Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NmlvB25EnK0

Co wy na to ?

Podzespoły gorsze niż ps4 (patrząc po tym co pokazali na konfie sony, a co na tym trailerze) + super atrakcyjna cena 1000$. Jak dla mnie ta konsola jest skazana na porażkę chyba, że:

a) Wyjdą mega kozackie exy, np.: half life 3 i nie tylko

b) System będzie mega dobrze przemyślany i super świetnie działał

c) Gry będą znacząco przewyższały graficznie te z ps4/x720 (a patrząc na podzespoły tego urządzonka raczej jest to niemożliwe)

Edytowane przez terror

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

To nie jest jeszcze chyba Steambox

Opublikowano

Hardkorowi pecetowcy za mniejszą sumę sobie złożą lepszego kompa, a lubujący konsole pukną się w czoło i nie zapłacą 1000$ za sprzęt do gierek. No i o ile kiedykolwiek powstanie Half-life 3 to nie będzie exem.

Ten cały piston to kretyński pomysł.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jak dla mnie fajny.

Opublikowano

To jest steambox. Współpracowali razem z drugą firmą i stworzyli takie małe "cudo" :P

Nie?

Zaprezentowany wczoraj na targach CES w Las Vegas mini-komputer Piston nie jest tym, co media od miesięcy nazywają Steam Boksem – platformą do grania od firmy Valve.

9 stycznia 2013, 10:00 • Robson (gry-online.pl) • pozostałe

Jeszcze wczoraj mogliście przeczytać o Pistonie – zaprezentowanym na corocznych targach sprzętu i oprogramowania w Las Vegas mini-komputerze, będącym wspólnym tworem posiadającego Steama Valve oraz korporacji Xi3. Wówczas wydawało się, że pokazany sprzęt to właśnie Steam Box. Jednakże Ben Krasnow, inżynier Valve i osoba związana z samym projektem, wyjaśnił sprawę: Piston to nie Steam Box.

Pokazana światu hybryda do multimediów i gier wielkości kubka do kawy w istocie jest wspólnym przedsięwzięciem ojców Half-Life’a i korporacji zajmującej się budową sprzętu komputerowego, jednak Steam Box to zupełnie inny projekt. Jak wypowiada się sam zainteresowany:

W odniesieniu do wieści na temat Steam Boksa – wiele rzeczy zostało w mediach stwierdzonych i wskazanych, a których ja sam nie powiedziałem. Na przykład to prawda, że pracujemy nad przeniesieniem Steama do salonów i pokoi gościnnych i że pracujemy nad urządzeniem komputerowym, ale aktualnie nie mamy żadnych planów, by ogłosić cokolwiek w 2013 roku.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=73916

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Hardkorowi pecetowcy za mniejszą sumę sobie złożą lepszego kompa, a lubujący konsole pukną się w czoło i nie zapłacą 1000$ za sprzęt do gierek. No i o ile kiedykolwiek powstanie Half-life 3 to nie będzie exem.

Pewnie, że sobie złożą, ale to coś przynajmniej będzie bezszelestne pod TV w salonie w przeciwieństwie do zwykłego PC.

Nie wspominając już o ilości zajmowanego miejsca.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

o właśnie, bo miałem się was spytać - są u was w empikach rzeczy od Nintendo? Bo w olsztynie wszystko poznikało

w media marktach i saturnach tez wszystko poznikało, na półce są same "pułkowniki" chciałem kupić do wii u wiilota i nigdzie nie było :( z uk sprowadziłem.

w carrefurach wyprzedają całe nintendo widziałem gierki i konsole wii po taniości, jutro zrobie sobie zakupy :P

Pewnie, że sobie złożą, ale to coś przynajmniej będzie bezszelestne pod TV w salonie w przeciwieństwie do zwykłego PC.

Nie wspominając już o ilości zajmowanego miejsca.

ad1) mam teraz power pc i jest cichutki

ad2) chyba nie pamiętacie jak potrafiło zawyć ps3 i xbox360 w wersji fat XD

Opublikowano

Stara 360tka bez możliwości instalacji była szczytem gó.wnianej góry poziom hałasu.

Opublikowano

szanowanych i znanych krytyków

>szanowanych

>>Zwykle to ludzie którzy za tą fuchę dostają pieniądze i pewien profesjonalizm jest od nich oczekiwany

No popatrz, zupełnie jak politycy.

że się wtrące....jak ktos bierze kasę za fuchę to znaczy że jest politykiem?

