Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No tak, jade po Halo ale pajgi widzi xbot defens fors. Masz cos jeszcze do powiedzienia oprocz tego, ze nie ogarniasz ? Wyrecze cie - karly karly karly co ja gram, kosmity blasterki, AI ktore kopie mi zada, ale jest chu.jowe bo wole Ni no Kuni. Nie wiem czy akurat jarasz sie tym ale strzelam, ze pewnie tak jak kazdy inny smieszny hejter.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Tale of Two Sons nie ma nic wspólnego z Indie grami :P A jak jesteśmy przy LIMBO, to ciekaw jestem kiedy Playdead pokaże pierwszy trailer swojej nowej gry - to ma być chyba takie LIMBO na sterydach ;)

Ciekawe czy giera osiągnie mityczne 80% zarezerwowane dla najlepszych eksów?

Zanim nowy Kratos okazał się metacriticiową padaką na 79%, to ten mityczny poziom był ustawiony na granicy 90% ;)

God of War Ascesnion ma średnią 80% na metacritic i gamerankings.

Opublikowano

To nie przeszkadza, żeby cieszyć się grą, prawda? No, chyba, że Twoje ego na tym ucierpiało. 

Opublikowano

No jak nie. Wypomnialem mu to ostatnio po raz juz nie wiem ktory i zaraz bylem klamca, xbotem i łgarzem ... wtedy sprawdzilem i faktycznie zagral, dwa miesiace temu w trojeczke, no ale pewnie tylko dlatego zeby mu ludzie nie cisneli bo ledwo gre na normalu zaliczyl.

Opublikowano

Ja gram w gry te na które mam ochotę i kiedy mam ochotę. Nie potrzebuję czyjejś presji czy namowy. A tym bardziej nie interesuje mnie zdanie kogoś kto wielkie exy na PS3 nazywa crapami z reguły. Reguły xbockiego bólu du.py.

Mnie 80 % dla GoW: A jak już pisałem, bokiem. Ani nie jest to dla mnie priorytet, ani nie jest to jeden z dwóch exów na ruski rok żeby rozpaczać z powodu nie dobicia do 90, względem kondycji platformy. Pomijając że marka i tak grę sprzeda. Niech martwią się fanboje X360 oceną GoW: J, bo jak na grę roku na ich konsolę (z braku laku... jak zwykle) wypadałoby żeby choć te 80 miała.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Ja gram w gry te na które mam ochotę i kiedy mam ochotę. Nie potrzebuję czyjejś presji czy namowy. A tym bardziej nie interesuje mnie zdanie kogoś kto wielkie exy na PS3 nazywa crapami z reguły. Reguły xbockiego bólu du.py.

Mnie 80 % dla GoW: A jak już pisałem, bokiem. Ani nie jest to dla mnie priorytet, ani nie jest to jeden z dwóch exów na ruski rok żeby rozpaczać z powodu nie dobicia do 90, względem kondycji platformy. Pomijając że marka i tak grę sprzeda. Niech martwią się fanboje X360 oceną GoW: J, bo jak na grę roku na ich konsolę (z braku laku... jak zwykle) wypadałoby żeby choć te 80 miała.

hehe, pierwszy rok w historii, że PS3 ma więcej exów od X360, a tutaj się czyta "z braku laku, jak zwykle"

Mendrek masz bardzo krótką pamięć.

Opublikowano

hehe, pierwszy rok w historii, że PS3 ma więcej exów od X360, a tutaj się czyta "z braku laku, jak zwykle"

Że co słucham? :D Daddy Ci konto przejął, czy jak? Bo Ty chyba jak on, zero powagi. Posucha exowa na X360 trwa od ponad dwóch lat. A może to ja mam Ci przypomnieć 2011, gdzie jury prestiżowej gali nagród roku Spike VGA po raz pierwszy w historii musiało nagiąć reguły dla gry roku na X360. Zasady mówiły o minimum 4 exach nominowanych, ale nawet tyle X360  nie miał. W skutek tego jury MUSIAŁO DOBRAĆ MULTIPLATFORMY żeby nagroda miała sens. Obok GoW 3 i Forzy 4 znalazły się więc Portal 2 i Batman AC. Skutek? Beka. Czemu? Bo grę roku na X360 zgarnął Batman, który wydany został też na PS3. Rok później jury by X360 nie robić przypału zastosowało nominację multiplatform u wszystkich.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Girsy dostaną minimum 8 za samą nazwę i nie będą musiały się do tego poziomu czołgać, ale wiadomo - Mendrolina = chorągiew na maszcie podczas tajfunu - 86/87 dla ex'ów na X360, to porażka, a 80 dla największego ex'a na PS3 to sukces, tudzież "wyczerpanie się formuły i najważniejsze, że się dobrze sprzeda, no i idzie w górę", heh.

Najśmieszniejsze jest to, że dwa teamy nołnejmów czy jak ich tam określał Mendrolina, zrobiły lepsze - według jego wyroczni - gry niż największe kozaki z obozu Sony i to samo pewnie powtórzą wyrobnicy z Polszy.

Biedak pewnie budzi się w nocy zlany potem jak widzi te cyferki z MC :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Że co słucham? :D Daddy Ci konto przejął, czy jak? Bo Ty chyba jak on, zero powagi.

No tak gierki AAA liczą się podwójnie pewnie a te z dystrybucji cyfrowej to nie są gry.

