Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ktoś kto kupił dla XBLA czy Sen, mógł kupić lepiej Ouya czy smartfona, albo poczekać na Steamboxa.

Smartfona z 2" ekranem albo konsole, których nie ma.

Seems legit to me XD

Może być i tablet, cokolwiek z iOSem albo Androidem. Albo złomlaptop do Steama. Geez. Jakbym chciał grać tylko w gry pokroju Pixeljunk, to bym nie inwestował current gena.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

.Ja zerkam na ten zalosny serwis tylko wtedy gdy sie Mendrek pucuje. Musialbym byc skonczonym kretynem by moje zakupy byly uwarunkowane tymi ocenami. Przykladowo AC:R jest o 5 punktow gorzej oceniany od AC3 SROTFL

Opublikowano

Ktoś kto kupił dla XBLA czy Sen, mógł kupić lepiej Ouya czy smartfona, albo poczekać na Steamboxa.

Seems legit to me XD

Może być i tablet, cokolwiek z iOSem albo Androidem. Albo złomlaptop do Steama. Geez. Jakbym chciał grać tylko w gry pokroju Pixeljunk, to bym nie inwestował current gena.

Na XBLA są lepsze gry niż pixeljunki i zdecydowanie dla nich warto mieć konsole. 

Opublikowano

Seems legit to me XD

Nie po to wydałem 5000 tysięcy na telewizor i 4000 tysiące na konsole żeby grać w pierdółki z psn i xbla. Już lepiej pograć w klasyki z ps2, gamecuba i xboxa.

Opublikowano

Przykladowo AC:R jest o 5 punktow gorzej oceniany od AC3 SROTFL

Dokładnie. Revelations jest zdecydowanie lepszym AC od przehajpowanej 3(tak uległem hajpowi że kupiłem kolekcjonerkę za 239zł :/ No ale fajny medalion i dziennik :D)

Opublikowano

Tez kupilem limitke z medalionem, ale jak skonczylem gre to odrazu sprzedalem to (pipi) ... na szczescie bylem stratny tylko na 20zl. 

Opublikowano

AC:R to czwarty raz dokładnie to samo (ja osobiście cenię sobie najbardziej AC:B ), AC3 wprowadza jakieś nowości, tylko sama historyjka i jej poprowadzenie to lekka lipa (ledwo ukończyłem, ale to samo miałem AC:R). Mimo wszystko to jest jakiś tam powiew świerzości w serii, więc pewnie stąd te oceny.

Opublikowano

Nie po to wydałem 5000 tysięcy na telewizor i 4000 tysiące na konsole żeby grać w pierdółki z psn i xbla. Już lepiej pograć w klasyki z ps2, gamecuba i xboxa.

Szkoda, że te  "popierdółki" są nieraz bardziej rozbudowane i przemyślane pod względem mechaniki, a także zapewniają o wiele więcej pokładów radochy z grania niż wiele "wielkich hitów" z marketingiem rozdmuchanym do granic absurdu.

Opublikowano

Dzięki XBLA każdy może zagrać w Rez HD. Dziękuje, dobranoc.

Opublikowano

AC:R to czwarty raz dokładnie to samo (ja osobiście cenię sobie najbardziej AC:B ), AC3 wprowadza jakieś nowości, tylko sama historyjka i jej poprowadzenie to lekka lipa (ledwo ukończyłem, ale to samo miałem AC:R). Mimo wszystko to jest jakiś tam powiew świerzości w serii, więc pewnie stąd te oceny.

Pajgi,gdyby AC3 wyszedł bez nazwy "Assassins Creed" w tytule byłby naprawdę dobrą grą,duży swiat,polowania,bitwy morskie,ale jako AC jest grą...słabą. Bohater taki nijaki,z assassins z niego żaden

I podobne mam obawy co do Black Flaga..Że wyjdzie dobra gra,ale ac słaby...

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Super Meat Boy, N+, Rez HD, Shadow Complex, Puzzle Quest, Guardian of Light, Wipeout HD, Journey, Trials HD, Geometry Wars, Bastion, Braid, Fez, Castlevania SOTN

Bez kitu, gry z cyfrowej dystrybucji to jedna z lepszych rzeczy, które wydarzyły się w ten generacji.

Opublikowano

Mógłbym się obejść bez Forzy i Halo, ale bez Trialsów bym nie wytrzymał tygodnia. Przecież ta seria to kopalnia funu, świetnym pomysłów i kapitalnych map stworzonych przez graczy a dodatkowo okraszona lokalnym multi dla 4 graczy (szkoda, że tak mało gier oferuję taką opcję). Dla mnie to jest ideał gry a nie cinematic ekspirjens i festiwal QTE.

Edit: Literówka.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Mógłbym się obejść bez Forzy i Halo, ale braku Trialsów bym nie wytrzymał tygodnia. Przecież ta seria to kopalnia funu, świetnym pomysłów i kapitalnych map stworzonych przez graczy a dodatkowo okraszona lokalnym multi dla 4 graczy (szkoda, że tak mało gier oferuję taką opcję). Dla mnie to jest ideał gry a nie cinematic ekspirjens i festiwal QTE.

I o to wlasnie chodzi w grach o fun a nie, że przejde gre w 8h ogladając ładne widoki i czasem naparzam przyciski podczas wyreżyserowanej sceny. No, ale nie zrozumieją tego ludzie dla których wyznacznikiem "gry a nie popierdółki"  jest ile to firma wydala kasy na aktorów do voice actingu. 

