Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Figaro - kto jest autorem tego posta, ktory wstawiles? Jakas ksywka chociaz?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Figaro - kto jest autorem tego posta, ktory wstawiles? Jakas ksywka chociaz?

ultrazilla.

Opublikowano

Na xklocku jest ten plus że jak coś pobierasz z Live to nie musisz instalować. No i mniejsza waga patchy

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Nie zawsze. Zresztą każdy kto nie ma Xboxa 4 GB, z ludzi których znam, instaluje wszystkie gry. To nie jest tak że się tam je instaluje by popatrzeć na pasek instalacji. Sam wszystkie gry instalowałem.

Ja mam 120GB i zawsze instaluje i co teras?

jak to co ? naucz się czytać ze zrozumieniem

Opublikowano

Nie zawsze. Zresztą każdy kto nie ma Xboxa 4 GB, z ludzi których znam, instaluje wszystkie gry. To nie jest tak że się tam je instaluje by popatrzeć na pasek instalacji. Sam wszystkie gry instalowałem.

Ja mam 120GB i zawsze instaluje i co teras?

jak to co ? naucz się czytać ze zrozumieniem

zapomniałem dodać "nie" a ty lepiej się naucz wstawiać slasha w odpowiednie miejsce haha

Opublikowano

Jak już edytowałeś ziomuś posta to trzeba było poprawić słowo 'teras' ;-)

Opublikowano

Sorry.. gadanie gadaniem.. ale poważnie.. Jak można zasnąć grająć? To nie oglądanie filmu, że biernie leżymy i patrzymy.. tutaj coś robisz więc jeśli nie jesteś skrajnie wycieńczony zaśnięcie jest chyba niemożliwe. A jeśli ktoś się do takiego stanu doprowadza.. to chyba coś z nim nie tak :unsure:

e: Oczywiście jesli ktoś gra na do 3 czy 4 nad ranem.. to nie dizwne, że może go przymulić.. mi się też zdarzyło chyba ze 2 czy 3 x w życiu posiedzieć przy konsoli do 3 czy 4.... ale nawet wtedy byłem na tyle przytomny żeby wyłączyć w końcu konsolę i normalnie położyć się spać.

Grałem wtedy w gry, które mnie "wciągnęły" :P

A większośc tutaj pisze... jakby ry ich uśpiły z nudów.. i tutaj nie rozmumiem.. po co taka osoba gra tyle czasu w "tak nudną" grę.. że aż usypia? Chyba, że ktoś lubi się katować.. i w doatku nie ma nad swobą kontroli.. aby potrafić powiedzeć sobie "dość na dziś". Nie wiem... W sumie nieważne :P

Raczej nie ze zmęczenia usypiam, tylko z powodu braku konieczności koncentracji. Jeżeli gra wymaga skupienia, sporo się dzieje i trzeba ogarnąć, to nie ma mowy o przysypianiu. W sytuacji, kiedy w czytniku jest płytka z jakimś tytułem gdzie mogę sobie połazić bez celu (ew. w poszukiwaniu ukrytych skrzynek itp.), to w pewnym momencie odpływam. Tak już mam. Jeżeli gram do tego w ciemnym pokoju (niekoniecznie noc, ale np. zima po 16), to już w ogóle kaplica. Ranking gatunkowych usypiaczy: sandboxy, rpgi, klasyczne przygodówki. Najlepsze, że to nie jest kwestia tego czy dany tytuł wydaje mi się nudny czy nie, ale mojego sposobu grania. Nazwałbym go niespiesznym ;). Jeżeli w recce mam podany czas przejścia gierki 10 h, to kumpel przechodzi ją w 6h, a ja w 20h. Trudno nie usnąć :D

Opublikowano

10f3675476a53.png

Yeti, mendrek [*] RIP, kolejny ex ponizej 80%, kiedy w PS+?

ja pier,dolę jaka beka z PlayStation xDDDDDDD

nie mówiąc już o tych co się jarają plejstejszyn [*]

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Kolejna część jak Kratos zabija co mu na stanie na drodze <zieew> God of War 3 robił wrażenie no ale Asenszyn,czym? trybem multi który za miesiąc wyląduje w PSS w wersji Free to Play?

Jak stanieje do 100zl to czemu nie,ale 200zl za to nie dam. Niech Santa Monica zajmie się nowym IP(bo mają talent) a serie God of War powinni zakończyc na Trylogii

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Już wolę przejść po raz kolejny 1 i 2 w HD niż zagrać w Ascension. 

