Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 373,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie chcę tutaj się dorzucać do wojenki, bo szczerze girsy i ilość mapek w multi mi zwisa, ale zabawnie wyglądają te powyższe posty.

-"co z tego, że mało map i tak wszyscy grają na 2 na krzyż, co nie mazz?"
-"no, mój kumpel to gra tylko na jednej"
-"a mendrek to idiota, w girsach jest 8 map"
-"ale są 4 do TM i 4 do reszty"
-"8 map masz i ci mało? a będzie 10, 10 map będzie."

tak to mniej więcej wygląda, zabawnie, nawet nie wiecie, że daliście się wciągnąć w "obroń swojego exa", które mendrek tutaj praktykuje.

Opublikowano

btw ostatnio dość mało siedzę na forum w porównaniu do zwyczajowej obecności i gdzieś mi umknął news o tym, że scena odblokowała możliwość odpalania gier z ps2 na ps3 w modelach bez wstecznej kompatybilności. Podobno od daaawna wszystko siedzi w firmware i wystarczy skonwertować iso gry z ps2 i mieć oczywiście CFW. Lista tytułów kompatybilnych jest wielka, oczywiście w większości coś sie kaszani albo nie ma dźwięku ale i tak news dość mocny...nie myślałem, że aż tak ostro Sony pogrywa z tymi hd classic collection.

Zresztą to nie pierwszy raz Sony coś z niedokońca jasnych powodów blokuje przed graczami - Vita od dawna umożliwia odpalanie przez remote play praktycznie każdej gry z ps3(piraci nawet bawili się z KIllzone3 itp) a oficjalnie obsługuje to chyba z max 10 tytułów

Opublikowano

Nie ma bata by wydali konwersję gier z ps2 na ps3 w których coś się kaszani albo nie ma dźwięku - przypomnij sobie narzekania  przy pierwszej próbie konwersji gier z ps2 na ps3 w FATce 60,  więc pewnie dali siana, i najlepsze tytuły wydają jak normalne gry ( reedycje HD z trofikami itp. ). Wiadomo że jak ktoś jest fanem to przeboleje różne kwiatki czy rwany dźwięk itp. ale zwykły klient po pierwszej próbie olałby to. Ponadto sporo ludzi woli już raczej zapłacić więcej za HD żeby te gry wyglądały normalnie, bo odpalenie gry z PS2 na dużym ekranie to profanacja gry i masochizm gracza.

Co do gier z PS3 na Vitę - byłoby świetnie, choć jeśli dobrze rozumiem to tak będzie wyglądać współpraca PS4 z Vitą, a czemu tego nie ma na linii PS3 i Vity - podejrzewam że najwięksi wydawcy 3rd mogli mieć obiekcje, no i samo Sony też by wielkiego biznesu na tym nie zrobiło,  ale to tylko moje gdybanie, zresztą wszyscy narzekają na to że na Vicie same kotlety więc nie wiem czy by to coś zmieniło czy nie. 

Opublikowano

SONY gdy dało PS2 Classic od FW 4.10  emulator był skończony, czyli bójdy o tym że softwarowo nie da rady to se mogą w dupę wsadzić.
http://forum.cdrinfo.pl/f106/ps2classics-92234/

+

Lista kompatybilności

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As9ZdsrJoSp1dC1NTTRCSE5vbTlkOGItTC1CVzE5U3c#gid=0

Jak na razie przetestowano mało gier, ale...

Edytowane przez dydel

Opublikowano

Ja jednak już wolę kupić "Klasyki HD". Raz, że tak jak napisał MeSser, gry odpalone z PS2 na HDTV wyglądają po prostu brzydko a dwa to nie chce mi się bawić z tym FW, itd. Ja nigdy nie biorę klasyki w premierę, czekam aż mocno stanieje. Tylko coś nie mogę się doczekać obniżki cen MGS'ów. Ciągle w cenie. 

Opublikowano

Ponadto sporo ludzi woli już raczej zapłacić mniej za Full HD żeby te gry wyglądały normalnie, bo odpalenie gry z PS3/X360 na dużym ekranie to profanacja gry i masochizm gracza.

fix

to jak tam, macie zamiar zostać przy konsolach gdzie nie będzie używek, gry po 200 zł, nie można się z kumplem wymienić, trzeba być cały czas online, elementy z gier free-to-play we wszystkich (no prawie) grach, wycięte elementy gry żeby sprzedać w DLC, prawie brak nowych IP i pewnie wiele innych nowych "wyciągaczy" kasy? Czy jednak to dla was jeszcze mało i się na to zgadzacie?

Edytowane przez Marian80

Opublikowano

Przecież już się na to zgodziliśmy inwestując w current-geny 6-7 lat temu. To o czym piszesz już się zaczęło. 

