Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Mnie tam koło ch'uja latają te wszystkie appki na konsolach, ale netflixem w polsce bym nie pogardził.

Opublikowano

tym bardziej, że te appki na konsolach chodzą tak, że tylko się przeżegnać, nawet taka aplikacja Youtube na X360 potrafi się co chwile zacinać, a M$ jeszcze za taki chłam woła wykupienie abonamentu. Przeglądarkę www z PS3 z grzeczności przemilczę...

Opublikowano

Przeglądarka w PS3 jest kulawa - to fakt, ale jest dostępna bez dodatkowych opłat i do podstawowych funkcji wystarcza (jako, że nie mam lapka to 90% mojego przeglądania www odbywa się właśnie na PS3). Aplikacja YT na PS3 też w sumie nie jest taka zła.. ma 2, ale za to poważnie wady. System logowania się to jakieś nieporozumienie (na szczęście nie trzeba tego robić.. ale jeśłi chcemy mieć dostęp do swoich ulubionych filmów itd.. robi się lipa). Druga wada to brak obsługi klawiatury. Czy to aż taki problem aby wprowadzić obsługę nomralnej klawiaruty?

Edytowane przez Emet

Opublikowano

(jako, że nie mam lapka to 90% mojego przeglądania www odbywa się właśnie na PS3).

Szczerze ci współczuję męczyć się na takim szajsie :/ To już na komórce lepie się net przegląda, a ten YT w PS3 to by mógł wcale nie istnieć. Nawet hd filmów się nie da puścić ...

Opublikowano

Propsy za wprowadzanie nowych usług do PS3/X360, które są niedporacowane, zamulające itd. Jeżeli ktoś naprawdę nie ma komputera w domu i konsola jest jedynym punktem dostępu do multimediów, to faktycznie może czuć się usatysfakjonowany. Ja widzę sens takich rozwiązań, dopracowanych, intuicyjnych, wygodnych na nowym sprzęcie, ale teraz? Hmmm

Opublikowano

Heh PS3 to nie jest mój jedyny dostęp do netu :P .. ale PC mam w innym pokoju i jest trochę szrotowaty.

Co do YT na PS3 to ta oficjalna aplikacja oczywiście wyświetla filmy w HD.

Poza tym jest stronka dla użytkowników PS3, gdzie też działają filmy z YT w HD (i można je pobierać na dysk).

http://www.ps3youtube.com/

Ja właśnie z tej stronki korzystam już od kilku lat.

Opublikowano

Ciekawe czy last guardian wyjdzie na ps4, czy znowu przeciagna go na ps5.

Opublikowano

Taki ex to zawsze wabik na fanów, więc nie opłaca się go wydawać zbyt wcześnie.

Opublikowano

Przestało mi już jakiś czas temu zależeć na Last Guardian. Niech skupią się na innych grach niż mieliby po latach wydać archaiczny i niezadowalający produkt. 

Opublikowano

Mazzeo, na prawdę uważasz, że KTOKOLWIEK kupił (bo chyba tylko to można mieć na myśli pisząc "nakręcili na PS3") konsolę dla The Last Guardiana, gierki, która chyba w żadnym momencie od czasów trailera nie miała nawet pewnej daty premiery, jest nowym IP od twórców mających na koncie mało mainstreamowe gierki ? Albo dla FF vs XIII, a nie dla samej trzynastki, która była pewna ? Dla własnych potrzeb naciągasz rzeczywistość.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

mnie przekonała do szybszego kupna ps3, mgs4 i niedługa jak sadziłem premiera tlg, nie oszukujmy się, pokazali gameplay, ta gra powinna od tamtej pory wyjscpo max. 2latach.

Opublikowano

PS3 this is superior console... superior...

Opublikowano

Sorry za post pod postem ale muszę ten wątek poruszyć:

Od kiedy tytuł ze średnią ocen 80% wg Metakrytyki jest przeciętniakiem? Tyle samo zgarnie Gears of War: Judgement bo formuła jest ta sama od lat, podobnie jak w GoW. Mimo tego jestem pewny, że Wstąpienie pozamiata. Tak samo jak wczoraj czytałem recenzję w polskim Eurogamerze, w której autor praktycznie przez 90% tekstu zachwyca się nad grą ostatecznie dając mocne 8, przy czym nie wymienia żadnych wad. Tylko dlatego, że formuła jest niezmienna trzeba od razu odciągać jedno oczko? Mimo tego, że sama gra po prostu rozwala?