Opublikowano

Ach ta podnieta procencikami  , a ja mam w (pipi)e średnią bo wiem że to ten sam GoW którego lubię. Choć muszę przyznać bez bicia że mam nadzieje że to jednak koniec przygód Kratosa i z nadzieją czekam na równie mocne nowe Ip od SM :greeting:

Opublikowano

Kolejna część jak Kratos zabija co mu na stanie na drodze <zieew> God of War 3 robił wrażenie no ale Asenszyn,czym? trybem multi który za miesiąc wyląduje w PSS w wersji Free to Play?

Jak stanieje do 100zl to czemu nie,ale 200zl za to nie dam. Niech Santa Monica zajmie się nowym IP(bo mają talent) a serie God of War powinni zakończyc na Trylogii

Jedno kur.wa pytanie. Grałeś?

Opublikowano

Gdzie jest Mendrek?

A gdzie ty byles jak wyszlo na jaw ze sie sam plusowales? Kto jak kto, ale ty powinienes zrozumiec, ze Mendrek odmawia komentarza. :P

Opublikowano

Tę sytuację można podsumować jednym zdaniem.

"Ghost of Sparta is a much, much better game than Chains and it has a 5 points lower metascore"
Opublikowano

...Mendrek odmawia komentarza. :P

E tam się mylicie porostu pewnie potrzebuje więcej czasu by przygotować odpowiednią ripostę :whistling:

Opublikowano

Ale będzie zaraz flejm... W sumie mnie demo niespecjalnie porwało, póki co oceny też bez szału... ale zagrac i tak wcześniej czy później trzeba. Wydaje mi się jednak, że wypadałoby na tej części zakończyć przygody Kratosa.

Przy czym patrząc na zakończenie GOW3... można być na 99% pewnym, że przynajmniej jeszcze 1 część powstanie

Opublikowano

Idę o zakład, że GOW:A to tak samo porządny tytul jak 3 część.

Tylko tym razem oceny nie są sztucznie pompowane.

Opublikowano

Na Wyrocznii już 80

Opublikowano

Zmęczenie materiału. Zarówno serią, jak i sprzętem, który nie ma już nic nowego do pokazania.

Nie zdziwię się, jak przy GoW:J będzie to samo.

Opublikowano

Mało moze kogo to interesować,ale seria COD w tym momencie nie ma polskiego wydawcy

Uważna lektura dokumentów spółek związanych z moją ulubioną branżą gier komputerowych przynosi czasami rzeczy, o których się dziennikarzom z dużych serwisów nie śniło i nie mówię, że jestem lepszy, bo sam dostałem tipa żeby poczytać, propsy sam-wiesz-kto. Ale i tak się udało być pierwszym z newsem: firma LEM kończy działalność wydawniczą.

Skąd wiem? Spod tego linku: sprawozdanie EM&F

Ten link to sprawozdanie finansowe grupy EM&F (z dnia 19 lutego 2013, więc trudno mówić, że się jakoś straszliwie pospieszyłem), do której należy spółka Licomp Empik Multimedia, wydająca tytuły Activision (oraz parę innych, ale to Activision jest najciekawsze). W tymże sprawozdaniu znajduje się następujący akapit:

Działalność hurtowa w zakresie multimediów

W trakcie 2012 r. zarząd Grupy podjął decyzję o wycofaniu się z działalności w zakresie hurtowej sprzedaży

multimediów (gry komputerowe PC, konsole). Przyczyną tej decyzji jest brak perspektyw rozwoju tego typu

działalności, pogarszające się wyniki finansowe oraz spadek obrotów rynku gier w tradycyjnym kanale

dystrybucyjnym na rzecz internetu.

Kto teraz będzie nam sprzedawał Call of Duty? Istotna sprawa, bo to jeden z najważniejszych tytułów na naszym rynku… Szkoda mi LEM-a trochę, bo to jeden z najstarszych wydawców w Polsce i wprawdzie moje stosunki z tą firmą były zawsze po obu stronach cienkiej czerwonej linii dzielącej miłość od nienawiści, to jednak nie sposób nie przystanąć i nie zasalutować. Minuta ciszy dla naszych padłych braci.

http://zagraceni.pl/lem-is-down

Opublikowano

Tę sytuację można podsumować jednym zdaniem.

"Ghost of Sparta is a much, much better game than Chains and it has a 5 points lower metascore"

Sluszna uwaga. GoS jest zdecydowanie lepsza gra od CoO.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.