Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

@Szewczyk

Halo 3 nie trafi na pecety. Gdy kilka dni temu pojawiła się informacja, że w beta sterownikach firmy AMD występuje wzmianka o Halo 3, wśród fanów zawrzało. Produkcja firmy Bungie Studios, bijąca rekordy popularności na konsoli Xbox 360, nie będzie jednak przeznaczona dla fanów komputerów osobistych. Deweloperzy oświadczyli także, że nie planują opublikowania żadnej innej gry z serii Halo na pecetach.

Spekulacje na temat komputerowej wersji Halo 3 pojawiły się jakiś czas temu, wraz z tajemniczymi wpisami dotyczącymi tej gry w bibliotece Steam. Dodatkową wskazówką dla fanów miała być ostatnia aktualizacja beta sterowników AMD, w których znaleziono wzmiankę o danej produkcji. Firma Microsoft, wydawca tego dzieła, postanowiła jednak działać szybko i zdusić całość plotek już w zarodku. Stąd wiadomo, że Halo 3 nadal pozostanie jedynie tytułem Xboksowym.

Wraz z tą informacją automatycznie przekreślone zostają nadzieje na to, że najnowsza gra z serii Halo – Halo 4 (sprawdź recenzję Halo 4 na gry-online.pl) – pojawi się na PC. Produkt wydawany przez Microsoft, który w przeciągu pierwszego tylko pierwszego tygodnia sprzedaży zarobił 300 milionów dolarów, do końca zarezerwowany będzie wyłącznie dla posiadaczy konsol Xboksa 360.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ja (pipi)e,

Jestem naocznym świadkiem degradacji mojego ulubionego hobby.

Panie I Panowie, na naszych oczach dzieje się okrutna historia

Opublikowano

Nie potraficie głosować portfelem? Nikt tego wam kupować nie każe. Ostatnio ktoś tu wklejał artykuł o growym syndromie sztokholmskim.

Ja na przykład postanowiłem ostatnio że gry EA będę kupował w używkach(oprócz kilku wyjątkow ME czy FALAFEL) aby jak najmniej ten wydawca zarobił. Dopóki nie zmienia swojego postępowania ;)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

Lionel , chłopcze

Ja tego nie kupie, ale jeśli klienci się nie obudza, to prowadzi to jednoznacznie w zła stronę.

Opublikowano

Podobno Square przeniosło Versusa na PS4. W sumie dobrze.

Gra zmienia nazwę na FF XV i jest współtworzona przez Sony.

To teraz już wiecie o czym mówił ten dziadek z SE na PS Meeting.

Versus na PS3 teraz nie dostałby więcej niż 75 % więc żadna strata, tak może na PS4 gra będzie tym czym miała być na PS3..

Niech przeniosą jeszcze Guardiana na PS4, to byłby świetny pomysł moim zdaniem. Guardian byłby niewypałem generacji moim zdaniem, niech dostanie drugą szansę na PS4.

PS3 dostanie jeszcze parę gier więc myślę że można się bez nich obejść - choć prawdę mówiąc wersją na PS4 TLoU i 3EYOND nie pogardziłbym, tak samo jak FF XIV ( tym MMO ).

Wiadomo że fanboje będą mieli polewkę z PS3, ale jak już tyle czasu nie wydali, to niech na PS4 pier****ą porządnie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Keyonesu- Wszystko wyjdzie w praniu. Wiadomo, że zawsze chodzi o kasę i to był jeszcze do niedawna argument za coreowymi graczami. Teraz wydaje mi się, ta dysproporcja zaciera się. Np. coreowcy to ludzie zazwyczaj ogarnięci, zorientowani w cenach gier, w tym w co warto inwestować, a w co nie. Jak ktoś lubi grać, a nie chce na to wydawać kasy, to ŻADEN problem (pomijam piractwo) np. kupuje PS3 za jakieś 900 zł, wykupuje PS+ na rok za 150 zł (czy ile to tam teraz kosztuje) i puszcza faka pazernym wydawcom. Tak na szybko przelatując po forumowych postach, to gro coreowców działa według tego systemu. Jeżeli nie ma się ciśnienia na nowości to można tak jechać przez cały rok, za 150 zł!!! Zapewne teraz wszyscy wydawcy płaczą, że taki kolo pokazał im na forumku e-faka, bo przecież oni powinni go rozpieszczać w ramach abonamentu za 150 zł. Oczywiście można sobie tłumaczyć taki stan rzeczy niechęcią płacenia za średnio udany towar, ale powiedzmy sobie szczerze, że chodzi o niechęć płacenia w ogóle. To samo tyczy się używek itd. No bo kto kupuje gry po pełnych cenach w dzisiejszych czasach ? Kto kupuje w milionach sztuk gierki oceniane na 5 -6/10? Kij ma dwa końce.

