Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Ja pier.dole czlowieku wez sie ogarnij. Zaje.biscie, ze online na PS3 jest darmowy, ale jakosciowo jest slaby, po prostu. Jest niestabilny, predkosc pobierania jest chvjowa, pingi, do ktorych tak czesto sie odwolujesz sa nierowne, czesto wywala z gry z powodu wspomnianej niestabilnosci. Jest mnostwo rzeczy do poprawy. Jestes jedyna osoba na swiecie, ktora nie ma z nimi problemow.

Co to znaczy niestabilny? Przez ostatnie pół roku z sieci wywaliło mnie raz albo dwa razy, i był to błąd PSN-u bo widziałem jak większość z listy wyleciała. Poza tym nie widzę problemu z moim PSN-em, wiadomości dochodzą, gry po sieci działają, nie anuluje mi ściągania plików, nie wiem co jeszcze może być oznaką niestabilności...

Prędkość pobierania - tu się zgodze, że moglaby być szybsza. Da się ją przyspieszyć "przełączając" się na inny serwer. I mowa tu o ściąganiu gier stricte, bo demka i trailery ciągnie mi szybko. Jedyne co w tym momencie mogliby poprawić, to wielkość patch'y.

Pingi? A możesz podać mi przykłady gier? Sorry, mam setki godzin w Battlefieldach, setki godzin w bijatykach, gram sporo ze znajomymi nawet w starsze tytuły takie jak Hustle Kings i akurat na pingi narzekać nie mogę. Zresztą Voytec, było nam dane grać w BF3 z ekipą, czy pamiętasz by mnie kiedykolwiek wywalilo albo żebym narzekał w grze na cokolwiek poza grą Litwina i słowotokiem tego gościa na "Q" ? ;)

Nie mówię, że nigdy się nic nie schrzaniło, ale w większości to problem providera, ustawień routera, albo kodu gry. W przypadku tego ostatniego w geście developera leży by naprawił kod sieciowy - jak np. Dice naprawia BF-a 3 od lat. Natomiast patrząc z perspektywy dawnej i dzisiejszej, to jakość usług w grach sieciowych na PS3 jest znacząco wyższa i nie ustępuje standardom.

Więc może podaj jakieś przykłady i przy okazji skąd masz pewność, że wynika to z problemów PSN-u?

I nie pisz tak jakby problemy sieciowe dotyczyły tylko PS3, bo BF 3 ma pewne bugi sieciowe we wszystkich konsolowych wersjach, kiedyś grałem w GoW 2 po sieci i też były lagi, widziałem niezłe zonki w Forzie 3 przy lagach, i jedynie Halo 3 wyszło z podniesioną głową. Serio, macie jakieś uprzedzenia i mity dotyczące sieciowości na PS3. Były czasy kiedy było źle, ale myśląc o następnej generacji należy brać pod uwagę stan dzisiejszy.

A co do sklepu, to Ins chyba nie wiesz co piszesz. Stary sklep już nie wyrabiał, trzeba było dzielić content na mniejsze foldery bo się ikonki nie bufferowały, i nie było ich widać. Nowy sklep działa bardzo szybko, owszem ma kilka wciąż zonków w wyszukiwarce i NIECO dlużej startuje, ale ogółem wygląda ładniej i działa szybciej.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Heh, dobre. Na neogafie widziałem porównania czasów ładowań między starym PSS a nowym i większość chodziła wolniej, ale Mendrkowi oczywiście działa szybciej XD

Opublikowano

Bo tak było na początku, teraz jest lepiej, poza tym gdy wyjdziesz i wejdziesz ponownie podczas jednej sesji logowania na PSN, to jest jeszcze szybciej (prawie jak dawniej).

Opublikowano

Mendrek, nie jarzysz jednego: nie masz porównania, bo nie masz dwóch sprzętów. Więc najlepiej będzie jak po prostu nie będziesz uczestniczył w tej rozmowie

Edytowane przez GregZPL

Opublikowano

Sorry, mam dostęp i widzę jak jest i tu, i tu.

Poza tym chyba skoro aktywnie korzystam z PSN-u i online w PS3, to znaczy że chyba wiem jak jest i pisanie o np. niestabilnych pingach to bzdura?

Opublikowano

mĘdrek ma ps3 w domu a xboxa na youtubie, wiec co Wy za przeproszeniem pier,dolicie

Opublikowano

Poza tym chyba skoro aktywnie korzystam z PSN-u i online w PS3, to znaczy że chyba wiem jak jest i pisanie o np. niestabilnych pingach to bzdura?

Stary, serio nie rozumiesz, czy tylko udajesz? Czaisz różnicę pomiędzy pograniem u kumpla raz na ruski rok, a posiadaniem dostępu non stop? Ostatnio zrobiłem test, dałem do zassania XCOM na PS3, a potem włączyłem zassanie demka na X360. Obydwie konsole podłączone kablem. Na 360 zdążyło mi się zassać, zdążyłem pograć, a na PS3 nawet się nie ściągnęło. Nie mówiąc o instalacji. Za darmo jest, więc nie marudzę. Ale gdybym miał płacić to bym się wściekł

Opublikowano

Mendrek, a nie irytuje cię szybkośc wczytywania się trofeów? Przecież to jakaś kpina

Porówanć czyjeś trofea ze swoimi, to trzeba czekać z jakieś 4 min, jeszcze jak nie daj boże, chce się sprawdzić co zdobył w danej grze, to już w ogóle można się popłakać.