Edytowane przez adi

Opublikowano

że się wtrące....jak ktos bierze kasę za fuchę to znaczy że jest politykiem?

Nie jak ktoś bierze kasę za coś na czym się nie zna ( w rzeczywistość o wykonywanym fachu (pipi) wiedząc mimo to  będąc w  przekonaniu że jest się w nim profesjonalistą ) wtedy porównanie takiego osobnika do polityka jest jak najbardziej na miejscu. A takich osobników można znaleźć wśród tych "szanowanych i znanych krytyków" recenzujących gierki. Stąd to porównanie chyba że moja teoria jest błędna :sweat:

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NmlvB25EnK0

Co wy na to ?

Podzespoły gorsze niż ps4 (patrząc po tym co pokazali na konfie sony, a co na tym trailerze) + super atrakcyjna cena 1000$. Jak dla mnie ta konsola jest skazana na porażkę chyba, że:

a) Wyjdą mega kozackie exy, np.: half life 3 i nie tylko

b) System będzie mega dobrze przemyślany i super świetnie działał

c) Gry będą znacząco przewyższały graficznie te z ps4/x720 (a patrząc na podzespoły tego urządzonka raczej jest to niemożliwe)

Gdzie znalazłeś informację, że to jest TEN steambox? Przecież ten sprzęt pokazali już jakiś czas temu i były informację, że Valve ma ich wspierać, ale nikt nazwał tego steam boxem. W ogóle firma odpowiedzialna za jego produkcję chyba z rok temu działała czynnie na kickstarterze z podobnym projektem.

Opublikowano

ciekawe kto to kupi xD

konsola to ma dedykowane gry w specjalnych pudełeczkach z jej logiem, a to jest jedynie PC w kostce, na którym będzie trzeba zainstalować windowsa albo linuxa.

no ale pewnie kilka osób nabiorą, że to niby "konsola".

Opublikowano

Ogólnie takie urządzenie ma sens, ale nie za cenę zaproponowaną przez producenta, sam chętnie zakupiłbym mini PC, żeby postawić, zawiesić na monitorze :)

Opublikowano

Kup mac mini :) mnie ogólnie ten projekt nie rusza, tak samo jak idea steamboxa, lepsze i tak bedą next geny

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Sięgam po produkty tylko od sprawdzonych marek na rynku. W tym przypadku zarówno PS jak i Xbox są solidne. Nawet się zastanawiałem ostatnio czy tym razem po raz pierwszy w życiu nie postawić na sprzęt Microsoftu. Jednak sentyment nad PS wziął górę. Co nie oznacza, że nigdy nie sięgnę po X'a bo mam jeszcze w planach na ten rok zakup 360-tki, żeby zaliczyć serię Halo i Gears'ów rzecz jasna. Reszta mnie nie interesuje. 

Opublikowano

Horizon, PGR 4 i Forze M. też warto sprawdzić, nawet lepsze niż te strzelanki...

Edytowane przez Marian80

Opublikowano

Nie jestem jakoś specjalnie fanem racerów a głównie kręcą mnie tytuły, o których wspomniałem wyżej. Choć jeszcze jedna rzecz przykuwa moją uwagę: oferta na XLA i tytuły takie jak Dust czy Mark of the Ninja. Nawet czytając marcowe PE w kalejdoskopie cyfrowych premier więcej exów zmierza na XLA.

Opublikowano

E tam , jak ktoś nie lubi wyścigów to nie ma opcji ze to będzie lepsze niż te strzelanki

Edytowane przez kubson

Opublikowano

no ma PS3, to co się dziwić że nie przepada za wyścigówkami, jak kupi Xa i wymienione wyżej gry to zmieni zdanie, hehe.

Opublikowano

Nigdy nie zagrywałem się mocno w wyścigach, więc raczej się w tej kwestii nic nie zmieni. 

Opublikowano
"W ramach przerwy od Kratosa mamy gorącego newsa: jeszcze w tym roku Wasze PlayStation 3 zostanie wzbogacone o usługę FILMBOX LIVE! Posiadacze konsoli otrzymają więc dostęp do pokaźnej biblioteki VoD oraz 7 kanałów TV: Filmbox, Filmbox Extra, Kino Polska, Kino Polska Muzyka, Fightbox HD, Docubox HD i Fashionbox HD. Więcej szczegółów już wkrótce :)"

fuck yes

Opublikowano

Jeszcze jakby Sony wprowadzilo do Polski Video i Music Unlimited

Opublikowano

I tak byś z tego nie korzystał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.