Opublikowano

Mnie rozwala jak zabierałem X360 do kumpla i miałem 25 map do Hordy w Girs 3, a on chciał grać tylko na 2 na krzyż :P

Ale wiesz, że to może nie koniecznie źle świadczy o kumplu, tylko o jakości tych mapek? Jak gram w Halo 4, to ludzie wybierają do TDM 3 mapki na krzyż. Nie sprawdzałem ile ich faktycznie jest w H4, ale zakładam, że pomimo ok 10h na liczniku nie widziałem jeszcze wszystkich (no chyba, że też są tylko 4). W tak jechanych CoDach tych niegrywalnych i nie wybieralnych miejscówek jest mniej(w BO 2 po kilku dniach na zegarze, mogę stwierdzić, że najmniej popularny- i słusznie- był Aftermath). Tak więc, jeżeli w GoW 3 jest 8 mapek z czego na połowie nie zagram w mój ulubiony tryb, to jest baaaaardzo słabo. No chyba, że każda z tych mapek to najlepsze co wymyślili w serii.

Opublikowano

Dlatego matchamking gdzie gracze wybierają mapy, jest do dupy. Bardzo często omijamy mapki, które sami lubimy. Najlepsze rozwiązania to po prostu lista serwerów, jak z Killzone 2 i Battlefield 3. Szybko i sprawnie możesz wybrać mapkę, na której chcesz grać, bez żadnych udziwnień i spięć.

Opublikowano

Ale wiesz, że to może nie koniecznie źle świadczy o kumplu, tylko o jakości tych mapek?

Akurat w Gearsach 3 na 25 mapek tylko 2 są niegrywalne moim zdaniem

chuynia zrobiona pod hordę a nie normalnie multi.

Gears-of-War-3-Overpass-Screenshot.jpg

Gears-of-War-3-Sandbar-Gameplay.jpg

dlatego to najlepsze multi :]

Nie sprawdzałem ile ich faktycznie jest w H4, ale zakładam, że pomimo ok 10h na liczniku nie widziałem jeszcze wszystkich (no chyba, że też są tylko 4)

Nie grasz w "wielkiego zabójcę"? Tam są inne mapy, 8v8.

Opublikowano

no gram w tryb 8 vs 8 i zawsze są mapki : Exile, Ragnarok i chyba Longbow. Czasami jest jeszcze jedna, ale już nie pamiętam nazwy

Opublikowano

wielkie przebudzenie Vity w Japonii związane z obniżką ceny i premierą Soul Sacrifice trwało równy tydzień....

Sprzedaż konsol w Japonii w okresie 11-17 marca:

• 3DS LL – 47.985 sztuk
  • Vita – 36.028 sztuk
  • 3DS – 21.454 sztuk
  • PS3 – 20.676 sztuk
  • PSP – 12.721 sztuk
  • Wii U – 9539 sztuk
  • Wii – 1323 sztuk
  • Xbox 360 – 543 sztuk
Opublikowano

To i tak lepiej niż zakładałem. One Piece 2 wychodzi w tym tygodniu w Jap. i powinno utrzymać dobrą passę Vity, a później powrót do posuchy gier.

Opublikowano

Xbox 360 – 543 sztuk

hahah

Opublikowano

I tak się poprawił.

http://www.youtube.com/watch?v=bxLX9bQZfIQ

Mazzeo zobacz.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Graficznie coś niebywałego jak na 7 letni sprzęt. Gameplayowo zapowiada się interesująco, lepiej niż w HR. Obok nowego BioShocka i TLoU najbardziej oczekiwana gra dla mnie.

Edytowane przez Square
po co ten cytat ?

Opublikowano

Wyglada za(pipi)iscie, troche mi sie Galerians z PSXa kojarzy. Mialem mieszanie uczucia odnosnie zakupu tej gry ale ten gameplay je chyba rozwial.

Opublikowano

No proszę, jednak wizja Cage'a ma kilku zwolenników, a myślałem że wszyscy sobie z niego tylko jaja robią.

Opublikowano

Go kill yourself.

Opublikowano

tXBUi27.jpg

przykład technologii z kosmosu.

nie liczac animacji twarzy cala reszta tego to chłam.

stare tech demo kara przewyższa ten gameplay pod każdym względem

Opublikowano

co prawda to prawda, grafika na poziomie tomb raidera

Opublikowano

Rowniez nie widze nic niezwyklego.

Oczywiscie poza mordkami i mimka.

Cala rezta IMO przecietna.

Opublikowano

Zeby kazdy wiedzial i obylo sie bez niepotrzebnych zgrzytow. Jak na PS3, to całokształt grafiki jest bardzo dobry, wiadomo że nie szlifuja wszystkiego na maxa, bo po co ? Tak wiemy że na PC od dawna ladniej ale nie o to w tym chodzi. Zreszta wszyscy komentuja grafe, co za łomy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.