Opublikowano

Pajgi,gdyby AC3 wyszedł bez nazwy "Assassins Creed" w tytule byłby naprawdę dobrą grą,duży swiat,polowania,bitwy morskie,ale jako AC jest grą...słabą. Bohater taki nijaki,z assassins z niego żaden

Aż tak Cię to boli, że ta gra nazywa się AC ? Czyli nie ważne, że gierka jest dobra/za(pipi)ista pod wieloma względami (sam to przecież napisałeś), ale na nią narzekasz bo w nazwie ma takie a takie słowa ?

@up

To może zarzuć od razu tytułami o których piszesz, że się wciska przyciski raz na ruski rok, bo ciężko się odnieść do wypowiedzi.

Opublikowano

Właśnie. Zazdroszczę XLA jednej, zremasterowanej gry, tym samym jednej z moich ukochanych ever.

symphonyofthenight.jpg

Wielka szkoda, że podobnej edycji z trofeami i podbitą oprawą nie ma na PSN, tylko emulowany port PSX'a.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Właśnie. Zazdroszczę XLA jednej, zremasterowanej gry, tym samym jednej z moich ukochanych ever.

symphonyofthenight.jpg

Wielka szkoda, że podobnej edycji z trofeami i podbitą oprawą nie ma na PSN, tylko emulowany port PSX'a.

Przecież ten port na XBLA nie różni się praktycznie niczym szczególnym od wersji jaką możesz pobrać z PSN bądź kupując Castlevania: The Dracula X Chronicles (PSP), gdzie gra była dodawana jako bonus.

No chyba, że trofea to powód do tego lamentu. Powiedź, że się mylę, bo padnę ze śmiechu jeśli o te śmieszne ikonki ci chodziXD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

AC:R to czwarty raz dokładnie to samo (ja osobiście cenię sobie najbardziej AC:B ), AC3 wprowadza jakieś nowości, tylko sama historyjka i jej poprowadzenie to lekka lipa (ledwo ukończyłem, ale to samo miałem AC:R). Mimo wszystko to jest jakiś tam powiew świerzości w serii, więc pewnie stąd te oceny.

Aż tak Cię to boli, że ta gra nazywa się AC ? Czyli nie ważne, że gierka jest dobra/za(pipi)ista pod wieloma względami (sam to przecież napisałeś), ale na nią narzekasz bo w nazwie ma takie a takie słowa ?

.

Przepraszam bardzo,jeżeli wychodzi gra z pod serii Assassins Creed to oczekuje że to będzie Assassins Creed a nie gra która z.AC będzie miała mało co wspólnego. No.ale przecież lepiej się sprzeda gra ze znanym tytule na okladce niz nowe IP. Ehh Ubisoft...

Opublikowano

Super Meat Boy, N+, Rez HD, Shadow Complex, Puzzle Quest, Guardian of Light, Wipeout HD, Journey, Trials HD, Geometry Wars, Bastion, Braid, Fez, Castlevania SOTN

Bez kitu, gry z cyfrowej dystrybucji to jedna z lepszych rzeczy, które wydarzyły się w ten generacji.

Bez kitu, są lepsze rzeczy które wydarzyły się w tej generacji. Bioshock, Infamous 2, Red Dead Redemption, Fallout: New Vegas, ect.

Opublikowano

symphonyofthenight.jpg

Przecież ten port na XBLA nie różni się praktycznie niczym szczególnym od wersji jaką możesz pobrać z PSN bądź kupując Castlevania: The Dracula X Chronicles (PSP), gdzie gra była dodawana jako bonus.

No chyba, że trofea to powód do tego lamentu. Powiedź, że się mylę, bo padnę ze śmiechu jeśli o te śmieszne ikonki ci chodziXD

No to chyba o innych wersjach mówimy. Wersja dla XLA ma podbitą rozdziałkę czego brakuje wersji na PSN (czyli tej oryginalnej po prostu) i owszem, bardzo chciałbym mieć w tej gierce platynę. Tym bardziej, że dało się ją ukończyć na 200% (lustrzane odbicie zamku). Edycja Dracula X Chronicles jest na PSP, więc nie wiem z czym tu wyskakujesz. 

Mendrek, ale Ty chrzanisz. RDR owszem, cudowne ale te tytuły z e-dystrybucji potwierdziły jaki potencjał ma ten model produkcji gier i jak różnorodne są tytuły a tak samo za(pipi)iste. Straszny hipokryta z Ciebie. 

Opublikowano

@up

To może zarzuć od razu tytułami o których piszesz, że się wciska przyciski raz na ruski rok, bo ciężko się odnieść do wypowiedzi.

nigdzie nie powiedziałem, że raz na ruski rok chodzi o to, że chce grać w gry a nie je oglądać i dlatego gry typu Uncharted, God of War czy Heavy Rain mnie męczą (max payne 3 i ostatnio tomb raider to samo żeby nie było, że tylko ps3 hejtuje) 

Opublikowano

Bez kitu, są lepsze rzeczy które wydarzyły się w tej generacji  Infamous 2

he he :rofl:

@Nemesis: no niby coś tam podbili ale też mi to jakiejś wielkiej różnicy nie robi.To gra 2D, a te akurat tego imo tak wiele nie zyskują jak im się lekko rozdziałkę podbije. Co do trofeów to już nie komentuję.

Z Dracula X już poprawiłem, bo zapomniałem dopisać PSP ;)

Opublikowano

inFamous 2 dobra giera ale żeby ją wymieniać w panteonie jednej z lepszych i zjawiskowych rzeczy tej generacji...

Opublikowano

inFamous 2 dla mnie to taka gra 7/10 czyli dobra produkcja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.