Opublikowano

Nie dziwie się że nowy kratosik zgarnia oceny 7/10....3 podejścia i nie dałem rady samego dema ukończyć, nudne, wtórne, zjebana kamera, zjebane oświetlenie, ciachanie przeciwników jakby byli z pianki jojo   :turned:  

będzie kolejna beka z sonybociarni jak polski ex na X360 zgarnie lepsze oceny niż największy ex ps3 ostatnich 2 lat  :sweat:

Opublikowano

Z GoW'em już tak dziś jest. Jednym formuła się przejadła a inni chcą więcej. Ja sam zaliczam się do tych drugich a score 80% nie uważam za jakąś porażkę. Tak samo jako w Sony nie siedzą hipokryci pokroju wydawcy New Vegas, które przez zbyt niską średnią nie zasłużyło na premie dla twórców. Podejrzewam, że spodziewali się ocen na takim poziomie. Ale przecież są to bardzo dobre noty i tyle. 

To pokazuje jak bardzo Metacritic zmieniło podejście graczy. 

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Nie "graczy", a dziwolągów takich jak Mendrek :)

Jeszcze pamiętam jak się pucował, że Journey miało 92 na MC, a Trials Evolution TYLKO 91.

Beka rolls my friends :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak zwał tak zwał. Liczy się sam fakt xD. Don, już widzę jak sam nie raz zerkasz na score Metakrytyków. :D

Opublikowano

Jak zwał tak zwał. Liczy się sam fakt xD. Don, już widzę jak sam nie raz zerkasz na score Metakrytyków. :D

Każdy "zerka". Tylko dla mnie nie ma to żadnego znaczenia co tam zobaczę. 

Opublikowano

Girsy dostaną minimum 8 za samą nazwę i nie będą musiały się do tego poziomu czołgać, ale wiadomo - Mendrolina = chorągiew na maszcie podczas tajfunu - 86/87 dla ex'ów na X360, to porażka, a 80 dla największego ex'a na PS3 to sukces, tudzież "wyczerpanie się formuły i najważniejsze, że się dobrze sprzeda, no i idzie w górę", heh.

Najśmieszniejsze jest to, że dwa teamy nołnejmów czy jak ich tam określał Mendrolina, zrobiły lepsze - według jego wyroczni - gry niż największe kozaki z obozu Sony i to samo pewnie powtórzą wyrobnicy z Polszy.

Biedak pewnie budzi się w nocy zlany potem jak widzi te cyferki z MC :P

Co innego gdy konsola na brak exów nie narzeka, to wtedy <90 dla jednego czy dwóch tak nie razi. Co innego jak się ma 1-2 exy na ruski rok, to raczej fajnie jakby jakością rekompensowały niedostatki prestiżu. Bo 80 to świetna ocena, ale w świetle tego że na konkurencyjnej platformie jest wiele więcej świeżych ex'ów tej samej klasy ocenowej, rzuca to pewien niesmak na politykę MS-u.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Każdy "zerka". Tylko dla mnie nie ma to żadnego znaczenia co tam zobaczę. 

Ja nie zerkam. 

Nie "graczy", a dziwolągów takich jak Mendrek :)

Jeszcze pamiętam jak się pucował, że Journey miało 92 na MC, a Trials Evolution TYLKO 91.

Beka rolls my friends :P

Przecież niedawno mialem dyskusje z mendroliną w statusach i gry z cyfrowej dystrybucji to nie są gry tylko giereczki (ale tylko te z xboxa bo z ps3 to genialny eks!!!!!)

Opublikowano

Niestety Mendrek, ex'ów więcej jest na X360 - przyznałeś to w momencie kiedy zacząłeś się pucować nad Journey i tym samym zmieniłeś front legitymując wcześniejsze "popierdółki", jak to sam pisałeś, do miana pełnoprawnych gier, a pod tym względem X360 co roku gniecie.

Trzeba się było trzymać starej strategii :P

Opublikowano

To widać nawet jak zerkniemy na kalejdoskop cyfrowych premier 2013, chyba ze dwie pozycje są stricte dla PSN, reszta jest dla XLA. 

Opublikowano

Moja odpowiedź Journeyem to była kontra na argument o grach z cyfrowej only, że nawet w tym aspekcie PS3 ma prestiżową przewagę, bo nie ma na X360 wyżej ocenionej ani tak nagrodzonej gry z cyfrowej dystrybucji, lecz oczywiście moje zdanie się nie zmienia. To dla gier AAA kupuje się X360, PS3 a nawet Wii. Ktoś kto kupił dla gier z XBLA czy SEN, mógł kupić lepiej Ouya czy smartfona, albo poczekać na Steamboxa. Gry z cyfrowej ok, ale to raczej nie priorytet.

A jak już kiedyś skrzętnie obliczyłem, to PS3 ma więcej ex'ów powyżej 79 nz MC, więc nie wiem o czym tu dyskutujemy.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

śmieszy to dzielenie gier na giereczki z XBLA/PSN i gry w pudełkach, wolę grać w Pixel Junk Monsters niż killzłoma. Wiele gier z cyfrowej dystrybucji >>> gry w pudełkach, to nie są czasy 2005 roku i gier jak Hexic.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ktoś kto kupił dla XBLA czy Sen, mógł kupić lepiej Ouya czy smartfona, albo poczekać na Steamboxa.

Smartfona z 2" ekranem albo konsole, których nie ma.

Seems legit to me XD

Opublikowano

a i HexicHD rozpie'dala battlefield po wieloma względami 

Opublikowano

Aż dałem plusa Daddiemu :D

Ja zerakm na MC ale ocena na tym portalu nie ma znaczenia czy kupię gre czy nie. O taka ciekawostka ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.