Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Mendrek na siłę stara się udowodnić, że ma rację i czasem wygląda jak narzucanie własnej opinii na ogół.

Mendrka już chyba nikt na tym forum nie traktuje poważnie. Proponuję go po prostu zignorować. Może sam sobie pójdzie. Nie będzie już tak śmiesznie, ale zawsze coś.

A jeśli mogę sobie pozwolić na uwagę, to akurat Mendrek w tym wmawianiu i narzucaniu innym swoich racji sam tutaj nie jest, niestety. A o ironio, on przynajmniej w tym swoim pitoleniu nikogo otwarcie i perfidnie nie obraża, ani nie krytykuje cudzych gustów (bo "paskudny każual", bo "samograj QTE", bo "tylko 80/100" itd.), w przeciwieństwie do kilku innych tutejszych "dyskutantów". Nie wiem koniec końców kto jest bardziej ograniczony.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie żartuj, bez Mendrka Console Wars umarło. Przeczytałem parę poprzednich stron i widać że stare CW wróciło. Można nie lubić Mendrka, Mazzeo itp. ale to ich kłótnie napędzają CW.

Opublikowano

Najbardziej nie lubię na forach takich typów jak Suavek, którzy z aparycją pseudo-zdystansowanej wyroczni wpie.rdzielają się między wódkę a zakąskę, hejtując tego czy  tamtego, a sami nie mają nic merytorycznego do powiedzenia. Marnują tylko innym czas, a gdybyś usunął ich posta, to potem pisali by petycje do admina o katowanie wolności słowa. I choćby nie wiem jakbyśmy ich ignorowali (co głównie czynimy, choć ja tutaj zrobiłem wyjątek), to i tak zwykle nie idą sobie.

Rozumiem że z Limbo i Braidem nie obcowałeś?

Dobre pytanie. Limbo, podobnie zresztą (jak sądzę) jak Journey to swoiste perełki, które małymi środkami tworzą sztukę, i przede wszystkim poruszają wyobraźnię. Kryją coś pod nutą tajemniczości, oraz aury wyobcowania. W Limbo mamy świat mroczny, brutalny, i zagadkowy. W Journey mamy świat piękny, orientalny, ale niewyjaśniony. Więc owszem, można przeżyć specyficzne emocje w grach typu Limbo czy Journey. Jest to na swój sposób ujmujące, bo ograniczonymi środkami tworzy się coś niezwykłego. Do tego trzeba geniuszu. I oczywiście z tych samych przyczyn, nie zastaniemy tu kanonady różnych wrażeń, doznań i emocji, które można osiągnąć nowoczesną technologią, na którą stać producentów gier AAA.

I tak w większości gierki AAA mają prosty/płytki gameplay bo mają je kupić masy, a jak wiadomo masy obecnie są coraz głupsze i wymaganie od nich czegoś więcej niż "press X to win" i "cinematic experience" jest bezcelowe.

Brzmi jak demagogia. Tak jakby w gierkach za 32 PLN nie chodziło o to samo. Nie porównuj to teraz upraszczania gier, do tego że gry mają prosty gameplay. Nawet łatwa gra może mieć rozbudowany gameplay.

A QTE to obecnie jedyny, optymalny sposób by pokazać filmowe, efektowne wykończenie przeciwnika. Nie mam nic do QTE w walkach z bossami, dopóki muszę ich obić wystarczająco by to QTE było aktywne. Bo dawniej po prostu po obiciu bossa widzielibyśmy jak upada i tyle. Teraz przed upadkiem pojawia się QTE i możemy go efektownie wykończyć. No big deal. No chyba, że cała walka z bossem polega na wciśnięciu przycisku ;)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

hehe, tak samo darmowy był TWD na iOS i XBL. To jest tylko 1 odcinek, a nie cała gra.

Edit: o, już usunął. zigu zigu marcheweczka, hehehe

@Kazub

Tak czy inaczej, trial

Edytowane przez ragus

Opublikowano

EA stara sie jakoś zrekompensowac graczom fail związany z premierą SimCity i rozdaje takie o to gry posiadaczom SimCity

Battlefield 3 (Edycja Standardowa)

Bejeweled 3

Dead Space 3 (Edycja Standardowa)

Mass Effect 3 (Edycja Standardowa)

Medal of Honor Warfighter (Edycja Standardowa)

Need for Speed Most Wanted (Edycja Standardowa)

Plants vs. Zombies

SimCity 4 Edycja Deluxe

Ciekawe co w sytuacji jak "pokrzywdzony" gracz nabył wszystkie wyżej wymienione gry,hmm

Opublikowano

No to taki gracz ma pecha, wszystkim nie dogodzisz.