Opublikowano

pajgi, dodaj do tego że gry na current geny niczym już graczy, poza nowym pomysłem, zachwycić nie mogą. Gow Ascenscion i GeoW Judgement - 99 % ludzi przyzna że to z grubsza to samo co poprzednicy tylko droższe 3 razy.

Opublikowano

e tam windows 8 sie słabo sprzedaje więc wydadzą jako only on Windows8 ;>

Ja tam caly czas zyje nadzieja jezeli chodzi o Halo 3 na PC (mniej wiecej od momentu premiery Reach). 60 klatek i 1080p dla najlepszego multi tej generacji ?   :woot:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tylko kto w to będzie na pc grał? Użytkownicy X'a,chcący tak jak wspomniałeś 60klatek i 1080p?

Bo jakoś nie sądzę by użytkownicy piecyków masowo przerzucili się z innych fps'ów multi na Halo3 i grali w to namiętnie miesiącami.

Bardziej byłaby to taka swego rodzaju ciekawostka niż jakiś wielki konkurent dla blaszakowych tytułów.

Opublikowano

Nie interesuja mnie uzytkownicy piecykow i bycie konkurencja dla innych tytulow. W Halo 2 PC dlugo po premierze moglem sobie smigac online bez problemu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tylko kto w to będzie na pc grał? Użytkownicy X'a,chcący tak jak wspomniałeś 60klatek i 1080p?

Bo jakoś nie sądzę by użytkownicy piecyków masowo przerzucili się z innych fps'ów multi na Halo3 i grali w to namiętnie miesiącami.

Bardziej byłaby to taka swego rodzaju ciekawostka niż jakiś wielki konkurent dla blaszakowych tytułów.

No i kogo to obchodzi? Niech pecetowcy sobie biegają dalej w czapkach w tim fortress albo innych frituplejowych gównach.

Jakby pareset osób regularnie grało w Halo 3 PC to byłoby dobrze i sam bym kupił.

Opublikowano

Paliodor sory ale w Halo CE dalej grają i bez problemu można znaleść ludzi(mowa o pc wersji). Sam gram czasami :)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

No i kogo to obchodzi? Niech pecetowcy sobie biegają dalej w czapkach w tim fortress albo innych frituplejowych gównach.

Nie ma to jak popadać w skrajność.

Opublikowano

Halo 3 na PC? Kto by to wydał, i po co. Pomijam że:

- prasa by ich zjadła za wydawanie starego kotleta

- lada moment wychodzi BF4, a to gra która ma spory monopol na komputrach, zaś MS-u nie interesują "drobniaki', które zyskaliby za kupowanie przez pasjonatów

- wydanie H3 zamiast H4 na PC oznaczało by ciche przyznanie się do większej wartości H3 nad H4, co osłabiło by pozycję najnowszej części (marketingowy strzał w kolano)

- już nie ma Bungie w szeregach MS-u, powierzyłby ktoś jeszcze H3 np. 343? :)

- w ogóle opłacało się to wydawać na spiraconych komputrach?

Sentymenty odłóżmy na bok i skupmy się na teraźniejszości.

Opublikowano

- w ogóle opłacało się to wydawać na spiraconych komputrach?

Ty to jesteś geniusz :empathy:

Opublikowano

Liczba piratów na PC pewnie jest większa niż na Xboxa i PS razem.

Opublikowano

Liczba piratów na PC pewnie jest większa niż na Xboxa i PS razem.

No dziwne to nie jest biorąc pod uwagę ile jest na świecie komputerów.

Inną sprawą jest pier.dolenie Mendrka, który musiał mieć bardzo przykre doświadczenia z pc w przeszłości skoro na każdym kroku pisze na ich temat bzdety.

Całe szczęście, że nie jestem takim betonem i pykam sobie zarówno na piecyku jak i kąsoli. Ma się przynajmniej szerszy obraz na całe te granie i można się potem pośmiać z wypocin takich typów.

Główne hasła to ofc komputer z NASA za co najmniej  5tys i piractwo XD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Mendrek ty w ogóle czytasz te bzdury, które wypisujesz czy losowo naparzasz w klawisze. Wydanie H3 na PC zamiast H4 ma większy sens. Trójka już nie sprzedaję się na X360, bo kto chciał to kupił, a H4 to nadal system seller. Wydając H3 na PC zawsze można dodatkowo zarobić.

No i po co Bungie to zwykłej konwersji :D . Jakbyś nie wiedział to konwersjami przeważnie zajmują się zewnętrzne studia i H3 na pc może przenieść dowolna firma.

