it decided that Microsoft had indeed broken the rules.

Last month, Reuters reported that the EU would likely fine Microsoft by the end of March. Indeed, Microsoft is now paying for the trouble. The commission noted that this is the first time a company has ever been fined for "non-compliance with a commitments decision."

Today's €561 million fine is in the same region as the enormous €899 million (roughly $1.44 billion) fine levied by the EU back in 2004, and represents over three percent of the company's profit for 2012. It calculated the fine based on the gravity of the offense — it says 15 million Windows users in the EU did not see the browser ballot screen as agreed — but also took into account Microsoft's cooperation throughout the investigation. It's not all bad news for Microsoft, though: under EU rules it could've been fined up to ten percent of its total annual turnover for the infraction.

€561m fine for #Microsoft - @eu_commission has acted because they did not give users the web browser choice they agreed with me in 2009

— Neelie Kroes (@NeelieKroesEU) March 6, 2013

In a statement to the press, Microsoft said it will not be contesting today's fine:

"We take full responsibility for the technical error that caused this problem and have apologized for it. We provided the Commission with a complete and candid assessment of the situation, and we have taken steps to strengthen our software development and other processes to help avoid this mistake – or anything similar – in the future."

EU fines Microsoft over $730 million for failing to include browser ballot in Windows 7 SP1

thats a lot of money

Opublikowano

Przechodzenie Journey w co-opie to największa zaleta tego tytułu. Giera jest wręcz stworzona do takiej rozgrywki (single już tak nie jara). Rozumiem co mogło stać za takim, a nie innym wyborem.

bo ty grałeś, a większość hejterów zawistników nie. przeczytali opinię w internecie, że da się przejść w 2h i samograj i pierwsi w kolejce do hejtu się ustawiają. beka z was zyeby i z waszych laserków blasterków na 5 milionów godzin ahahahaha 

Opublikowano

Jaranko Deep Down przypomina mi podniecanie się renderem T-Rexa na PS1.

Może i to jest zrobione z mocą konsoli, ale sama gra tak wyglądać nie będzie.

Powiedź to tym wszystkim fanboyom Sony :confused:

Opublikowano

Jaranko Deep Down przypomina mi podniecanie się renderem T-Rexa na PS1.

1. jaranko t-rexem było fajne, znacznie fajniejsze niż jaranko deep down

2. to nie był render, ale możesz tego nie wiedzieć ........

3. .......bo miałeś wtedy 4 - 6 lat

Opublikowano

Jak można zasnąć grająć? 

Trzeba być bardzo zmęczonym :P

Opublikowano

No wiesz mam bekę z co niektórych fanów nowej maszynki od Sony. Tak się podniecają i nakręcają na nie wiadomo jaką grafikę, że czasem aż mi ich żal. Osobiście wątpię by gierki na nowe kąsole prezentowały poziom jak ten w filmiku Deep Down. Póki co jestem sceptyczny i jedynie czas pokaże czy się nie myliłem. Zresztą wszyscy tylko grafika, grafika,a gdzie pany SI, interakcja z otoczeniem, bardziej wymagający i rozbudowany gameplay?

Byłby ubaw jakby ponownie ładniejsze multiplatformy wychodziły na nowego X'a. No ale zaraz ktoś pewnie napisze, przecież PS4 jest mocniejsze (na papierze póki co) i  w ogóle  GDDR5! Jeszcze brakuje kogoś z hasłami typu gry chodzące w rozdziałce 4k XD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Co do tego domniemanego skasowania DS4, o którym pisał Mazzeo:

So after the Dead Space 4 cancellation story ran the other day (and EA denied it) Peter Moore jumped onto Games Industry's site and commented on the story and the site that originally created it (Videogamer). Peter confirmed to Kotaku that this was indeed him commenting.

original.png

original.png

Źródło - http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=49188486#post49188486

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Kolejna gra z always-online i tak samo jak Diablo 3, gra jest niedostępna, oferując taki oto przezabawny obrazek:

QOzldBt.jpg

parameter: string. oh god.

ktoś w temacie dał fajny post na ten temat

I consider myself a bit "older" of a gamer at 41. I grew up with Vectrex, the Atari 2600, Colecovision, Intellivision, Odyssey 2..basically when video gaming was in it's infancy.

You younger guys and ladies are "inheriting" the legacy of home gaming and what you are supporting with always on DRM in today's games is not something you should support nor be proud of.

You only back up claims from the likes of EA who state that gamers love micro-transactions, free to play models and suspect DLC(some of which is cut from full games to monetize it later).

Remember just buying a game, putting it into your console and playing it? Now we have internet activations, always on DRM, micro-transactions, DLC instead of mod tools and upcoming consoles that may block used games.

That's not what gaming is about. It's not fun. It's not enjoyable. It's corporate suits sitting in an office thinking of additional ways to screw over you younger folks and extract more money from your pockets.

They're using the guise of "development costs", "next gen" features and so forth to justify the nickel and diming of your wallets.

Don't embrace this legacy. Don't support it. If you support it, you only have yourselves to blame when your "digital future" some are so eager to embrace is locked behind pay walls or downed servers.

Please fellow gamers, wake up and don't support this.

:(

Opublikowano

Tyle się pozmieniało, jeszcze parę lat faktycznie wkładałem kupioną płytkę do PS2 i od razu grałem, nie czekając na nic, wiedząc przy tym, że zakupiłem całkowitą zawartość,

Opublikowano

PS2 i od razu grałem,

Na xklocku tak jeszcze jest,hyhy

Opublikowano

Nie zawsze. Zresztą każdy kto nie ma Xboxa 4 GB, z ludzi których znam, instaluje wszystkie gry. To nie jest tak że się tam je instaluje by popatrzeć na pasek instalacji. Sam wszystkie gry instalowałem.

Opublikowano

Fucktycznie, na X360 odpalasz grę od razu, aktualizacje trwają kilkanaście sekund, a wrzucanie gier na dysk jest opcjonalne przy czym instalacje na PS3 potrafią w(pipi)ić.

Opublikowano

Nie zawsze. Zresztą każdy kto nie ma Xboxa 4 GB, z ludzi których znam, instaluje wszystkie gry. To nie jest tak że się tam je instaluje by popatrzeć na pasek instalacji. Sam wszystkie gry instalowałem.

Ja mam 120GB i nie zawsze instaluje  I CO TERAS?

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.