Opublikowano

Dal 8 bo brytyjski Eurogamer dal 7. Wkurza mnie Eurogamer bo nie maja swojego zdania, tylko przekazuja w wiekszosci to co w WB pisza. Nie napisali jeszcze zupelnie swojej recenzji, odmiennej od brytyjskiej. Jedyna roznica w ocenach na jaka sobie pozwalaja to jedno oczko, ale w wiekszosci i tak wystawiaja taka sama note.

Opublikowano

Patrząc na score magazynów to nie mało jest recenzji z 9 w tle. Userzy zachwalają Wstąpienie a słabe recenzje wynikają chyba tylko z niechęci do serii po latach i tyle. Kto lubi Kratosa ten nie przejdzie obok Wstąpienia obojętnie i zgodzi się, że to za(pipi)isty tytuł. Mnie samo demo przyprawiło o ciarki, więc nie wiem czego się spodziewać w pełnej wersji. 

Opublikowano

Jaka gra na 8?

Na metacritics jest ponizej 80, czyli wg mendrka gra na 7.

Wybacz nemesisku, ale nie gry na 7 oczekiwali fani.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Ja oczekuję gry na 9 i jestem pewny, że taką dostanę. Sam zagrałbyś we Wstąpienie to zmieniłbyś zdanie. No sorry, ale score "79 out of 100" chyba zaliczamy do kategorii 8, prawda? Już nawet nie wspomnę jaki był tutaj rage jak Halo 4 także okazało się najniżej ocenianą odsłoną a wiadomo było, że to świetna i dopracowana produkcja. Tak samo jest właśnie ze Wstąpieniem, i choć God of War z pewnością nie jest blockbusterem takiego formatu jak Master Chief to w moim odczuciu sytuacja prezentuje się dość podobnie. 

Opublikowano

PS3 this is superior console... superior...

Oho, N+ upadło to zaczynają się przenosiny widzę. Trzeba ich jak najszybciej spacyfikować.

A tak poza tym, to znalazłem na forum Wiedźmina:

Ja kupiłem ps 3 sla jednej gry - Heavy Rain. Najdroższa gra w jaką kiedykolwiek grałem. Szkoda tylko, że jest tak mało dobrych gier na ps3 (ekskluzywnych), a może i na szczęsccie. Jak są na pc, to kupie na pc. Sporo tańsze a i lepiej mi się gra używając klawiatury i myszki

Myślałem, że opluję monitor. Takie pierdoły piszą "Glorious pc master race", kupując sprzęty po 5-7 tysięcy, żeby podniecać się klikanymi platformówkami.

Opublikowano

79 to 8- według przyjętych zasad.

Co do Halo 4, dzisiaj grałem 2 godziny i się naprawdę nie dziwię, że ta gra nikomu na świecie się nie podoba. No dobra, w multi będę grał (jakaś odmiana, ładne mapki, rozwój postaci, pistolety na wodę ssą, ale jest rozwałka),  single za to jest taką kaszana, że można umrzeć na raka od tej gry. Choćby nie wiem jak odtwórczy był nowy God, to będzie 106 razy lepszy od Halo 4. Ta słynna SI polega na tym, że bydlaki ( te śmieszne małpy w kaskach) mają dużo HP, dużą celność i cała trudność w ich ubiciu, to konieczność regenerowania tarcz. "taktyka" : mało HP czasami schowa się za jakimś klockiem lego, dużo HP rambo style. No miód jak diabli. Cała zabawa, to idziesz/jedziesz przed siebie i strzelasz do loch i warchlaków pałętających się pod nogami, porozrzucanych na jana po mapie. Czasami jakiś kurczak z tarczą wyskoczy.

Opublikowano

Ta słynna SI polega na tym, że bydlaki ( te śmieszne małpy w kaskach) mają dużo HP, dużą celność i cała trudność w ich ubiciu, to konieczność regenerowania tarcz. "taktyka" : mało HP czasami schowa się za jakimś klockiem lego, dużo HP rambo style. No miód jak diabli. Cała zabawa, to idziesz/jedziesz przed siebie i strzelasz do loch i warchlaków pałętających się pod nogami, porozrzucanych na jana po mapie. Czasami jakiś kurczak z tarczą wyskoczy.

na jakim poziomie trudności grasz ? 

Opublikowano

Pajgi idz grac w God of Wara, 7 na 10 to i tak sukces jezeli chodzi o exy Sony w ostatnim czasie xD

PS. Nie moze grac wyzej niz na normalu

Opublikowano

Wybrałem Heroic jako debiutant (no prawie, swego czasu zaliczyłem 60% Halo 3), być może na legendary mają jeszcze więcej HP

God of War mnie interesuje niemal tak bardzo jak Halo 4 (kolega mnie prosił, to zagrałem). I żeby nie było: jak już pisałem, multi mi się jak narazie (30 minut) podoba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.