Jak dla mnie w tym aspekcie to totalnie ps3 przegrywa z xbox'em, jakichś pingów czy coś nigdy nie odczuwałem, bo bez przesady, może są to jakieś różnice kilku ms, ale kto to dostrzeże?

Opublikowano

to co wyżej plus fakt,że sony nie potrafi zrobić prawdziwej automatycznej synchronizacji trofeów z serwerem. To co jest w plusie to kpina a nie automatyczna synchronizacja Na x360 zdobywasz trofeum=automatycznie w tym samym momencie zapisuje się ono na serwerze. Nic nie trzeba klikać,konsola nie musi się sama włączać w nocy by dokonać tego cudu itp

Opublikowano

Mendrek, każdy posiadacz PS3 który wypowiada się w tym temacie, przyznaje że PSN w działaniu jest dużo gorszy od XBL. Jak Sony bedzie chciało wołać abonaent za online (a na pewno będzie chciało), to nie może on być na takim poziomie jakim jest teraz, bo to będzie złodziejstwo.

Opublikowano

Co to znaczy niestabilny? Przez ostatnie pół roku z sieci wywaliło mnie raz albo dwa razy, i był to błąd PSN-u bo widziałem jak większość z listy wyleciała. Poza tym nie widzę problemu z moim PSN-em, wiadomości dochodzą, gry po sieci działają, nie anuluje mi ściągania plików, nie wiem co jeszcze może być oznaką niestabilności...

To, ze dochodza Ci wiadomosci to jest dla ciebie zaleta? Ze nie anuluje Ci sciagania plikow to jest dla ciebie zaleta? Ja kiedys sciagalem inFamousa 2 razy, bo przy pierwszym razie po sciagnieciu plik byl uszkodzony. Podejrzane to bylo bo po 99% zamiast przeskoczyc na 100 zaczela sie instalacja. Potem pod jej koniec wyskoczyl blad. Trzeba bylo sciagac ponownie, 14 giga.

Prędkość pobierania - tu się zgodze, że moglaby być szybsza. Da się ją przyspieszyć "przełączając" się na inny serwer. I mowa tu o ściąganiu gier stricte, bo demka i trailery ciągnie mi szybko. Jedyne co w tym momencie mogliby poprawić, to wielkość patch'y.

Pingi? A możesz podać mi przykłady gier? Sorry, mam setki godzin w Battlefieldach, setki godzin w bijatykach, gram sporo ze znajomymi nawet w starsze tytuły takie jak Hustle Kings i akurat na pingi narzekać nie mogę. Zresztą Voytec, było nam dane grać w BF3 z ekipą, czy pamiętasz by mnie kiedykolwiek wywalilo albo żebym narzekał w grze na cokolwiek poza grą Litwina i słowotokiem tego gościa na "Q" ? ;)

Hmm, co moze znaczyc, ze jest niestabilny. Wlaczam konsole, loguje sie automatycznie do PSN. Jak zawsze pierwsze co to zerkam kto jest zalogowany i w co sobie pogrywa. Wiekszosc juz zaladowal, szkoda ze polowa nie ma jeszcze avatara, ale mniejsza z tym. Laduje, laduje... wylogowano z sieci PSN. Dafaq? Loguje ponownie i przy akompaniamencie mojego ulugionego juz dzwieku an error occured, w nawiasie 800 costam. Pierwszy facepalm. Loguje ponownie, to samo. Odczekalem chwile, sprobowalem znowu i zalogowal sie poprawnie. No to wbijamy grac w BF3 bo jestem umowiony z ekipa. Gramy, gramy i nagle friz. Slysze wszystkich ale sie nie ruszam, mowie sobie ze zwykly lag. Nagle wywala mnie do menu glownego, ze stracilem polaczenie z serwerami EA, ale sekunde potem wyrzuca mnie z PSN. Dlatego wyje.balo mnie z serwerow EA. Acha.

Sciagam sobie gre z Plusa, sciaga ok 20 minut - pol godziny i wylogowywuje mnie z PSN. Dlaczego, (pipi)a. Przeszkadzam komus?

Nie mówię, że nigdy się nic nie schrzaniło, ale w większości to problem providera, ustawień routera, albo kodu gry. W przypadku tego ostatniego w geście developera leży by naprawił kod sieciowy - jak np. Dice naprawia BF-a 3 od lat. Natomiast patrząc z perspektywy dawnej i dzisiejszej, to jakość usług w grach sieciowych na PS3 jest znacząco wyższa i nie ustępuje standardom.

Więc może podaj jakieś przykłady i przy okazji skąd masz pewność, że wynika to z problemów PSN-u?