Opublikowano

Wyjdzie Halo 3 na PC, łykam i cioram online. Jak za dawnych pięknych czasów. 

Opublikowano

Mendrek ty w ogóle czytasz te bzdury, które wypisujesz czy losowo naparzasz w klawisze. Wydanie H3 na PC zamiast H4 ma większy sens. Trójka już nie sprzedaję się na X360, bo kto chciał to kupił, a H4 to nadal system seller. Wydając H3 na PC zawsze można dodatkowo zarobić.

No i po co Bungie to zwykłej konwersji :D . Jakbyś nie wiedział to konwersjami przeważnie zajmują się zewnętrzne studia i H3 na pc może przenieść dowolna firma.

Tyle, że H3 to nie tylko gra. To cały system. Ligi, serwery, Forge. Bungie to ogarniało, a 343 sobie nie radzi ponoć w H4. Zresztą nawet remake Halo 1 był podłączony pod Reach'a. Chyba, że by zrobili tylko single player. Ale to w ogóle już kompletnie bez sensu.

I kolejne pytanie - serio wierzysz, że gracze napierdzielający w ultra topowego i nowoczesnego BF-a nagle przerzucą się na H3? Albo gracze w Quake'a/CS-a, którzy grają od lat zawodowo w jeden tytuł? Serio, nie widzę niszy w którą miałby trafić H3. I czemu H3, a nie np. Halo: Reach?

A Paliodor żyje w świecie fanbojskich, pctowych bajek gdzie piractwo jest skutecznie zwalczane przez DRM-y (tj. po prostu gry nie działają w ogóle XD), wydawcy traktują komputry priorytetowo, punkbuster skutecznie radzi sobie z cheaterami na serwerach (tj. prostu pozwala im na zdejmowanie serwerów w ogóle XD), a za 1200 PLN można przez 12 lat grać w najnowsze hity bez modyfikacji (wystarczy odpowiednia karta, a nie jakiś szmelc z marketów!).

A ilość komputrów nie ma nic do rzeczy, bo mówimy o skali piractwa, a nie o fizycznej ich ilości. Łatwość i popularność tego zjawiska na komputrach jest nie do pobicia przez wszystkie current-geny razem wzięte. I dlatego komputrowcy mają te problemy z DRM-ami, łączenie kont ze steamem, wymóg bycia podłączonym do sieci by grać w single player, i inne rzeczy uprzykrzające życie wszystkim graczom tylko nie piratom.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Twórca Shadows of the Damned w obozie Sony!

Strumień pozytywnych informacji, których źródłem jest firma Sony, wciąż nabiera rozpędu. Praktycznie każdego dnia jesteśmy bombardowani wiadomościami na temat tego, kto deklaruje wsparcie nowej konsoli japońskiego giganta. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że pod jego skrzydła przeszedł Massimo Guarini, dyrektor kreatywny Shadows of the Damned.

Informacja wyszła na jaw dzisiaj w nocy, wraz z adnotacją, iż Guarini stanie na czele nowego studia noszącego miano Ovosonico. Zadaniem tej ekipy będzie oczywiście tworzenie ekskluzywnych dla konsol Sony tytułów. Głosu w sprawie nie mógł nie zabrać sam zainteresowany, który powiedział:

Nigdy nie było lepszego momentu, by przyczynić się do rozwoju branży gier wideo. Ovosonico zamierza rzucić wyzwanie konwencji, przesuwać granice i rozszerzać nasze medium poprzez dostarczanie innowacyjnych, emocjonalnych i angażujących gier, które będą miały wpływ na ludzi.
SCE Worldwide Studios Europe
rozumie naszą wizję i jesteśmy szczęśliwi, że możemy z nimi współpracować.

Michael Denny, wiceprezes Sony Worldwide Studios, także nie kryje zadowolenia:

>

Jesteśmy niesamowicie podekscytowani, że możemy prac z tak innowacyjnym, nowym studiem, jak
Ovosonico.
Przez to, że mamy okazję współpracować z kreatywnymi umysłami, takimi jak
Massimo Guarini,
(...) ten związek może zaowocować czymś absolutnie wyjątkowym.

Na dzień dzisiejszy jednak nie wiemy, nad czym pracuje obecnie Ovosonico. Skoro jednak Sony przygarnęło tę ekipę, musi to być coś naprawdę dobrego. Czekamy zatem na pierwsze konkrety!

http://www.ps3site.pl/tworca-shadows-of-the-damned-w-obozie-sony/146279

Opublikowano

Mendrek może i topowy ale Halo jest bardziej skillowa grą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.