Opublikowano

Siostra bierze Battlefielda 3 :P

Gry w ofercie konkretne.

Opublikowano

Siostra bierze Battlefielda 3 :P

Gry w ofercie konkretne.

jeszcze ktos mysli ze to dary?

gra 169 na origin.

w sklepie 119.

Akurat z kasy tych debili co kupili online dadza te gry...

wiec oni i tak wyjda na +

Opublikowano

Trzeba też pamiętać, że w sklepie zwykłym mamy pudełko, które kosztuje, płytę, trzeba zawieźć grę do sklepu itd.

Opublikowano

Trzeba też pamiętać, że w sklepie zwykłym mamy pudełko, które kosztuje, płytę, trzeba zawieźć grę do sklepu itd.

To by wyjasnialo cene nizsza o 50zl niż cyfrowej dystrybucji ;)

Opublikowano

Właśnie. Nigdy tego nie zrozumiem dlaczego gry z cyfrowej dystrybucji są droższe niż ich pudełkowe odpowiedniki(lub mają podobna cenę). Przecież koszty pudełka,instrukcji,płyty,dystrybucji odpadają więc...Zwykła zachłanność?

Opublikowano

ale czasem dobrą promocje zaiebią np. darksiders 2 już chyba na stałe 39, dead island goty 39 a z plusem 36

Opublikowano

Właśnie. Nigdy tego nie zrozumiem dlaczego gry z cyfrowej dystrybucji są droższe niż ich pudełkowe odpowiedniki(lub mają podobna cenę). Przecież koszty pudełka,instrukcji,płyty,dystrybucji odpadają więc...Zwykła zachłanność?

Bo nie chcą podpaść sieciom, marketom i dużym sklepom. To wciąż priorytetowy sposób opylania gier. Duże sieci plują się o każdą złotówkę. SCEE dokonało ponoć niemożliwego z tą ceną GoW:A, ale ponoć sieci mają ostrego wk.urwa, a poza tym zamówili sporą partię z zagranicy. SCEE się to odbije czkawką, i dobrze.

Opublikowano

Jakos nigdy nie slyszalem zeby to co piszesz padlo "z ust" wydawcow. Ale, za to od groma takich spekulacji bylo w kazdym branzowym pismie.

Opublikowano

Mendrek chyba tylko SCEP a nie SCEE. Bo jakoś na amazonie można kupić Asenszyn za 35funtow(170zl około) i złożyć preordera na TLOU w wysokości 39funtow(190zl około)

Opublikowano

Mendrek chyba tylko SCEP a nie SCEE. Bo jakoś na amazonie można kupić Asenszyn za 35funtow(170zl około) i złożyć preordera na TLOU w wysokości 39funtow(190zl około)

Mendrek łyka jak pelikan kłamstwa polskiego oddziału Sony, że to niby dla całej Europy podniesiono ceny :P

Zaraz Ci Mendrolina napisze, że Amazon, to jakaś podejrzana firma i nie ma jej na liście oficjalnych dystrybutorów Sony - BELIEVE.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Kto wie, może w końcu teraz przestaną zabiegać oto, aby być najbardziej znienawidzoną firmą przez graczy.

Opublikowano

Najlepszy komentarz do jego odejścia dał jeden z odwiedzających Destructoid:

I don't think he was ever a hero he was like a pedophile, luring you with candy, (Mirror's Edge, Dead Space, Dragon Age) and then fucking you in the ass.

:lol:

Opublikowano

image_298828_thumb_wide620.jpg

Awesome, juz wkrotce eventy z podwojnym expem znikna bo bardziej sie bedzie oplacalo sprzedac.

Opublikowano

Widzę, że szykuje się kolejny poziom dymania graczy. Aż strach myśleć, czego będę świadkiem wraz z nadejściem nowych pudeł do grania.

Opublikowano

Mam nadzieje, że za jakiś czas opublikują ile graczy się na coś takiego skusi.

Zdrowy rozsądek mówi, że niewielu, ale w czasach kiedy nowe SimCkty schodzi w ponad milionie egzemplarzy, już taki pewny nie jestem.

Edytowane przez ragus

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.