I nie pisz tak jakby problemy sieciowe dotyczyły tylko PS3, bo BF 3 ma pewne bugi sieciowe we wszystkich konsolowych wersjach, kiedyś grałem w GoW 2 po sieci i też były lagi, widziałem niezłe zonki w Forzie 3 przy lagach, i jedynie Halo 3 wyszło z podniesioną głową. Serio, macie jakieś uprzedzenia i mity dotyczące sieciowości na PS3. Były czasy kiedy było źle, ale myśląc o następnej generacji należy brać pod uwagę stan dzisiejszy.

Tak, wszystkie bledy trzeba zwalic na providera, bo przeciez to nie moze byc wina PSN...

Opublikowano

mnie od roku praktycznie nie wywala z psn więc aż takiej dramatyzacji tematu nie kumam. Ale coś musi być na rzeczy z "czułością" sieci psn vs połączenie sieciowe w domu skoro nawet na oficjalnej stronie konami z pes2013 są podawane faq do ustawień routerów na ps3 by optymalizować przyjemność z sieciowego grania, a o takich samych ustawieniach na x360 ani słowa.

Nie wspominam już o tym jak wolno wszystko działa jak ktoś łączy się z siecią bezprzewodowo....różnice w działaniu psn i ściąganiu przez wifi, a bezpośrednio przez kabel są kolosalne

edit: nie karmcie Mendrka, on awet uważa,że Beyonetta na ps3 jes tylko lekko słabszym portem. Kij z tym,że działa w niestabilnych 30fps, a wersja na x360 w płynnym 60fps. Sam twórca ostatnio przyznał,że wersja na ps3 to jego największa kompromitacja w karierze. No to nie wiem co by musiało się dziać by Mendr uznał,że coś na ps3 znacząco odbiega od x360

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Kamiya tak mówił? W sumie nie wiem czemu siebie wini, skoro port robiła Sega. Już pomijając, że nie śmiga w 60fpsach, to jeszcze sama oprawa jest mniej szczegółowa, a kolory wyprane.

Opublikowano

według mendrka gry na ps3 wyglądają lepiej, psn jest lepszy a cross game chat ma może pomieścić wiecej graczy w party, i do zestawu dają headsety. a rozdzielczośc 640p jest większa od 720p w xboxie.

Logiczne myslenie !, dobrze że mendrek nie udziela się w dziale GTA V, jest tam fajnie spokojnie i mozna się wypowiedzieć bez obaw że ktoś zaśmieci temat sklejką bezsensownych słów

Opublikowano

według mnie wygląda lepiej na ps3, bo to lepsza konsola haha, niby zatwardziali fanatycy twierdzą że gry wyglądaja identycznie a przed każdą premierą znajduję posty " oby wyglądało tak samo jak na x-klocku","żeby znowu nie było gorszego portu" ale co tam problemu nie ma

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Nie interesowalem sie Bayonetta, ale jak napisaliscie to zobaczylem Face-off i az mi kapcie spadly z nog. Whaaaaaaat the fuuuuuck. :o

@Ficuś - nie pisze, ze tak jest caly czas, ale ze to sie zdarza i jest to niedopuszczalne.

Opublikowano

Trochę beka patrząc na posty sonoklapów w temacie GTA V. "Ciekawe na ilu płytach będzie na X360 xD", "Ciekawe czy X360 da radę xD"... No ja nie wiem, 7 lat już mija a niektórzy wciąż wierzą w te brednie, które Sony opowiadało przed startem PS3.

Opublikowano

Jakoś nie widzę żebyś miał wpisanego w profil Gamertaga...

Opublikowano

Mendrus zarzuca Halo, ze jest dziecinne jednoczesnie jarajac sie...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L_HCuxP7Lpw

Dobre :D

Gierka strasznie podobna do Locoroco

MaZZeo - nie wytrzyma, po waszych super trafnych argumentach ukryje się w ziemiance z PS3 i SEN.

Co do GTA V to na Xboxa to może być nawet na 10 DVD, ale 360 ma jeden +, możliwość instalowania gier na HDD ( mówię to jako fanboy PS3 ).

Opublikowano

Trochę beka patrząc na posty sonoklapów w temacie GTA V. "Ciekawe na ilu płytach będzie na X360 xD", "Ciekawe czy X360 da radę xD"... No ja nie wiem, 7 lat już mija a niektórzy wciąż wierzą w te brednie, które Sony opowiadało przed startem PS3.

na ps3 nie da rady poniewaz:

a) ps3 jest ciezkie do ogarniecia

b) rockstar to partacze ;)

Opublikowano

na ps3 nie da rady poniewaz:

a) ps3 jest ciezkie do ogarniecia

b) rockstar to partacze ;)

najpierw gta V robione jest na xboxa (zresztą jak każda gra multiplatformowa, potem przepisywana jest na ps3) dlatego zawsze porty na ps3 są gorsze, ale konsola jest przecież wyznacznikiem i zwycięzcą tej generacji hahahah

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.